Nesouhlas s dáváním 7měsíční dcery babičce, která bydlí přes 50 km daleko.
Ahoj, spíš než řadu chci jen názor.
Máme s přítelem 7 měsíční dceru. Ve vztahu nám to pokulhává hlavně co se týče jeho matky.
Když jsme bydleli blízko, zvykla si si malou brát třeba na zahradu, když jsem uklizela. Což o to, já byla ráda, že jsem měla třeba 2 hodiny čas pořádně uklidit, ale to jsem asi neměla dovolit. Začala si ji privlastnovat, že ona přece ví nejlíp co je pro ni nejlepší, že já mám držet hubu, protože vychovala 3 děti. Poslední 2 měsíce jsme se s ní neustále hadaly, protože rypala bezdůvodně do mojí rodiny, do mě a že malá je chudák. Přitom má vše. Pak jsme se stěhovali do mého rodného města a tím to nabrali větších obrátek. Přítel je samozřejmě při ní a jedou oba proti mně. Teď přišel s tím, že jeho mamka chce malou na noc na víkend. Tak jsem řekla, že to nehrozí, že je moc malá na to, aby byla přes 50km ode mne přes noc. To se strhla hádka, že je to přece jeji babička a s čím mám jako problém, když nekojim. Nenechá si vysvětlit, že je v období, kdy mě potřebuje nejvíc, že jeho matka ji za mými zády dávala to, co ještě nesmí nebo co jsem řekla, že ji prostě dávat nebudu (krupice, zmrzliny, kupované slazené pití atd.,o). A hlavně mám strach toho, že mi malou nevrátí, protože sipárkrát řekla, že si ji privlastni. Jaký na to máte názor? Jsem už úplně v koncích, nechci ji tam pustit, ani na otočku s přítelem. Já tam nepojedu, nebavím se s ní a tak to taky zůstane. A
@klokanka31 jj souhlasím, střídavka by se dala u třeba od 13 let starších, kteří by si mohli zvolit co a jak, ale ne u dětí. Mám v blízké rodině 2 rozvedené páry a i když mámy by střídavce nebránili, tátové nechtěli ne kvůli pohodlnosti nebo tak, ale kvůli dětem, že mají mít jeden domov a ne furt cestovat. A to hlavně ten jeden se fakt staral, po náročné práci automaticky převzal děti, šel a nima ven, přebaloval, koupal, po nocích vařil a žehlil... ale prostě bral ohled na děti. Je pravda, že si může zavolat kdykoliv a ex mu děti bez problémů dá, není to striktně 1 víkend za 14 dní, ale tam se fakt dokážou domluvit a ani děti rozvodem netrpí.
@krtcice Tak klobouk dolů že takový chlap existuje
@krtcice Stridavka se da i u mladsich, ale vzdycky je to o tom se umet domluvit a idealne bydlet blizko sebe, aby tech zmen bylo co nejmin. My to tak mame uz vic jak rok a jsme spokojeni vsichni - stridavka 50:50, ale v rytmu, ktery vyhovuje detem.
@somalicats jj tohle je ideál, ale bohužel ne všude to takhle po rozchodu/rozvodu funguje...
@te_reza Tak já bych taky nedala, nakonec se ukázalo, že to ani není limonáda, ale džus s vodou. Zmrzliny ochutnat - no, není to ideální, ale vyskakovat kvůli tomu tolik?
@klokanka31 No, jako přecitlivělá, jasně, ale hlavně stran toho chlapa je asi dobré si uvědomit, že striktní jídelníček malé je neudržitelný. Taky jsem si myslela, že můj drobek bude jíst kdovíjak zdravě. No, má rok a půl a jí v podstatě to, co my. Takže když jíme zdravě, jí zdravě, když si dám zmrzlinu, má ji taky. On ještě nechodil a už se nám "cpal do talíře". Chce dělat přesně to, co děláme my, jíst, co jíme my, opakuje i mé zlozvyky 🙂.
Takže pokud chlap jí cokoli a složení neřeší, tak tím méně je nutné řešit babičku.
podle toho co píšeš, tak problém není tchýně ale nefungující komunikace mezi tebou a partnerem. Což je alfa omega. S partnerem byste měli být naladěni na stejnou notu, pokud máte na něco odlišný názor (a klidně to mohou být návštěvy babičky, přespávání mimča, ale i zmrzlina), tak si to máte v klidu společně rozebrat, uvést vzájemně důvody pro a proti a dojít k nějakému kompromisu... a ne že ty se budeš ohánět že on nikam vozit dítě nebude a on bude dělat tajnosti za tvými zády... tohle není funkční a přínosné pro nikoho, pro vašeho potomka už vůbec ne, a můžete na to nakrásno dojet. Všichni tři.
Chápu tě...asi bych neprekousla to ochutnavani všeho možného. U nás to dopadlo hospitalizaci s koprivkou po celém těle. Nejhorší je to, že když to "ochutnavani" člověk nemá pod kontrolou, tak pořádně neví, z čeho to je... Opravdu to za to nestojí.
No jde vidět že každý máme něco. Naše tchýně si dítě zase půjčit nechce takže buďte ráda možná za tu chvilku odpočinku. Malý tam byl jednou asi na čtyři hodiny v kuse a to je všechno. Naproti tomu moji rodiče si ho půjčují neustále a tak je má víc radši jde to vidět protože je s nimi od porodnice v kontaktu a ne že je viděl třikrát v životě. Jinak tchhýně bydlí skoro za barákem a teď už bych ho tam nepůjčila jen z principu, že prostě neví jaký má zvyklosti, co jí, kdy chodí spát a podobně...o víkendu budeme mít oslavu a se vsaďte se, že tam prohodí něco ve smyslu "vy mi ho vůbec nepůjčujete" 😂 aby vypadala úžasně přede všema.... Ale dva roky posloucháme Já jsem chtěla, ale neměla jsem čas, ja jsem chtěla, ale nestihla jsem to, já jsem chtěla bla bla bla bla....
Jinak vnoučata z druhé strany už tam prakticky bydlí. Takže v tom vidím ten největší problém, že si k našemu synovi nenašli vůbec cestu. Na druhou stranu si říkám, že jsem si dítě pořizovala kvůli tomu abych ho měla a ne aby ho rozdávala po babičkách. V tomhle směru zase nechápu třeba svoji švagrovou, která tam ty děti dává fakt denně a přitom je doma na mateřsk. Já to musím zvládat sama s dítětem 24/7.... 🙄

@klokanka31 já teda u stridavek které osobně znám, znám jen takové případy, kdy rodiče kvůli dětem bydlí blízko sebe, takže školu a prostředí nemusí měnit.
To je potom hrozny, když jeden z rodičů upřednostňuje vlastní zájmy a odstěhuje se X km pryč :(