Nevěra přítele, řešit nebo neřešit?
Ahoj, mám takový dotaz, tak nějak mám tušení, že mě přítel podvádí.
Sbírám pomalu ale jistě důkazy už od únoru tohoto roku.
Od nalezených kondomů u něj v tašce(kondomy nepoužíváme) a teď ještě po víkendu jsem u něj v autě našla cizí dámskou halenku, schovanou v sáčku na odpadky aby nebyla cítit ta intenzivní vůně(halenka není moje velikost ani vkus, je vidět že je nošená). V únoru jsem taky našla u něj v dokumentech v tašce s notebookem i ofocenou její OP, vstupenky na výstavu Titanic, a vstupenky do kina(mě tvrdil, že musí být déle v práci). Je to holka ještě mladší(1997) než jsem já. Dělá zdravotní sestřičku v Praze v jedné nemocnici, díky Jejímu OP vím i její adresu(bydlí cca 30km od Prahy). Známý mi říkal že je to taková "matrace" nechá se hýčkat, což je pravda, taky jsem u přítele našla slevový poukaz na wellness skoro za 2tis(pro 2os, kde byl sní-ověřeno) a já dostala cedník z Globusu. Pokaždé když musím jet za rodiči mimo Prahu jeden kondom z té tašky zmizí. Jednou jsem ho už kvůli těm kondomům konfrontovala, a zapíral a řekl že je dostal k nákupu(což může být pravda, k narozeninám jsem dostala prádelko a k tomu to dávali jako dárek). S přítelem jsme spolu pět let a tři roky pod společnou střechou, před rokem jsme si koupili vlastní byt.
Už jednou jsem si srovnávala priority, a vyšlo mi že nechci být domácí "puťka" a taky ho nechci ztratit a dělat scény ale taky to nechci přehlížet....
Jak byste reagovaly vy??? Šly byste za ní do práce? Nebo domů? Chtěla bych je spolu nachytat, ať je to 100%, ale nevím jak.
Nějaká rada?
Mě se líbilo to, co tu zaznělo: sbalit mu kufry s tím: "Ty víš...." a dál se k tomu ani nevyjadřovat. Důkazů máš bohužel dost, hádky nemají smysl, zvlášť, když by to unavily, rozplakaly a rozzuřily ještě víc. Já bych asi nedebatovala... Přijde mi to k tobě milosrdnější než pátrat, toho už bylo dost. Od února uteklo mraky času a on z tebe dělá akorát trubku, která mu vypere a uvaří.
Nerozumím tomu, jak tu zaznělo že byt je společný - ty jako studenta jsi platila polovinu, nebo on byt koupil a ty pomohla se zařízením? Je dobré věci promyslet, tipuju, že byt je asi spíš jeho, takže by zůstal on a ty sis hledala něco jiného?
Přiznám se, ač to na mě působí strašně smutně a zoufale, tak také to vyznívá tak, že ač dělá strašné věci, tak ty akorát hledáš důvody proč s ním zůstat, protože je to pohodlné z finančního hlediska.
Děvče, myslím to dobře, jsi mladá, život je krátký. Postav se na vlastní nohy a najdi si někoho, kdo za to bude stát. Není trochu brzo od chlapa dostávat cedník a nevěru v 25 letech? O tohle nestojí žádná, natož taková, co by chtěla/bude chtít rodinu, děti a někoho, kdo se o ní postará. Utíkej pryč, školu budeš mít dostudovanou, tak ať jsou začátky komplet se vším všudy. Vím, jaké to je, když ti partner neustále jen lže a také vím, jak je strašně fajn, když máš u sebe konečně někoho, na koho je spoleh 😉
@barumat Tak já takových lidí znám celkem docela dost a není to o tom, že nevěra se ven nedostane a tak se o tom neví 😉 ale znám hodně zásadových lidí, pro které je rodina na prvním místě a nezáleží na tom, jestli je to ženská, nebo chlap. V mém okolí jsou samozřejmě i lidi, kteří podváděli, ale je to velká výjimka.
Těžké radit... dát mu šanci ? A bát se že to zase udělá a třeba s někým jiným...? nevyčetla jsem že byste měli děti spolu, o to líp se podle mého odchází... Nicméně já to vědět už od února tak bych to nevydržela,jsem horká hlava.
Těžko radit,každá bysme jednala jinak. Já osoběn bych s ním už nebyla,zamyslela bych se v případě že by to byl jednorázový úlet,jinak ne...
hele ja bych udelala tohle zacni o sebe vic dbat vic ho svadet a hejckat kdyz to nezabere tak si najit bokem nekoho jineho ..
@sisinka74 Dobře, tak jsem měla napsat uznává a dodržuje... Pro mě je nevěra naprosto nepřijatelná a přes to vlak nejede, i když příležitosti byly, dokonce jsem se kdysi zamilovala do jiného,zatímco jsem chodila s nynějším manželem, přesto jsem nepodlehla a dnes jsem tomu ráda a nevěřím, že jsem jediná
@markyzka84 Nevěra se nevěrou nevyřeší... A nechápu smysl toho, čeho by tím ve 25 letech docílila? Pochopím třeba u páru, který je spolu ze zvyku, ale ve 25 letech? O to větší důvod najít si někoho normálního, s kým bude šťastná.
Nevěra každého druhu do i zdravého vztahu nepatří, ať si každý říká svoje. Vztah je především o důvěře, která v tomto případě vůbec není, takže je otázka, proč oba setrvavaji. Přijde mi, že je to oboustranná zištnost. Peníze, servis, majetek...
@journals hm no ono materialni zabezpeceni nei uplne malo 🙂) a mylite se neverou to vylecit lze 🙂) ale kazdeho vec
@guinevra93 nebo takhle vytriskej maximum delej hloupou ale rikej ze potrebujes to a ono ( hodne moc dopredu vecí) on ve svem provineni ti koupi opravdu hodne veci a pak si vse pobal a bez 🙂 😎 at plati jak mourovatej
Nevěra se nevěrou určitě nedá řešit, to člověk akorát zabřehne do vztahu plného výčitek, bolesti na obou stranách a vzájemné podezíravosti. Nezlobte se, ale tohle je naprostá hloupost. A snášet nevěru kvůli materiálnímu zabezpečení? Ještě bych to možná dokázala pochopit u nějaké maminky, která se bojí být samoživitelkou, ale u mladé holky, defakto už absolventky?
Pfffff, asi mám od života jiná očekávání než máte vy.... 😨
Nebo jinak, asi se snažím žít tak, aby mi samotné ze sebe nebylo zle (ať to má důvod jakýkoliv)
@markyzka84 Aha, takže peníze jsou pro tebe víc než láska a důvěra ? Docela tě lituju ☹
@markyzka84 Na to by,ale musela mít žaludek...Natahovat ruku po penězích, a přitom dělat, že se nic neděje???
@markyzka84 ??? Řešit nevěru nevěrou lze možná tak ve vztahu dvou slaboduchých, nebo max v 17 letech... ne ve vztahu, který má mít zdravý základ a budoucnost.
Peníze to taky nevyřeší, to by musela každý měsíc nutne potřebovat minimálně pravý peršan, aby se s touhle logikou zahojila... 🙈🤔
@guinevra93 Jen jedna poznámka pod čarou - kdyby doopravdy chtěl, tak bys na to prostě nepřišla...
Takže tě jen trénuje na věci budoucí.
Je tě škoda. Očividně tě to začíná lámat - projíždíš mu soukromí, tyto své aktivity probíráš veřejně na netu.
Pokud se s tebou očividně prezentuje na veřejnosti, pravděpodobně budeš i dobře vypadat.
Zvaž, co všechno jsi schopna do budoucna obětovat, zda přece jen nemáš na víc než na roli repre doplňku a hospodyňky (navíc sexuálně strádající) kvůli člověku, kterému nestojíš ani za to, aby své zanášení za sebou uklidil.
Pokud máš pocit, že ne a materiální zázemí a občasné rauty se známějšími lidmi ti za to stojí, tak hodně štěstí...
P.S. A v tom případě si začni hledat dobrého psychologa už teď... ono se to do budoucna vyplatí.
P.S.
Neber to, prosím, nijak jízlivě. Pohybuji se mezi podobnými lidmi už dost dlouho. Za všechno se prostě musí něčím zaplatit.
To setrvávání bych pochopila, pokud by bylo ve hře dítě. Tam bych nebyla tak radikální - prostě rozbila bych dítěti hnízdo až v nejhorším případě.
Ale takto?
Proč se nechat podvádět a kálet si na hlavu? Když už teď ti zahýbá, tak co bude, až bys byla na mateřské a měl by tě jistou?
Jo, peníze jsou mocné afrodiziakum a pokud má tvůj přítel k nevěrám sklony, vždycky se najde nějaká dobrovolnice, jak v legraci říkala jedna stará kolegyně:" však toho neubývá..."
Znám podobný typ lidí, žena v domácnosti a něco bokem. Čim jsou chlapi úspěšnější, tím je tento model častější. Radu nemam, sama si můžete vybrat, jak se zachováte.. znám i podvadenou, ktera, když zjistila, že by mohla skončit a byt nahrazena novým modelem, otěhotněla a tím zůstala stále ve hře - plánují svatbu.. chlap se pochopitelne bokovek nevzdal..
Jiná s nevernikem vyrazila doslova dveře a během roku si našla takového skoro noumu (ac pracovně velmi uspesneho) a ceka dítě..
@vanea Aha, tak to jsem špatně pochopila, vyznělo to, jako že nevěra je jen proto, že se ženský chlapům nabízej 😉 A jinak si myslím, že dneska se akorát všechno ví, dřív se to zamazávalo pod koberec a ženský (nebo asi i chlapi, ať se tady zase netváříme, že ženský podvádět neumí 😉 ) drželi jak ovce, "aby lidi neřekli", ale nemyslím si, že by nevěra byla fenomén dnešní doby. Jen asi rozvod není takové společenské stigma jako dřív, je ale otázka, jestli je to dobře nebo ne...
@mandala ne vubec ja jen aby ho za to co ji udelal pekne oskubala a pak opustila 😎
@vanea ja nevim ja teda nikdy nepodvedla ale vzdy kdyz jsem mela splin a potrebovala vycistit hlavu tak mi sex ( ne s nahodnym kolemjdoucim) vzdy pomohl.. mám to stesti ze cely muj ,,aktivni zivot,, mam k dispozoci dva me vyborne kamarády...
Ale jinak pokud ji tvari v tvár lze jak kdyz tiskne oskubat a zmizet 😀
@markyzka84 Ale tak proč někomu takovou, nezlobte se - hovadinu radíte? To jsou rady tohle... 🙄
Taky jsem si tím prošla. Ovšem mu se to tak vratilo všechno že ho to vzpamatovalo. Za co jsem i ráda. Nedavála jsem tomu moc šanci že by to klapalo mezi námi ještě. Ale abych pravdu řekla tak to asi i pomohlo. Je to 100x lepší než to bylo předtím. Už to je rok odté doby co mi to sám přiznal. A pořád lepší a lepší.
@danculina ...a žili šťastně až do další nevěry 😉
ne, nic, já jsem v tomhle dost radikální. Nicméně vůbec nepovažuji za moudré skočit do dítěte s člověkem, který mě podváděl, jen pár měsíců poté, co to přiznal... Ale upřímně moc přeji, ať to vyjde a už tě nikdy nezklame!
Spiš by mě zajímalo který vztah timhle neprošel, nebo respektivě najdeš si někoho nového a udělá to samé. Nejsem první ani posledni koho to potká. Nikdo není svatý, Ditě naplánované nebylo, přišlo to. A jen kvůli tomu že podváděl si to vzít určitě nenechám. 🙂 Dala jsem mu šanci využil jí, změnil se. A jestli si to sám po**re tak to už je jeho boj. Taky doufám že už mě nezklame.
Nechápu, že dokážeš tak dlouho jen sbírat důkazy a nic nedělat..že si to necháš tak dlouho líbit. Pro mě nevěra znamená konec vztahu. Možná, že za určitých okolností bych dokázala odpustit nějakou jednorázovou záležitost....ale několik měsíců sledovat, jak mě přítel podvádí, to bych netrpěla ani náhodou. Důkazů máš dost, není potřeba je načapávat v akci, tím se akorát ztrapníš. Na rovinu bych mu o všem řekla a předložila důkazy a uvidíš, co on na to.
@magdanaty Mě by každý další nalezený důkaz, trhal zaživa na kusy ☹ Nedokázala bych ani střízlivě uvažovat, natož si důkazy fotit..Jsem sama zvědavá co zakladatelka udělá...Jestli ji takhle diskuze vůbec pomůže. Někdo radí utéct, někdo radí začít taky zahýbat ,aby se to dalo vydržet, někdo radí nejdříve oškubat a pak utéct 🙂 A to poslední, co bych si fakt přála by bylo je při tom spolu nachytat........

@vanea Tak kdyby chlapi kategoricky odmítali, tak by měli ženské smůlu, ne? Nedělejme z nich nesvéprávné bytosti, které jsou obětí vůle někoho jiného. To, že to někteří extra slaboduší pak tak podávají, aby ulevili svému svědomí ("ale já nechtěl to ona"), je už věc jiná... 😅