Nevěra rodičů
Ahoj, holky. Potrebuju se trochu vypovidat a treba najit nekoho, kdo mi poradi. Zjistila jsem, ze mamin pritel, se kterym je 25 let, ma nejspis milenku. Vsechny indicie tomu nahravaji a kdyz jsem s nim o tom mluvila, ani moc nemlzil, spis mi to priznal. Ale netusim, jak dlouho to trva a jak daleko jsou. Je jak muj druhej tata, je mi blizky a strasne me to ranilo... i za mamu, i kdyz ta nic netusi. Nejak nevim, jak se s tim poprat. Mame to rict nechci, nemuzu, znicilo by ji to. Nevim, jak se tvarit, jak s nim mluvit. On si mysli, ze jsme si to vysvetlili a bude to povazovat ta hotove, vyresene... jenze ja to tak nemam, klesl v mych ocich, nemuzu to ovlivnit, hlava se mi sprajcla. Mate nejakou radu, co delat? Moc diky.
@septums protože bych jí strašně ublížila, i když bych byla "jen" poslem špatných zpráv. S mým tátou se rozvedla právě proto, že měl pletky. A vzpomínám si na to, jak blbě to nesla. Budu muset mluvit s ním, ale bude mě to bolet, protože on půjde do útoku. Vím to. Čeká mě hodně nepříjemnej okamžik. Mámu vždy velmi miloval, vůbec nechápu, co mu v tomhle věku přelítlo přes nos ☹
@majaaa82 chápu, že ji nechceš ublížit. Čeka te hodně nepříjemnej rozhovor, hlavně si promysli, na co se chceš zeptat, tak aby to nebral jako utok od tebe, snad bude možné si promluvit v klidu, uvidíš co ti řekne, treba časem stejne skončí u milenky, v tom prípade to nema smysl protahovat.. ale nikdy nevíš. . Jsi v těžké pozici :/
@majaaa82 a jak do útoku půjde? Jako bude citově vydírat?
@kristynatita myslim, ze se bude certit, ze to resim. Myslim si, ze ma pocit, ze mi do toho nic neni. Odhalenej zaletnik casto kope kolem sebe a nebyva s nim konstruktivni rec. Byl to vzdy fajn clovek, byl to do jiste miry muj vzor (chtela jsem delat stejnou praci). Ale znam ho. A vcera to zlehcoval a pak se asi cejtil i trochu dotcene. Pokud mi to vyklopi, bude me zadat o mlcenlivost. Pokud bude zatloukat, bude se k tomu i certit a bude neprijemnej.
@majaaa82 nečetla jsem všechno, možná budu opakovat co tu někdo už psal, ale situaci bych řešila nejdřív s ním- razantně a nebála bych se ani nějakého ultimáta. Prostě ať si to v sobě ON okamžitě vyřeší a podle toho koná (HNED), že ty mu krýt záda prostě nebudeš. To ty jsi tady na koni, ne on. Tak ať je nepříjemnej jak chce. Krýt mu záda před vlastní mámou? Proboha, co si myslí? Pár dnů na přebrání myšlenek a hodnot bych mu dala, ale pokud by se k ničemu neměl a vztah by pokračoval, šla bych za mámou a normálně jí to řekla. Bylo by to bolestné, ale je to prostě fér. A hlavně- pokud se on neprobere, tak by to fakt vůbec nikam nevedlo. 25 let je 25 let, to je pravda, ale když je člověk hovado? Lepší se vybrečet a začít znova, než žít měsíce, nebo nedejbože i déle v takovéhle lži, s blbem... Ale jasný- mě se to kecá, já v tvých botách nechodím... taky bych z toho nespala, taky bych to zvažovala ze všech stran. Ale podle mne to nemá jiné řešení, než to toho fakt pořádně říznout a stejně to k tomu spěje... přeju hodně sil a správné rozhodnutí.
At se vam to libi nebo ne, porad je to vec jen tech dvou, pritele a jeji mamy...dceru to muze stvat a trapit sebevic, ale neverny je tady pritel. Neni to jeji vztah, je to vztah mamy. Stary pravidlo rika, nemotat se do toho, clovek se casto nedopatrenim dostane mezi mlynsky kameny a situaci zhorsi. Dcera brani mamu, logicky, ale do vztahu nevidi, nevi, proc po tolika letech hleda zmenu...tohle je dost nevdecna sluzba, rozmyslela bych si dobre, jestli se do toho chci angazovat
Když mi bylo 13, odpadla mi pravidelná hodina kytary. Šla jsem domů a tam načapala mámu s manželem její kamarádky. Hrozná situace pro malou holku, byla jsem tak naštvaná, znechucená, zoufalá, bylo mi zle... Měla jsem 100 chutí jít a říct to tátovi, nechtěla jsem, aby mu dál lhala, taky jsem měla pocit, že když budu mlčet, tak jí v tom podporuju a sama nesu část viny... Jenže taky jsem věděla, že táta na mámě visí a tohle by ho zabilo. A ségře v tý době bylo 7, nechtěla jsem jí/nám rozbít rodinu. Našla jsem spoustu jiných důvodů, proč mlčet, a tak jsem mlčela a mlčím už 10 let. Máma to s ním pořád táhne, před pár lety jsem to řekla ségře, protože už mě drtilo být na to sama a bála jsem se, že když na to přijde sama, udělá nějakou volovinu, ale jinak to dusím v sobě, respektive za ty roky už jsem to tak nějak přijala.
Jde o to rozmyslet si, jaká jsou pro a proti. Znáš svojí mámu, víš, co to pro ni bude, když se to dozví. Myslíš, že je pro ni dobrý vědět? Převažujou klady? Nebo jí to zničí a rozpad vztahu jí přinese jen komplikace? Pokudsi nejsi jistá tím, že je pro ni dobře to zjistit, tak mlč. A "otci" řekni jen to, ať se o tom máma nikdy nedozví. Časem si na to zvykneš. Je blbý to takhle říct, ale je to tak. Máš výhodu, že s nimi nejsi v domácnosti, jsi dospělá samostatná jednotka, není to tvoje věc, můžeš se distancovat.
@majaaa82 já bych to netajila, ono je i možné že to tvá máma ví ale "ignoruje". Nedokážu si představit že by měl můj manžel milenku a moje máma to věděla a přihlížela by, nic by s tím neudělala... Měla bych pocit že mě zradila. Asi bych nejdřív řekla jemu že to tajit nemůžu a že pokud to neukončí tak to budu muset říct... Ale rozhodně bych ho nekryla, nepřihlížela jak si užívá...
Na mieste tvojej mamy by som to chcela vedieť.Možno práve aj kvôli tým dvadsiatim piatim rokom. Jedného dňa to aj tak praskne, o tom som presvedčená: alebo jej to nejaký dobrodinec donesie, alebo na to príde sama, alebo sa on zamiluje.....a potom sa ona poobzerá dookola a bude riešiť, kto kde stál, kto je jej skutočný priateľ a kto z nej spolu s nim robil korunovaného vola. Poznám to veľmi dobre. Mala by si nájsť citlivý spôsob, ako na to. Možno sama niečo tuší a potrebuje oporu, aby to zvládla, aby mala dosť sebavedomia celú situáciu zvládnuť. A samozrejme, ešte raz si pohovor s ním, aby si pred rozhovorom s mamou vedela, ako je na tom on. Ak je to lovec - športovec, nech ťahá kade ľahšie, aj po tých rokoch.V takomto prípade nenechaj z mamy urobiť opatrovateľku na staré kolená niekomu, kto má o sebe takú privysokú mienku, ak zablúdil a zblbli mu hormóny, tak nech to dá do poriadku okamžite. Ak odpovie, že to má pod kontrolou, niet sa o čom baviť a platí prvá možnosť. Je to ťažké, ale mama to má horšie ako ty. Mala by si stáť na jej strane. A opakujem: Ja by som to chcela vedieť, dodnes nemôžem odpustiť všetkým, ktorí to mne nepovedali, aj keď ich úmysly možno neboli zlé.
@majaaa82 Tebe to ničí.
Teď budu psát jen a jen za sebe.
Mamince bych nic o nevěře neřekla. S ním bych však utla kontakt.
Předtím bych mu však dala 14 dní (to max), aby to vyřešil a utnul. Jestli mu je přednější rodina a jeho blízcí. Jestliže to neudělá, je to stejně v háji a jednou to praskne.
Mamce bych řekla pravdu - v umírněné podobě. Že jsme se nepohodli, nesouhlasím s jeho jednáním. Ale chci s ní zůstat v kontaktu, jen prostě nebýt poblíž něj. Že ona má u nás vždy dveře otevřené.
Ona si na to pak přijde sama.
Když bys jí to řekla, sveze se to po tobě. Ženy to tak ve většině případů mají. Proč si kazit vztah s vlastním rodičem, když ten druhý je sobec.
@katkati asi máme jiný pohled na to, co se vše může v životě stát, nic prosím neberte jako dogma, ale myslím, že život je dlouhý a složitý, ne vždycky je ve vztahu růžovo a i když to neschvaluji, myslím, že člověk je jen člověkem a dělá chyby a pokud jim spolu 25 let bylo dobře, asi bych se nad nevěrou muže zamyslela a ne šmahem pálila mosty. Jinak se vztahy ukončují ve 20 a jinak v 60, kdy už má člověk něco za sebou a ví, že život není jen černobílý. A kdo jiný by jí to měl říct než dcera? No, já mojí máme po dvou letech, co jsem zvažovala, zda říct či neříct, řekla informaci o které jsem věděla, že ji opravdu moc ublíží a po dvou letech nastala situace, kdy jsem považovala za správné jí to už říct ... nikdy nezapomenu na ten pohled, kterým se na mě dívala - věděla jsem, že jsem jí právě rozbila poslední naději na to, že se to spraví ( vztahy v rodině) a a ten pohled byl strašný, obrečela jsem to a trvalo moc dlouho než jsem se srovnala s tím, že jsem si opravdu jistá, že jsem udělala dobře, ale opravdu nevím, zda bych to udělala znovu. Ale taky také byla situace vážnější než nevěra a týkalo se to celé rodiny. takže za mě bych dotyčnému klidně vmetla co je zač atd... řekla mu , že krýt ho nebudu, ale dost bych zvažovala, jestli to hned říkat mamce.

@plksv asi he ro v zacatku, navic jeho profese je hodne kontaktni. Maily, smsky a schuzky ci akce jsou caste. Jen ja to vidim a mne to nezatloukal nijak extra.