icon

Nevěrný manžel. Máte rady, tipy, zkušenosti?

m21elis
25. srp 2015

Ahoj holky, sem tady s vámi už dlouho, ale na todle téma sem si založila nový účet
S manželem jsme spolu přes 10 let, před 3 lety jsme se vzali a začali stavět barák, pak sem otěhotněla, mám 15 měsíčního prcka.Loni po Vánocích mi manža řekl, že mě nemiluje(ani ne měsíc po přestěhování) a začaly výčitky, že sem ho do všeho donutila atd. Od ledna má ženskou a přerostlo to ve vztah, říká o ní, že je to přítelkyně. Ona má 2 děti ve střídavce a je to takovej hospodskej typ.
Mám pocit, že muž má hroznej bordel v hlavě, pokaždý tvrdí něco jinýho, např v minulou neděli mi řekl, že už sem bude jezdit jenom za malou a pracovat, že je doma tam a tady nebude, v pondělí odpo přijel a byl tady v podstatě celý týden. Včera zase přijel až večer, takže za mnou a řešili jsme co a jak uděláme okolo baráku, on neustále věty typu já to chci takhle, udělám si to tady takhle apod.
s mužem spolu spíme a spí většinou v ložnici
Nevim, co si o tom mám myslet a zajímalo by mě, jestli s tím máte některá zkušenost.
zatím sem zvolila taktiku, že sem super hospodyňka, matka a milenka a vyhazovat ho nechci (zatím), nějak si nedokážu představit že budu sama a mám ho ráda a vidím, jak ho to ničí a stává se z něj alkoholická troska
doufám, že je to srozumitelný, mám toho plnou hlavu a nedokážu to utřídit
Máte nějaký rady, typy zkušenosti?

Strana
z7
kristyn.g
27. srp 2015

@malaveverka přesně jak píšeš, tak jsem to cítila i já. Ale taky jsem se strašně divila jak skoro všichni to nebyli schopni pochopit a rejpali že jsem si přišla že bojuji nejen s tou svojí bolestí ale i s okolím 😖

tulikiss
27. srp 2015

Vite co se mi strasne libi na internetu, jak dokaze vsechno zkreslit.....zezacatku mi bylo az zakladatelky lito, chudak zenska ktera sedi doma a ceka az se manzel vrati od milenky a pak si hraje na dobrou manzelku co ho obskakuje a nakonec s nim lehne do postele... ale je sradna jak s postupem casu se ukaze ze veci nemusi byt tak jak nekdo pise. staci si precist par prispevku od zakladatelky a najednou vite ze sice uz pul roku ceka na manzela, ktery si uziva se svou pritelkyni, ale kdyz ma chut tak nekam jde opije se a pak si taky s nekym uzije, proc by ne vzdyt on to dela taky.
Kdyz se pak nad tim zamyslim, nesoudim kdo za co muze, ale kdo je horsi- chlap co spi se zenou a s pritelkyni co si nasel, nebo zenska co spi s manzelem a pak s dalsima nekolika nahodnyma chlapama. Je sranda jak ji tu holky radily aby si davala bacha at od manzela neco nechytne a ona si to domu mozna muze dotahnout sama. 😖 Je az dojemny jak pise ze manzela miluje a chce zachranit manzelstvi, ale mezitim si jde uzit nekam jinam. Tohle mi fakt hlava nebere. Promin te mi ten vyraz, to je vyraz co vzdy pouzivala babicka, to jste zensky fakt jenom nadrzeny feny co to musi mit za kazdou cenu, bez ohledu na city, slusnost, vernost,... proste mi to hlava nebere, jo podvadi me manzel, tak jdu a vlezu taky na nekoho, ale jinak chci manzelstvi zachranit.
Taky jsem si v zivote prosla svym a vim jaky je tezky kdyz najednou ten druhy vsechno bori, ale nikdy me nenapadalo rict si no co kdyz on dela blbost tak ja taky. Asi sem uplne blba ale ja verim v partnerskou vernost a na to ze manzelstvi ma byt o vernosti lasce a ucte k tomu druhemu. Pro me je proste manzelstvi svazek dvou a zadna dalsi osoba tam nema co delat a pokud tam je, tak uz to zadne zdrave a fungujici manzelstvi neni.

shine2015
27. srp 2015

@tulikiss to je důvod, proč už tu nechodim tak moc....kolikrát jsem se snažila podporit,poradit,pomoct....a v závěru jsem okradala svoje děti i rodinu o čas, později se totiž ukázalo,že věci se nemají úplně tak jak se zpočátku prezentovaly.....

m21elis
autor
27. srp 2015

@tulikiss mě by po pravdě zajímalo, o co ti jde, já se3/4 roku snažím žít v absolutně nefunkčním vztahu a ani před tím to nebyla žádná hitparáda, ty netušíš jaký to je a jak strašně moc to bolí, kdxyž tě zradí člověk kterýmu bezmezně věříš 10 let natolik, ž esi s nim pořídíš dítě, hypotéku, psa atd. to že si s někym užiju na zábavě nebo mejdanu je prostě vnitří obrana, útěk od reality, mám pocit, že o mě někdo stojí a že sem pro chlapi atraktiní a nejsem ten kus hadru na podlahu, co si ty o mě myslíš, že sem. když o mě projeví zájem kluk o 10 let mladší než já, tak je to prostě super pocit, v ten moment nejsem jenom máma a hospodyně, ale sem prostě člověk, bytost která žije a někdo stojí o její přitomnost a blízkost, ale asi to stejně nepochopíš

postolka007
27. srp 2015

@m21elis no nejspíš to @tulikiss myslela tak, že jednorázovky pod vlivem alkoholu ten hadr na podlahu tak nějak nevylučují, jen ho rozšiřují pro víc chlapů. Nic ve zlém.

merope
27. srp 2015

K úvodnímu příspěvku:

- pokud tě manžel nemiluje, proč s tebou chce mít sex? To by si asi měl ujasnit - zda tě tedy vlastně miluje či nemiluje a jaký k tobě má vztah. To bych po něm fakt chtěla znát.

- jak moc velké jsou ty jeho problémy s penězi? Zmiňuješ, že nějaké peníze ti přecejenom dává (platí hypotéku), dělá to na dluh nebo vydělá? Tohle je dost důležité - pokud vyrobí nějaké další dluhy, může snadno přijít exekutor a sebrat dům. Dokud jsi jeho manželka. Tohle bys opět měla vědět.

- ožrala je k ničemu - pokud se opíjí, bylo by fajn se s ním o tom pobavit, to fakt není normální a může to přinést plno problémů

- a co se týče toho vztahu s milenkou - pokud o sobě navzájem víte a ty jsi to ochotná akceptovat, tak to neberu jako podvádění. Podvádění ale je, když ti třeba bude tvrdit, že s ní nespí a spal by s ní a podobně. Dá se fungovat i takto jak to popisuješ - ale v tu chvíli je potřeba si hlavně nelhat.

Podle mě klíčové - pokud tě nemiluje, nesexovat. Zvážit, zda nezažádat o rozvod. Pokud dělá dluhy u kamarádů - zjistit, proč to dělá a případně řešit co a jak s domem. A pokud má problémy s alkoholem, požadovat, ať to řeší - s tím se žít nedá.

evulina77
27. srp 2015

@m21elis podle mě by jsi se měla nad svým posledním příspěvkem zamyslet. Je tam hodně pravdy o vašem vztahu. Ono zlepšovat si občas sebevědomí 18-ti letýma klukama je fajn, ale to nic nevyřeší. Ty nepotřebuješ utíkat od reality, ty tu realitu musíš vidět a začít konat. Utrácíš čas ve vztahu, který je dlouhodobě v p*deli s někým, kdo si to ani nezaslouží a ubližuje ti. Začni myslet víc na sebe a potažmo na malou. Myslím, že se pak najde někdo, kdo bude pro tebe perspektivní, než manžel k ničemu a rozhodně to nebude zajíček, pro kterého jsi učitelka života, ale který tě nikam neposune a kromě sexu k ničemu není

shine2015
28. srp 2015

@m21elis možná to teď vyzni drsne,ale co jako že projeví zájem o deset let mladsi kluk? Co z toho? Mě to přijde strašně krátkozraké......o mě když projeví mladší kluk zájem ale i stejně starý nebo starší, usmeju se tomu, ale přeci s ním nebudu mít sex jen proto že projeví zájem? Trochu úcty sama k sobe prece.....já nevím,ale i když jsem byla sama nebo i ve vztahu,tak mi záleželo i na kvalitě toho druhého. Prostě nechci aby to vyznělo hnusne,ale než někoho pustim do kalhotek,taksi to hodně rozmyslim....není to o povyšování,ale mám řada inteligentní partnery kterým taky není jedno s kým mají sex, že se jim prostě postaví neznamená že hned někoho chtějí osoulozit. Navíc trocha inteligence i během rozhovoru a hlavně charakter.....neměla jsem mnoho partnerů,ale když už jsem s někým měla sex,ten člověk měl úroveň ....i kdybch během manželství byla nevěrná coz neveru rada nemam a myslim,ze neverna ani nebudu.....tak rozhodne s někým kdo za to stojí.....a zatím jsem takového člověka za deset let svého vztahu nepotkala.
Ohledně tvého manžela, nikdo té nenutil a ani nenutí aby jsi s ním byla. Tak zhodnot klady a zápory a to já ji spokojena plus já z té situace ven a buď zůstaň nebo bez. Alenezlob se, nelituj se,jak se strašně snazis atd a jay je chudák a manžel je vůl....pokud se chová jak blb,udělej poradky a pokud to nepůjde, tak odejdi? Jiná možnost není.

Hlavně předán brecet jak ty se snazšís a jaký jsi chudák atd to ti nepomůže.....a podle mě střídání chlapů taky ne.

shine2015
28. srp 2015

PS takhle často dopadají otevřené vztahy....jeden přestane být spokojený a pak....navíc já nemůže milovat chlap kterému se úplně jedno co kde s kým děláš??to podle mě fungovat dlouhodobě nebude a ani nemůže.. .

lu777
28. srp 2015

@m21elis to, že o člověka projeví zájem někdo o 10 let mladší je na chvíli super pocit...
ale upřímně - jak se člověk cítí potom? to není přece láska 😉 a neznamená to z delší perspektivy nic...
to, že se mnou má někdo jen sex neznamená, že si mě váží, že mi rozumí, že mě podrží...
je to čistě jen pud a tak je to potřeba brát a nic si nenalhávat 😔
sehnat chlapa na sex fakt není problém (osobní zkušenost, když je člověk sám, tak chlapy musí spíš odhánět)... to je otázka toho slušně se obléct a někam vyrazit a někoho vždycky ulovíš, chlapi na takové ženské čekají a jdou do toho po hlavě....

ale chlapa na vztah, do života, kvalitního chlapa - jo, to už je jiná káva.... protože to do toho ženská musí vložit hodně

chápu že je Ti velmi mizerně a že tohle Ti ulevuje 😉 ale stopla bych to...
stačí, že Ti ubližuje to manželství, nač si ještě přidělávat další emoční zmatek?

měla by jsi jít opačnou cestou, jít nahoru, aby pokud by se chtěl chlap vrátit, na tom musel fakt zamakat....

na vyčištění hlavy doporučuju tvrdé cvičení - např. běh, kolo, fitko.... naložit si tak, že se Ti úplně vypne hlava... božský pocit 😵 a hlavně potom si člověk sebe může vážit víc, posílí to sebevědomí atd... za mě samé klady!

tulikiss
28. srp 2015

@m21elis uprimne, kasli na utek od reality, to je na nic stejne se musis vratit zpet a neverim ze se pak citis lip.. proste se konecne postav na nohy a zarid si zivot tak aby si od zadny reality nechtela utikat, aby sis uzivala kazdy den a byla stastna ze muzes svuj zivot zit.

mozna by ses divila co tady zensky prozili a proc ti to pisou, je spoustu zen co zazijou tu zradu od manzela, ale rozhodne kvuli tomu nestrkaji hlavu do pisku a nehledaji unik od reality, proste se chovqaji jako dospele a problem resi. to je mozna duvod proc vase manzelstvi je ve stavu ke je. problemy je potreba resit ne se pred nima schovavat

zuzineckah
28. srp 2015

m21elis @tulikiss mě by po pravdě zajímalo, o co ti jde, já se3/4 roku snažím žít v absolutně nefunkčním vztahu a ani před tím to nebyla žádná hitparáda, ty netušíš jaký to je a jak strašně moc to bolí, kdxyž tě zradí člověk kterýmu bezmezně věříš 10 let natolik, ž esi s nim pořídíš dítě, hypotéku, psa atd. to že si s někym užiju na zábavě nebo mejdanu je prostě vnitří obrana, útěk od reality, mám pocit, že o mě někdo stojí a že sem pro chlapi atraktiní a nejsem ten kus hadru na podlahu, co si ty o mě myslíš, že sem. když o mě projeví zájem kluk o 10 let mladší než já, tak je to prostě super pocit, v ten moment nejsem jenom máma a hospodyně, ale sem prostě člověk, bytost která žije a někdo stojí o její přitomnost a blízkost, ale asi to stejně nepochopíš

Prosím tě, @m21elis, čteš po sobě? Kolik ti proboha je, že uvažuješ takhle ploše, když to řeknu slušně?! Jaký útěk od reality? 😠 Tvůj prioritní pocit nemá být ten, že si pro někoho atraktivní, ale že máš zodpovědnost za budoucnost svého děcka. Není nad to, když rodiče postrádají mozek, ale o to veselejší jsou v rozkroku, to je opravdu velká výhra! Promiň, ale na tvoje příspěvky se nedá reagovat příliš empaticky. Měla by vás fackovat hanba oba!

reniiisek
28. srp 2015

Chlapi jsou prostě fakt nadutci! Myslí si, že jsou něco víc a neuvědomují si, jak nám tím ubližují. Každopádně držím palec, ať ti to dobře dopadne a tvůj příběh má dobrý konec.

m21elis
autor
28. srp 2015

@tulikiss už hodně dlouho řešim, jak to všechno bude, zůstat, nezůstat, dát mu ještě čas a šanci, co bude pro moje dítě nejlepší, každý den se snažím vymyslet, jak bych u udělala s financema, s domem se vším, a to pracuju z domu a stejně bych to bez něj finančně nedala, prostě každodenní vnitřní souboj. když si na zábavě suprově pokecám s nějakym člověkem, tak na to chvíli nemyslim a neřešim to, občas se to zvrtne v něco víc a co, užiju si a city do toho nikdo netahá, netvrdim, že je to dobře a že je to správně nebo že bych tímdle způsobem hledala partnera pro život, to fakt ne.
já sem každý den ráda, že mám nádhernou, zdravou holčičku a snažím se vymyslet, jak jí zajistit tu nejlepší budoucnost. jestli je to to, že ještě chvíli vydržím a budu doufat, že její otec dostane rozum a vzpamatuje se nebo to aby jí vychovával nějakej strejda, pokud by to měl bejt strejda, tak budu sakra vybírat

gepe
28. srp 2015

@m21elis Nezlob se, Ty si opravdu myslis, ze Tvuj manzel nevi o tom, ze si rada obcas odskocis tu s jednim, tu s druhym, tu s tretim aj? 😅 po tom, co se jsem zde cetla je uz samotny nazev diskuse spatne, protoze se nejedna pouze o Neverneho manzela, ale o Vzajemnou neveru, kdy Ty ve vysledku nemas co manzelovi vycitat. On je aspon soudny v tom, ze ma jednu narozdil od Tebe. Manzel ma dostat rozum a pritom Ty v nekterym ohledech jednas jako nactileta holka, ktera si musi dokazovat, ze je stale IN a sama rozumu moc nepobrala. Dobre to vystihla @zuzineckah . Uz jsem nechtela prispivat, ale tohle mi uz nedalo, avsak tim take zaroven koncim.

tulikiss
28. srp 2015

@m21elis promin ale to si vazne tak naivni.. pises ze chces to nejlepsi pro holcicku a myslis si ze je pro ni fajn aby se o jeji mamince rikalo ze neni lakoma a da kazdemu, tahle nalepka lehko vznika a dost spatne se ji zbavuje. muze pak tvat roky nez drby ustanou a tezko pak natrefis na normalniho chlapa pokud manzelstvi nedopadne, a uprimne neverim ze by vase manzelstvi melo jeste sanci. to jak se chovas ted dava manzelovi do ruky trumfy, uz to nebude jen on kdo podvadi, nakonec si bude okoli rikat ze si ho podvadela uz driv a on chudak si musel najit pritelkyni protoze se nemohl divat na to jak se tahas s chlapama...lidi jsou mrchy a radi si neco primysli a toho uz se pak nezbavis a tvoje holcicka taky ne, j ejeste mala a ted tomu nerozumi ale az ji nejaka hodna kamaradka rekne ze maminka doma rikala ze jeji mama je radodajka a buh vi s kym ji mela, tak ji asi dobre nebude. proste se vzpamatuj, neni 15 aby ses chovala jako pubertacka. jsi mama a na to mysli vzdycky nez promin ale roztahnes nohy. je to tvrdy, ale je to tak.

maru35
23. zář 2015

Nikdy člověk nemůže vědět, jak to dopadne. Jsou to tři roky, co mi volala uplakaná kamarádka se stejnou záležitostí, jako řešíš ty, m21elis. Byla na samém dně existence, úplná troska. Nemohla jíst, spát, nedokázala se soustředit a co bylo nejhorší, nestíhala se postarat ani o děti. Stálo mě tehdy spoustu energie a času dostat ji z toho nejhoršího. Dokola jsem jí opakovala větu, že se musí sebrat kvůli dětem. Protože ty jsou nejdůležitější. A tak se postupně sebrala. Přidala do jeho sportovní party a naplno se účastnila jejich aktivit. Přibrala, nakoupila oblečení, nechala si nafotit nádherné poodhalené fotky, stala se dokonalou ženou. Kvůli němu. A On se vrátil. Tady by to mohlo končit, ale ještě to pokračuje.

V létě mi volala, že její miláček udělal totéž jak přes kopírák. Zamilovaný do jiné, odchází, protože ho rodina brzdí. Tak jako všichni miláčci z této diskuze i jím po třicítce zmítá krize středního věku. Jo, hoši mají dojem, že jim ujíždí vlak a tak vyvádějí. Tentokrát se nezhroutila a já jí říkám něco jiného: Nejdůležitější jsi TY. Ocení někdo, když obětuješ svůj život blbečkovi, který se nedokázal poučit a opakuje tentýž scénář? Myslíš, že tvoje děti budou šťastnější, když tě uvidí uřvanou, podrážděnou a na dně? Dotyčný manžel totiž podle všeho hodlá obhospodařovat dvě rodiny - a také dvě manželky. Navíc má tu drzost žárlit jak pes a osočovat svou podváděnou ženu z nevěry...

Vyznávám heslo, že každý si zaslouží šanci. Tenhle moula ji ale nevyužil a nezaslouží si nic jiného než ukázkové kopačky. Samozřejmě, že to není jednoduché. Je to zatraceně těžké a bolí to. Moc. A co je nejhorší, jsou v tom malé nevinné děti. A ne vždycky se dospělí dokážou chovat jako dva spolupracující rodiče, když už nejsou manželi (a milenci).

Takže držím palce všem holkám v téhle podělané situaci - ať už zvolíte jakoukoliv cestu.

evinda12345
23. zář 2015

udělá jednou - udělá znova. odpustit, to je jako mu podat druhý náboj, protože se prvním netrefil.

m21elis
autor
23. zář 2015

@evinda12345 podle mě se to nedá paušalizovat.....
u nás je to spíš na ten rozvod, ale je to jak na houpačce, sám asi neví co chce a těžce bojuje, jeden týden tvrdí to a druhý ono, já s i zatím moc nedokážu představit, že by malou vychovával jiný muž, než její otec, sama s tím hrozně bojuju, ale vím, že mi na něm furt záleží a vím, že když mu je nejhůř, tak jde za mnou (např. hodně se opil a někdo mu rozbil čuňu, byl u milenky, jakmile odešla do práce, tak mi volá, co má dělat, že je mu zle, tak jsem ho telefonem donutila jít do nemocnice, samo otřes mozku a nějaký pohmožděniny, pak přijel domů), je to asi ještě dítě, nezastávám se ho, jen sem s ním přes 10 let a to se nedá jen tak vymazat, záleží mi na měm ☹

evinda12345
23. zář 2015

@m21elis ano, nedá se paušalizovat, jsou výjimky. chápu tě, prošla jsem tím. ale to, co děláš, ti ho nevrátí. nebo vrátí jen dočasně a bude to časovaní bomba (vlastní zkušenost).
ano, je to nevyzrálý jedinec, když mu je nejhůř, brnkne si od milenky pro pomoc k tobě, jako matce. ne partnerce : bééééé, bolí mě to !!! milenka se na něj 100% vyprdla, řekla mu max že je debil když se pere, a on ví že s tebou může manipulovat, protože ne on, ale ty těžce bojuješ - a on si dělá co chce. to si k milence nedovolí, ta by se na takovéhoto kuňkala vy ... .
muži musíš unikat - ať si tě loví! ne být zachráncem, utěšitelem ... .
koukni se na svou situaci trochu reálně, dej si říct, nemel pořád svou. Holky ti radí dobře, važ si toho - i když se ti to nezamlouvá, je to tak.
máš na vybranou: 1. dál bojovat, doufat a trpět dokud to nerozsekne on, nebo ona - poníženě čekat na ortel a když tak vrácení použitého zboží 2. smířit se se situací, ponížit se ve jménu lásky, dcery a co já vím čeho a tolerovat mu to 3. sebrat sílu a poslední zbytky hrdostí a odejít (to jediné ti ho možná i vrátí, uvědomí si co ztratil, zamilovanost odezní a bude tě chtít zpět - ale ty po překonání bolesti a smutku se zocelíš, poznáš svoji hodnotu.jeho nehodnotu a zpět ho už nevezmeš ( máš na lepšího, než je tento nedospělý hormonální mimoň) - opět znám z vlastní zkušenosti, zlobila jsem se na holky které mi toto psaly - ale stalo se přesně to co řekly. v 53 mám super chlapa, vše o čem se mi ani nesnilo !!!
drž se, napiš klidně SZ, prožila jsem to, vidím to v okolí, v diskusích ... je to vše jak přes kopirák.

tesorino1234
24. zář 2015

@m21elis A to ti nevadi,ze ho omoči nejdriv u ni a pak jde do tebe?fuj,vzdyt to je hnus,nevim si predstavit,ze šukam s chlapem,ktery si ho moči i jinde a dava ho do druhy holky...doufam,ze mas tolik rozumu aspon a ☹ pouzivas ochranu

suzina08
24. zář 2015

Přečetla jsem si první příspěvek a zbytek diskuze tak nějak prolétla, takže budu reagovat jen na začátek diskuze. Jestli jsi schopná kvůli dětem žít takhle, tak máš můj obdiv. Já bych to nedokázala. Já nepotřebuju, aby mi chlap každý den říkal, že mě miluje, ale řekl by mi, že mě nemiluje a že má partnerku a sbalila bych se i dětmi a šla k rodičům. Já vím, že všechny tyhle spory se na dětech podepíšou, ale nepodepíše se na nich i to, jak žijete teď? Pokud s někým žiju, je to můj manžel, tak se respektujeme a vážíme si sami sebe a hlavně jeden druhého. Jakmile tohle přestane fungovat (což mi přijde, že se stalo u vás), tak bych to manželství zbytečně neprodlužovala. Pokud ale jsi schopná a ochotná fungovat tak, že manžel má "přítelkyni" a má i tebe, tzn. že má dvě ženský, jedna mu pere, vaří, uklízí a vychovává děti a u té druhé má svatý pokoj od všeho (který chlap by tohle sakra nechtěl?!), tak takhle fungujte. Třeba to bude lepší pro vás oba i pro vaše děti 🙂

anipp
24. zář 2015

@m21elis on není dítě a pokud mu chceš nějak pomoct ,tak tím že ho donutis nést následky za své chování.
Ty si myslíš že on neví co chce? Strašně se mýlíš, ví to moc dobře a ty mu jen slušně prihravas.
Nejdřív se soustřeď na sebe, musíš si vyjasnit co chceš a nechceš, musíš přijmout fakt že máš dítě s nezodpovědnym a nevyzralim mužem. Postav se na vlastní nohy i když se ti to zdá nemožné, jde to.Urci pravidla která se budou dodržovat. Nejspíš on začne kopat, absolutně mu vyhovuje tvoje závislost na něm. A když si tímhle celým projdeš, ohledni se po čase a polož si otázku, zda ještě pořád stojíš o takového člověka a zda chceš podstupovat riziko ,že se to bude opakovat,zda si ho můžeš vážit, nebo si víc vážíš sebe za to co jsi dokázala.
On dělá barák pro dceru,a tobě nakupuje máma,ptz on ti nedává peníze na domácnost? Ale na chlast a milenku to peníze má? A ty ho ještě omlouvás,chudacka?
Možností je opravdu několik, i já mám s otcem dětí velmi netradiční vztah.Ale základem je opravdu postavit se na vlastní nohy a nečekat nemožné.Vlastne nečekám nic, zařídila jsem se tak aby to vyhovovalo mě a on má prostor pro svou seberealizaci, je jen na něm jak do ní zahrne rodinu. Jeho volba a jeho svědomí.

m21elis
autor
24. zář 2015

holky, todle všechno já vím, zítra jdu na pracovní pohovor, snažím se podnikat, ale zatím mi to moc nejde, prostě se postavit na vlastní nohy, samotnou mě to nebaví takhle žít a snažím se s tím něco dělat
muž se snaží, ale máte pravdu, že sama nevím, jestli o to stojím
Chci mu dát šanci, protože sama pro sebe potřebuju vedět, že sem pro záchranu manželství udělala všechno
Na manželovi mi záleží jako na člověku

evinda12345
24. zář 2015

@m21elis super. jsi dobrá. už chybí jen kousek: vy ... se na takového člověka a nedávat umělé dýchání mrtvému (vztahu)

m21elis
autor
24. zář 2015

@evinda12345 víš, já právě vidím a cítím, že náš vztah není úplně mrtvej, že mezi námi něco furt je, jiskra, přátelství a nevím jak to popsat, ale potřebujeme se

evinda12345
24. zář 2015

je to možné, nevím a myslím si, že to co cítíš je normální. milovali jste se... . ale to "něco, vzájemná potřebnost ..." vidíš jen ty - je to jako přístroj uměle udržující "vaši rodinu při životě a který odmítáš vypnout, protože to je konec a ty nechceš, neumíš si ho připustit, představit.

suzina08
25. zář 2015

Kdybyste asi spolu stále nespali a nenocovali v jedné ložnici, tak by ten pocit za chvíli přešel... tím, že jste pořád spolu a pořád ten vztah "tak nějak" udržujete, tak to v tobě pořád živí ten pocit, že se potřebujete a že je mezi vámi jiskra. Ale to je jen můj názor.

evinda12345
25. zář 2015

@suzina08 přesně tak. nechce ho pustit, dělá vše pro to, aby udržela rodinu, tátu: odpouští, doufá... . já to i chápu. ale je už za hranou a jen si prodlužuje agónii. i kdyby ho "vybojovala" tak si myslím, že ho za čas nebude chtít až vystydnou emoce a vše jí dojde.
zatím ji nedošlo, že je vše co bylo pryč. a nejde to vrátit zpět. vyrval ji srdce z hrudi - i když ho dají zpět, už nebude nikdy fungovat jako dřív. mluvím ze své zkušenosti - v kráteru po srdci které mi ex vyrval vyrostlo nové srdíčko (zatím jsem přežívala na podpůrných přístrojích) a bije jako zvon - tak by mi to staré, znovunašité určitě nefungovalo!

samcuska
25. zář 2015

Dobry den,precetla jsem si vas prispevek a musim taky pridat komentar,proste mi to neda.
S takovym chlapem,ktery ma milenku bych nebyla ani minutu,pokud se chlap k necemu takovemu rozhodne,tak to neni jen tak...Proto bych s nim nespala,at si jde ,Ja vim,je to tezke,ale nez se ponizovat a spat s nim?To urcite ne a jeste kdyz spi i s ni..No to bych asi neprekousla.Bud bude s vama a nebo s ni.At si vybere.A co se tyce domu,nevim,jak presne to mate,jestli tam zustanete vy nebo on,ale kazdopadne byste to meli vyresit hned,dokud s vama jeste komunikuje.Pak uz bude pozde a taky vyresit malyho,alimenty na dite a osvojeni do vasi pece,at se pak nestane,ze vam ho sebere a nevrati.Je to tezky,ale stava se to dost casto.Preji vam pevne nervy a hodne sil.

Strana
z7