Nevím, jak se s ním rozejít

anatanka
26. kvě 2016

Před nějakou dobou jsem sem vkládala diskuzi, zda zůstat s přítelem nebo ne. Mám ho ráda, ale nemiluju ho, dusí mě jeho láska a potřeba častého kontaktu, až jsem se to už rozhodla ukončit.
Jenže s ním to prostě nejde. Ještě se mi to nikdy předtím nestalo, ale on se opravdu nenechá odbýt. Čím víc žadoní, tím víc mě od sebe samozřejmě odhání, ale nevím už, co mám dělat. Mám ho ráda a nechci, aby se trápil, ale nevim, jak mu pomoc. To jsou pořád dokola telefonáty: "Můžeme občas vídat, udělěj to pro mě, prosím. Já se jinak zbláznim..." Když už jsem opravdu nepříjemná, tak se zase hájí, že mi nic neudělal, tak proč na něj zvyšuju hlas a pod. Ať s ním apoň ještě dojedu tu dovolenou za pár týdnů a pak už mě nechá, že jen tohle, ať pro něj udělám atd.
Nevím, jak z toho ven. Je to třeba 35 SMS za večer a do toho několik telefonátú....Pro mě už je to taky extémně stresující. Chci se rozejít v klidu a bez vyhrocených emocí, aby každý trpěl co nejmíň, ale tohle je fakt extém ☹ Tím, že jsem velmi hrdý člověk, tak je to pro mě i nepochopitelný.

evulinkab
26. kvě 2016

Tak já myslim, že normální dospelý človek snad pochopi, když mu ten druhý dá kopačky🙂...Přesně jak píšeš, chtelo by to nejakou hrdost i z jeho strany.Asi ti nezbyde nic jiného, než mu to říct rázne a naposledy, že je opravdu konec, že ho proste nemiluješ a nikam to z tohoto duvodu nevede...A pokud nepochopi, tak nereagovat na smsky, nezvedat telefony.....

andreaandrejka
26. kvě 2016

Tak určitě nepřemýšlet nad tím jak, ale udělat to. přijít, říct, jasně a stručně. Protože nějaké vysvětlování podle toho co píšeš, asi nebude mít stejně význam.

anatanka
autor
26. kvě 2016

@evulinkab
@andreaandrejka
Mně přijde, jak když mluvím úplně zbytečně. On stejně pořád hučí to svoje jako vždycky (rozcházela jsem se s ním už víckrát). Vždycky mi hučí díru do hlavy tak dlouho, dokud neodejde s tím, že je to docela dobrý. Jinak prostě pokoj nedá. Když mám vypnutý tel., tak buď přijede osobně nebo jde za mými rodiči. Je fakt vytrvalý. Teď prosí, ať mu dám poslední tři týdny, že se na to připraví a pak mě nechá v klidu odejít. Do tý doby, že jako budeme fungovat. To mi přijde fakt úchylný. A jak mě ten rozchod ze začátku mrzel, tak teď už mě ani nebolí po jeho chování, jen se ho chci prostě zbavit. Jediný, co mě mrzí je, že to je takhle náročný a že mu to tak ubližuje.
Říkám mu, že je dospělý člověk, že má snad nějakou hrdost, že rozchod každýho bolí, ale každý to zvládne a že si nedovedu představit, že bych se před nějakým mužem takto schazovala a doprošovala, ale je to bez účinku. Tohle není normální.

evulinkab
26. kvě 2016

@anatanka Hold tě miluje a nechce se ten jen tak vzdát....

anatanka
autor
26. kvě 2016

@evulinkab Tak já ať budu milovat kohokoliv jakkoliv, když mi řekne, že v tom nechce pokračovat, že to necítí tak silně jako já, tak odejdu se vztyčenou hlavou a už o mě neuslyší....

andreaandrejka
26. kvě 2016

@anatanka Tak on ví,že ty se vždycky necháš přemluvit, takže přesně ví jak na tebe.

lpamela
26. kvě 2016

Prostě to s ním ukonči a na telefonáty a sms nereaguj. Akorát se tím prodlužuje trápení obou. Chvíli ho to bude bolet, ale jinak to nejspíš nepůjde. Hlavně se od něj nenech citově vydírat.

lv
26. kvě 2016

musíš to NE říct důrazněji, žádné vídat, žádné 3týdny, nechci abys volal, je mi líto.

slimacikmia
26. kvě 2016

@anatanka to som mala tiez, ex bol celkom vytrvaly (myslim, ze po rozchode otravoval este cca 3 roky, boli sme spolu 4) aj napriek tomu, ze som potom mala noveho priatela, teraz uz manzela. Proste to nechcel akceptovat, stale prosil a plakal, ale ja som mu nedavala ziadnu nadej, proste som sa s nim nadobro rozisla hned na poprve a odmietala som sa s nim stretnut. Nie, ze by som sa bala, ze mu podlahnem a vratim sa k nemu, ale vedela som, ze to pre neho bude este tazsie... Takze este si uzijes ;) proste mu povedz, ze je koniec a hotovo, nestretavaj sa s nim, je to kvoli nemu, tym skor sa ukludni.

andelka
26. kvě 2016

To není láska to je závislost, a nízké sebevědomí.
Nevolat, nebrat telefony, neodpovídat na sms. Žádné další šance, žádná dovolená, žádné 3 týdny na zvyknutí, to je blbost.Nevybavovat se s ním, když by se stalo a mluvili jste spolu,vždycky jen jasně říct ne, konec, nerozmyslím si to.

pety91
26. kvě 2016

Přesně tak říct to naprosto !!! jasně, že už nemáš zájem. A potom dále již nereagovat vůbec.

anatanka
autor
26. kvě 2016

On toho pro mě hodně moc udělal, je mi to hloupý a taky jsem prostě nechtěla rozchod ve zlým. Vždycky jsem se svými ex vycházela....Chtěla jsem vycházet i s ním, už jen kvůli tomu, že naše děti se mají rády.
Ale zkusím si tedy říkat,že je to v jeho zájmu.

slimacikmia
26. kvě 2016

@anatanka no my ked sa teraz stretneme, tak sa vieme aj porozpravat, vobec to medzi nami neskoncilo v zlom, on sa na mna nedokazal hnevat tak, ze by ma uplne odpisal. Len proste potreboval cas, aby sa z toho dostal, takze neboj, ze ta uplne odstrihne a deti tiez. Vysvetli mu, ze na cas sa nebudete vydat, kym sa to nezhoji, ze vies, ze ho to bude zranovat zakazdym, ked ta uvidi a to ty nechces, lebo ste spolu zazili vela a si mu za vela vdacna, ale tento vztah nefunguje a nema zmysel ho umelo udrziavat.

andelka
26. kvě 2016

@anatanka udělal,ale tím si tě nekoupil,nepatris mu,nemusis dělat co řekne. Zvlášť když to očividně nemá smysl a ubližuje to vám oběma.

hz
26. kvě 2016

@anatanka Na tuhle tvoji predchozi diskuzi si pamatuji. Resila jsi tam vas dva, ze je to skvely chlap, ale chce spolecne zit, zatimco vam s vasi dcerou je samotnym dobre, je to tak?
Docela se to vyvinulo koukam... radu nejak nema, jen chci ti drzet palce, aby dopadlo vsechno jak ma a vsichni jste byli spokojeni..

elvira
26. kvě 2016

Já si myslím, že je na tobě závislý - a bude problém ho odstřihnout... jestli to není ten typ, co provede demonstrativní sebevraždu - nedejbože - pokud chce dostat to, co chce...
Takže vyměň číslo telefonu, neodpovídej na maily, neříkej mu, že ho sice máš ráda a bla bla... ale prostě konec, nechci tě vidět.
Nevzbuzuj v něm ani jiskřičku naděje. Ale asi to bude nadlouho...

anatanka
autor
26. kvě 2016

@elvira Přesně, z jeho strany tam je od začátku nezdravá závislost a to je asi pro mě hlavní kámen úrazu. Kdyby mě nechal dýchat a žil si svůj život a nemusel všechno dělat jen se mnou, tak bych s ním byla klidně napořád...
Nechci být tak krutá, úplně se mi to příčí, ale tím fňukáním a doprošováním mě k tomu stejně nakonec donutí. Mám toho hodně prožito a považuju se za silnou osobnost a potřebuju vedle sebe ještě silnější...

anansie40
26. kvě 2016

@anatanka Tak to Tě úplně chápu, takový chlap by mě taky nebral a to by mohl být sebehodnější a sebeideálnější do rodiny a mít všechny cnosti, ale to jak je pro tebe lehce dostupný, ho dělá naprosto nepřitažlivým a nemužným, o tom škemrání ani nemluvě, tím by se mi zprotivil zaručeně. Hlavně Ti přeju, aby se z něho nakonec nevyklubal regulérní stalker, co ti nedá pokoj ve dne v noci. Asi fakt budeš muset přitvrdit, aby ses ho zbavila. Jinak, když budeš na něj pořád milá a hodná, bude si myslet, že ho pořád máš ráda a tím pádem, že má pořád u tebe naději a nebude mu to docházet, že ten rozchod myslíš vážně.

vineta
26. kvě 2016

@anatanka Asi fakt musíš být nekompromisní. Někdy ty pěkné a přátelské rozchody prostě nejsou možné. Nějaké falešné naděje neprospějí ani jednomu, ty už jsi svoje řekla, teď je řada na něm, aby se s tím smířil.
Jinak radím si těch 35 sms denně uchovávat, popřípadě nějaký výpisy a tak, kdyby se zcvoknul úplně, ať máš zdokladovanej vývoj. Snad se uklidní, držím pěsti 😉

tulikiss
26. kvě 2016

@anatanka nechci te desit ale davej si pozor, aby to nebyl ten typ co si sahne na zivot a nedej boze se pokusi o rozsirenou sebevrazdu. musis byt razna a pak opatrna, aby to nedoslo do nejakyho extremu. nekdy to proste nejde rozejit se v klidu a ve vsi slusnosti. obcas musi byt clovek sobec a myslet hlavne na sebe a na svou rodinu.

majaaa82
26. kvě 2016

@anatanka Ahoj, ten člověk je magor. Buď nekompromisní a pak taky hodně opatrná. Jeho reakce může být různá. Od demonstrativní sebevraždy až po agresi směrem k tobě.

evulinkab
27. kvě 2016

Já si treba nemyslim, že to musi být hned psychopat, když "bojuje" a chce ve vztahu pokračovat.Někteří lidi když milují, tak hrdost jde stranou a rozhodnou se bojovat, protože si nechteji pripustit konec.To je muj názor...Otázka ale potom, co muže dělat ten človek, který ten rozchod chce...

anatanka
autor
1. čer 2016

@evulinkab Přesně Evi, tak nějak to vidím i já...

andreaandrejka
1. čer 2016

@anatanka Ahoj, jak to dopadlo jestli se mohu zeptat? Pohlo se to nějak?

anatanka
autor
1. čer 2016

@andreaandrejka Ale.... Je mi to uplne trapny priznat, ale nechala jsem se zase presvedcit.... I když vim, ze to bude jen na par tydnu a pak to zase budu chtit odpiskat ☹

andreaandrejka
1. čer 2016

@anatanka Co na to říct... Hodně štěstí 🙂

puresin
1. čer 2016

Zazila jsem jeste vetsi extrem - "chodili" jsme spolu 14 dni a on to pak vazne tezce rozdychaval 2 roky. Doted (8let!) se dvakrat do mesice ozve, jestli bych nekam nesla a jak me mel rad a ... To neni o lasce - jak hluboce se zamilujes ve 2 tydnech - ale o psychicky labilnim cloveku. Jinak si neumim vysvetlit chlapa, ktery me premlouva, abych si to treti dite, co si S MANZELEM prejeme, udelala s nim.. To kdybych doma rekla, tak ho muzsky proste zabije. 😀
Nekteri lide se podle me upnou na vztah vic nez na toho cloveka samotneho a doopravdy to pro ne nikdy nekonci. :-/

andelka
1. čer 2016

@anatanka ach jo.. a pak to bude ještě horší,vi jak na tebe a že to nedáš,zas a znova. 😒

anansie40
1. čer 2016

@anatanka Třeba se ani ty doopravdy rozejít nechceš, občas ti to vyhovuje a občas toužíš být sama. A když tě on do něčeho moc tlačí, tak to v tobě vygraduje do myšlenek o rozchodu. Možná to není ani potřeba řešit a dávat tomu definitivní podobu. Stačí jen přijmout, že některé věci jsou tak, jak jsou a některé jsou v čase proměnlivé, stačí si to nastavit sama v sobě a nebudeš pak muset manévrovat s partnerem.

laritka
7. čer 2016

tak já bych s tebou svou situaci měnila mě připadá, že se spíše chlapovi musím doprošovat a vnucovat, abych s ním mohla být, co bych dala za někoho s kým bychom ty věci prožívali spolu, ale samozřejmě vše s rozumumem, taky bych si chtěla udělat volno pro sebe..ale i tak by to bylo super, že má někdo zájem a stojí o tebe a má tě rád..možná ti to svým způsobem i lichotí, že někdo má o tebe zájem, doprošuje se a dobývá Tě i když to nedáváš moc najevo 🙂 kdybys s ním nechtěla být tak to úplně sekneš...nebo to jen děláš z lítosti?