Nezletilá a těhotná. Rodiče nechtějí, abych žila u přítele
Ahoj,
Je mi 16 let a jsem těhotná.Chodim na střední školu a na příští školní rok mám zařízený individuální učební plán.Mám 19letého přítele a chci bydlet i s malou až se narodí u něj. Přítel ma praci.Jeho mamka nam nabydla ze muzem bydlwt u noch doma.Nabídla se že bude i pomáhat .Na sociálně jsem se dozvěděla že bez souhlasu rodičů u něj nemohu bydlet.Moje rodiče ho soudí vlastně i jeho kvůly jejich barvě pleti. Nenávidím ha to své rodiče neví jakcí jsou a soudí je. Chtěla jsem se zeptat jestli se mohu nechat splnoletnit kvůly sňatku a kvůly tomu že jsem těhotná aniž by u toho museli být moje rodiče.Předem děkuji za odpoveď a soufám že se zde dozvím víc.
@ilonne nejspíš nemáte zkušenosti s prací sociálky... Ve své práci slýchávám - to nejde, nemůžeme to ovlivnit, dítě z rodiny odebrat nemůžeme i když máme veškeré podklady, nedá se nic dělat - musíte čekat apod... Neříkám vždycky, ale znám spoustu případů včetně detailní kazuistiky a nic se neděje.
@ilonne Ano, hlásí se, tím to ale leckdy končí. Předvolají se rodiče, ti řeknou svou verzi (tady bych to tipovala, že vše bylo svedeno na pubertu slečny) a závěr sociálky? Budeme to hlídat. A praxe? Jednou za čas rodinu zkontaktují, toť vše. Někdy se vše zvládne dotáhnout do zdárného konce (dítěti pomohou), ale bohužel se často setkávám s případy, kdy to zůstane na mrtvém bodu a děti dlouhá léta trpí.
@adede Navíc žalobu můžete vzít zpět v případě obcansko- právní zákony, nebo v amerických filmech. V případě zneužívání dětí, jde ovšem o vec trestně právní. V trestní věci můžete "vzít zpět souhlas s trestním stíháním " , ovšem toto rozhodně nelze v případě tohoto trestného činu.
@adede Nesmysl, žalobce, v tomto případě by to asi byl státní ne, by nikdy žalobu nestáhl. Nebot - matka je psychicky závislá na otci, čili ta žalobu nepodala, dcery nezletilé, otec asi sám sebe nežaloval, tak kdo tu žalobu podal, sakra? Prostě tohle je nesmysl. Přece než se něco takového dostane k soudu, tak probíhá vyšetřování, posudky psychologické, shání se vyjádření ze školy, ze sociálky, zbytek rodiny, a tady najednou všechno pryč? Kdyby soudce rozhodl takto, že dotyčný je nevinný, a přitom by byly doklady, jakože by asi psychologové a psychiatři byli schopni toto dokázat či vyvrátit, myslíte si, že by se žalobce neodvolal? Ha ha. Zbytek klidně uvěřím, ale tomu, že někdo odešel od soudu v případě zneužívání dvou nezletilých volný díky úplatku , tak to tedy ne. To je fakt jenom pohádka.
A dál, pokud vím, tak konkrétně v těchto případech sociálka opravdu funguje, ne že ne. Tam se to hlídá. A děti, které si něčím takovým prošly, trpí tímto traumatem velmi dlouho, mívají potíže navázat jakýkoliv vztah. A tady dívčina, která tvrdí, že ji otec zneužíval a přesto u něj v rodině zůstala, klidně začne už ve 13 letech chodit s přítelem a v 16 je těhotná. Jo jo, a ted tu o dvanácti měsíčkách.
A ještě něco - píše, že doma otročila a všechno musela sama, že bratr nedělal nic. A co ta druhá sestra? ta taky údajně zneužívaná? ta taky otročila nebo nemusela nic?
A proč by zakladatelka lhala? Protože chce soucit a souhlas s tím, že má právo odejít hrdě za svou láskou a s rodiči se nebavit. No a když to nejde, tak přidává. To je přece bežné, na takových fórech.
Mrzí mě že mi neverite ale já už jsem si na to zvyklá ... Jenomže kdyby jste tohle řekli mě sestře kterou také zneužíval ze si to take vymislela tak ta by vám dala co pro to. Není jak já že to neřeším. Kdybych si tohle vymyslela tak už pouze sama na sebe a nezatahovala bych do toho i sestru která je dospělá a má svůj život .
@anelamates Vy všechny zneužívané děti znáte, že víte, že musí být do konce života na práškách bez partnera a bez rodiny? 😀
Naštěstí neznám, ale vím, jak většina z nich reaguje, a jak dlouho s sebou tohle trauma vlečou. jak strašně moc se jim pak oškliví představa jakéhokoliv dotyku. Ale tak dobře, fajn, já jí věřím, že je jí 16 a je těhotná, ne že ne. Ale nevěřím té historce - otec nás zneužíval a máma podplatila soudce, tak ho pustili. He he.
@anelamates V tom případě přepiště své znalosti, ne každé dítě není posléze schopno žít normálním partnerským životem. ;) Tímhle argumentem tedy její tvrzení nezboříte, ačkoliv i mně přijde utažené za vlasy, ale kdo ví, třeba v těch devíti letech ani nevěděla, jak se věci doopravdy měly...
Nejde o nějaké boření, nakonec holčinu neznám, a jak si život udělá, takový ho bude mít. Jenom prostě nemám ráda, když někdo lže až takovým stupidním způsobem.
Uváděla, že starší sestru taky, mladší je bratr.
Celkově mám dojem, že nejvyspěleji a celkově nejslušněji se zde vyjadřuje práve "to dítě" zakladatelka @zofka123
Milá Žofko, ty které mají v životě větší štěstí než vy vám zřejmě nikdy neuvěří. To co jste prožila je děs. Snad jste zde mezi těmi ošklivými komentáři našla i těch pár pozitivních a také informačních. Upřímně, to že je žena dospělá a starší rozhodně automaticky neznamená, že je vyspělejší, vyzrálejší. Pokud je dívka mrchou s věkem se to jen naučí zakrývat a taktizovat. I kdybyste zde poskytla na všechno důkazy a tunu svědků, tak ty hanlivé komentáře nepřestanou. Raději si chraňte své soukromí 😉
Jinak přímý postup neznám, ale pokud vím, soudy v takovýchto případech problémy nedělají a měla byste vcelku snadno získat možnost se vdát a získat status dospělosti.
Přeji vám i celé vaší budoucí rodince mnoho štěstí a energie 🙂
NO na základě toho, co píše zakladatelka, si myslím, že by důvěra v naše soudnictví měla být u vás velmi otřesena. Protože pokud mohla matka jen tak podplatit soudce v případě zneužívání dvou nezletilých dcer, co jí zabrání ho podplatit v tomto případě?
@anushka111
A věta - myslím si, že zakladatelka v tomto lže - není urážlivá. Je pouze a jenom upřímná. Každý tu můžeme ventilovat svůj názor, si myslím. Od toho je to diskuze.
@anelamates A jo. Jsem se spletla.
@anelamates Já vás nijak nejmenovala, ozvala jste se vy sama 😉 A jinak ano, každý tu může ventilovat svůj názor 😉
@kolibricek36 ve 40 první sex? Ty blaho..no v tom případě jste po dětech asi moc netoužila... Či tak věřila že to v tomto věku půjde samo...? Lepší dítě v 16 než žádné...
Zakladatelce držím všechny pěsti za tu neskutečnou odvahu a chuť se za mimi postavit, to se cení... Ne tady těch blábolu od alias vyspělých žen
Jinak s tím soudem to není nijak nereálné. Zneužití dětí v 70 procentech nečiní sadistický pedofil, ale sadistický heterosexuál a dítě je zkrátka nejsnazší a tudíž pro něj "nejlákavejší" cíl. Spousta těchto sadistů ví že pokud dítěti fyzicky neublíží tak policii nedostane faktický důkaz. Přijde jen řada posudků se závěřem že se případ jeví jako zneužití a často je to pak jen o pohledu na věc toho soudce a především o presumpci neviny. Zrovna nedávno se řešil případ holčičky ve střídavé péči - matka podala na policii oznámění o dcerou u váděném sexuálním zneužití, 3 nezávislé posudky od psychiatrů děvčete s výsledkem, že to vypadá ne zneužití. Faktický důkaz žádný, soud zprostil otce obvinění, dívka je nadále oficiálně vedena ve střídavé péči.
Takže dát peníze soudci, který třeba nemá dostatek důkazů a rozhodne o zproštění mi nepřijde jako něco nemožného. Mohla se tam prokázat třeba jen nějaká zanedbání, proto ta babička, to bývá častá praxe ...
@anushka111 Nedělám si iluze, že všichni soudci jsou neúplatní, ale a) min. plat okresního soudce "zacatecnika" se pohybuje kolem 50 tis., b) nedokážu si představit, že by se nechal uplatit v takovéto, navíc zcela "no name" kauze. c)) nepředpokládám, že u toho tazatelka byla, když se "podplacelo". Takže jí takovou informací proste někdo v rodině řekl a ona prodává, jak nakoupila, no a pak i jen trochu oboru znalemu člověku se to cele jevi zvláštním.
@brokovich v oboru jsem a díky tomu se mi to v takových případěch, které jsem popisovala nejeví bohužel nikterak výjimečné. Ale samozřejmě vás názor respektuji 😉
Většina příspěvků neodpovídá na otázku, kterou zakladatelka položila. Diskuzi zamykám.

@ilonne A jak to muzete vedet, ze to tak nebylo? Mate v teto oblasti takovy prehled, ze muzete rict, ze to neni mozne? Co kdyby treba stahli zalobu?