Nový partner a dcera v posteli v ložnici

luzca11
21. říj 2016

Ahojky, tak resim problém s mojí dcerou a chci se zeptat na váš názor.. Dcerka od roku a půl spinkala sama ve svém pokojicku i sama usinala.. teď jsme spolu zůstaly samy a dcerka po víkendu u tchýně se mi nastěhovala do ložnice .. sem tam tu přespává nový přítel, nějak to přežil, ale chtěla bych jo zase naučit ať spinká sama, ale jak? V pokojicku řve, kope do dveří, dříve si lehla dala jsem jí pusinku a spinkala..

andysebesta
21. říj 2016

Já bych to viděla na nějaké období.Nebo babička povolila a spinkala s ni.Na to si pak prcci rychle zvyknou.Me takhle kluci přestali spinkat v postylce v pokojicku,když se nám narodil třetí.Babicka si je na víkend vzala,jednu noc prespali a pak se vrátili s tím,ze u ukládání plakaly a baly se.Když jsme zjistili co se děje(byli už dlouho zvyklý spinkat v pokojicku spolu),zakroutila bych ji krkem.Rano,aby ji nechali ještě ležet,je strašidla certama za oknem.Takže byli úplně bez sebe.Dcerku to určité přejde,jen to chce čas,nebo nechat pootvirane všechny dveře,....Na každého platí něco jiného😉

marcetta_k
21. říj 2016

Co jít s ní do pokojíčku, uložit jí, přečíst pohádku, případně pomazlit než usne?
Nedokážu úplně posoudit, jestli to funguje, ale s neteřinkou když je u nás to tak praktikujeme od začátku a bez problémů.

luzca11
autor
21. říj 2016

No asi začnu zkoušet všechno. Má teď hrozné období ani přes den nechce spinkat s spinkala po obědě vždycky bez problémů. Snad ji to brzy přeje v červenci ji byly 2 rocky

prostejina
21. říj 2016

Nezarli? Možná si začala uvědomovat, ze už nemá mámu jen pro sebe.. 🙂

caverina
21. říj 2016

@luzca11 treba zarli....

luzca11
autor
21. říj 2016

@caverina to mě taky napadlo, ale dělala to dříve než tu spal..

lv
21. říj 2016

Než jsi napsala věk, (myslela jsem 4-5) napadali mě různé návrhy. Teď mi přijde na mysl to, že "teď jsme zustaly sami" - ona o něco přišla, o tátu, o půlku svých jistot (ať už byl jakejkoliv, i špatnej, blbej). Chce být s tebou, o to víc. A novej partner jí bere ještě mámu. To je na ni příliš.

luzmaria
21. říj 2016

jak psala už marcetta_k, ten rituál se čtením nebo pomazlením u ní v postýlce by mohl fungovat. Dát jí nějakého plyšáka, nechat rozsvícenou malou lampičku.....to by mohlo zabrat...já to s dcerou takto taky dělala....ve školním období se to čtení malinko vytrácelo, ale rituál uspávání máme pořád, pomazlíme se, šimrám ji záda 😉, laskám ve vlasech (a to už je jí skoro 12)!! 🙂 😉 a pořád nás to baví, je to taková "naše" chvilka.

izz76
21. říj 2016

@luzca11 Je malinká!!! Bylo by mi přednější spokojené dítě než nový přítel. Už jen ta věta,přítel to nějak přežil? Co přežil,že takhle malé dítě chce spát se svojí maminkou? Naše stejně stará dcera spí od narození s námi,zatím se změna nechystá.

lenka5731
21. říj 2016

Asi to s pritelem myslis vazne, kdyz si ho zves na noc do bytu, kde mas dite? Co myslíš tim, že to přítel "prezil "? Brala bych to jako test vztahu. Musí pochopit, že dite k tobě patří a dcery potřeby jsou pro tebe priorita. Zazila jsem stejnou situaci a v ložnici jsme spali všichni tři, můj tehdy přítel dnes manzel to respektoval, kdyby ne, spal by u nás presne jednou.

drakenn
21. říj 2016

Ja bych si vzala dceru urcite k sobe. Kdo vi, co proziva po vasem rozchodu. A jestli ho doprovazely hadky... Urcite bych ji dala pocit bezpeci, ktery potrebuje.

antoinet
21. říj 2016

Děti procházejí různými obdobími. To, že v určité životní etapě spala sama, neznamená, že to tak vydrží pořád. Nový muž v jejím domově, který si v noci zabere maminku a ona na ni nemá právo, je na ni asi moc. Moje děti (1 rok a 2,5) usínají v pokojíčku, ale když chtějí v noci za námi, nebráníme jim, můžou je trápit zoubky, růst kostí, sny nebo je jim jen smutno. Myslím, že beruška tě teď prostě potřebuje ve dne v noci, ještě budeš na toto období s láskou vzpomínat🙂

luzca11
autor
21. říj 2016

@lenka5731 Určitě je dcera pro mě prednejsi, to je jasné.. řešila bych to i kdyby žádný přítel nebyl.. a tim přežil jsem myslela to že přítel dělá na zachránce a 3 dny nespal, nabídla jsem mu ať si lehne na gauč ikdyz přijel aby nás videl, ale řekl že bude spát s námi, takže mu na nás záleží jen si pomalu zvyks na nové situace .

luzca11
autor
21. říj 2016

A prosím nemyslete si, že jsem se zamilovala a dcerka jde bokem, to bych nedovolila přítele znam už 6 let a pomahal mi i v těhotenství. Na nic nespechame vidíme se 1x týdne a dcerka ho má ráda . Minulé jsme se dívali na pohádku a sama od sebe ho chytila za ruku. A včera mu říkala strýců Haji. Já si nedokážu ani představit že bych potkala někoho úplně cizího a určitě bych si ho nebrala domů, nejsem blázen.

lenka5731
21. říj 2016

@luzca11 podle toho co pises, to vypadá nadejne, nova situace je to pro vás všechny. Ja/my jsme tenkrát ještě hodiny uspavali. Hodně štěstí. 🙂

luzca11
autor
21. říj 2016

@lenka5731 Děkuji 🙂 všichni se snažíme .. A já jsem ráda, že to bere tak, že si nenašel 1 slečnu, ale 2 slečny 😀 Řekl to tak i rodicum a ikdyz si pisem napíše že se těší na nás a ne jen na mě ..