icon

Odejít od manžela, jak dál?

ratatooy
26. říj 2016

Ahoj,jelikoz nemam v okoli nikoho kdo by byl rozvedeny tak se obracim sem.Chi odejit od manzela,duvod jednoduchy nemiluji ho,je pro me spis dobry kamarad,navic miluji nekoho jineho,manzel vse vi,chce mi pomozt ale je to tezke.jak jste zacali vy? jak zvladate financne,jsem po rd a nemam jeste ani praci ☹

caverina
3. lis 2016

@somalicats ja uz jsem se tady s tykanim nekolikrat se zlou potazala....tak proto🙂 shodneme se v tom ze clovek by nemel utikat ze vztahu hned jak se vyskytne problem a mel by se snazit to nejak vyresit....ja jsem se o to snazila skoro 4 roky a bylo mi to k nicemu....akorat mi to sebevedomi srazilo tak nizko,ze uz to ani niz snad neslo....ale to bych tu verejne nerada probirala....u zakl.nastala chyba hned a udelali ji oba....zalozit rodinu z rozumu je neuveritelna hloupost a jeste vetsi je doufat,ze to vydrzi ....to co se deje ted drive nebo pozdeji prijit muselo....ted nezbyva nez jim poprat at to vyresi k spokojenosti deti ale i sve'...

caverina
3. lis 2016

@kacca11 vazne ne....ale ja myslela ze o to vam tu vsem prave jde.....ukazat ji jak ji to neschvalujete....zase jsem se spletla....moje chyba🙂

kacca11
3. lis 2016

@caverina ano, to jsi se spletla. Tohle je diskuze, nekdy snaha o radu a podobne.

caverina
3. lis 2016

@kacca11 to ze jsem se spletla jsem myslela ironicky🙂 ja si diskuzi a rady predstavuju trochu jinak🙂

olikaberk
3. lis 2016

Dobrý Den chtěla jsem se zeptat měla jsem Soud s bejvalým přítelem ohledně svěření do péče dítete a mám malou svěřenou do mé péče, a podepsal otcovství a u soud řekl že chce testy a paní soudkyně mu řekla že to musí dát advokátovi a jak se postupujuje když pak požáda aby on malou dostal do péče ? a nebo střídavka ? děkuji jen se informují

ratatooy
autor
3. lis 2016

@olikaberk to ti tady asi nikdo nebufe schopnej poradit,tady to nikdo nezna takovou situaci

ratatooy
autor
3. lis 2016

@caverina tak to vidim taky,ja to resim uz dlouho nas problem,tech 5 let,ale vzdycky jsem se nechala ukecat ze o nic nejde,ze se to nejak vyresi.to uz nechci nikam to nepovede.nebo jo vedlo by,ze bych dopadla jak moje rodice,kteri maji od 40 let rozdelene postele div ne loznice ale na to nemaji misto,a jedinej jejich smysl zivota je kam pojedou na dovolenou a ze musi byt jinak furt doma protoze musi topit.to je jediny co od nich slysim.

caverina
3. lis 2016

@ratatooy vis na jednu stranu te chapu....ale urcite si uvedomujes ze do tehle problemu jsi se dostala sama hned na zacatku....ale svet ani zivot nekonci.....ted se jen snaz aby to co nejmene pocitily deti....hlavne se nezen na plne pecky do noveho vztahu....

ratatooy
autor
3. lis 2016

@caverina ano vim ze za to muzu ja uz od zacatku,dokonce jsem si uvedomila dalsi vec kterou jsem nevidela.

caverina
3. lis 2016

@ratatooy to je moc dobre ze si to uvedomujes.....hlavne si s toho neco vem a uvidis za pak uz bude dobre

anelamates
3. lis 2016

@ratatooy A co víš, třeba jsou spolu štastní. Ony manželské postele vůbec nejsou zárukou funkčního a spokojeného manželství, a jestli si to myslíš, tak jsi ještě naivnější nežli vypadáš.

somalicats
3. lis 2016

@caverina Snažit se bojovat o vztah musí oba, jinak to nemá smysl. Jinak souhlasím, zakladatelka to musí řešit. Já prostě jen vycházím z toho, co se tu píše, ji osobně neznám, neznám ani jejího muže a její děti.
Ono upřímně - to, jak se tu zakladatelka projevuje, jak má založen profil, to je buď jeden velkej fake (a doma se nad tou diskusí u nich řehní celá rodina), nebo se jí fakt splašily hormony. Neříkej mi, že pokud bys byla ve vztahu dlouhodobě nespokojená, nešťastná, žila bez lásky, že by sis dávala na profil spokojenou rodinku včetně manžela... Pokud je to, co se tu píše, pravda, tak je to hodně smutný, o to víc, že do téhle situace zatáhli i ty děti. Kvůli nim to musí řešit, ale ne tak, že uteče od manžela kvůli zadanému milenci, který sám má vlastní děti. To prostě smrdí průšvihem.

caverina
3. lis 2016

@anelamates tak to by me hodne vadiilo kdybych od 40 mela rozdelene postele....ze zdravotnich duvodu budiz....ale takhle

ratatooy
autor
3. lis 2016

@somalicats zo jsi vedle na konikovi jsem ted po nekolika letech a fotky tu jsou skoro od zacatku tudiz 6 let a proc bych je ted mazala??? ja se za avou situaci ani rodinu nestydim.

ratatooy
autor
3. lis 2016

@somalicats na posledy rikam ze od nikoho a k nikomu neutikam.

kika_21
3. lis 2016

@ratatooy Hele, už končím v této diskuzi, ale uvědom si, že ženská s novorozencem je slabší osoba a správný chlap tohle nedělá-to je prostě fakt-i kdyby za rohem čekala...Takže se ženeš do pekel.

caverina
3. lis 2016

@somalicats tak s tim profilem to je fakt prusvh....to souhlasim....ale stejne by od neho odesla tak i tak...velky prusvih to je od sameho zacatku....asi me za to tady nektere ukamenuji ale ja si myslim ze jedinou vec kterou ted muzou udelat je se fakt rozejit....ten vztah uz je strasne naruseny z obou stran....to by bylo lepeni neceho co uz slepit nejde....a jestli jo tak by to bylo jen na chvili a pak by to bylo jeste horsi....ale to je jen muj nazor🙂

ratatooy
autor
3. lis 2016

@caverina me by to taky vadilo,vlastne ne v pripade ze budu s manzelem,to tak by dopadlo,a je mi jasny proc to tak nasi maji,protoze resili nekolikrat neveru ale kvuli nam detem se nerozvedli,coz jsem si na jako dite prala,tudiz mamka asi byla toho nazoru jako tu vetsina,ze zenska vlastne v zajmu rodiny musi prezit vsechno.ted maji s tatkem postoj k sobe rakovej,jdi si po svym a neotravuj mi vzduch.

ratatooy
autor
3. lis 2016

@kika_21 ale do toho ja mu kecat. nebudu co dela nebo nedela,kdyz bych to nebyla ja byla by to jina

ratatooy
autor
3. lis 2016

no nic jdu si radsi vyzehlit obleceni do prace.

kalteherz
3. lis 2016

No nejhorší je být tam kde člověk nechce a ztrácet roky s někým koho nemiluje. Děti potřebuji kompletní rodinu to ano,ale člověk si musí uvědomit zda obětuje život dětem a zůstane nebo ten život změní a bude žít tak jak si přeje.. Každopádně si nedovolím nikoho soudit. Držím palce ať se rozhodnete jakkoliv 🙂

elu
3. lis 2016

oddělené ložnice nerovná se nesoulad v posteli, my je mame a sex byl vždy dobry...a bylo to hlavně proto, že se to neredukovalo jen hop sem hop tam na posteli 🙂)

veronique_elliane
3. lis 2016

Mně většina příspěvků tady teda udivuje! Přijdou mě kolikrát až hysterické. Nebudu se vyjadřovat, proč a jak se pár dal dohromady, za jakých okolností do toho oba šli a za jakých okolností spolu měli děti. Hlavně my můžem vědět pouze jednu stranu pravdy, ba dokonce značně překroucenou. To vědí jen oni dva. Avšak psát tu takové nesmysly, že ona je sobec, že chce vzít tatínka dětem.. Nebo, že s ním má být, i když ho nemiluje.. Co to jako je za rady?? Dneska se lidi berou, rozchází, nachází nového přítele/přítelkyni. A nejenom dneska.. I v minulosti to tak bylo, někdy ta láska a porozumění prostě není věčná. Nerozumím těm, kteří tu píšou, že chudáci děti, že budou nešťastné atd. Z čeho usuzujete?? Máte jako pocit, že když ty děcka budou vyrůstat v dysfunkční rodině, tak jako budou šťastné? Že se mají na veřejnosti chovat jako šťastná rodinka. Ale co v soukromí? Odtažitost je ten nejmírnější stupeň. Co bude dál? Nešťastný život jednoho nebo obou z partnerů, který může vyústit až v nějakou emoční labilitu, alkoholismus, deprese. Zacházím do extrému, ale snažím se poukázat na to, že neznamená, že pokud dítě bude vyrůstat s oběma rodiči, bude šťastné (a to neberu to, že rodiče šťastni určitě nebudou...). Vždyť si každý z nich může najít parádní partnery. A druhá věc je, že pokud čtete o nějakém narušeném jedinci, zejména o lidech, kteří se vyžívají v utrpení druhých, většinou je to člověk pocházející z dysfunkční rodiny. Tzn., z rodiny, která z nějakého důvodu nefunguje. Já znám případ, že manželé spolu nevycházeli, manžel to řešil tak, že často odjížděl pryč, s kamarády, sám.. S dcerou moc času netrávil. Jakmile od své ženy odešel, začal z něho být dost vzorný otec. Když je člověk sám nešťastný, nedokáže (byť chce) vykonávat věci stoprocentně a tak, jak by si představoval. Vypadá to tak, že tu je samá světice, která v životě neudělala nic špatně a je bezchybná 🙂

kalteherz
3. lis 2016

@veronique_elliane skvělé napsané ! 🙂 líp bych to neřekla

msimankova
3. lis 2016

@ratatooy podivej, ja te nechci soudit, kazdy toho prozije dost a tezko radit, kdyz neni v kuzi druheho. Ale zrovna kdyz pises o napravovani chyb z minulych zivotu, pripadas mi jako ja kdysi. Ona je to mozna tahle, co ty vis. Treba jsi opoustela deti a byla zla na chlapy, tak to ted mas udelat jinak. Taky by se mi libilo, resit veci jako driv, ale uz to nejde, mam dite a musim se naucit resit veci jinak. Nerikam zustan za kazdou cenu, ale jses opravdu rozhodnuta,ze tvuj manzel je slizak a jinde je to lepsi. Chvili jo.

anelamates
3. lis 2016

@caverina já si myslím, že když se tak dohodnou, proč ne? Podívej co když třeba má jeden hodně neklidné spaní? Třeba. Anebo když někdo chrápe, ale opravdu neúnosně, není lépe mít oddělenou ložnici? my jsme vždycky vedli boje třeba o teplotu - a mít tu možnost, asi bych taky byla pro oddělené spaní - ale je fakt, že jak chlap vstane, tak se okamžitě budím, protože to vycítím. Ale jestzli někdo třeba chce mít v ložnici 16 a někdo 24, mají se rozvést? Není líp rozdělit ložnice? na tom já nevidím nic špatného.

kamarka
3. lis 2016

Pokud nejsi v současném vztahu šťastná, tak ho prostě ukonči. Najdi si bydlení, zažádej o svěření dětí do péče (pokud je tedy chceš mít u sebe), měj práci. Zůstávat v manželství jen kvůli dětem, to je ta největší blbost jakou jsem kdy slyšela. Pokud tam jsou napnuté (nemyslím hádky, ale to, že tvůj vztah je vůči manželovi chladný, to pocítí i ty děti) vztahy, tak je to může poznamenat ještě víc než když budete od sebe. To že rodina chce, aby jste zůstali spolu kvůli dětem? Proč? Je to váš život, oni ho s vámi nežijou, tady se musíte rozhodnout vy dva. Děti jsou ještě malé, zvyknou si. Začátek nebude jednoduchý, ale po čase uvidíte, zda jste udělala správně. Nám tady ani nepřísluší hodnotit, co je správné a co ne. Každá si žijeme život tak jak uznáme za vhodné. Jsi dejme tomu sobecká v tom, že jsi dopustila aby se děti narodily do rodiny, kde není láska a ani žádná jiná chemie. A to jen za cenu toho, že jsi chtěla děti, jestli to dobře chápu. Mohla jsi se tenkrát zachovat jinak, ale to už je teď jedno řešit. Prostě situace je taková, tak do toho jdi a sama uvidíš. Přeji hodně štěstí a snad se tu za nějakou dobu nedočtu, jak všeho lituješ..🙂
@ratatooy

caverina
3. lis 2016

@anelamates tak kazda to mame jinak....a neni to duvod k rozchodu....ale u zakladatelky se jedna prece o neco jineho....nadherne to napsala
@veronique_elliane

ivpad
3. lis 2016

@veronique_elliane hezky napsané.

kika_21
3. lis 2016

@veronique_elliane A ta paní s miminkem je také v pořádku? Nerozumím.Líbí se vám, že bude nešťastná-je to pěkný názor, ale navrhuji tedy hledat lidi bez závazků. Aby v tom hledání štěstí nebylo půl třídy jeslí nebo MŠ.Za takovým super perspektivním partnerem bych letěla, div bych nezakopla.

Strana