Odmítání člena rodiny kvůli dávným křivdám je správné?
Je v poradku odmitat starsiho clena rodiny kvuli davnym krivdam? Chapu, ze neni spravne delat mezi vnoucaty rozdily, ale kvuli tomu babicku zavrhnou a nechtit ji prijit ani na pohreb je uz trocha prestrel, ne?
Chapu, ze k tomu musi clovek dospet, ale da se s takovym clovekem mluvit, nejak mu to vysvetlit? Ze jeho postoj neni spravny, ze je potreba odpustit a jit dal?
A co je správné? Dělat něco, protože tak to má být?
Co řešíš? Mrtvému je úplně jedno kdo mu přijde nebo nepřijde na pohřeb. Je to rozloučení pro pozůstalé a když pozůstalý nemá potřebu se loučit, nemá důvod chodit na pohřeb.
Myslim, ze spravne hlavne neni prehlizet a bagatelizovat krivdy, ktere se nekomu blizkemu staly. Nevim proc by melo to neoblibene vnouce k necemu dospet nebo odpoustet, pokud nechce a je spokojene. Asi se k tomu jen rozhodlo postavit stejne, jako se k nemu neboztik stavel za zivota.
A proč se do toho pleteš ty?
Rozluc se za sebe jak ti to přijde nejvhodnější a vůbec se nestarej o ostatní lidi.
Babičku ti to nevrati , ta už s tím žít nemusi - to musí naopak ten daný clovek...
Hele u nás bylo něco podobného s tetou - si myslela že ji dává málo - dávala všem stejně. O všechno jsme se starali my. Ja s ni bydlela takže vím. Sestřenice me nařkla ze jsem ji ukradla babičku. Tak jsem ji vyvedla z omylu hned. Protože ona za babičkou přijela jednou ročně. A vi houby. Teta neměla rada ségru - takže ani já jsem nevěděla ze zemřela teta a bratranec.
Teď zase je ségra nasraná na mě. Já ji nic neudělala - ale msm dojem ze po mrtvici bude kapku dementní. Takže ji to nemam za zlé.
Ja musela sedět doma s babi, zatímco ostatní si žili svůj život. Poslouchat jeji nadávání, citové vydírání a obviňování. O svoji svatbě ani nemluvím - protože tomu chtěla zabránit.
Ono je to těžký přijmout fakt že, na pohřeb někdo nejde. Ale je to jeho problém ne tvůj. On s tlm bude muset žít - a jednou ho to bude možná mrzet.
Přijde mi to úplně v pohodě. Člověk není povinný odpustit každému, kdo mu ublížil. A mrtvému už je jedno, kdo je nebo není na jeho pohřbu. Mně by přišlo pokrytecké jít na pohřeb někom, u koho to tak necítím.
@anonym_autor předpokládám že umřela tvoje matka a tvoje dcera jí nechci jít na pohřeb. Už to bylo několik diskuzí kde jsi řešila to že dcera se nemůže smířit s tvojí matkou. Měla bys už konečně jednou pochopit, že tvoje dcera s babičkou smířit prostě nechce a měla by se s tím smířit hlavně ty.

JJ oblíbené vnouče tohle nikdy nepochopí