Odpustím mu? Nevím jak dál
Zdravim, nejdu si ani tak pro radu ale spise se vyzpovidat a vedet nazor ostatnich co si o tom mysli. S pritelem jsem byla rok a pul a mame spolu syna ( 15m ) Problem byl v tom ze hodne kouril travu mel proste svuj svet.. Nezapomenu na den 8.srpna kdy me rano doprovodil do prace ale zatkla ho policie a uz se mi nevratil domu... Opustil me v 5mesici a ja zustala na vse sama.. dluhy, starosti apod. Obvineny ze sexualniho obtezovani. proste vecer prepadl 2. zenske. Prvni na opustenem miste vecer, kdy jsem zrovna byla u sestry na 5dni vCechach. A tu druhou o par mesicu pozdeji.. rozmezi cca 3mesice v Lete. Na vazbe hned rekl ze jim sahl na zadek a neudelal nic vic nez to co popisovali v clanku na internetu.( A to muzu rict i ja ze s toho delaji vzdy drama a aby byl clanek zajimavy. ) Jak jsem se to dozvedela byla jsem na dne opravdu v koncich a nikdy bych si nemyslela ze by mi to udelal clovek ktereho tolik miluju a cekam s nim dite.. Na vazbe stravil 4mesice posudky soudy.. Zkoncil v Psichiatricke nemocnici kde ma ustavni sexuologickou Lecbu. Syna videl az ve 3mesicich, coz me stve do dnes ze vsechno promeskal o to vic me v hloubi duse trapi proc vlastne udelal takovou vec. ☹ Nevim zda to udelal proto ze byl zkureny jak paprika nebo je psychicky nemocny ale jsem s toho totalne v prd... MILUJU ho s celeho srdce a on mi tak ublizi a vedel ze cekame rodinu. Pres to vsechno jsem za nim byla nekolikrat na vazbe, v kontaktu a take jezdi domu na vikend.... Za ten rok a pul, jsem se s toho horko tezko dostavala a fakt jsem byla na dne... Ma otazka: myslite si ze kdyz to udela clovek jednou ze to udela i nekolikrat.... :( ze lecba proste nepomuze.. Syna moc miluje chce zacit od zacatku jako rodina chce napravit chybukterou udelal ale ja mam s toho proste strach ze jednoho dne to zopakuje treba nekde jak bude sam na opustenem miste a pujde treba kolem nejaka holka, tak mu jebne v bedne. moje rodina ho zavrhla a diky nemu a tomu co se stalo se casto hadame.Je pro ne nemocnej uchyl a nasilnik, ale ja sveho chlapa znam a nikdy se neotocil za zadnou sukni, nikdy s nikym nespal ja byla jeho prvni.... Problem ze mame spolu dite, takze bude v mem zivote uz naporad... Moc ho miluju ale nevim zda tuto vec dokazu odpustit a nejak se stim smirit ze otec meho milovaneho syna udelal neco tak nepochopitelneho. Vycita si to a pry toho bude litovat cely zivot za to co udelal ale ja mam strach ze se to stane znova ikdyz verim ze ne. Jezdi domu a kdyby chtel tak to udela znova a pro me to neni zadny hnusny nasilnik. Potrebuju radu nebo nazor jak by jste se v teto situaci zachovaly vy. Jak ho zavreli prozivala jsem peklo byla jsem psychicky na dne ale mam zdraveho syna a jsem stastna... Je to rok a pul nejhorsi rok a pul v mem zivote a nikomu bych to co jsem si prozila ja neprala. Nedokazu bez nej zit ale taky porad myslim na to co se kdysi stalo a brzo mu davaji navrch k soudu o propusteni a pak bude mit ambulancni lecbu ze bude jednou mesicne dojizdet k doktorce nebo psychousovi.. Do tech 3mesicu by mel byt doma... Myslite ze proste udelal jen picovi** ktera ho bude mrzet hodne dlouho nebo je to proste naruseny deviant a mam dat od nej ruce pryc.... Je to cely muj zivot ! Moc ho MILUJU a mame spolu dite... strasne se snazi a vzdy jak mu pripomenu co udelal tak se jen pohadame protoze mu to porad a porad jen pripominam a to on nechce, pritel chce jen zapomenout na to co udelal ale ja tam mam porad to; Ale co kdyz........ Jsem zoufala, nevim jak dal ani co bude. ;( dekuju za jakykoliv nazor.
Hele a co jako chceš od nás slyšet? Přijde mi ze si nechceš nechat ani poradit.Je to tvůj život a tvůj boj.
@zlounek1487 Moje milá, tak pro záčatek :
Názor =Jedná se fakticky o myšlenkový útvar různého obsahu: náhled, pohled, mínění, přesvědčení, bezprostřední poznání, osobní zkušenost. Názory se mohou týkat entit, konkrétních i abstraktních, mohou se týkat i jiných názorů. Takže všechny ty "KECY OKOLO" - jsou ten tvůj NÁZOR co jsi chtěla slyšet.
A jako další ti doporučuji najít si vlastního psychologa, tyhle výlevy o tom, jak si ženské oblečené jako šlápoty koledují o přepadením nějakým úchylem, přesvědčení, že chlap, který sexuálně napadá ženy a ústavně se léčí -tzn. je úchyl jak podle soudu tak psychologů, psychiatrů kteří ho lečí, jinak by ho totiž na psychině nikdo nedržel,je vlastně obyčejný záletník, ty jsou hodné buď 12 leté zamilované puberťačky, retardované ženské, nebo někoho psychicky narušeného.
Samozřejmě očekávám tvůj výlev plný vulgarismů na mou adresu, další potencionalní šlapoty, co nevychází ven jen za světla, protože si nemyslí, že na ní po tmě má právo kde jaký nadrženec chmatat. 😉
Ještě takový detail - myslíte, že kdyby se jednalo o pouhé plácnutí po zadku, tak to ty dvě napadené hlásí na policii? Navíc dvě nezávisle na sobě?? Buď je zakladatelka troll, nebo lže sama sobě.
@lajla tak taky mam názor, ktery by se asi nelíbil ale tohle snad ne?? Rict ji, ze je stejna jako někdo kdo znasilnuje? To jsi ji nemusela psat.. Hm
Ze si za to mohou zeny samy protoze se oblikaji jako slapoty - no tak to snad ani nemuze myslet vazne... Tak se třeba s pritelem odstehujte nekam kde zeny nosi burku a habit... Autorka chce pouze slyset krasne nerealne nazory aby se k partnerovi vratila, takze tady rady nemaji cenu.
@zandi neomlouvam ji ale myslim, ze je nestastna
To asi není o věku.... Ale možná o inteligenci a naivitě...
@zlounek1487 Tak k tomu nevím, co říct. Žena si za to může sama a je normální, že chlap osahává ženskou. Ještě, že takhle neuvažuje víc mužů, to by na nás sahali pořád. Co je na tom, že? Někde je něco špatně...
Jen by mě zajímalo, vy, které říkáte, že je to v poho, jaké byly vaše reakce na silvestrovské události v Německu? Tam si většinou taky jenom sáhli. Říkaly jste, že se to zveličuje nebo to byli zasr*í uprchlíci? 🙂 Jinak, zakladatelko, svého muže tak bráníš, že nevím, proč vznikla tato diskuze. Evidentně jsi už mu odpustila a jelikož říkáš, že není žádný úchyl ani násilník a už to neudělá, tak nemáš přece co řešit. Já končím, protože číst tady, že obtěžování žen je normální, to je nad moje chápání.
Neměla jsem v plánu se do toho míchat, ale nedá mi to, nemyslím si, že by zrovna to, že byl zkouřenej mělo vliv na to, že někoho přepadl. Pokud někoho přepadl, nemohlo se přece jednat jen o plácnutí po zadku.
Každopádně ses měla asi zeptat na nějakém pánském fóru, tady je to samá baba a je pochopitelné, že se to každé z nás dotkne, protože se to týká ženských, mnohé z nich takové si "plácnutí po zadku" zažily a žádná nebude věřit tomu, že za plácnutí po zadku dostane léčbu.
@terezapetrova já myslím že většina pochopila... Plus nikdo neznasilnil nebo? Hm..
@lajla neřekla bych, ze situaci vylepšilo jestli většina pochopila. Nevim jestli to bylo znasilneni ale bylo to něco za co sedel a pak sex. léčba..
Chces znat nazory? Fajn. Kdyby se jednalo o placnuti po zadku, dostal by pravdepodobne facku a nedostalo by se to az tam, kde to ted je. Takze podle me slo zcela jiste o vic, at uz to ostatni treba nebylo fyzicke, coz neznamena, ze to nemuze napachat v psychice zeny stejnou paseku jako sexualni obtezovani fyzicke. Ja bych tohle neodpustila, obtezovat zeny na verejnosti, zo je daleko za pomyslnou hranici me tolerance. Cloveku, co udela tohle, bych uz nemohla verit. Nemohla bych verit, ze je to vse, co udelal, klidne mohl nekoho znasilnit a jen to nikdo neudal, klidne to muze udelat znovu. A pro me by bylo desive i to, ze to s velkou pravdepodobnosti muze delat i nekomu z okruhu znamych, kdo je v tisni a nemuze se branit. Ono priznejme si, kdyby slo o prkotinu a mel psychologicke posudky v poradku, nedostal by ustavni lecbu.
Pro me by tohle byl konec. Definitivni.
Asi chapu, ze chces slyset, ze je to v pohode a ty zenske jsou pitome histerky, co si za to vlastne muzou samy, ale to je hloupost. Nic neopravnuje muze k dotekum ci sexualnimu obtezovani a narazkam, proste nic. To, zda byly ty zeny oblecene stridme ci vyzyvave nehraje roli a kazdy rozumny clovek to chape. Nevim, co mas za sebou ty, ale tve reakce jsou nedospele, hledas obhajoby tam, kde zadne nejsou, utocis na nazory, ktere jsi sama chtela slyset. To, co tu prezentujes jako sve nazory akorat podporuje to tabu ohledne sexualniho nasili a diky tomu je spousta nasilniku mimo kontrolu. Zeny se boji to rict, protoze je pak lide jako ty odsoudi za to, ze si za to mohly sami. Jestli je v teto diskuzi nekdo hloupy, jsi to ty a je to kvuli temto nazorum. Na naivitu a nadeji mas samozrejme narok, ale tohle je pro me pres caru.
@terezapetrova dost se v tom mrskate a utapite,je potřeba trochu nadhledu...povahou a přístupem se našli o tom žádná, netušila jsem že dospělým ženám je potřeba vše polopate vysvětlovat, že jsme na ZŠ, omlouvam se a budu se snažit polepsit, snad to zvládnu
@zlounek1487 No nevím.. obhajovat ho, že měl spatne dětství, byl zkoureny, ženy byly výstředně oblecene? Proc házet vinu na cokoliv jiného, když je evidentní, že pritele to natolik "bavilo", že čin zopakoval za par měsíců znova? A kdoví jestli není ještě několik jeho dalsich skopičin nenahlaseno..
Něco jiného je, kdyby to udělal jednou. S trochou tolerance by se řeklo klukovina (i když se vsadím, že dotycná prepadena na to bude mit jiný názor), ale opakovane?! To už fakt klukovina není a zavání to nějakou úchylkou..
@lajla prosim prestan na me utocit. Budu rada když mi vysvetlis v cem se mrskam a utapim protože to opravdu nevim, dekuju
@terezapetrova jak malé dítě, diskuze je tu úplně o něčem jiném.. Tak se prosím přestaňte navazet, že jste nepochopena a nepochopila, to není moje věc, hezký den, a prosím k tématu diskuze
@lajla je evidentni, ze Ti dosly argumenty 🙂
@zlounek1487 popravdě... Kdyby jak pisete byl trestný čin sahnuti ina rameno...a za to ústavní léčba.. Dostane ji nařízeno 90% mužských... Buď Vám bylo něco zatajeno nebo tajite Vy nám... Tady naštěstí nejsme v Americe
@zlounek1487 plus zkusila bych si vlastní příspěvky po sobě několikrát přečíst, zkuste si představit že to píše nějaká úplně neznámá paní... Co byste ji řekla?jak byste ohodnotila její slovní zásobu a výrazy...k tomu doma malé dítě a teď zkuste to vynásobit dvakrát... Toto prostě není dobré prostředí kde by děti měly vyrůstat, zkuste to!
@lajla Taky si myslím, že kdyby sel kolem nějake slecny, sáhnul ji na zadek a utekl, tak to nikdo moc řešit nebude.. ale jestli ji dotáhl ve tři ráno do křoví, snažil se ji nasilim svléknout a ona mu a vypětím všech sil utekla, tak verim, že vypovídal stylem: "No vždyť se nic nestalo, jen jsem si sáhnul na zadek" ..a za pár měsíců znova.. by me zajímaly ty novinové články, abychom si udělaly lepší obrázek
Jeste by me zajimalo, co by damy rekly treba svym dceram, kdyby (a nikomu to nepreju) prisly domu s tim, ze je nekdo obtezoval (slovne, osychicky, fyzicky) ci znasilnil?
To ji reknete,...
...ze si za to muze sama, kdyz byla oblecena tak, jak byla?
...ze je to normalni a vlastne v poradku?
...ze mel chudak chlap tezke detstvi?
...ze ji prece jen sahnul na zadek a dela kolem toho zbytecne drama?
...ze o nic nejde, ze to chlap tak nemyslel?
...ze o nic nejde, je to slusny kluk, jen byl chudak zkoureny ci opily?
Proboha, damy, proberte se...
@zlounek1487 osobně nechápu smysl téhle diskuze. Partnera tady hájíš zuby nehty, takže jsi očividně rozhodnutá s ním být.
Rekla bych ze zakladatelka je jen az po usi zamilovana a nechce videt pravdu....pac si jinak neumim vysvetlit ze obhajuje chovani sveho muze...
Vazbu a sex.lecbu urcite nedostal jen za sahnuti na zadek...to je nesmysl...ja jsem hodne tolerantni ale tohle je az moc pres caru...
Nak si neumim predstavit zit vedle cloveka co tohle provedl...hnusil by se mi....
@zlounek1487 Sama jste psala, že je přepadl a ony utekly. Co by se stalo, kdyby se jim nepodařilo utéct ? Určitě je nepřepadl jen proto, aby jim sáhl na zadek. Za mě si jen jeho čin obhajujete, nezdravě zaslepena láskou si odmítáte připustit realitu. Tohle už jsou nebezpečně růžové brýle, obzvlášť pro vaše dítě. Každému by v takovou chvíli blikaly všechny možné varovné kontrolky. Už to, že někoho přepadl není normální věc, ačkoliv se nic těm ženám nestalo, tak by tohle zdravý muž nikdy neudělal, i kdyby byl pod obraz...
@kacca11 presne!!!
V zásadě to v životě tak, že každý máme své vlastní měřítko, které nám určilo prostředí ve kterém jsme vyrůstali. Ten kdo vyrůstal v harmonii a klidu, má zdravé sebevědomí si bude ťukat na čelo, že zakladatelka byť jen uvažuje o tom, že s tímto člověkem zůstane, ten kdo vyrůstal v rozháraném prostředí, které je plné vzteku a mnohdy i násilí, se nad takovou úvahou nepozastaví. Proto se nemohu zbavit pocitu, že sama zakladatelka nemohla vyrůstat v klidném a milujícím prostředí, vzhledem k tomu, že takový čin obhajuje. Na Vašem místě bych si sama našla terapeuta, který Vám nabídne nezávislý odborný pohled, tohle není obyčejné : udělal chybu a jámu odpustím, to je poměrně vážná věc a nerozhodujete jen sama za sebe.
@zlounek1487 ani jsem to necetla cele ale myslim ze nase nazory jsou uplne jedno ptz ty mas jasno kdyz ti nekdo napise co si mysli a tobe se to nelibi skaces jak certik z krabicky,proste nazor druhych nesneses a nevezmes tak nechapu proc se ptas. . .preji hodne stesti,stejne mu odpustis a budes s nim,tak doufam ze vis co delas. .

@zlounek1487 Jak můžeš vědět že nemám muže a nečekám dítě? 🙂 To že to nemám v popisku neznamená, se nic takového nemám.
Nic si nevymyslim, nemám důvod proč. Nemám ani důvod být zajímavá. Jen ti tu říkáme naše zkušenosti s takovými muži, co si to dovolili k ženě. Já chápu že jsi zamilovaná a že ho branis, dělala bych to samé, ale na druhou stranu by to chtělo trochu reálného pohledu. Holky ti tu svůj názor řekly, místo toho tu na všechny stekas a posíláš do pr když se ti ta odpověď nelíbí.
A mladá a blbá? Říct to o někom na internetu, když ho ani neznáš je docela síla. Hele, mě to je absolutně jedno jak to s vámi dopadne, myslela jsem to dobře tak jako ženy nade mnou. Je to tvůj život, tvoje dítě = tvůj boj. Ale nemusíš být hned agresivní. ;)