Odpustím mu? Nevím jak dál
Zdravim, nejdu si ani tak pro radu ale spise se vyzpovidat a vedet nazor ostatnich co si o tom mysli. S pritelem jsem byla rok a pul a mame spolu syna ( 15m ) Problem byl v tom ze hodne kouril travu mel proste svuj svet.. Nezapomenu na den 8.srpna kdy me rano doprovodil do prace ale zatkla ho policie a uz se mi nevratil domu... Opustil me v 5mesici a ja zustala na vse sama.. dluhy, starosti apod. Obvineny ze sexualniho obtezovani. proste vecer prepadl 2. zenske. Prvni na opustenem miste vecer, kdy jsem zrovna byla u sestry na 5dni vCechach. A tu druhou o par mesicu pozdeji.. rozmezi cca 3mesice v Lete. Na vazbe hned rekl ze jim sahl na zadek a neudelal nic vic nez to co popisovali v clanku na internetu.( A to muzu rict i ja ze s toho delaji vzdy drama a aby byl clanek zajimavy. ) Jak jsem se to dozvedela byla jsem na dne opravdu v koncich a nikdy bych si nemyslela ze by mi to udelal clovek ktereho tolik miluju a cekam s nim dite.. Na vazbe stravil 4mesice posudky soudy.. Zkoncil v Psichiatricke nemocnici kde ma ustavni sexuologickou Lecbu. Syna videl az ve 3mesicich, coz me stve do dnes ze vsechno promeskal o to vic me v hloubi duse trapi proc vlastne udelal takovou vec. ☹ Nevim zda to udelal proto ze byl zkureny jak paprika nebo je psychicky nemocny ale jsem s toho totalne v prd... MILUJU ho s celeho srdce a on mi tak ublizi a vedel ze cekame rodinu. Pres to vsechno jsem za nim byla nekolikrat na vazbe, v kontaktu a take jezdi domu na vikend.... Za ten rok a pul, jsem se s toho horko tezko dostavala a fakt jsem byla na dne... Ma otazka: myslite si ze kdyz to udela clovek jednou ze to udela i nekolikrat.... :( ze lecba proste nepomuze.. Syna moc miluje chce zacit od zacatku jako rodina chce napravit chybukterou udelal ale ja mam s toho proste strach ze jednoho dne to zopakuje treba nekde jak bude sam na opustenem miste a pujde treba kolem nejaka holka, tak mu jebne v bedne. moje rodina ho zavrhla a diky nemu a tomu co se stalo se casto hadame.Je pro ne nemocnej uchyl a nasilnik, ale ja sveho chlapa znam a nikdy se neotocil za zadnou sukni, nikdy s nikym nespal ja byla jeho prvni.... Problem ze mame spolu dite, takze bude v mem zivote uz naporad... Moc ho miluju ale nevim zda tuto vec dokazu odpustit a nejak se stim smirit ze otec meho milovaneho syna udelal neco tak nepochopitelneho. Vycita si to a pry toho bude litovat cely zivot za to co udelal ale ja mam strach ze se to stane znova ikdyz verim ze ne. Jezdi domu a kdyby chtel tak to udela znova a pro me to neni zadny hnusny nasilnik. Potrebuju radu nebo nazor jak by jste se v teto situaci zachovaly vy. Jak ho zavreli prozivala jsem peklo byla jsem psychicky na dne ale mam zdraveho syna a jsem stastna... Je to rok a pul nejhorsi rok a pul v mem zivote a nikomu bych to co jsem si prozila ja neprala. Nedokazu bez nej zit ale taky porad myslim na to co se kdysi stalo a brzo mu davaji navrch k soudu o propusteni a pak bude mit ambulancni lecbu ze bude jednou mesicne dojizdet k doktorce nebo psychousovi.. Do tech 3mesicu by mel byt doma... Myslite ze proste udelal jen picovi** ktera ho bude mrzet hodne dlouho nebo je to proste naruseny deviant a mam dat od nej ruce pryc.... Je to cely muj zivot ! Moc ho MILUJU a mame spolu dite... strasne se snazi a vzdy jak mu pripomenu co udelal tak se jen pohadame protoze mu to porad a porad jen pripominam a to on nechce, pritel chce jen zapomenout na to co udelal ale ja tam mam porad to; Ale co kdyz........ Jsem zoufala, nevim jak dal ani co bude. ;( dekuju za jakykoliv nazor.
@zlounek1487 Asi bych o té možnosti, jestli to udělá znovu, diskutovala s doktory. Jsem pro to dát každému šanci polepšit se.Ano, jsem naivní a jsem ráda,že jsem.
chceš vlastně schválit, posvětit to, že za ním stojíš. OK pokud to tak chceš. Sežeň si informace, co přesně mu je, jak to léčí, rizika recidivy, spouštěcí mechanismy, mluv s jeho lékaři, psychology, jak předejít tomu, aby se to někdy opakovalo.
Nemocný člověk (s tímto, se závislostmi) potřebuje podporu nejbližších, jinak by každý z nich skončil špatně, kdo se do něčeho takového namotal.
Jsem matka dcer, takže mě taková věc děsí a straší ve snech.
Mam pocit, ze se tu nekdo nudi a bavi se u tohoto vylevu. Navic "dotycna" je zaregistrovana jako chlap (viz.ikona) a chvilemi mi prijde, ze tak i pise. VY se oblekate...muzete si za to apo.
Pokud je to vse pravda, tak nema stejne smysl na ten uvodni monolog reagovat, pac dotycna nepotrebuje slyset nic proti partnerovi ani svemu rozhodnuti s nim byt, pac evidentne rozhodnuta je.
Uz ta uvodni veta "Zdravim, nejdu si ani tak pro radu ale spise se vyzpovidat a vedet nazor ostatnich co si o tom mysli" je nepravdiva, pac jen utoci na ostatni rozumne a slusne prispevky, nazory. Vypsala se a tecka.
ja osobne bych na jejim miste resila to, proc potrebuju setrvavat ve vztahu s nasilnikem a zhulencem... toto ma nejake vzorce a jiste je potreba to resit a odpoutat se od nej... jinak si bude nachazet dokola ty same partnery a pozdeji tyto vzorce prebere dite... ale i kdyz jsm cetla jen uvodni prispevek a ssi tri na konci, je mi jasne, jak uz tu bylo psano, ze toto je bezprednetbe resit... vyresi to pouze zakladatelka tim, ze se odpouta a vyleci potrebu byt s takovymi partnery
@zlounek1487 Nemohu radit co máš dělat ty . Ale za sebe. Zpět bych ho rozhodně hned nevzala. Byla bych hodně opatrná.
Počkala bych jak se bude venku chovat . kontakt se synem bych mu neupírala, klidně výlety, návštěvy ZOO a podobně - za tvé přítomnosti. A sledovala - hulí/ nehulí, hledá si práci / nehledá, chodí dál na terapii - dobrovolně , nebo to bere jako zbytečné ?
až bych byla 1000% přesvědčena, že zase nezačal dělat blbosti - nehulí, necourá se po nocích venku někde zkouřenej nebo ožralej , že se fakt snaží - třeba si najde práci - byt jako pomocný dělník někde u výkopu , tak pak bych zvážila zda ho ještě miluji a zda mi stojí za to si ho zase pustit do života .
Mysli i na syna, co když ted píše že ho to mrzí, ale ze půl roku to udělá zase ? Já bych byla hoodně opatrná
Upřimně měla bys myslet hlavně na syna. Kdybych měla s někým takovým dítě, nechtěla bych, aby se s ním vídal. Ano, chybu může v životě udělat každý, ale za plácnutí po zadku se fakt sexuologická léčba nedává. Píšeš, že přítelův otec se choval násilně k matce, tvůj přítel útočil na ženy...nevím, jaké jsou zákony genetiky, ale měla bys myslet na to, že syn může mít taky nějaké problémy ve vztahu k ženám. Nechci rozpoutat nějakou šílenou diskuzi na toto téma, ale upřimně to byla jedna z věcí, co mě po přečtení toho napadla. Asi bys měla vyhledat dětského psychologa a poradit se s ním, jak postupovat, když se bude ptát na otce, taky je možné, že mu někdo sdělí, co udělal, apod. Nikde neuvádíš, zda jste spolu žili, jak se k tobě choval,...pro to dítě je důležité harmonické prostředí.
Vzhledem k urážkám ze strany zakladatelky diskuzi zamykám.

to je des, a vite co je nejhorsi ze zenska která napise ze zenska která se oblikne vyzivave si vlastne říká o to aby ji někdo osahaval vychovava syna. at si kazdy na ameriku nadava jak chce tak jejich způsob reseni sexualnich nasilniku je dobry. každý sexualni nasilnik je automaticky uverejnen, vite jestli nebydli v okoli, nesmí pracovat v určitých pozicich a jsou pod dohledem. tohle by mělo byt i u nas.