Omezil se váš muž po tom, co jste byly těhotné/porodily?

ustaranaholka
18. dub 2017

Ahoj holky, jsem tehotna kratce,ale uz pocituji jista omezeni..jelikoz mam rizikove pracoviste, tak jsem doma,zatim to jde, jsem unavena, tak vetsinu dopo poklimbavam, neco udelam doma,atd, odpo prijde manzel, trochu se to rozsviti, ted je hnusne, ze to ven ani pomalu nema cenu.Ale az bude hezky,tak nevim co bude a mozna zbytecne se toho desim,ale ni tak..Muj muz se nenecha moc nikym omezovat a chce cas pro sebe, ma celkem narocnou praci, ktera obnasi spoustu akci po vecerech, ruzna skoleni a meetingy v tydnu na dva az ctyri dny nekolikrat rocne a to i do zahranici, do toho ma svuj konicek-tenis, kam chodi sam se svou partou, ze ktereho se jde na pivo a navrat je v noci, dale ma partu kamaradu se kterou objizdi poi CR ruzne hrady, vzdy si vyberou nejakou oblast a v ni stravi par dni, jsou volni, chodi si kde chteji, bali holky, nekteri, hodne navstevuji hospody, toto se deje tak 4x rocne, v lete to byvaji i dva tydny, jinak vetsinou se snazi spojit k tomu nejaky svatek..Mimoto kdyz je v tv nejake zajimave utkani fotbalu nebo hokeje, tak je automaticke, ze se jde do hospody..A ted k jadru veci, podle me oproti jinym muzum ma svych aktivit az dost, nevim jak jste na to vy se svyma partnerama, ale ja to ma takto.Ted jsem doma cely dny, vychazky sest hodin, vecer uz mam byt doma,desne.Obcas jsem zasla s nim na fotbal, ci hokej,ale ted me vidina zakourene hospody nelaka, chodime spolu obcas nekam na vylet,ale byva to narocne, manzel je velky sportovec a hodne toho vydrzi, ja to davala tez, nicmeme ted nejak nestacim s dechem a jsem brzy unavena.Uz planuje jak pujde na vyslap o vikendu, ja se toho zrejme nezucastnim, neb mam strach, ze budu zdrzovat, ci ze to proste nedam, planuje akce na leto, sjizdeni reky, to se me taky netyka, ruzne vylety, a tak dale.A ja budu drepet doma,tak me jen zajimalo, jak je to jinde, jestli napriklad vasi manzele maji stale svuj zivot, jakoze oni maji hotovo a vy si tech devet mesicu nejak pretrpte, nebo jestli nejakym zpusobem dokazali svuj zivot prekopat a trochu se podridit, ci vymyslet aktivitu kam mohou oba?Jenom podotykam,ze je dost stary, ma 40let, dite chtel on jako prvni, ja jsem prodelala potrat, takze jsem ted opatrnejsi, cvicit jeste nikam nechci, asi az ve druhem trimestru, ted mam mit zatim klid.Budu chodit na prochazky az to pujde a s kamaradkami obcas na kavu jenze to je pro me malo,vim, ze budu nesnesitelna az bude krasne a budu doma sama, protoze manza si vyrazi pryc a ja tim, ze se budu muset vratit do vychazky,tak ani nebude mit vubec smysl nekam vyrazit, prikladem je rybareni, kdy vyjedem za mesto k rece, kam nic nezajizdi,abych mohla alespon na chvili a pak jit domu.Takze me jen zajimalo jak travite vy vase tehotenstvi, jak s echova partner a jestli jste se nejak novemu stavu uspusobili.Dekuji moc za prispevky!

mr_falko
18. dub 2017

muj muz ma asi hodne podobnou praci - meetingy, vyjezdni zasedani, kongresy, tak ze 30% i v zahranici, napr. pristi tyden po-ct Slovinsko a Chorvatsko. Mimoto maji v praci proste uplne skvelou bandu, se kterou vzdy hodne vyletili, podnikali akce atd. Nekolikrat rocne....Poznali jsme se, zamilovali se a ze zacatku proste stale jezdil na skoro vsechny mimopracovni akce, postupne ale zacal sam zjistovat, ze ho to bavi vic se mnou a ze mu je smutno. Pak jsem otehotnela a do toho jsme jeste zacali stavet dum svepomoci, takze cas uz proste na tyhle veci nema a kdyz uz, tak jedeme spolu. Jako treba tyden v Italii, co jsme byli na konci brezna nebo vikend na Morave, kam bereme i deti. Sam tedy do hospody nechodi, toho si uzije dost na kongresech, kde se to vzdycky zvrhne samozrejme 🙂 a ja jsem rada, ze se vyblbne a pak je proste s nami. Ze zalib stiha patecni florbal a to je tak asi vse.

takze pokud tvuj chlap neni hloupej a ma te rad, prizpusobi se tvemu stavu, stejne jako se bude muset prizpusobit tomu vsemu novemu co bude, az se vam narodi dite.

mymu je taky 40, prvni dite 🙂

semisovamys
18. dub 2017

Ahoj, přijde mi logické že by měl tvůj manžel uzpůsobit vaše společne aktivity tvému stavu. Ať už jde o rybareni- jet spolu na těch 6 hod co máš vycházky a pak zase oba spolu domu, to samé jakékoliv jiné výlety. Pokud teď nezvladas tempo tak vyrazit opravdu na pohodový pomalý výlet kdy budeš udávat tempo ty a nebo jet spolu na nějaký wellnes. Jestli tohle tvého partnera nenapadlo tak mi Teda přijde jako sebestredny chlap. Mluvili jste o tom spolu? Říkala jsi mu ze bys ráda ale že to nezvládás? Vše je hodně o komunikaci. Každopádně takové ty výlety s přáteli na několik dní mi přijdou zvláštní. Respektive tvůj chlap má volnosti až příliš 😵 můj jde maximálně 1x týdne- v pátek na pivo do místní hospody a jinak jsme spolu doma. Když nějaká dovolená, tak spolu. Nikdy se nestalo že by chtěl jet jen sám..

arielka222
18. dub 2017

My teda byli před tehu taky hodně aktivní. Cestovali jsme cca 6 krát ročně do zahraničí + další výlety po ČR okolí. Teď jsem tehu a jelikož jsem na rizikovem tak jsem doma s vycházkama. Ale jelikož manžel chtěl mimi jako prvni a viděl jak první tři měsíce doslova trpím tak se snaží přízpůsobit a omezuje se trošku. Jezdí dokonce dřív s práce aby mohl být doma semnou a vymyslíme aktivity které zvládnu i já. Takže asi záleží na každém chlapovi jak se k tomu stavi. Zase bych mu koníčky neodpirala, ale ten tvůj na můj vkus je akční až moc a ty výlety s kamarády by se mi nelíbily. Místo toho může vzít na hrad tebe 🙂

barumic
18. dub 2017

@ustaranaholka
Chlapa nezmenis, pokud sam nechce.
U nas jsem se toho dost bala, ze se mnou to tehotenstvi nebude prozivat a budu na to sama.
No, da se rict, ze se skoro vubec neomezil, na pivo chodil porad stejne a i ted jeste zajde. TP mam od zitra 😀 Sve konicky taky neomezil.
Nastesti mi to vyslo na zimu, ale kdyby bylo leto, tak je asi porad v tahu na motorce.
Pokud neco zarizujeme, tak je to na dlouho, ale nakonec to udela.
Ja mu davam docela hodne volny prostor a myslim, ze spousta chlapu mu tohle muze zavidet. Se uvidi, jestli mi nezacne houkat po porodu a nebude ze me semetrika.
Takze kdyz to shrnu, do prozivani tehotenstvi se moc nezapojil a ani moc nepocitam, ze extra pomuze s mimcem po narozeni. Ja to ale delala vychytrale, na utz se nechala vozit, tak rovnou koukl taky a rano jsem se vzdycky pritulila tak, aby citil pohyby maleho.
Ve Tvem pripade mas velkou nevyhodu v tom, ze se sama nudis a pripadas si osamele.
Vypozoruj, jak se chova k detem svych znamych a treba Ti to trochu napovi..
Drzim pesti, at nezblbnes. 😉

elu
18. dub 2017

Nechci te strasit..ale tehotenstvim to nekonci..ale zacina..a to te teprve bude stvat...az pojede tam a tam a ty budes s deckem sama doma..takte uz byvh ho na to pripravovala..ze takhle teda ne !!! Bohuzel si spis myslim, ze se toho nevzda..mozna vsak bude svetla vyjimka

blackhole
18. dub 2017

Ahoj, my jsme spíše domasedi, případně jdeme o víkendu někam na procházku. Rádi si užíváme klídek a soukromí, po společnosti toužíme málokdy (oba pracujeme s lidmi a ve volném čase je prostě moc nemusíme :D ). Těhotenství mám zatím bez komplikací a nemám pocit, že bych něco musela nějak extra uzpůsobovat nebo měnit (kromě toho, že si teď dávám víc pozor na to, co jím, abych už zbytečně nepřibírala). Jako největší rozdíl mezi námi vnímám to, že jsi (pokud to dobře chápu) v neschopnosti, což by byl pro mě pěknej opruz, protože chodím celou dobu do práce (t.j. život zatím běží standardním způsobem, i když to už začíná být trochu únavné - ale od května mám už naštěstí dovolenou a pak mateřská) a nedokážu si představit být tak dlouho doma. Jinak když mám volno, učím se vařit, protože doposud jsem to prakticky nedělala. Docela mě to baví a i se mi daří vytvářet poživatelná jídla 🙂 Ze společných aktivit s přítelem vyžaduji hlavně hlazení a pravidelný intimní kontakt. Vyrážet ven tolik nepotřebuji, hlavní je pro mě dostatečně saturovat touhu po blízkosti 🙂

lv
18. dub 2017

Ne, neomezil - nebo ne nějak znatelně, dokonce mne na to upozornil předem. Sport několikrát týdně, pak pivko, sledování zápasů.. trvalo mi si zvyknout, hádali jsme se, najednou jsem byla sama s uplakaným miminem, žárlila jsem, že on může, já ne..

karlajasmine
18. dub 2017

Tak jednak - pokud nemas rizikove tehotenstvi ale pracoviste, tak tohle je upravene v zakoniku prace - zamestnavatel te musi preradit na pozici vhodnou pro tehotnou nebo te nechat doma za plny plat (ten vyrovnavaci prispevek myslim neplati zamestnavatel ale socialka, nevim presne jak to je ), ale kazdopadne je skoda sedet doma a byt omezena vychazkama, kdyz bys nemusela byt.

Ale jinak souhlasim s tim, kdo vyse psal, ze tehotenstvim to nekonci ale zacina. Az budes mit doma miminko, budes mnohem, ale mnohem vic omezena nez v tehotenstvi. Aktivity s detma se musi dost planovat, prizpusobujes se diteti a jeho potrebam, u miminka staci rozdil i par minut, kdy ma miminko hlad a nedas mu hned najist, a zacne hystericky rvat.. pokud budes kojit tak si pekne dlouho nevyrazis nikam na dyl jak 3 hodky.. Takze pokud vas vztah ma vydrzet, musi si chlap uvedomit, ze uz neni svobodny, ale to dite, ktery nosis v brise, je uz ted vas obou a podle toho by k tomu mel pristupovat.

My se s manzelem co se tyce aktivit stridame, kdyz chci vyrazit nekam s kamarady, tak on syna rad pohlida a naopak, ale uprimne vetsinu casu travime spolecne jako rodina nebo s prateli, kteri maji take deti, a aktivity individualni jsou spis kratkodoby. Treba ze v soboty se starame o dite spolu, jedeme na rodinny vylet, a v nedeli si zajdu treba do bazenu, zatimco on jde se synem na hriste, a pak si zajdu na kafe s kamaradkou i se synem a on si dela neco sveho.

Bohuzel je ale taky pravda, ze nikoho nezmenis, pokud nebude sam chtit. Ale po porodu tim bude vas vztah hodne trpet, jeste vic, nez ted, a mel by se nad tim zamyslet.

Sedla bych si s nim, dala mu najevo, ze chces, aby si uzival zivota, ale ze zaroven nemuze uz ted planovat akce ''sam za sebe'', ale musi myslet nejdriv na rodinu a vsechny individualni akce podniknout s tim, ze ti ten cas potom nejak oplati. To je myslim to, co tak dobre funguje u nas - ze manzel vi, ze kdyz mi 4h v sobotu pohlida syna, tak ze ja udelam ten pristi vikend totez pro nej. A uz v tehotenstvi se prizpusoboval zasadne me. Na kole jezdil beze me, ale s tim, ze to se mnou dopredu probral a ja mu to milerada schvalila, ale treba na vyslapy jsme chodili spolu a holt se neslo 30km svizne ale 8-15km krokem.

Urcite si s nim promluv.

nafuka
18. dub 2017

můj se o mě staral jak o princeznu, pomáhal s úklidem(mytí podlah, prach, okna, vaření).Do hospody nechodí. Maká doma kolem baráku.Malé se teď věnuje.

ditta01
18. dub 2017

Máme to doma tak jako nafuka☺

dora13
18. dub 2017

Souhlasim s tim, co pisou holky. Tehotenstvi je uplne nic ve srovnani s tim, co prijde po porodu. Nerikam, ze mas muze zavrit doma a nikam ho nepoustet, ale mozna bys po nem mela zacit chtit, aby se zacal trochu vic omezovat a prizpusobovat tobe, jinak splaces nad vydelkem...

zmrzlinka
18. dub 2017

U prvního omezil.U druheho těhotenství mi hodne pomohl se synom.Po porodu dcery taky pomahal.Kdyz ji byli tři měsíce tak zacal hubnout, sportovat a kaslat na barák.Vse nechal na mne.Dve deti,domacnost,zahradu....jina zenska za tym snad neni....aspon jsem se k tomu nedopatrala.Nevim....proste mu preplo 😁Chvili jsem se s ním hadala,pak jsem vysvetlovala co mi vadi....ted uz rezignuju.Nechavam to plavat a cekam co bude.

barumic
18. dub 2017

@zmrzlinka
"Neco" mu chybi nebo vadi. A chlapi tohle velmi neradi priznavaji. ☹

deene
18. dub 2017

Muj chlap jde do hospody tak 3x do roka. Nikdy nejezdí na výlety nebo akce beze mě,stejně jako ja nejezdim bez nej,ale my si prostě užíváme čas spolu a je nám tak nejlíp,párkrát sme zkusili každý sam,ale prostě nás to nebaví,stejne sme mysleli na to co dělá ten druhy. Jsme spolu 6let,žádná uplne čerstvá zamilovanost to fakt není,co sem těhotná (taky na PN,ted tyden uz na MD) byli sme skoro furt doma,neměla sem sílu na nic,první pulku těhotenství se o celou domacnost staral on a byl temer celou dobu jen na vajickach,chudak muj 🙂 a zvladnul to,troufnu si rict,ze i tak je stastnej,miluje me a užívá si rodinný zivot,pro ktery se rozhodl

holici
18. dub 2017

U nás to bylo v době mého těhotenství v pohodě, že nikam sám moc nechodil, ale začalo to až v době, kdy dětem bylo cca 2 a více let, že si plánuje spoustu aktivit bez nás - teda jenom ve všední dny, o víkendu je s náma, ale ve všední dny ráno odvede staršího syna do školy a cca do devíti hodin večer se musím starat sama.

normalnimatka
18. dub 2017

nno nezdá se mi to od tvýho manžela moc hezký a ohleduplný....ale otázka je, jestli vůbec tuší, že ti to nějak vadí a mrzí, nebo jestli se na něj usmíváš a neřekneš ani ň. chlapi sou občas trošku "tuponi" a je potřeba s nima jednat na rovinu jako s chlapama a ne žádný náznaky a domněnkování a pak urážení a ukřivďování...🙂)

muž má nějakej ten koníček, ale tolik co tvůj, to vůbec. pro něj je i priorita nějak ten volnej čas trávit s rodinou. myslim si, že by to tvůj měl taky přehodnotit. když chceš rodinu, je jasný, že jí věnuješ skoro všecko, co ti zbyde kromě práce, tak to prostě je, a neměla by to bejt jen povinnost, ale hlavně radost. tak nějak to považujeme za samozřejmost a spíš bych se hodně divila, kdyby za mnou tak často přišel, že jde tam a tam, nebo jede tam a tam a nepočítal by s náma. muž by mě prostě nenechal mít pořád dítě na krku a trajdat si někde po zálibách, já envim...to jeprostě šíleně bezohledný. funguje nějaká dělba práce a automatická pomoc.... no, s takovou, jak to máte zatím zařízený, by ti brzo hrabalo a hlavně dítě by ani neznalo pomalu tátu...ne, to asi přehánim, ale tak nějak si myslim, že by se to mělo minimálně po narození dítěte změnit.ale pokud je ti nějak špatně, a prostě to těhotenství vyžaduje, abys byla doma, zdá se mi zvláštní, že to s tebou muž aspon nějak částečně nesdílí. (že koníčky neomezí)

zmrzlinka
19. dub 2017

@barumic neco malo jsem z nej dostala....ze by chcel vic sexu.To ja taky....no ale mala moc nespi tak to snad muze vydrzet.
Problem je taky v tom,ze nemáme hlídací babicku a že máme deti porad za prdeli 😀
Ale nez jsme si udělali malou tak to byli dlouhe debaty jestli do druhýho dítěte vubec pujdeme.A ted mne v tom nechal samotnou.13 let jsme vsechnk delali spolu a ted ...hrozne mne sklamal.

kituska20
19. dub 2017

Ano omezil ale nám bylo 21. 40letý chlap už má své zajeté asi to bude pro něj trochu problém

te_reza
19. dub 2017

Ne neomezil se ani během těhotenství a ani po porodu, bude mu 41.

verinka88hb
19. dub 2017

U nás to funguje tak, že soboty má manžel pro sebe (pracuje okolo domu, u rodičů,...), ale v neděli je se mnou a buďto děláme něco spolu na zahradě nebo si jdeme lehnout či jen povídáme. Je to asi o chlapovi a jak si nastavíš pravidla na začátku. Můj byl zvyklý taky hodně pracovat, ale postupem času pochopil, že chci, aby byl se mnou víc doma a tak se o to snaží, i když taky mi někdy ujedou nervy a dostane sprďana, ale tak to je 🙂 Mimčo jsme si oba přáli, myslím, že bude skvělý táta, ale není to ten typ, co by mi stál celý den za zády a pomáhal s domácností, ale zase dělá vše okolo (sečení, opravy,...). Takže jediná rada zní - promluvit si a jasně nastavit hranice! 😉

dandaa
19. dub 2017

Muj muz se dost omezil,hlavne v jeho praci sami navrhli ze ho nebudou posilat na porady atd na vice dni aby mohl byt vzdy vecer doma,kor ted v tretim trimestru.Jelikoz studuje dalsi VS tak se musi dost ucit a tim padem je spis doma.Jinak cokoliv je potreba tak udela,zaridi a sam od sebe.Kazdy tyden jdem spolu na veceri nebo jedem o vikendech na vylet kdyz nema skolu.Po porodu bude muz s nami doma minimalne tri mesice aby mi mohl pomahat jak s miminem tak potrebuji dohled nad firmou.Myslim ze na veku nezalezi ale vse je o komunikaci....

barumic
19. dub 2017

@zmrzlinka
Taky bych chtela 😀 😀 😀
No, nezapominej ale, ze i kdyz jsou deti, partnera v tomto zanedbavat nesmis. Deti jednou odejdou.. Sex je zaklad dobretho a fungujiciho vztahu. Mimo jine samozrejme 😉

zmrzlinka
19. dub 2017

@barumic no prave kdyby pohnul drobek prdeli a pomohl by mi tak by toho sexu bylo vic.Taky kolikrat to prezene v posilovně nebo na kole a pak mu nestoji tak jak by mel 😁😁😁Staci aby drobek polevil a vic byl s nama.No uvidime jak to bude pokračovat.

bruckner
19. dub 2017

Urcite se svych zalib a konicku nevzda, jen kvuli tomu, ze jsi tehotna....a to je teprve zacatek, bude to daleko horsi, az budes uvazana doma s prckem. Nechci strasit, ake je to realita. Muj pritel omezil uplne vse a je ted hodne nestastny. Je zase porad v praci, aby byly penize, vztah jde do haje a oba litujeme, ze jsme si radsi neuzivali. Je to jen otazka casu, kdy si najde jinou "zabavu", protoze doma je to otrava a neni cas na nic, krome prcka a uz vubec ne na sex.....

barumic
19. dub 2017

Holky, kdysi jsem videla nejaky film, nazwv uz nevim, ktey me celkem namotivoval. Aspon napad je to dobry, realita se pozna.
Jednou za cas, treba prvni stredu v mesici, si udelat cas vylozene pro sebe. Zaridit hlidani na celou noc. Zajit na veceri, wellness a prespat v hotelu. Podob to muze mit nekolik, no napad dobry, coz? 😉

mr_falko
19. dub 2017

@bruckner vzdycky je to o prioritach....muj muz ma narocnou praci, ale neni tam dyl jak do 16:30 a doma na to ani nesahne. Sam si rekl, ze mu to za to nestoji....ze je radeji s nami. Cas se proste da udelat, staci jen chtit a proste dat prednost tomu chlapovi pred nejakym uklizenim apod...

mr_falko
19. dub 2017

@barumic jako hezky to je, ale vyjde to docela draho...hotel, veca, wellnes atd...kazdopadne my jsme ted ve fazi hledani hlidaci tety prave pro tyhle pripady, kdy proste budeme chtit jit spolu na rande 🙂

konidana
19. dub 2017

Neomezil, ale malinko přizpůsobil. Většinu věcí jsem zvládala i v těhotenství i s dětmi stejně jako předtím. Nyní, co už zase pracuju jsem se přestala přizpůsobovat já, a plánuji si i svoje aktivity bez dětí, protože jinak to je na blázinec:D

blackverry
19. dub 2017

@barumic jojo to je super nápad a tohle máme s mužem v plánu. 🙂 Jinak já i on máme své koníčky, kterými žijeme, takže tam je to rovnocenné, samozřejmě hodně slevíme, ale nechci aby on se vzdal šermu a já houslí a kytary a kapely, čili to hlídání budeme vzájemně + s mou mamkou střídat na naše aktivity. Není dobré život omezit JEN na dítě (a to se nevylučuje s tím, že je to pro všechny z nás středobod vesmíru) a domácnost, o tom život není. 🙂 Každý by měl mít i něco svého, v čem se sám rozvíjí, co ho naplnuje.. a to po celý život a nevzdat se toho. Samozřejmě musí se to dostat do rovnováhy, aby netrpěla ani jedna strana a už vůbec ne miminko, to je jasné, ale vše jde nějak udělat, příklady v mém okolí jsou toho důkazem a já budu také. Já mám po šestinedělí hned termín koncertu po 2. měsíční pauze, takže v tyto večery bude hlídat a odsátým mlíčkem kojit manžel a nemá s tím nejmenší problém, miluje mě za to jaká jsem - za mé koníčky a mou hudbu. Stejně tak budu ráda já, že pojede on zase po svých akcích a že se zajde odreagovat třeba semtam na pivko, to je normální, žádný chlap nebude happy že jen maká a pak je neustále doma. 🙂) A zase časem to chcem jako dřív, že budu jezdit s nimi na šermířské akce a on s námi na naše koncerty.. život je potřeba žít. :D A to jde i s miminkem..

xpila
19. dub 2017

@verinka88hb Fakt jsi mě pobavila 🙂 Soboty má manžel pro sebe = pracuje okolo domu 😀