Opilý partner: Jak zvládat opilost po návratu z hospody?
Předem chci napsat, že můj muž není alkoholik a doma žádný alkohol nepijeme... Pivo jen v létě ke grilování.
Chci se zeptat, v jakém stavu chodí vaši můži domů z hospody... Ten můj jde stěží jednou za měsíc na pivo, a je jedno jak dlouho tam je, ale téměř vždy přijde nalitej, kolikrát i zvracel, ale to už jsem mu zatrhla. Zaleze spát na gauč a já celou noc nespim, poslouchám jak funí, škyta, heká nebo mluví ze spaní... Ráno je úplně k nepoužití plus ten smrad... Ještě než jsme měli děti tak to byla katastrofa, sotva vylezl po schodech a vše poblil, hlavně po vánočním večírku...
Nechápu proč pije tak moc, spíš se setkávám s názorem že to je normální...
@bara88 ani slovo sem nenapsala, ze bliju jak amina. A jako co? Proste by se stalo a je jen na jak se s tim poperu. Kdyby to tu napsala nejaka top hvezda kone, jak se vecer opila a celej den byla nepouzitelna, k tomu szper foto, nikdo by ji nenapsal ani jedno spatny slovo, jen by ji vsichni litovaly.
Byl to uzasnej vecer a nelituju vubec niceho.
@klokanka31 chudak, fakt si kvůli dítěti nekoupi domu ani pivo? Ani ty si nedáš? Já si třeba dávám frisco normalne.
@kakba Já teda nevím ale já se umím bavit i bez chlastu 😃
@jajaneu můj manžel chodí do hospody jen opravdu výjimečně, ale vyblejt se po tom prostě musí, jinak mu je zle 3 dny. Takže on z hospody míří rovnou na záchod, ale pak je druhý den zas úplně v pohodě. Být to každý víkend, tak mi to vadí, ale takhle to neřeším. Večer upustí páru s kamarády a ráno je zas vzorný tatínek a manžel.
A já jsem abstinent, mám Gilbertův syndrom a belju a je mi blbě i po jedné skleničce, takže mi to za to nestojí. Ale jemu to neberu.
@fire85 Opravdu ani jedno pivo, jeho rodiče chlastali když byl dítě,a tak usoudil že když máme malou, nedá si. A já nepiju,když jsem byla bezdětná tak jsem si jednou za půl roku dala panáka jelzina,ale nikdy jsem v tom neviděla nic co bych musela mít. A už vůbec ne když mám dítě.
@klokanka31 tak to je drsný, to je jak když mám dítě tak už nemůžu nic jiného?proč? Copak sklenka vína je něco špatného?
@fire85 Já neříkám že je to špatný ale podle nás to není vhodný. Každý ať si dělá co chce 🙂
Můj muž má hodně dobré spalování, vydrží toho hodně. Já jsem ho viděla jednou, kdy mu bylo fakt blbě. Jinak můj muž moc nepije, občas si dá něco chuť, v létě pivo na žízeň, občas panáka na nějaké oslavě. Nemá potřebu se opíjet. Tím, že jsem přestala pít víno, tak pije ještě méně než předtím. Občas jsme si doma dali sklenku vína spolu, samotného ho to nebere.
Asi by mi vadilo, kdyby každý měsíc přišel domů z hospody v takovém stavu, že by blinkal. Nevadilo by mi, kdyby přišel v povznesené náladě, ale to, že neví, kdy má dost. Já bych se mu chlámala, že je lama, že neví, kdy má dost.
Není problém ten, že třeba točí rundy a on toho tolik nevydrží a nechce vypadat za padavku, kdyby dal poloviční dávku?
@klokanka31 Tak v naší republice je docela alkoholový kult, když člověk nepije, je za exota. Mně se asi rok už někteří jedinci ptají, jestli jsem těhotná, když nepiju a nějak nemůžou pochopit, že nemám potřebu pít 🙂
@levandule_k Tak jsem taky exot 🙂
@jajaneu manžel chodí do hospody tak dvakrát do měsíce a už se naučil pít s mírou. Ale dřív nevěděl, kdy má dost. Byl v pohodě a najednou odpadnul. Ale je fakt, že když se tohle výjimečně stane, tak se vyzvraci, lehne a spí. Za to já, když začnu zvracet, tak zvracim několikrát a jde mě strašně slyšet, nějak neumím zvracet potichu 🤦 naštěstí se tohle už dloooouho nestalo. Jednou za měsíc bych to neřešila, maximálně mu řekni, ať se před tím pořádně nají a alkohol prokládá vodou, když musí s ostatníma držet krok. Vždyť ho to samotnýho nemůže bavit, po každé návštěvě hospody zvracet.
Uz nam neni -nact, pijeme pravidelne venku i doma, ale jsme potom normalne pouzitelni a neblijeme. Za me teda 1x za mesic pod obraz je az az.
@jajaneu jestli je to jednou za měsíc, tak bych to vůbec neřešila. To zvracení je tedy blbé, to já nemám ráda, ale někdo to tak má a nemusí být ani zlitý jako doga. Já tedy domů pod vlivem přijdu rozhodně častěji než jednou za měsíc (různé pracovní večírky, meetingy, občas s přáteli a pod). Občas si musím jít ráno zaběhat a chvíli počkat, než jedu do práce, zbytkáč je svině a za volant nepatří😀 Ale člověk žije jenom jednou, nech ho dýchat a žít.
No já jsem ráda , že si můj chlap zajde občas na pivo do hospody , než aby se někde tahal z jinejma . Je to chlap , přece mu nechceš zakázat už i tu hospodu . Občas jede i ke kolegovi domů na pivo . Já si také občas zajdu na skleničku (dámskou jízdu) . A pokud se vrátí a nemlátí tě , nedělá scény tak je to v cajku ne ? Jenom teda to zvracení bych mu netrpěla . A hold pak je blbě jemu ne tobě .
Já jsem jako malý dítě viděla rodiče několikrát hodně opilé a zvraceli i mimo záchod. Jsou to hrozný vzpomínky a nikomu bych je nepřála. Asi jsem něco zdědila, takže když jsem byla mladá, asi 2x se mi stalo, že jsem se opravdu hodně opila. Docela jsem za to na sebe byla naštvaná. Začala jsem to nějak řešit sama v sobě a navíc tomu pomohlo i dítě. Dneska si dám večer max. dvě piva a vím, že mám dost. Dříve jsem tu "záklopku" neměla, ale dneska mě drží pocit zodpovědnosti vůči dítěti, protože se mu nechci hnusit tak, jako se mě hnusili moji rodiče.
Ne, není to normální chodit v takovém stavu z hospody. Když neumí pít, tak ať nepije. Představ si sebe na jeho místě, tobě by to přišlo OK, přijít v takovém stavu domů? Možná tak v pubertě, kdy si snad potřebuje mladý člověk něco dokazovat, ale jako dospělý a otec od dětí už je to dost ubohé, nechutné, nedůstojné.
@mamadvoudeti jinak nemáme žádné problémy ani starosti a je to super táta...
@felixfelicis no ono to není úplně jednou za měsíc, spíš tak za 2... Spíš si říkám kdyby chodil pravidelně třeba 2* za měsíc na dvě hoďky, že by to snad nedělal... Asi má takhle pocit, že to musí dohnat nebo co...
No a já bych u toho žádnou tragedii nedělala. Že blije sice není úplně sexy 🙂 ale co už. Blbě je jemu a ne tobě. Jestli funguje jako muž a otec, není agresivní a je to jednou za čas, tak bych nad tím mavla rukou, dala mu ke gauči kýbl a víc neřešila. Nevidím nic špatného na tom, že si jinak fungující, pro společnost hodnotný člověk jednou za čas dojde vylejt mozek. Já sice nebliju, ale zakalit si i na prahu čtyřicítky taky zajdu ráda.
Copak jsi jeho máma? Aby ses o něj tak pečlivě starala? Opil se, poblil se, tak ať si ustele u wc a nazdar 🤦♀️
Můj muž do hospody nechodí, bývá doma jen o víkendech, občas si dáme pivo spolu doma, nebo třeba panáka, ale ne že bychom se opili do němoty, prostě o děti se postarat musíme...
Holky,ten kdo píše že mu to nepřijde nic hrozného a že by to nebral jako tragédii, to by vám přišlo v pohodě u u matky?protože popravdě já si toto fakt nedovedu představit že by sme se každý jednou do měsíce získali tak že by sme na druhý den nemohli fungovat. Nebo je tohle v pohodě jen u chlapa?
U chlapů se toleruje snad všechno...chlap čumí po jiných? No co, je to chlap. Chlap chodí do hospody a chlastá? No co, je to chlap. Houby chlap, to je stejný přežitek jako to že by ženská měla zastat celou domácnost i děti a chlap nemusí hnout prstem, protože je přece chlap. Jako by chlapi byli nějaká zvířata co žijí podle pudů a nemají vlastní mozek.