Otec je mamce nevěrný, mám to mamce říct?

fufik12
20. bře 2016

Ahoj, poslední dobou máme problémy v rodině.Zjistila jsem, že můj otec je mamince nevěrný. ☹ Oboum je 46, a té jeho milence 29. Maminka to neví a ani otec neví, že vím, že má jinou ženu.Pořád se jen hádají a nevím jak by mamka reagovala, kdyby se o té nevěře dozvěděla. Mám je oba moc ráda, ale když vím, že taťka mamku ne je to na houby.Nevíte co mám dělat? Mám to říct mamce? Nebo informovat otce o tom, že to vím??? Děkuji za radu. 😉

fufik12
autor
20. bře 2016

Prosím poraďte ☹ 😒

elvira
20. bře 2016

Mamince neříkej nic - jen bys jí ublížila...
Pokud to nemůžeš vydržet, tak bych si zavolala tátu někam samotného a vyklopila mu to, že mě to štve kvůli mámě a nemůžeš to strávit...
Jinak nenaděláš nic.
Já vím, že jsou to rodiče, které miluješ, ale myslím si, že jakýkoliv zásah ze tvé strany by měl jen negativní důsledky.
Maminku sice neznám, ale věřím tomu, že ženský mají šestý smysl a většinou tuší, že se "něco" děje. Je možné, že maminka to ví, nebo tuší, ale řešit to z nějakého důvodu nechce...

bobulinka
20. bře 2016

Ahoj, tady je asi každá rada drahá. Je to hrozně nepříjemná situace pro všechny. Nejspíš bych poradila nemíchat se do toho. Ale sama jsem nevěrou prošla a ten pocit, že to ostatní věděli a neřekli byl taky hrozný. Já už maminku nemám, ale měli jsme blízký vztah a já bych jí to asi řekla. Je potom otázka kam se to vyvine. Zda se rozvedou nebo se pokusí vztah zachránit. Rozhodně to bude bolestivé hlavně pro mamku.

veruska007
20. bře 2016

@fufik12 Nemáš dělat nic. To je vztah Tvých rodičů, ne Tvůj. Ať uděláš cokoli, může se to po Tobě všechno svézt.

elvira
20. bře 2016

A jen z čiré babské zvědavosti - jak jsi na tu jeho nevěru přišla?

pincola
20. bře 2016

@fufik12 Mamce bych to neříkala, nechala bych to na nich. V manželství je to někdy hodně nahnuté a nikdo neví, co bude poslední kapka. Někdy rozhodují opravdu drobnosti o budoucnosti vztahu. Udělala bych to, že bych to řekla otci. Doporučuji jasně zformulovat předem ve své hlavě. Můžeš si to napsat na papír. Stručně a výstěžně bych mu napsala, co jako dcera cítím. Na to máš plné právo. Určitě vynechat urážky, tím se otec uzavře. Zvaž také možnost napsat mu to do dopisu, nebo emailu. Tam si to přečte a nebude tě moc přerušovat.

Za něj neručíš, ani za to, co udělá, ani za maminku, až se to dozví. na to ty nemáš žádný vliv. To musíš nechat na nich, ale za sebe bych to být tebou otci napsala. Vypsala bych mu tam své pocity, tak jak jsou. Ty jediné, co můžeš udělat je jedna správně a spravedlivě sama za sebe. Neboj se ho, napiš mu klidně i jak to vidíš ve vztahu k mámě, že tě zklamal i když víš že je dospělý a ty jeho city ani přání ze své pozice nezměníš. Pokud to tak je , napiš, že na to často myslíš, nemůžeš spát, že tě ranilo a nevíš jak se před mámou tvářit. že tě postavil do situace, kdy jí musíš lhát.

Zkus se držet zpět, cos e týká urážek a "drzosti". ně že by mi bylo v tuhle chvíli tvého táty tak líto, ale jde mi o to, aby se neuzavřel vůči tomu tvému sdělení. Když ho moc namíchneš, přestane ti naslouchat. Cílem je, aby tě pochopil, proto bych vážila slova a psala diplomaticky ve vší slušnosti, ale otevřeně.

Drž se a hlavně ty si nic nevyčítej. Ty za nic nemůžeš.

berblin
20. bře 2016

@fufik12 Já jsem zažila něco obdobného. Když mi bylo 16, tak jsem náhodou zjistila, že táta má milenku. Prostě jsem to nechápala. Táta je malý pivo, tehdy mu táhlo na 50, sbalil 30letou zrzavou modelku. S mojí mamkou se též šíleně hádali. V té době jsem po odpoledních měla brigádu v mekáči, kam si ti dva přišli na hambáč. Táta se tak šíleně styděl, že jsem ty dva "načapala", že to s mámou nějak urovnali. Už jim bude 70 a jsou pořád spolem.

Mamince bych určitě nic neříkala, jak píše elvira, mnohdy si stačí promluvit s otcem.

kolibricek36
20. bře 2016

@fufik12 no,když už tak jen tatovi, bych naznačila, že o té jeho blbosti vím, a budu čekat jak se zachová...
mamince ne, ale myslím, že to třeba tuší, nebo ví, proto se hádají ....

fufik12
autor
20. bře 2016

Děkujiza rady.
Dozvěděla jsem se to tak, že jsme byli na dovolené a tátovi přišla zpráva.Já se koukla nenápadně 😀 kdo to píše a byla to nějaká paní.Potom tam ten mobil nechal ležet na stole a jel se projet na kole.Já si ty zprávy přečetla a bylo mi všechno jasné...

kuratkol
20. bře 2016

Ja tatovu neveru zjistila jako dite v 11 letech cca, detskym zpusobem jsem mu to rekla, odbyl me, ze to je jen nejaka pani, ale myslim, ze to uspisilo rozvod rodicu.

lv
20. bře 2016

@fufik12 je to rodičů věc..
Pokud tě to jo moc hlodá, promluv si s otcem..
Ovšem způsob jakým jsi na to přišla také není nic k pochlubení.

fufik12
autor
20. bře 2016

Mně je 12 let. Nevím, jestli bych dokázala to tátovi říct.Je strašně výbušný a naštve se kvůli každé volovině.Určitě by po mně vyzvídal, kde jsem se to dozvěděla a nemám na to abych mu řekla, že jsem se mu hrabala v mobilu...

lv
20. bře 2016

@fufik12 myslela jsem, že jsi dospělá. Takto to nechej být, nech to na nich.

kolibricek36
20. bře 2016

@fufik12 sice je pravda, bojíš se o své rodiče, žes viděla kdo mu píše to přece není až taký zločin, kdybys ty zprávy četla bylo by to horší...

pincola
20. bře 2016

@fufik12 Máš z něj strach...některý lidi své svědomí chrání tak, že se chovají útočně. mysli na jednu věc, když on útočí, cítí se nejistý. Můžeš třeba říct, že jedna spolužačka ze školy je viděla. Bude zapírat, že to nebyl on. Ale bude vědět, že ty víš. Pokud mu to nechceš říkat, tak mu to neříkej. Ty si nijak nepřitěžuj. Ona většinou tohle ženská tuší, takže myslím, že se s mámou hádají asi proto.

olivie14
21. bře 2016

Na tohle je těžké odpovědět, zažila jsem to samé ve 23 letech, já to neřekla, a doufala, že se to urovná, táta se nakonec prásknul sám, vypadalo to na rozvod, ale kupodivu to nakonec dopadlo dobře. Ale máma přišla na to, že to vím, a dlouho ji to mrzelo, měla pocit, že jsem se za ní měla postavit. Jenže já si i ted myslím, že jsem udělala dobře, že člověk by se do vztahů lidí neměl motat, i když jsou to rodiče. Ale jak jsem napsala těžko řici, co je správné v tvém případě.

markyzka84
21. bře 2016

@fufik12 říct to otcovi a zkusit si s nim rozume pohovorit. Chlapsky prechod se proste kompenzuje často mladou ženskou. Ale pokud ma otec penízky zenska se ho pravdepodobne jen tak nevzda. ty hadky jsou velice pravdepodobne z duvodu ze otec ma city mimo svůj doomov a doma je spatny ze není s ni. Nevim ja jsem fatalista. Sama při nevere jsem partnerovi rekla . Bez a zkus si to(resp jsem ho vyhodila) ženske se většinou pak uleví. A chlap? No ten dřív nebo později škemra. (znovu ale apeluji pokud je otec bohaty člověk tak zde to neplatí)