Otec miminka je pro potrat 😞
Maminky, slečny, Prosím moc o radu. 5let beru Antikoncepci, nikdy nebyl žádný problém. Asi před 5 měsíci jsem potkala chlapa, se kterým mi bylo pohádkově. Nic jsme neřešili, chodili jsme na večeře, jen tak poseděli u vína, bylo nám krásně. Viděli jsme se jen když jsem měla volno v práci, nebo když mohl zrovna on. Podniká, tudíž nemá tolik času. Vyhovovalo to oboum 🙂 Před měsícem jsem začala brát ATB. Od te doby se mi nedostavila menstruace. Běžela jsem pro test kde byli dvě čárky, druhý den mi těhotenství potvrdila paní doktorka.Po rozmluvě s ,, otcem" mi řekl, že je pro potrat. Chápu ho, jsem z toho také vydesena, ale když jsem viděla tu maličkou fazolku v bříšku, tak si neumím představit, že to dám pryč. Nevím, zda zvládnu miminko sama jak po finanční stránce, tak po psychicke. Co by jste dělali vy Prosím? ☹
Moc Vám Děkuji 🙂 Hezký večer M.
Dite si nech,zvladnes to. Chlapa zapsat do Rl muzes platit alimenty nemusi,pokavad se ty nebudds chthgt mstit,a ndjak chlapovi ublhjzit.aneni za co. Byt tebou ale pokavad pownem nic nechces,nezapisuj gjo. Neni to jen o tom zd plati alimenty,ale autňaticky(kdyz je zapsan) ma stejna rpava na dite jako ty. Takze sewmuze stat ze dite buf chtit.muze zazadat o sver.do pece atd.kdybys chtela podrobnejsi radu,pisni do zprav.pracuji s tim
@monica2 chápu toho pána, že dítě nechce...nežijete spolu a vlastně se asi moc neznáte (soudím dle textu) prožíváte spolu jen to hezké...potrat jsem zažila i když ze zdrav důvodů a nepřála bych tenhle zážitek nikomu, ale asi bych nechtěla dítě s někým takým....on dítě nechce, takže toho od něj nemůžeš moc čekat...pokud cítíš, že to chceš a hlavně zvládneš (ve všech ohledech) tak si jej nech...myslím, že tohle si musíš rozhodnout sama v sobě...
@kacca11 prostě máš svůj názor a zrovna ty ostatní názory nebereš. Navíc právo a spravedlnost a morálka apod. jsou různé věci. V některých zemích může jít žena legálně na potrat až do 24. týdne, taky na to má právní nárok. Ale furt je o tom samém, ukončí se možnost života někomu, kdo o tom nemůže rozhodnout sám, nemůže se ani bránit. Rozhodování o životě nebo neživotě svého dítěte můžu do té doby, dokud ho nečekám, pak už je pozdě. Je spousta možností ochrany jak nemít dítě. Jasně všechno může selhat, ale pokud mám dobrovolný sex, musím počítat s tím, že můžu otěhotnět, i když se chráním. Další věc je ta, pokud vím dopředu, že je dítě postižené. Tam mám jiný názor, i když i tohle rozhodnutí musí být hodně těžké.
Ale pokud někdo jde na potrat zdravého dítěte, jde. Nejsem radikál a ani ty ženy nebudu kamenovat, jen si mi to nelíbí a nesouhlasím s tím. Dle mého je to svým způsobem zabití, ať si kdo říká, co chce.
@ttm Takze podle tveho tvrzeni ma kazdy zarodek na zivot, bez ohledu na to jestli bude nejak postizene nebo nemocne nebo jestli tehotenstvi ohrozi zivot matky nebo jestli vznikl z nasilne vyzadaneho styku? nebo jak ospravedlnis (dle slov nekterych lidi) vrazdu v takovem pripade? mne to pak prijde trochu alibisticke byt pro potrat jen v urcitych pripadech a v jinych ho odsuzovat
řeknu to tak mám 2 kolegyně, které musely ve 20 tt na potrat, jedna proto, že dítě nemělo mozek, okamžitě po porodu by zemřelo,druhá protože riziko downova syndromu bylo 50:50 dále mělo rozštěp páteře a rozštěp dutiny břišní, oba tedy měly právo na život? já bych volila stejně jako ony, nevím proč bych nechala v sobě růst něco, co ihned zemře nebo co bude v takovém stavu,kdy mě nebude vnímat a bude se třeba o něj nepřetržitě starat, bude mít plno operací před sebou atd.je každého věc, zda půjde nebo nepůjde na potrat, pokud to má v sobě srovnané, nikoho to neopravňuje někoho soudit nebo moralizovat, já jsem já a ty jsi ty,každý má jiné podmínky,nežijeme životy druhých, nemáme sílu druhých, každý si má nabrat tolik, kolik unese @kacca11 @ttm
Dítě bych si nechala i bez otce,to se dá zvládnout,nechat si ho vzít jen z důvodu že ho nechce otec je to nejstrašnější co se může vůbec stát,je strašné dát pryč nemocné dítě ale zdravé...tohle by tě provázelo po celý život,kor když pochybuješ,samozřejmě rozhodnutí je na tobě,ano jen na tobě,nenech se nikam zatlačit mužem,doufám že si miminko necháš,bylo by to vé nejlepší rozhodnutí v životě,hodně štěstí 😵 😵
Zase slovíčkaříte o hovězinách. Zakladatelka se už rozhodla, tak jí můžeme držet palce a jít se hádat jinam.
Co takhle se jít hadat jinam,ne pod dotaz tazatelky,která se na miminko těší.
Přerušením tehotenstvi je konec.Blbě nazvane,kdyz neco prerusim,mohu i obnovit,jen ne tehotenstvi. Mam kamarádku,co po potratů je neplodna.Zacli byt problémy,pak přišla o jeden vajecnik,do 2let o druhý a je konec.
Otěhotnět neni tak lehké a ze je to taky tělo matky?tak hold po 9mesicich může dítě dat k adopci a pak třeba s větší zodpovědnosti lehat do postele k chlapoví,u kterého neví,zdali v případě dítěte neukaze prdel.
Nejsme zvířata,abychom měli sex s každým samcem na potkání.
A mohu říct,pracovala jsem v azylaku,kde byly mladé maminky...a chtě nechtě,ta vycitka,že žena byla zabít dítě, zůstává az do stáří.Někteří to popírají,ale jen nahlas,nebo by přesvědčili sami sebe.
Monca bude skvělou maminkou,tak uz toho plkani nechte.
@monica2 Ahoj, z toho, co jsi psala o svém zázemí a pomáhání mamince myslím, že budeš skvělá maminka!! Máš k dětem krásný vztah, o to víc to půjde samo 😉 Upřímně, muž, který řekne, jdi na potrat, je člověk, který myslí na sebe... Na to, aby on neměl závazky. Už nemyslí na to, jak bude tobě a taky, co by to s tebou mohlo udělat, jak píšou holky, později neschopnost otěhotnět apod...
Jen jedna věc. Nikdy neříkej větu typu: Nic po něm nebudu chtít. Můj vlastní chlap má v okolí asi 3 kamarádky, které od otce dětí nemají ani korunu, protože řekly tu stejnou větu. Na to jim můj chlap odpověděl, že jsou hloupé. Nechtěl je urazit, ale já s ním souhlasím. Když nechceš peníze pro sebe, ber je alespoň pro miminko. Ono na to, aby se zplodilo miminko, jsou třeba dva, zodpovědnost by měli mít oba. Pokud o dítě zájem tatínek nemá, finanční zabezpečení dítka a tebe je to nejmenší, co může udělat...
Moc ti držím palečky, budeš skvělá maminka 🙂
@monica2 hodne zalezi na tobe. Muzu ti rict jen za sebe, ja bych mimiska nikdy pryc nedala, ne kvuli chlapa. Muj byvaly mi jednou rekl, ze kdybych otehotnela, tak by me poslal na potrat...ja mu jen odpovedela, ze nikdy, s kdyby me postavil pred volbu on-dite, vyberu si dite (a to jsme spolu byli 5 let)
@monica2 Dítě bych si nechala, ale také si myslím, že na udělání dítěte jsou potřeba dva, takže bych po tatínkovi chtěla nějakou finanční pomoc. Myslím si, že když chce chlap co největší jistotu, že se nestane tatínkem, tak krom toho, že partnerka užívá antikoncepci, se on pojistí kondomem. Pokud by tě měl rád, tak když už se stalo, tak se k tomu měl postavit jako chlap a říct ti, že ať už se rozhodneš jakkoli, tak tě podpoří.
Jo a neni pravda,ze ac nebude v rodném listé,ze nemůžete požadovat alimenty.doporučuji pak navstivit socialku,pomůže s žádostmi,převzetí dítě do pece-aby třeba Vam jej prostě nekdy neodvezl, a s tim otcovstvím,soud může nařídit test,kdyz dopadne pozitivně,zaplatit jej bude muset otec 🙂 ...kamaradky manžel,nez se poznali,zvládl udělat dvěma sousedkam dítě v mladí,na jedno platil,druhé ne,neb tu druhou si pak vzal její nový přítel a dítě adoptoval.přesto 18leta holka pak v dospělosti jej zažalovala o alimenty za150tis. 🙂
@monica2 pokud k tomu nemáš zdravotní důvody nebo nějaký hodně závažný rodinný důvod tak bych na potrat nešla.Věk na dítě máš a kdybys šla na potrat tak bys toho mohla později hodně litovat a navíc, už bys nemusela mít nikdy děti. Co se týká otce dítěte, tak i když jsi otěhotněla neplánovaně a on ho nechce, je to jeho otec a tedy bych ho uvedla do RL a chtěla po něm alimenty. Zní to sice tvrdě ale je to dospělý člověk, který musí nést následky svého počínání. Já osobně jsem nečekaně a neplánovaně otěhotněla po 5 týdnech známosti, ten dotyčný bydlel 250km ode mně, studoval VŠ a rodinu rozhodně ještě neplánoval. No a hele, dneska je to úžasnej táta našich dvou dětí a ještě úžasnější partner. Takže třeba se jeho postoj k tvému těhotenství ještě změní když se rozhodneš si dítě nechat.
Já ti něco řeknu. Než jsem dítě měla, zdaleka jsem to tak neřešila, říkala jsem si, že potrat není nic tak hrozného, když je k tomu důvod. Teď mám Kubíka, a vím, že to není jen tak, už těch pár buněk je člověk. Až bys jednou dítě měla, tak by sis to vyčítala.
Jinak pobavila bych se s chlapem jak to vidí, jestli opravdu dítě nechce, kolikrát je to zaskočí a pak změní názor. Jinak je tu skupinka Maminky samoživitelky, tam Ti holky poradí na co bys měla mít nárok co se týče různých dávek. Držím palce, ať vše dopadne podle Tvých představ.
@martaveg Už to tu zaznělo. Matka, která se na dítě necítí, dítě nemá, protože s nikým nespí. Tahle výmluva je zcestná.
Téda....tady asi někdo žije v jiném století pardon tisíciletí🙂🙂🙂. Ještě byste možná mohly připsat, že děti se rodí až po svatbě přece....nebo, že by je nosil čáp🙂🙂
@pisisvori Lepší žít ve světě, kde za sebe a svůj život nesou mladý holky zodpovědnost a přemýšlí nad tím, než se s někým vyspí, než v tom tvém, kde rodiče vezmou holku v patnácti k doktorovi daj jí prášky, řeknou, že už se nic nemůže stát a ať si užívá s kým chce. Akorát že z tý holky je morální mrzák a navíc antikoncepce může selhat, případně působit tak dokonale, že tu holka bude v pětatřiceti brečet, že pořád nemůže otěhotnět.
@ttm my máme děti taky až po svatbě 🙂 a já osobně bych děti bez svatby neměla (ale čeho je to záruka???? je to jen o pocitu....), ale já jsme to myslela tak jak to říkají 5 leté děti, že miminko se narodí po svatbě....ať se na mě nikdo nezlobí, ale mám okolo sebe dost věřících, kteří opravdu chodí do kostela...a ani v tomhle světě už není antikoncepce tabu a ani tady už neplatí, že by spolu spolu měli sex jen pokud chtějí děti...Ano souhlasím nespím s každým na potkání, nedám dceři antikoncepci v 15 a dělej si co chceš a podobně, ale psát takové bludy, "že když se někdo na dítě necítí nemá s nikým spát" je zcela mimo. I holkám, které jsou v dané a s manželem se snaží oba a vědomě se stane, že tatínek najednou otočí a během těhu si najde milenku...i holkám, které s partnerem chodí x let se stane podobné....něco jiného je vyspat se na potkání s někým nebo nechávat to náhodě, když někoho znám měsíc, dva...atd...a něco jiného spát s někým, koho mám rád chránit se a ...
Holky já nevím, necítím se jako puritánka, sex mám ráda. Ale když jsem byla mladá, mamka mi vždycky říkala, že když pujdu s někým do postele, mám si představit, že s ním budu mít dítě a pokud se mi ta představa líbí, mám do toho jít, jinak ne. A něco na tom je. Vím, že může být sex bez lásky (taky jsem to zažila) a jen pro sex, ale v tomhle případě se chráním na 200 %. Navíc dítě z takového sexu není jediná "komplikace", jsou i pohlavní choroby a dokonce se na ně dá i umřít. Mám pocit, že jsme ze sexu ve svých hlavách udělali jen potěšení, ale jeho hlavní účel je zplodit dítě, vždycky to tak bylo (jsme přece jenom zvířata a takhle se prostě rozmnožujeme). A potrat není forma antikoncepce. O životě nebo neživotě svých dětí můžeme opravdu uvažovat před početím, potom je už pozdě. Potrat je ukončení života, který ma jinou DNA než je tělo matky a který se v těle matky pouze vyvíjí. Pokud může něco umřít (byť i v břiše), tak pokud k tomu úmrtí dojde úmyslně a zásahem zvenčí, tak je to minimálně zabití. Je jasné, že nic není černobílé, je spousta názorů a definic života. Něco jiného je početí při znásilnění, dítě s postižením apod. Ale to jsou extrémy a tam je to o něčem jiném. Ale pokud mám dobrovolný sex, musím počítat s následky a můžu jim aktivně zabránit.
@ttm Já si myslím, že když už jsme u znásilnění a postižených dětí, tak je sobecké myslet jen na sebe a ne na to dítě. Je hezké vzdát se kariéry a svého života, ale co život toho dítěte? Třeba plný bolesti, roky trvající utrpení, ať už z postižení nebo z pocitu toho, že se narodilo nechtěné. Dítě by nemělo být trestem pro matku za to, že byla možná nezodpovědná, v zájmu toho dítěte.
Teď nemluvím k tobě, ale naprosto obecně, ale často mám pocit, že pro mnohé odpůrce potratů končí jejich starost o dítě porodem. Je pro ně důležité, aby se za každou cenu narodilo, ale co s ním bude pak, už je nezajímá. A nemluvím třeba o tom, že někdo na potrat že svého přesvědčení nepůjde, to je jeho věc, ale o ty ostatní, u kterých to řeší.
Ahojík,já to řeknu stručně.Kdybys dítko nechtěla,nebyla by sis jím jistá,věděla bys,že jsi na něj třeba ještě moc mladá tak tě nikdo nemůže odsoudit za to,že těhotenství ukončíš,je to jen tvá volba.Ovšem z toho jak jsi psala svůj příspěvek bylo jasně,že o to dítko stojíš,že na potrat jít necheš. Pokud jde jen o to,že se bojíš toho,že na něj budeš sama,budeš ho vychovávat bez otce,tak bych to nedělala.Určitě máš rodinu,přátelé,kteří by tě nějak podpořili.Myslím,že v tvém případě bys časem asi potratu litovala a asi to dost obrečela.Soudím jen z toho jak byl tvůj příspěvek napsán.svobodná matka v dnešní době není absolutně nic zvláštního a partnera najít s dítětem už není dneska žádný problém.No ať se rozhodneš jakkoliv držím pěsti abys byla se svým rozhodnutím spokojená a dařilo se ti 🙂
No vidím, že se diskuze pěkně rozproudila 🙂 Co k tomu říct - mimčo po svatbě? Ano, u mě to tak je, ale bohužel se dříve nezadařilo. Ale osobně si myslím, že mimčo by si měli dva lidé pořídit v případě, že s tím oba souhlasí a jsou na to vyspělí Do té doby než se dva dospělí lidé takto rozhodnou, tak by se prostě měli chránit.. Teď nenarážím na zakladatelku diskuze, ale spousta holek se nechrání, chlapa pořádně neznají a najednou otěhotní. O čem to asi vypovídá..... Rozhodně ne o tom, že by se na tom oba rodiče dohodli. A čekat, že až chlapovi se kterým spím pár měsíců a ve finále nic o něm nevím řeknu - "budeš taťka" a čekat, že se mi on u toho rozbrečí, padne k nohám a splní svou morální povinnost, vezme si mě a bude mě i to malé nosit na rukách, případně řekne, že si nic jiného nepřál, to je teda fakt bláhovost.....