Partner odmítá pomáhat s dítětem v noci. Jak to řešit?
Ahoj holky, zajímalo by me jak je to u Vás. Vstáva v noci Váš pritel k diteti/detem popripade pomuze Vam v noci?
Mame 8 mesicniho syna, tak od 1 mesice, kdyz mel koliky apod, tak pritel spal 2 mesice v obyvaku. Coz jsem chapala...obcas v noci pomohl ale nic extra. Aktualne je synovi 8 mesici, obcas se v noci vzbudí ale vzdy ho uspim a o tom pritel ani nevi. Ale pred par dny se syn vzbudil ve 4 rano a proste uz nechtel spat. Tak rikám pritelovi, jestli chce at si jde lehnout vedle at ho nerusime, ze malej ted spat nebude a pokusim se ho uspat. No zareagoval tak, az me to uprimne sokovalo. Rekl " jezis proc me buzerujes" posledni dobou vse bere ode me zle nemame moc dobry vztah ale ja mu nabidla at jde vedel a on zareagoval takto. Pak spustil, ze nechape proc kdyz sem vzhuru ja musime byt vzhuru vsichni (nikdo ho ale nebudil, jen sem si s dobrym umyslem dovolila ho poslat vedle) a proc malej nespi, nezapomnel si zanadavat a byl opravdu hodne neprijemný. Pripominam, ze za 8 mesicu vztahu k malymu nevstava, minimalne. Pracuje na zivnost, cas si ridi sam. Kdyz chce vstat v 10 tak vstane v 10. Takze ze by mel nejaky smeny od rana to vubec. Rano taky nejak extra nevstava. Kdyz malej otevre oci, sem vzhuru okamzite s nim. Pritel se ani nepohne a je mu to jedno. Proste jak kdyby mu to bylo celé na obtíž. Komunikace je celá na bode mrazu. Porad mu opakuju ze musime o vsem komunikovat, ze komunikace je zaklad. On jojojo. A kdyz na to dojde, posle me nekam ze ted fakt nic semnou rozebirat nebude. Kdyz v 5 rano syn nespal a pritel reagoval prehnane hnusne, ptala sem se co se deje, proc je takový. Odpalkoval me ze v 5 rano semnou nic resit nebude. A tak je to porad. Komunikace na bode mrazu a jednou za x mesicu se teda vzbudil protoze syn nespal a lituji toho a radsi sem mela odejit se synem vedle ja a pokuset se uspat na gauci asi.🤦♀️ Jsem z toho spatna, protoze me vzdy ujistoval ze mi vzdy pomuze atd. A jedna blba noc a on opravdu mel extremni problem s tim, ze se vzbudil. Tak se bojim az prijde neco horsiho, jak bude ragovat priste🤦♀️🤦♀️ On je problem v nasem vztahu skoro ve vsem. Uz sem se chtela rozejit, vzdy me pritel premlouva a bla bla jak to dame dohromady. Ale pak nastane nejaka necekana situace a pritel se zachova opravdu "ukázkove"😉
Je mezi nami 14 let vekovy rozdil. Zacinam si myslet, ze uz je to opravdu znát a radsi chce mit svuj klid bude mu 40. Nekdy se chova jak starej nastvanej duchodce. A kdyz mi udela takovouhle scenu kvuli jednomu vzbuzení, tak fakt nevim.🤦♀️
U vás asi fakt není problém ve vstávání, ale ve vztahu. Můj manžel k dětem nikdy nevstával a spí ve svém pokoji, pracuje na směny a má velkou odpovědnost. Ale my to tak máme už od svatby, vyhovuje nám to. Mladšímu synovi budou dva roky a fakt prostě nespí, takže když jsem unavená, vezme si manžel děti pryč a pošle mě spát, takhle to funguje u nás.
Máme s mužem cca dvanáct let věkový rozdíl. První dítě uspával on, první měsíce usínala kolem jedné až druhé ráno, moc super to tenkrát bylo. Kdykoliv je v noci s kterýmkoliv děckem cokoliv, stará se taky. Kojit za mě nemůže, ale když měl mladší špatnou noc, vzal si ho vedle sebe do obýváku a spali tak spolu, stejně když měla starší silný kašel, spala s mužem mimo ložnici, aby nebudila mladšího. A ráno do práce i po špatné noci s dítětem.
Tvůj muž mi nepřijde jako partner ve smyslu sdílení povinností. Pokud uvažuješ o budoucnosti, on něco slibuje a pak reaguje takhle podivně, je to na vážný rozhovor 😔 Máš případně kam odejít?
Já mám tři děti , syn 2,5 a dvojčata půl roku. Všechny děti dostávají moje mléko v láhvi ( odmítají prso , syn už je odstavený, ale měl to stejné ) , tak že muž by mohl kdykoliv zaskočit. Je taktéž živnostník a čas si většinou koriguje jak je třeba. U prvního dítěte byla dohoda on hlídal od 20-24 a já v ten čas odstříkala a spala se špunty v uších. Teď máme dvojčata a ještě nikdy nekrmil v noci. Nemůžu říct ani slovo, o syna se stará krásně, dvojčata max nakrmí přes den, párkrát převalil pocuranou plenku ( max 3x) , když jsem byla se synem venku na hřišti ( čas co máme jen pro sebe ) . Syna bere na hřiště, bazén, tvoří mu program, když má volnější dny, uspava ho, když je doma a já běhám kolem dvojčat. Někdy mě mrzí, že nemáme čas pro sebe, chodíme kolem sebe jako kolegové v práci, kteří si max předávají úkoly, diskutujeme o programu, problémech ( děti milujeme ale komunikace mezi námi je teď děsná ) ... Hodně je to asi tím, že jako matka nemám moc zážitků, když se to netýká děti, nákupu jídla a domácnosti...
To je mi líto 😥 přítel se chová jak hlupák...
Já mám štěstí, protože manžel k malé klidně vyskočí. Teď už ji jsou dva roky, ale i když byla miminko, byl s námi klidně vzhůru i v noci a to pracuje na směny. Já jsem mu několikrát nabízela, ať si klidně lehne do jiného pokoje, ať se vyspí, když jde do práce... Ale většinou byl vzhůru s námi a jen když opravdu nespala, tak si šel lehnout
Dceři budou dva... Za tu dobu nevstal ani jednou. Ale zase chodí do práce 🤔... Takže s tím problém nemám. Můžu dospat přes den
Se starším synem občas vstával i když ráno jel s nakladakem. Snažil se pomáhat co to šlo. A teď uvidíme jak to dopadne s druhatkem. Manžel je o 8 let starší než já. A někdy musí vstávat už ve 4. Ale přes zimu je doma takže to vždy pomáhal hodně
V noci k synovi vstává jen manžel (nekojím). Chce abych si odpočinula když já se starám přes den (to je on v práci).
Ne. Nikdy. Vstàval před pátou,celý den řídil, to nešlo.

@berushe14 komentář roku 😂😂😂 fakt jsem se zasmala 😂