Partner prudí kvůli každý blbosti
Dobrý den, potřebuju poradit.
S manželem máme 20měs. syna, který mě momentálně totálně zaměstnává. Manžel je věčně v práci a když přijede domů, tak hnedka začne tohle není udělaný a proč je tady to tady atd. Dneska začal s tím cože měl malej k obědu, a když zjistil, že příkrm, tak začal vyzjišťovat z jakýho důvodu jsem mu neuvařila. Na mou odpověď, že jsme byli celý dopoledne pryč potřeboval nutně vědět, kde.
Furt do mě jen rejpe a to kvůli všemu a i když už jsem mu řekla, ať si dá konečně pohov, tak nepřestává. U většiny věcí to myslí třeba i jenom žertem, ale mně to už nebaví. A pak se diví, že jsem podrážděná. Už nevím co dělat, aby byl doma klid. Dělám co můžu, ale snad si můžu taky někdy v klidu sednout a odpočinout nebo snad ne?
@janina29k Tak az bude mít manžel volno dej mu syna na starost plus celou domácnost a ať ti tedy ukáže jak se to děla, když on je tak dokonalý! Věř mi, ze bude rad, ze zvládne peci o syna.
@zuzineckah Presne! Byla jsi rychlejší 🙂
Normálně bych prcka o víkendu nacpala tatínkovi a běda jak nebude uvařeno.😊
To mi připomíná jednu pohádku...bohužel už si nevzpomenu na název.
A to takhle najednou, nebo má takový výstupy častěji...?
No dovolenou měl minulý týden. Každý den jsme byli na chatě a on mu tam stavěl domeček se skluzavkou. Dovolená fakt stála za h...o. Místo abych měla trochu času pro sebe jsem každý ráno balila a vraceli jsme se nejdřív v půl sedmý. No a pak samozřejmě ještě večerní kolotoč. A to nemluvím o tom, že tam ho nemůžu spustit vůbec z očí, protože sousedi mají psy, kterým rád strká skrz plot prstíky a všude bylo nářadí.
@zuzineckah on by to samozřejmě dělal všechno líp, akorát by neuvařil, páč i volský oko dával asi do čtvrt litru oleje 😀
@janina29k on má evidentně patent na rozum...s takovým moc nenaděláš. Leda ho v tom pořádně vykoupat. Začala bych teď o víkendu. Nutně musíš odjet bez malého (akutní rodinná záležitost, najdi si spiklence), třeba na jeden den, aby dítě přežilo 😀 Vše je na něm. Nazdar. A po návratu pořádná držková 😉
@urtica ty svoje "vtípky" jsou na denním pořádku, ale tady ten stihomam je teď z poslední doby. Obvzlášť když jsem začala chodit cvičit a plavat a běda, když neví co má dát malýmu k večeři. No nejlepší bylo, ty po mě chceš abych ho vykoupal, ale nemáš tady nic připravenýho. Jo to mě dostalo, jako kdyby mě s tím někdo pomáhal nebo připravoval
@zuzineckah ano akutní rodinná je, ale pro něj. Mamka potřebuje nějakýho chlapa s vozejkem, co jí odveze starou vanu.
@janina29k tak jiný den, prostě to vymysli tak, abys ho do toho elegantně vmanévrovala 😀 Jednodušší řešení je samozřejmě pánvičkou přes tlamu, co by si nejspíš zasloužil za ty kecy, ale to by bylo asi pak delší dobu doma dost dusno 😀
Mě přijde prostě šílené, aby chlap po příchodu z práce řešil co jedlo dítě a proč to jedlo a kde jste byli a podobné nesmysli. Manžel když dorazí z práce, nají se, čapne dítě a věnuje se mu. Já mu přitom poreferuji, co bylo, jak bylo, nebo nebylo, ale aby ho zajímali takové pitomosti, tak to teda nee... Ale on ví, co obnáší péče o mládě, jakmile přijde domů mám padla - koupe, obléká, uspává. O víkendu je s ním v podstatě tak nějak pořád. Takže ho ani nenapadne trousit nějaké pitomé řeči. Když někde něco není tip-top, tak to prostě udělá on, nebo řekne ať se na to vyprdnu, že to uděláme zítra. Tož tak... Zlatého chlapa mám asi, nebo nevím. Mě to přijde takhle normální
@zuzineckah U nás to funguje podobně jako u Vás, ale můj ex měl takové výstupy...časem se z něj vyklubal chorobný žárlivec. Tady mi to taky trošku výstražně zablikalo - zvlášť když tazatelka dodala, že muž začal trojčit poté, co začla chodit cvičit a plavat, nebo že řešil, kde byla...
@zuzineckah on udělá spoustu věcí, dokud jsme neměli myčku, tak umyl a utřel nádobí, společnou chodbu jsem ještě nemyla, se spoustou věcí pomůže. Ale někdy je na zabití... no na druhou stranu já taky 😉. Dusno doma teď je, já v kuchyni on v obýváku.
A teď mi řekl důvod proč že se mě tak vyptával na ten oběd. Začala jsem s bazárkem a on si myslel, že jsem lítala po městě a předávala věci.
A neprudej ho moc v praci, a pak si to vyleva na tebe? Jinak Asi by mel pulku nedele stravit jen s klukem nekde venku, aby pochopil🙂) ty si mezi tim vklidu udelas co je treba a jeste si stihnes dat pauzu na kafe a casak, po prichodu domu si myslim ze bude mlcet a pujde rovnou spat :D pritel kteremu zacli vylezat ruzky a choval se podobne jsem dala malou 2x hlidat - z toho pul dne vsemu prospala!!!! ,... A na pul roku byl zas klid :D
@janina29k chlap na zabití .... Já jsem pro stejný přístup jak radí @zuzineckah a @monikagurthova Nechat v tom chlapa vykoupat- nechat mu děcko a po návratu kafrat, proč nemáš jídlo a co ty odpadky nevynešený.... Můj muž ví, co obnáší péče o děti a když je s nimi, je rád, že zvládne je, natož aby ještě něco udělal, takže si nedovolí říct ani zbla, když něco není, max. se zeptá, jestli byl "blbej den", když je doma hodně velkej bordel 😀
Ale taky bych trošku řekla, že tam je trošku taková ta potřeba, aby měl nad tebou kontrolu, pokud jseš doma a stojíš u sporáku a žehličky, tak OK, ale pokud lítáš po městě a nedejbože potkáš nějaký chlapy! Asi by to chtělo přádný rozhovor a zjistit, co mu vadí, ale to se dělá špatně, neboť někdy ani numusí vědět, proč mu to či ono vadí a nebo to nebude chtít přiznat.
taky tam cítím nějakou kontrolu..asi žárlivost, když ted cvičíš, plaveš..
Každopádně můj muž ví, co kdy děláme, když nejsme doma, jaké máme plány předem, nebo když spolu 3-5x voláme, takže by nemusel zjištovat, kde jsem dopoledne byla..
A asi jsem v tomto už léty zaběhnutá tak, že má chlap vše po ruce, když jde koupat, něco dělat, že ty ručníky má vždycky nachystané..
Jo a třeba příklad z dneska. Diky tomu dusnu me cely den bolela hlava jak střep Eli byla taky protivna jak vidle v zadeli možná ji taky bolela hlava a porad brecela a fnukala (jsou ji 2 a pul měsíce), manžel přijel domu, doma bordel jak v tanku, koukl na me pokyval hlavou namazal si chleba vzal si Eli a me vyhnal spát ať si odpočinu. Když jsem namitala ze musim aspoň vyluxovat tak mi rekl ze se to přece taky nezblazni a pri nejhorším to udela on. Jak psaly holky jak dítě tak domácnost je vás obou a ono pece o drobecka je někdy takový zahul, ze kolikrát jeste ve dvě odpoledne pobiham v pyžamu s nevycistenymi zuby. Ale můj manžel ví, jak je Eli náročná a když ji ma na starost o víkendu je rad, ze to přežil 🙂
@janina29k to je sice v pořádku, že dokáže pomáhat, ale to je snad přirozené, vždyť jste partneři. A i kdyby si celý den běhala po městě, tak co? Neděláš to asi z rozmaru, ale má to nějaký smysl, ne? Navíc, dá se to snad říct normálně, zeptat se, ne vyšetřovat jak Colombo... Mě prostě vadí ten přístup - jak sama píšeš prudí kvůli každé pitomosti. Takhle to prostě nemá být.
@janina29k mám úplně to samý!!!! každej drobek mu vadí (to že denně lokálně vytírám třeba 10krát protože malej se živí sám - je mu 14měsíců a děláme tzv. jídlo do tlapky - ho nezajímá, do toho obvolávám banku, kolem bydlení věci, a také jednou za rok máme taneční vystoupení, kdy asi týden šiji kostým - no to je teprve oheň na střeše, že se nevěnuji jen domácnosti a dítěti 😖 Po 8 měsících od narození našeho syna jsem stresem zhubla na 43kilo a spíše než usínala jsem omdlévala...
@zuzineckah já vím. Asi se dneska s malým seberu a pojedu k mamce sama. Potřebuju si normálně promluvit a ne pořád tohle.
Všem děkuju moc za rady a tipy.
@guinea Už to bude 7let, teda to je doba. Spíš teďka všechno strašně vyhrotil. Ono je fakt, že prostě na spoustu věcí nemám čas. To naše šídlo si není schopný hrát chvilku samo. Furt mu musím být za zadkem, jinak je děsnej řev. Klidně si stoupne mezi mě a kuchyňskou linku a odtlačí mě. Už aby měl tohle období za sebou. Konečně jsme snad odbourali strach z vysavače a chce vysávat sám, tak tohle třeba konečně nebude problém. Nebaví mě celej den slyšet to jeho fňukání, takže udělám to nejdůležitější a pak si jdu s ním hrát.
@janina29k dítě je vaše společné, tak byste se měli i na těchto "radostech" podílet spolu. Za celý den toho má člověk plné kecky, to je normální. S čím co se týče dítěte ti pomůže? Kdy se mu věnuje on?
Jen prosím nepiš, že chodí z práce unavený a musí si pak odpočinout...nechci si rozbít notebook! 😀
@zuzineckah no nakrmí ho (někdy), hraje si s ním a jednou dvakrát za 14dní ho přebalí. Bere ho na hřiště. Jinak je všechno na mě. Asi bych potřebovala zase skončit v nemocnici, aby si uvědomil, že to není prdel i když už je větší.
A samozřejmě když jsem ve fitku, tak to se tomu nevyhne 😀
@janina29k proč se mu nevěnuje víc? Klidně dělej, že ti je blbě, když se k tomu nemá sám. Tohle mi přijde, jak kdyby hlídal u sousedů... 😠
Když má ranní přijíždí v půl šestý v šest a když má odpolední tak je doma do desíti a pak jede do práce. A o víkendu jsme pořád někde pryč.
pánví po držtičce by nepomohlo??? 😕 😕 😕 😕 já bych mu to vrátila...až by dělal zas to hřiště, tak bych ho prudila proč tomá tady, a proč to neudělal tak, a proč už to není hotový ...prostě stejný kecy...pak by na víkend vyfasoval dítě a já šla třeba k mamince 😀
mám skvělého muže....postará se, uvaří, uklidí, hraje si s holkama, i to hřiště mezi tím zvládá stavět.....když sem nečekaně skončila v nemocnici po operaci a mu doma zůstalo plně KOJENÝ dítě, taky to zvládl bez pípnutí 😉
já kolikrát od něj dostanu "nadáno" že sem toho za ten den udělala moc a mám odpočívat 😀
@janina29k můj muž přijíždí z práce mezi 19.- 19:30 a zvládá v pohodě i malého. Každí ráno s ním kolem 6.vstává, mě nechávají vyspat (jsem těhotná), ale i když jsem nebyla, tak o víkendu jsme se s ním ve vstávání střídali. Všechno jde, když se chce.

@janina29k navrhla bych mu ať jde na mateřskou on, pokud má utkvělý pocit, že by to dělal lépe 😀 takové mám nejradši... Jinak bych jakoukoliv diskuzi na tohle téma ukončila hned v zárodku.