Problémy se sousedem kvůli mým dětem

vejunka87
11. říj 2016

Ahoj, potřebovala bych poradit od někoho kdo něco podobného zažil. Bydlíme v bytě už 5let, je to 3patrovy starý dům, bydlíme v 2.patre. Asi před 8mi měsíci se pod nás nastěhoval mladý soused, že začátku jsme o něm vůbec nevěděli. Postupně začal pouštět muziku hodně nahlas, jak moje deti začali běhat , nebo si hrát. Jednou si přišel stěžovat. Manžel mi vysvětlil, že tady jsou stropy z papíru a že se snažíme, ale děti si potřebují hrát. Pochopil to a odešel. Pak nám pres den začal triskat do podlahy, bylo 15hodin, tak jsem šla za ním já a snažila jsem se s ním domluvit. Všechno odkyval a další den začal zase vyhrávat. Už jsem opravdu křičela na děti, pořád jsme chodili někam pryč jen ať nejsme doma, doma chodí po špičkách. Opravdu naše podlahy jsou hrozné, slyšíme i sousedy nad námi a to jsou dospělí lidé. Byla jsem na úřadě řešit problém, byl předvolán na úřad , 14dni byl klid. A teď zase už druhý den tak nahlas vyhrává, že se nám třepe nábytek ☹ Za 14dni jsem kvůli němu projezdila celou nádrž benzínu jen abych nebyla doma. Teď jsme dva dny doma a já už zase brecim, kricim na děti, snažím se je zabavit. Ale nebaví je pořád sedět u her (1rok a 7mesicu a 4,5let). Za rok se chceme odstěhovat. Ale já nevím jak to ten rok zvládnu ☹ Prosím byl někdo v podobné situaci? Jak to mám dál řešit. Já už jsem bezradná. Potřebuji být i doma. Děkuji moc. A Promiňte za sloh, potřebovala jsem to ze sebe dostat .

hojda
11. říj 2016

A co máte na podlahách? Často to zhoršuje plovoucí podlaha, Koberec by mohl pomoci, pokud ho tedy nemáte a nepomohlo to.

vejunka87
autor
11. říj 2016

@hojda právě, že máme koberce v celém bytě. A podlahy nové dělat nechceme když se budeme stěhovat. Stejně nam na úřadě řekli, že ani nové podlahy by nepomohly a že máme být tolerantní vůči sousedům. Ale já už fakt nevím jak?

merunkova
11. říj 2016

@vejunka87 Pošlete souseda na úřad, ať mu řeknou, že má být tolerantní vůči sousedům 😉

hojda
11. říj 2016

A on pouští tu hudbu, kvůli tomu vašemu hluku? On je celý den doma?

vejunka87
autor
11. říj 2016

@merunkova No zítra tam znovu jdu a zeptam se co mu řekli jak tam byl a jak reagoval. Chtěla jsem za ním zajít. Ale on je magor a nedá se s ním domluvit. Já chápu že mu to vadí, já se snažím , aby jsem nedělala konflikt. Ale opravdu děti neudrzim pořád na jednom místě.

panickatlamicka
11. říj 2016

@vejunka87 no to je sila. Jako ja bych ho poslala do prdele. Neni nocni klid a deti si snad hraji beznym zpusobem ne? Vy jste vsechny slusne zpusoby vycerpali, proc by mely trpet deti, ze si nesmi pomalu uprdnout?

vejunka87
autor
11. říj 2016

@hojda On mi řekl,ze tu hudbu si musí pouštět kvůli nás, že se to nedá poslouchat. On je skoro pořád doma. My nejsme skoro vůbec doma a jak přijdeme projdeme se po obýváku hned to pustí na plné pecky at víme,ze je doma. A prý se nemůže vyspat po noční. Ale jak já mám vědět kdy on má noční? No fakt už jsem bezradná.

vejunka87
autor
11. říj 2016

@panickatlamicka Právě, snažila jsem se s ním domluvit. Omluvila jsem se mu, chtěla jsem najít řešení a on pořád s nama bojuje. Snažím se toho nevsimat,ale to nejde v tom žít.

hojda
11. říj 2016

@vejunka87 Tak když pustí hudbu na plné koule, tak se taky nevyspí. Prodávají se super špunty do uší, to je taky varianta. A kolik máte pokojů vy a kolik on, se třeba domluvit, že do jednoho nebudete chodit, pokud jsou třeba ložnice nad sebou.

mejbellina
11. říj 2016

@vejunka87 Trochu se bojim, že tohle moc řešení nemá. Pamatuju si něco takovýho z dětsví, byly jsme 3 děti rok po sobě a v podobným domě, kde bylo slyšet každý kýchnutí. Takže sousedi pod náma měli věčně problém, že dupem a my jsme zas nemohly spát kvůli studentskému spolubydlení nad náma...Teď žiju v přízemí a nemám žádné sousedy - nemůžu si to vynáchválit 🙂

panickatlamicka
11. říj 2016

@vejunka87 a tak at na nej proste nastoupi manzel. Ja bych se proste chovala uplne standardne, deti nechala si hrat, jak potrebuji... Jo a sousedovi kup sluchatka, skrze ktera muze svou hidbu poslouchat tak nahlas, jak potrebuje. Zabalit jako darek a s usmevem predat.

vejunka87
autor
11. říj 2016

@hojda My máme stejné byty a kluci mají tam kde on ložnici pokojíček a my máme obývák spojeny s ložnicí. Jako někdy se zavřeme do kuchyně a hrajeme si tam,ale tam je malý prostor . Oni si chtějí hrát v pokojíku. Jedny špunty do uší doma mám asi mu je hodim do schránky

vejunka87
autor
11. říj 2016

@mejbellina Já si taky myslím že to asi nevyřešíme. Ale já jsem člověk který nemá rád spory a snaží se domluvit, hledat řešení . Chci žít klidně a ne pořád ve stresu. Ale bohužel to nejde.

vejunka87
autor
11. říj 2016

@panickatlamicka On mi právě říkal,ze chodil s MP3 na uších. Ale že už ho to nebavilo a tak musí teď pouštět tu hudbu. Tak asi se sluchátky neuspějí. Ale dobrý nápad 🙂

shine2015
11. říj 2016

@vejunka87 mate deti a to si mohl zjistit nez se stehoval....mozna to i vedel. Jako preci se nebudes bat byt doma se svymi detmi?!!! Jako trosku bych je brzdila - nase se rozjedou vecer tak ze vecer jsou slyset na ceste pres zahradu nebo i pred brankou a to mame havrena okna 😉)) ale bydlime v domku. Ale jinak jste tam doma.
Je to neprijemne ale nedelate to schvalne. Pokud chce kld tak musi jit bydmet do domku se zahradou....
Drz se a pevne nervy. A at jefna manzel - klidne at mu rekne sorry ale jsou to deti a tezko je udrzet na jednom miste....

olga_
11. říj 2016

A co trochu netradiční řešení - navrhněte mu, že si na ten rok, co tam ještě budete, můžete prohodit byty...

vejunka87
autor
11. říj 2016

@shine2015 děkuji, ještě rok to musím vydržet. Nejhorší je,ze kluci jsou vcelku hodní, ale na té blbé podlaze jde fakt slyšet i chůze po špičkách. Jako určitě to neděláme schválně. Nesnáším tenhle byt, ale kvůli financím se můžeme odstěhovat až za rok.

jujatko
11. říj 2016

Bohuzel neudelate nic. Je to udel bytovek. Nad nami v byte bydlela 20 let sousedka, o ktere jsme cely zivot nevedeli a to mela 3 deti. Tedy jen jednou, kdyz si tam jiz skorodospele dite udelalo party o vikendu bez rodicu 🙂. Mamina mi rikala, ze sousedka mela nejake specialni izolace pod koberci. Pak se odstehovala a nstehovala se rodina s malymi detmi a u maminy se tresou lustry, kdyz si tam ty deti "hraji". Mamina za nimi byla nekolikrat, poslali ji do haje. Ptala se na bytaku a neudelate nic. Sice existuji nejake domovni rady atd., ale nikdo vlastne nikomu neublizuje, nenarusuje nocni klid atd. Tak se na to vyprdnete a pokud Vam nevadi jeho radio, tak bych to nijak neresila. Tedy deti bych krotila, ale s rozumem.

merunkova
11. říj 2016

@vejunka87 A jaké řešení by uvítal od vás on? Jak by tu situaci řešil? Zeptala bych se ho, co máte tedy udělat, aby mu to vyhovovalo...jsem moc zvědavá, co odpoví.On ruší sousedy hlasitou hudbou rovněž a vlastně víc než pohyb vašich dětí po bytě, ony nemůžou za to, jak je barák postavený...Ať navrhne řešení, jsem moc zvědavá, na co přijde.Možná má nějaký patent na děti, co se umí pohybovat neslyšně nad zemí a umí lítat v prostoru, byla by škoda si ho nevyslechnout 😀

vejunka87
autor
11. říj 2016

@olga_ Já bych to možná i udělala, ale manželovi se nebude chtít vše stěhovat a pak za rok znovu. Ale řešení by to bylo, to je pravda.

pampeklec
11. říj 2016

Měli jsme loni sousedku (nad námi!), která si chodila stěžovat, že slyší každé naše slovo a že jí budíme, když si s mužem potichu povídáme v kuchyni (ona nad námi měla pokoj-ložnici) třeba v deset. A samozřejmě dítě v sedm ráno a pak během dne a tak byl taky problém... Tak jsem jí opakovaně vysvětlila, že prostě dítě šeptat neumí a když se vzbudí, tak s tím nic neudělám a chce hned jíst, takže do kuchyně musím. A že muž chodí večer pozdě a jindy se prostě nevidíme, takže někdy spolu mluvit musíme. Dokonce u nás byli i její rodiče 🙂 Ale tvrdila, že se potřebuje učit, takže jsme se domluvili, že mi bude říkat, když se učí a já se budu snažit nemluvit a chodit víc ven. Přišla asi jednou, pak jí to evidentně přestalo tak moc vadit 🙂 A letos se odstěhovala, takže jsme šťastní. Jiné řešení prostě nebylo, ale taky jsem z toho byla strašně nervózní. Navíc moc nerozumím, žiju v cizině a neznám tu místní zvyklosti... Každopádně teď nad ními bydlí kluk, co děsně dupe a posouvá nábytek, takže jsem v klidu (my naštěstí spíme v čemkoliv).

V tvém případě bych se prostě pokusila naučit žít s tím jeho hlukem a dělat si svoje věci (ne nijak extrémní kravál, naschvály a tak, ale ne mu ustupovat, prostě být v klidu), pokud to jenom trochu jde. Myslím, že ho to taky musí přestat bavit. A nebo můžeš zkusit domluvit, že ti bude nechávat lístek, když půjde z noční, ale podle toho, co píšeš, bych se na to možná vykašlala. Nepřijde mi, že by se chtěl nějak domlouvat na kompromisu...

shine2015
11. říj 2016

@vejunka87 prrave..jsou vcelku hodni...jako ja chapu ze chce klid ale to fakt musi do domku..to neni vase chyba pokud tam zamerne neskakaji z gauce na podlahu tri hodiny denne....
On se pristehoval a musel vedet do ceho jde...
A na hudbu to dela naschval...muze mit v poho sluchatka....

vejunka87
autor
11. říj 2016

@jujatko No a to je to, já ho do háje neposlala. Jenom prostě nevím jaké řešení udělat až máme klid. Já jako chápu že mu to vadí, ale já dětem nedám na záda křídla aby létala. Nejhorším je,ze i když já projdu po špičkách po obýváku tam a zpět tak začne vyhrávat. Tak mu asi vadime všichni.

shine2015
11. říj 2016

@vejunka87 a byty bych nemenila...jemu se tam libit nebude a za dva mesice se odstehuje a vy budete sem tam stehovat nabytek ne...

olga_
11. říj 2016

@vejunka87 V tom případě to opravdu asi jiné řešení, než píšu, nemá. Děti bych kvůli tomu d.ovi ale rozhodně neokřikovala, pokud si standardně hrají.

vejunka87
autor
11. říj 2016

@merunkova zkusím se ho někdy zeptat, až dostanu odvahu na něho zaklepat. 😀

magdalenax
11. říj 2016

Když je někdo kretén, tak je kretén, s tím nic jen tak snadno udělat nejde. Já řeším něco jako stalking od sousedů pod námi. Už jsem jim i zamávala, aby tu záclonu přestali odhrnovat, houby platný

vejunka87
autor
11. říj 2016

@shine2015 Jak říkal,ze se odstěhuje, ale kdy? Už bych to i uvítala. Nesnáším konflikty a konfliktní lidí, jsem slaba povaha. A tohle mě drtí. když se chce člověk domluvit a někdo pod úrovní nechce a ještě dělá naschvály. Jako dítě

merunkova
11. říj 2016

@vejunka87 To bych udělala jako první, řekni mu, že mu rádi vyhovíte, akorát potřebujete jeho radu, sami si s tím rady nevíte a jde vám o to, aby byl spokojený a dobře se mu tam žilo 😀 A hlavně mile 😀

shine2015
11. říj 2016

@magdalenax to je mazec..