Problémy se sousedem kvůli mým dětem
Ahoj, potřebovala bych poradit od někoho kdo něco podobného zažil. Bydlíme v bytě už 5let, je to 3patrovy starý dům, bydlíme v 2.patre. Asi před 8mi měsíci se pod nás nastěhoval mladý soused, že začátku jsme o něm vůbec nevěděli. Postupně začal pouštět muziku hodně nahlas, jak moje deti začali běhat , nebo si hrát. Jednou si přišel stěžovat. Manžel mi vysvětlil, že tady jsou stropy z papíru a že se snažíme, ale děti si potřebují hrát. Pochopil to a odešel. Pak nám pres den začal triskat do podlahy, bylo 15hodin, tak jsem šla za ním já a snažila jsem se s ním domluvit. Všechno odkyval a další den začal zase vyhrávat. Už jsem opravdu křičela na děti, pořád jsme chodili někam pryč jen ať nejsme doma, doma chodí po špičkách. Opravdu naše podlahy jsou hrozné, slyšíme i sousedy nad námi a to jsou dospělí lidé. Byla jsem na úřadě řešit problém, byl předvolán na úřad , 14dni byl klid. A teď zase už druhý den tak nahlas vyhrává, že se nám třepe nábytek ☹ Za 14dni jsem kvůli němu projezdila celou nádrž benzínu jen abych nebyla doma. Teď jsme dva dny doma a já už zase brecim, kricim na děti, snažím se je zabavit. Ale nebaví je pořád sedět u her (1rok a 7mesicu a 4,5let). Za rok se chceme odstěhovat. Ale já nevím jak to ten rok zvládnu ☹ Prosím byl někdo v podobné situaci? Jak to mám dál řešit. Já už jsem bezradná. Potřebuji být i doma. Děkuji moc. A Promiňte za sloh, potřebovala jsem to ze sebe dostat .
@pampeklec My taky už 5let tolerujeme sousedy na námi, kteří o půlnoci vysávají, přesouvají nábytek, po bytě sem a tam chodí většinou od 23hodiny tak do půlnoci. Zrovna teď tam do něčeho buší. A je 23:15. Souloží tak,ze slyšíme upne vše skoro každý večer. Ale nikdy mě nenapadlo si jít stěžovat. Je to hodně o lidech. A asi je to fakt magor, který má rád konflikty a baví ho provokovat .
@magdalenax No asi sousedy si nevybereme ☹ taky to nemáte lehký.
@shine2015 už jsem taky před pár hodinami založila diskuzi
@vejunka87 Jinak si taky myslím, že se unaví. Ségra řešila něco podobného. Sousedi jim nechali dokonce ANONYMNÍ lístek na dveřích. Oni na to nechali podepsaný lístek dole ve vchodu na nástěnce, aby se za nimi autor anonymu zastavil a slušně se s nimi dohodnul na řešení. To se stalo potom, co se sousedy už něco řešili. Od té doby klid.
Asertivně bych hodila míč na jeho stranu, jak radí i ostatní - ať navrhne řešení, které by mu vyhovovalo. Pravděpodobně dojde k také k tomu, že to řešení nemá. Vlastní energii bych pak střádala na to, abych nebyla nervní a neokřikovala děti, které si to nezaslouží.
@vejunka87 jenže jejich chování, to je tragedie, oni snad hlídají i to, kdy máme puštěnou pračku
@magdalenax heled jake to ma reseni?? Krom odstehovani se??
@magdalenax Ježíš to je hrozné, to jsou taky pekni magori teda. Já jen nechápu, že ty lidi baví řešit ostatní lidi a jenom jim komplikovat život. Ze se nestarají sami o sebe.
@magdalenax a to jsou důchodci?
@vejunka87 Jo, ale těch je tu víc, jen u nich mám pocit, že musí vědět i to, kdy se jdu s prominutím vy...t
@merunkova tak o nočním klidu sem mu říkala, ale že on si dělá parbu doma do 5ti do rána hraje hudba že se nám třepe celou noc nábytek a jejich smích a hlasy slysim jako by byli vedle mě, já to neřeším asi něco slaví. Ale on pak další den jak dětí začnou chodit dá hudbu tak nahlas že ani neslyšíme televizi? To už je trochu moc. Tolerance jak prase. My musíme ob na ti sere .
@vejunka87 vyhoď mu pojistky a bude po muzice
@magdalenax asi jak píšu je to o lidech. Bohužel jsme se nastěhovali špatně. Jen my se teda budeme stěhovat, sice máme obecní byt. Ale at si ho vezmou. Chci mít doma klid a šťastné děti . Ten starší už má strach si vzít nějakou hračku ať soused zase nehraje. Pokaždé jak jdeme domů tak říká,ze tam nechce že bude doma zase soused ☹ a za to mi to nestojí.
@magdalenax pojistky máme v bytě. Škoda ☹
@vejunka87 Já Ti rozumím. ani nevíš jak. Ale právě proto, že je to obecní byt, tak je řešení snadnější. Prostě oznámení a je to. Oni si vás pozvou, on může dostat pokutu, a i když ne, bude se muset zdržet chování, protože mu bude hrozit výpověď z bytu. U vlastních bytů je to horší. My tu neděláme žádný bordel, ale máme tu prostě šmíráky a mě to tak vytáčí, že bych jim ty okna nejradši vymlátila
@magdalenax Víš já zase nechci dělat problémy. A vést to do extrému ať ho vyhodí. Radši já odejdu. Nikdy nevím,jakeho magora pod nás zase dají. Ale první co udělám v novém bytě, zkontrolují podlahy a pak zajdu dolů k sousedům.
A jak se projevují ti tvý sousedí? A mluví s tebou jak se potkáte?
@vejunka87 Jestli Tě můžu poprosit, pojď do té mojí diskuze, je toho víc
@magdalenax a když najdu tvoji diskuzi?
@vejunka87 Asi je sám nespokojený-mladý, stále doma-poohlédněte se po nějaké slečně , ať má taky děti-fakt je, že se to už asi nestihne, když se máte za rok stěhovat. U nás se něco podobného vyřešilo tak, že čirou náhodou si paní pod námi, která měla problém s naším dupáním ,pořídila psa z útulku. Ten celý život byl zavírán ve sklepě, kde jak předpokládám nad ním dupal majitel. No a ten pes celé dny proštěkal, Čím to je, to jsem jí neříkala,věděla jsem jen od ní, že byl chudák ve sklepě. Prostě štěkal na nás, kdykoliv někdo dupal. Nechtěl být v tom bytě sám-jako nechtěl být dřív sám ve sklepě.No a ona se omlouvala, že mně budí malého, Ubezpečila jsem ji, že u nás doma je velký hluk a malý na to není háklivý-spal, ať si štěká.
@vejunka87 Jsme na tom trošku podobně, i když ne až tak jako vy. Bydlíme v bytě 5 let, je to městský byt, jsme tu v nájmu. Většina obyvatel domu jsou už důchodci nebo lidé těsně před důchodem. Se všemi vycházíme v pohodě, ale jedni sousedi pod náma, přestože se tváří v pohodě, jsou fakt divní. Často si stěžují, že náš syn třeba brečel nebo se vztekal a ptají se mě, co jsme mu dělali atd. - někdy si to hned neuvědomím, tak jenom řeknu něco ve smyslu, že má teď období, že se vzteká kvůli všemu a že si nevzpomínám, že by křičel nějak moc a až potom nad tím doma přemýšlím, tak přijdu na to, že to nemohl být náš syn, protože jsme v tu dobu, co oni tvrdí, byli zrovna pryč. Je tu ještě jedna rodina s dvěma malými dětmi, bydlí ve vedlejším vchodě a často je hluk slyšet i od nich (mají s těmi sousedy pod náma společnou stěnu) - ale není to nic strašného, děti prostě někdy křičí, takže když se o tom společně bavíme, tak se tomu jenom zasmějeme a ostatní sousedi taky, jen ti pod náma mají pořád hloupé řeči. Přitom ten soused zase velice rád obtěžuje celý dům svým hraním na kytaru a hlasitým zpěvem, ale nikdy si mu nikdo nedovolil nic říct, i když třeba můj přítel chodí do práce na směny a někdy se kvůli tomu nemůže vyspat, ale prostě jsme to brali, že mu přece nebudeme něco zakazovat a přes den to holt musíme přežít. My se stěhovat neplánujeme, i když někdy mám sto chutí, vadí mi ty jejich řeči, kdy pořád obviňují našeho syna z něčeho, co je za prvé u dětí normální a za druhé když to zrovna nedělá on, ale děti odvedle. Lidi jsou někdy divní, neřeknu, kdyby člověk dělal hluk něčím naschvál, ale dítě přece neudusím já ani sousedka kvůli tomu, že ti dva pod náma jsou přecitlivělí a taky se jim nehodlám chodit kvůli každému zabrečení omlouvat. Přitom když se syn narodil, byla jsem na tohle hodně citlivá - trpěl na bolení bříška a často v noci plakal, potom při růstu zoubků jsme si taky ,,užili" a já se pořád každému omlouvala a všichni mi říkali, že nechápou proč se omlouvám, vždyť je to malé dítě a já přece neovlivním, že pláče nebo křičí a nemám se proč omlouvat. Je to smutné, ale lidi se asi nezmění, trošku vám závidím, že se můžete odstěhovat, já kdybych mohla, tak taky odejdu, ale když to nejde, tak nezbývá než se obrnit trpělivostí a na souseda se vykašlat. Nebo ho znovu nahlaste, že dělá naschvál nepřiměřený hluk a tím vás ruší - on to dělá schválně, vy ne - děti totiž vypnout nejdou.
my máme teda stropy z nějakého záhadného materiálu, protože sousedé z horního patra si stěžují na vedlejší byt (který je přímo nad námi), že tam slečna vyhrává od rána do večera, má mejdany a kdoví co a my NIC neslyšíme 😀 jen nás nakrklo, že nic neřekla, bychom se k mejdanu přidali 😀
Já bych řekla, že je maník vydeptanej z toho, že nemá práci, když je celý den doma a revanžuje si to na vás...

@vejunka87 dlouho to nevydrzi....neboj nic ;)