icon

Problémy se sousedem kvůli mým dětem

vejunka87
11. říj 2016

Ahoj, potřebovala bych poradit od někoho kdo něco podobného zažil. Bydlíme v bytě už 5let, je to 3patrovy starý dům, bydlíme v 2.patre. Asi před 8mi měsíci se pod nás nastěhoval mladý soused, že začátku jsme o něm vůbec nevěděli. Postupně začal pouštět muziku hodně nahlas, jak moje deti začali běhat , nebo si hrát. Jednou si přišel stěžovat. Manžel mi vysvětlil, že tady jsou stropy z papíru a že se snažíme, ale děti si potřebují hrát. Pochopil to a odešel. Pak nám pres den začal triskat do podlahy, bylo 15hodin, tak jsem šla za ním já a snažila jsem se s ním domluvit. Všechno odkyval a další den začal zase vyhrávat. Už jsem opravdu křičela na děti, pořád jsme chodili někam pryč jen ať nejsme doma, doma chodí po špičkách. Opravdu naše podlahy jsou hrozné, slyšíme i sousedy nad námi a to jsou dospělí lidé. Byla jsem na úřadě řešit problém, byl předvolán na úřad , 14dni byl klid. A teď zase už druhý den tak nahlas vyhrává, že se nám třepe nábytek ☹ Za 14dni jsem kvůli němu projezdila celou nádrž benzínu jen abych nebyla doma. Teď jsme dva dny doma a já už zase brecim, kricim na děti, snažím se je zabavit. Ale nebaví je pořád sedět u her (1rok a 7mesicu a 4,5let). Za rok se chceme odstěhovat. Ale já nevím jak to ten rok zvládnu ☹ Prosím byl někdo v podobné situaci? Jak to mám dál řešit. Já už jsem bezradná. Potřebuji být i doma. Děkuji moc. A Promiňte za sloh, potřebovala jsem to ze sebe dostat .

Strana
z3
tahejhula
12. říj 2016

Bydlime v panelaku (parkety) a nase deti tu obcas jezdi na plastovych odrazedlech. By se pos*al. 😁

makronka222
12. říj 2016

Pokud je u vas vsechno slyset, hudbu muze mit pustenou treba akorat, a vy to proste jen slysite stejne tak, jako on vase dupani. Nocni klid neni, neudelas nic s hudbou ani on s dupanim. Proste to musis vydrzet jeho to za chvili prestane bavit - snad

kkubikula
12. říj 2016

Bydlime taky v panelaku.mame tolerantni sousedy,ale jsou urcite meze kdy a co syn muze.v lete sousede hlidali vnoucata a byla to katastrofa.dupani,jeceni od rana do vecera.taky si vzijte do jeho situace.ja treba tem nasim nezavidim.a to jim za chvilku zacne znova (9 m mimino).syn si samozrejme hraje,ale odrazedla mel venku.moje znama to vyresila kobercem,ale u nich to byl extrem.

mery96
12. říj 2016

Tak s tímhle asi těžko něco, když není po 22 hod. Pokud ale reaguje na dupot hlasitou hudbou, tak si pusťte taky hudbu a je to. Vaše děti dupou, on ma muziku. Prostě si ho nevšíat když se nechce domluvit, např kdy ma po noční, aby byl klid, ale jinak prostě tam bydlíte a hotovo. 🙂 A asi bych se tím přestala trápit a zabývat, zbytečné stresy které stejně nikomu nepomohou a jak si psala, akorát kricis na děti, které za to vlastně ani nemůžou. Prostě si hrejte, pusťte hudbu taky když on, a v klidu si hrejte dál. Nikam bych NEJEZDILA 🙂

tahejhula
12. říj 2016

Jako panelakove/bytovkove bydleni ma proste sva specifika. Nase deti dvakrat trikrat mesicne projedou byt na odrazedlech, sousedce nad nami zhruba stejne casto hulaka pes, vedle na sousedku zhruba v temze intervalu jeci syn, protote je skoro hlucha, sousedi pod nami maji jednou mesicne mejdan, ob byt nahore slychame mimino... A co jako? Proste panelak.

kacca11
12. říj 2016

@tahejhula ono to ani na vesnicich a satelitech neni lepsi. Bud se seka nebo reze drevo, nekdo ma vecer grilovani, nekdo si rad ke kave na terasce pusti hudbu, nekde si deti hraji nahlas a nekdo ma treba motorku s hlucnym motorem. Tomu se clovek nevyhne, pokud nezije na samote.

tahejhula
12. říj 2016

@kacca11 No presne tak jsem to vlastne myslela, no. Kdo chce mit naprosty klid, musi zit na samote.

hvezdnenebe
Odpověď byla odstraněná
vejunka87
autor
12. říj 2016

@kkubikula Jako moje děti taky doma nesmí plno věcí. Nejsem typ člověka, který nechá své děti doma běhat od rána do večera. Chvíli třeba běhají, ale pak zase třeba hodinu sedí a hrají si. Jako já ho dole chápu,verim,ze ho to štve ale já se snažím je krotit, ale bohužel to občas nejde úplně. ☹

vejunka87
autor
12. říj 2016

@tahejhula No to asi jo 😀 kluci už mají i zakázáno hrát si s tatrovkou, protože jezdí přes prahy, tak to jsou rány. Ale občas by mě fakt zajímalo jak to jde slyšet. Uvažovala jsem že bych se s ním domluvila a šla k němu a kluci ať nahoře běhají a dupou. Fakt by mě zajímalo jak moc to jde slyšet. A to máme koberce, parkety si nedovedu představit 😀

tahejhula
12. říj 2016

@vejunka87 Jasne, ze je nenecham tady jezdit dve hodiny. Daji si pet kolecek napric bytem a dobry. Ale pod nami to musi byt super rachot. Ale jak rikam, ja taky nenadavam sousedce, ze ji vyje pes, kdyz jednou za dva tydny vyrazi ven bez nej. Nebo kdyz ma u sebe vnoucata jednou mesicne, tak vstavaji v sest a litaji tam jak dasici treba do obeda. No co, jsou to deti. Ma je svazat? A miminko od sousedu me kolikrat vzbudi treba ve dve rano, proste mimino, horsi to je pro rodice, ti k nemu musi vstat, ja se tak otocim na druh, bok.

magdalenax
12. říj 2016

@vejunka87 Já si myslím, že soused to přehání, protože to už musí být, aby nějaký dupot byl slyšet. Jsme v paneláku a když tu má sousedka, co bydlí nad námi vnoučata, tak je slyšíme, ale to jsou už velké děti, nevím přesně jejich věk, má vnoučata od dcery i syna, ale asi 8 - 10 - 12 let a když se děcka sejdou, tak to stojí za to, ale už jsou velké a jakmile se začnou honit, nebo tak, je fakt, že je toho dost, jejich váha není 20 kg, ale třeba 40 a výš

kkubikula
12. říj 2016

@vejunka87 Ja syna porad napominala,aby nedupal,nelital atd.Bylo mi to blby,protoze v nasem baraku je kolem nas klid.ale po dnesnich prazdninach (kdy to byl mazec,bylo poznat kdy jsou s vnoucaty doma),tak uz to taky nebudu u mimina tolik resit.

kkubikula
12. říj 2016

@magdalenax to byste se divila.tete ma nad sebou rodinu s malymi detmi a je to teda mazec.

magdalenax
12. říj 2016

@kkubikula Já se nepřu, vycházím z parketových podlah, na kterých jsou koberce, a z toho, co je občas slyšet zezhora. Nic víc, nic míň.

Strana
z3