icon

Partner si píše s jinou a krize v našem vztahu

hopehope
14. led 2017

Ahoj všem, zkusím to napsat co nejstručněji.
S partnerem jsme spolu 10,5 let a máme spolu 3letého synka. Jako v každém jiném vztahu i v tom našem svítilo sluníčko stejně jako bylo zataženo a občas i bouřky....V poslední době jsme měli velkou krizi kdy musím přiznat že jsem partnera svým způsobem do její náruče nahnala....nechovala jsem se hezky a řešila jsem malichernosti...ale ani on není bez vinny,lže mi a vůbec mi nevěnuje žadný svuj čas....ale toto by bylo velmi obsáhle....
Teď k tomu problému.
Partner si píše už dva měsíce denně v noci přes den kdykoliv se mu zlíbí se svou novou kolegyni...na otázku co píšete odpoví vždy suše o praci, o životě...nic víc...
tvrdí a přesvědčuje mě že spolu teda nic nemaj. Že si píšou o práci a že ho vyslechne a že si rozumí....
Když to o Vánoce prasklo bylo deno denně zle když si vzal mobil. Nechtěl mi nikdy říct co si píšou...Nikdy dřív se takhle nechoval,nikdy si nevypínal zvuk, nenosil telefon pořád u sebe, neseděl na wc každý den 4omin a mě pak řekne jdu spát ráno vstávám.
neměli jsme zaheslovaný emaily a telefony.neměli jsme před sebou co skrývat a ted je vše uplně jinak?Partner mi před 14dny vlezl do telefonu,nic nenašel.nejdřív zapíral a pak se přiznal.Vím že se to nedělá ale měla jsem potom všem pochybnosi a bála jsem se že partnera ztrácím tak jsem mu před 5dny na fb vlezla. Rozebirají spolu naš vztah. On ji píše co jsem řekla co jsme řešili a jak jsem zlá apod. ona samozřejmě proti mě zbrojí a partnera štve ve všem proti mě a ona je ta nejlepší. náš vztah je ted ještě horší a horší. Nenapíše, promluvte si, ale napíše napriklad. Proč si nevezmeš malého do péče ty když se rozejdete?nad tím si nepřemýšlel atd. nemůžu ji přijít na jméno. a parter mi na to suše odpoví,,vždyt ti nic neudelala!říkám že udělala rozvrací mi rodinu!!!!Ona je vdaná a dvě děti každé s jiným.
Před 5dny jsme si prmlluvili co a jak dál.co jednomu na druhém vadí atd. 4dny jsme byli štastný vše v pohodě, udělali tlustou čáru za vsím že pujdeme od znovu.ale včera v noci se zase zavřel na záchod mě tvrdil že mu není dobře proto je tam tak dlouho tak jsem mu napsala že dzravím.On že není koho zdravit a že si nepíše. tak už čekám 40min dal už nebudu dobrou,,odpoved jen chjo tak mu píšu klidně si tam sed a piš až do rána je mi to jedno už...mam toho dost..za chvilku jdu do sprchy a přijdu.Finále?seděl tam přes hodinu a pak se divil že jsem mu ve dveřích u wc udělala scénu když mi tvrdí že si nepíše a pak mi řekne že poslední zprava od ní byla před chvilkou...takže jsme doma zase na nože. partnersice uznal že to pohnojil včera ale ,,vzdát se ji nechce,,prej to jen omezí...má otazka na všechny. Přijde Vám toto normální?tolerovali by jste takovou intenzitu psaní kdykoliv s jinou na úkor mě?že mě nechá čekat v ložnici jak šlapku u silnice?
Píšou si na dobré rano,na dobrou noc, kdykoliv.za 2 měsíce pres 3 tisíce zpráv!!
posílá jí fotky našeho malýho prostě jako kdyby žil s ní a ne se mou....podle partnera a té pipiny sem já paranoidní a nedělají přeci nic špatného...já nespím a nemůžu normlaně fungovat. Nevím co dělat...Maminka partnera drží v tomhle rozhodně při mě!!Díky všem za názory

Strana
z5
kituska20
14. led 2017

Tohle bych rozhodně netolerovala!

mafeska
14. led 2017

@hopehope "Nejraději bych zbalila mě a malému pár věci a odjela na čas pryč...aby si uvědomil co vlastně chce..."
tak na nic nečekej a udělej to. tohle se prostě nedělá a normální to není. jak já říkám, psaním to začíná..

dvojka
14. led 2017

mafeska- přesně . Psaním to začíná, prohloubí se city a neštěstí je na světě. Jestli si ona dáma připravuje ornou půdu tak potěš .

snehulacek1
14. led 2017

Ahojky, mas to tezke ale ja bych to taky nesnesla! Dala bych mu nuz na krk, bud toho necha a pokusite se vztah zachranit a nebo at si jde za ni...je mi jasne, ze to neni tak jednoduche, jak se to zda nam, kterych se to netyka, ale tebe to znici! Nenech si to libit, protoze to normalni proste neni! Ja nych si s nim zkusila asi znovu promluvit, rekla bych mu, ze i pres to, ze tvrdi, ze s ni nic nema, tak ze ti to ublizuje stejne, jako by spolu neco meli a ze to proste musi prestat, jestli mu na vasi rodine zalezi, tak at to ukonci nebo ji znici. I bych mu dala najevo, ze ty stojis o to, aby se ta rodina nerozpadla, ze ho mas rada, ale ze si tohle libit nenechas...

mafeska
14. led 2017

@dvojka přesně, nedávno jsem to viděla u svého teď už bývalého přítele, následně jsem tomu pak nedobrovolně přihlížela, slyšela jak si telefonují a jak jezdil za ní já mu doma prala a vařila. No poučila jsem se, byla jsem moc hodná. tohle se prostě nedělá. pokud mám doma někoho koho miluju a s kým je mi dobře, nemám zapotřebí vypisovat jinde

dvojka
14. led 2017

mafeska - u nás to bylo taky tak ☹ . měli jsem celkem pěkný vztah do doby než se narodila druhá dcera a tehdejší přítel v danne době změnil i zaměstnání . Začal se stýkat s mladšími lidmi, kteří ho pořád hecovali aby jezdil pařit někam s nimi . V tý době si založil i FB , nechal si udělat paušál a už to všechno jelo naráz . Měnil se mi před očima a já s tím nemohla dělat vůbec nic. A ted ? Jsem ráda že to mám za sebou a že má někoho jinýho protože by nás jinak zřejmě utrápil všechny ☹

magdasan
14. led 2017

To jak se k Vám chová je neskutečně sprosté . Vy se hlavně rozhodněte , zda s takovým člověkem chcete nebo máte pocit že musíte zůstat(např finance, syn) Pokud chcete zůstat, musíte zatnout zuby, usmívat se a sama sebe přesvědčit, že Vám tahle jeho sprostost nevadí . A doufat,že to k něčemu bude. A ono taky možná nebude a Vy budete litovat zatracených dní. Za mě tedy, pokud se baví s nějakou pipinou tak, že si od ní nechá říct aby Vám sebral dítě, tak na základě čeho asi? Toho, že jí tvrdí, že je s Vámi pouze kvůli němu...Tomu by nasvědčovaly i ty fotky, jen JÁ a Můj syn jdeme... Jsem velmi mírná a tolerantní, ale za tohle bych jí nakopala prdel, chtít mě připravit o dítě! A s takovým chlapem bych určitě nebyla.

anetka1701
14. led 2017

Mně přide, že si ta holka skrz váš vztah kompenzuje ten svůj, asi nepříliš kvalitní. Prvoplánovitě bych v tom nehledala nevěru (na tu třeba ani jeden fakt nemyslí, nemusí k ní dojít), spíš její tendenci si pohonit ego někde jinde, nebo ještě líp, rozeštvat vztah někoho jiného - třeba jí to prostě jen baví.

To co já vidím jako největší problém je to vynášení informací, komentování co děláte a jak se chováš. Je naprosto normální, že si partneři stěžují na toho druhého někomu jinému - kolegovi v práci, kamarádovi v hospodě, rodině. Většinou se tam tyhle věci ale řeší s jistou formou odstupu, člověk si sám uvědomí že to, čím ho partner naštval byla malichernost. Tenhle "živej přenos" kterej on předvádí, komentování toho co se děje právě ted a její reakce na to je cesta do pekel, která zabijí váš vzah. Díky tomu, že to vyventiluje jinde totiž nemá potřebu tyhle blbiny řešit s tebou, nebo o tom jenom sám přemýšlet. To vede k tomu, že je čím dál víc naštvanej a nespokojenej. Pokud by jste o tom mluvili, řešili to spolu, tak by se to smetlo ze stolu snáze - takto si sám v sobě vyrábí živnou půdu a vede to akorát k tomu, že celej vztah půjde do háje.

No, ale to je právě to jádro "pudla". On na psaní nevidí nic špatného, ventiluje si tak svoje nářky na tebe a nechápe, co ti tak vadí (ty si přece taky píšeš se sestrou). Takže to pak celé vypadá tak, že si každý píšete s někým a neřešíte problémy sami se sebou. No a pak je tu další věc, jistá závislost na mobilní technologii. To je hodně velký svinstvo. Pokud bys mu sebrala telefon, on bude nervní (bude mít absták) a celej večer bude stát za prd.

Pokud bych já měla dát radu a měla by bejt jiná, než tu zatím zazněla (to jsou podle mně až krajní řešení), tak bych poradila být kreativní a využít jeho závislost pro sebe 🙂 Začni si psát s ním. Ze začátku to bude asi "divné", ale pokud tomu dáš lehký náznak erotična, budeš hravá a milá, tak ho to bude bavit. Lidi z písmenek jsou trošku jiní, než lidi v reálu, každý na internetu vystupuje jinak, než v reálu. Využij toho 🙂

magdasan
14. led 2017

Opr.ztracených dní

mafeska
14. led 2017

@yelowangel taky bych chtěla mít takovou náturu..

mku
14. led 2017

@hopehope a ještě možná doplním... čím větší scény budeš dělat, tím spíš tě opustí a půjde za tou druhou, nebo za jinou... Mám to za sebou se svým prvním manželem.. tak strašně žárlil na každou moji sms ať už byla pracovní nebo od kamarádky, tak šílený scény dělal ať jsem šla do práce nebo kamkoliv jinam, že jsem si nakonec milence opravdu našla... A mohl dělat co chtěl, hlídat mě na každým kroku, stejně jsem našla způsob jak se s milencem scházet... Měla jsem kam utéct, kde si v klidu popovídat, kde mě někdo chápal a kde jsem měla super sex bez keců, výčitek a hádek. Samozřejmě o to spíš to přestalo doma fungovat... Po třinácti letech jsem toho měla dost, rozvedla jsem se, ve stejnou chvíli jsem opustila i milence a řekla jsem si, že do budoucna radši budu sama než s takovým chlapem nebo v neustálém lhaní a utíkání někam. Sama jsem byla skoro šest let, než jsem poznala svého současného muže, kde od začátku fungujeme na důvěře, ale i ohleduplnosti a právu na své soukromí.

biedronka10
14. led 2017

@magdasan presne ono jdei o to ze ja uz bych nedokazala zit s takovym chlapem v klidu, furt bych byla.ve strehu a ona ta duvera kdyz se pobabra tak malokdo si ji vybuduje zpet. Uprimne sbalila bych mu veci a vyrazila ho. Pro chlapa ma byt naprvnim miste manzelka a jestli ma problemy tak je resit s mabzelkou ne s nejakou zenskou z prace, kdyz se na to takto mrknu. Kolegyne nekolegyne je to cizi clovek a do jejich vztahu ji muze byt hovno a chlap ktery si takovou cizou do soukromi pousti rakto ze s ni resi partnerskou krizi za nic nestoji. To ta manzelka bude ted nestastna ale jednou bude treba paradoxne radaza to ze ho vykopla ze zivota

mafeska
14. led 2017

@dvojka tak hlavně že už je dobře a máš klid.
u nás to byl taky krásný vztah, sestěhovali jsme se, byla jsem šťastná, nic mi nechybělo, strašně jsem ho milovala ale, bohužel, až příliš jsem mu věřila a jeho věrností si byla (díky jeho řečem) jistá. na tuto zkušenost dlouho nezapomenu. ☹

baluci
14. led 2017

A co skusit donutit zarlit ho?? Aby si taky uvedomil,ze nejsi za zenitem a ze je o tebe porad zajem?

bledulka84
14. led 2017

Me tahle situace dost pripomina byvalou kolegyni se 2 starsimi detmi, ktera odtahla manzela od dvouleteho ditete, ano, taky to byly kolegove.
Zkus se zamyslet, co si rikaji a jak se k sobe chovaji v praci (jeste kdyz pises, ze je muz v praci porad), kdyz ani doma neni schopen se od telefonu odtrhnout a pomlouvá te i pres net a jeste obvinuje tebe, ze ty jsi ta špatná. Kdyz ona psala o tom, ze se s tebou ma rozejit a vzit si maleho, tak jak na to v te konverzaci reagoval?

yelowangel
14. led 2017

@mafeska moji nebo jeho?
@baluci to bych nedělala to by taky mohlo dopadnout "ale já jsem si jenom psal o počasí zato ty flirtuješ s každým chlapem"...vyrobil by si důvod proč odejít a hodit důvod na ni

mafeska
14. led 2017

@yelowangel tvoji přece

yelowangel
14. led 2017

@mafeska nejsem si jistá jestli je to kompliment nebo výčitka

fallingstars
14. led 2017

Jestli si takhle rozumí, že on má potřebu jí v téhle frekvenci psát, pak už spolu něco mají anebo by chtěli a brzy mít budou. Obávám se, že jiné vysvětlení není. Tobě bych radila hlavně nedělat hysterické scény a co nejmíň se zajímat o ni, ona Ti může být ukradená, vůbec nezáleží na jejích pohnutkách, na tom, co tím sleduje nebo co si od toho slibuje. Hlavní prvek je Tvůj partner. Podle mě jediné, co má šanci zabrat, je ukázat, že nejsi inventář, který počká, až si to vyřeší...měj svůj život, zmobilizuj kamarádky, nepodlézej mu ani ho nebombarduj otázkami. Nech mu párkrát malou a vyraž si. Řekni mu, že Ti ta situace nevyhovuje a proč, a že nevíš, co dělat. A sama pro sebe si dej deadline, do kdy by se měl srovnat. Takovou, jakou dodržíš. Kdyź to nedá, nemá to smysl. Setrváváním v jeho blízkosti ničemu nepomůžeš...

mafeska
14. led 2017

@yelowangel neee ježíš. Kompliment je to přece 😉 . Né každá ženská má povahu na to to takhle skoulet jak s chlapem tak s milenkou. vzít telefon a zavolal jí ať ho čeká na večeři že jsi mu sbalila kufr 😀 mě třeba ani nenapadlo tý jeho holce psát, i když jí znám

tinaprofi
14. led 2017

jedno je jisté, že podle toho co píše autorka příspěvku, tak má nervy ze železa a velmi mírnou povahu 🙂 opravdu né každá ženská to takhle má...jsou i ženy velmi impulzivní a rozhodné, takže borec je postavenej před hotovou věc a netoleruje se mu milenka, se kterou si před ní píše...to je nebetyčná drzost. Za sebe říkám, že tohle by mu strach nedovolil, jakej bordel bych udělala 🙂 Milenky si totiž muži najít můžou, život nás staví do různejch situací a tyhle věci se bohužel stávají, ale fakt, že s tebou takhle vyjebává, pak vyžaduje sex, pusu a čeká, že ty budeš reagovat vlídně a klidně, je neskutečná arogance, za kterou bych mu roztrhla držku rozporkou. Ta neúcta k tobě, jako k matce jeho dětí, manželce, přítelkyni, člověku, se kterým prožil x let...za tohle bych ho přetáhla a vyhodila, né za to, že si tu milenku našel. Jsi fakt "dobrá", já bych se nedokázala takhle sebemrskat a trápit a nechat se ponižovat. Držím ti palce, ať v sobě sebereš zbytek sebeúcty a dotáhneš to do nějakého zdárného konce, co nejméně bolestivého.

yelowangel
14. led 2017

@mafeska Děkuju 🙂 já se jenom tak nedám no...a když už bych ho měla někomu přenechat tak jí to pěkně znepříjemním..a jemu taky 😀 dokážu být pěkná potvora...navíc řekněme že vím co na takový ženský platí - jak řekla jedna žena - mám kolegyni, ta se zapletla se ženáčem, jeho žena udělala to nejlepší co mohla a to že ho vykopla. No a kolegyně je teď nešťastná protože ty teplý večeře co on vyžaduje a na který ji často brával teď musí vařit a ty košile co se jí na něm tolik líbili musí žehlit - někdy i 2 denně...žádná taková nestojí o to starat se o původně ženatýho chlapa nedejbože s dětma a pokud ano je to proto že jí z toho kyne větší odměna. Takže buď se vytrestá časem ona nebo on. Boží mlýny 😀

hopehope
autor
14. led 2017

No nevím přesně kdy si začali psát.Než jsme se toho 9.1. usmířili byla jsem na něj občas docela zlá a nevážila si ho...proto jsem v úvodním příspěvku napsala, že jsem ho do její náruče svým způsobem nahnala...věci které jsem mu občas ve vzteku řekla, jsem sice litovala ale bylo toho na něj asi už moc...na mě také jelikož změnil práci dost časově nárocnou. Takže nezvladá skoro nic, jezdí domů pozde a je unaveny. pak si našel tuhle ,,úžasnou kamarádku,, kteá jen a jen leje olej do ohně!!!!Takže než aby partner řešil ,,naše probémy,, se mnou sedne k mobilu a píše s ní....rozumí si spolu až tak dobře, že kvuli ní začal kouřit, berer si 24h smenyna úkor mě a malého protože ona nemá hlídání,dělá si kvúli ní doma zle,rozvrací rodinu...Ikdyž partner uznal že to včera přehnal, stalo se a já se ptám sama sebe,,,jak dlouho bude trvat než bude jeho touha zase silnější že si sedne na hodinu na záchod a bude vypisovat s tou slepicí? PROSTĚ MI NA TOM NEJVÍC VADÍ,že jakmile se malinko nepohodneme, fakt málo on to hned za tepla řeší s ní a ona jako hodná kamradka mu jen kejve a zbrojí proti mě...tím je vše jen a jen horší...Partner mi pořád odpovídá,,nic s ní nemam a ani nechci mít,, jenže já pak chodím a přemýšlím, abych se špatně nepodívala, abych něco špatně neudělala a on už mě zase propíral jak špinavé prádlo....někdo tu říká začni si víc všímat sebe?začni chodit ven. Ale už vidím jak si začnou zase psát že ,,ona chodí ven, nemá o mě zájem apod.,,a ona zase jako ta dobrá kamarádka řekne ,,tak si asi někoho našla,, mlj názor je takový, že pokud máme fungovat ona doma být nesmí...chjo

hopehope
autor
14. led 2017

občas mě napadá, že je škoda že nevím kde bydlí a neznám manžela...neškodilo by jí doma udělat stejné zle jako ona děla mě...aby začala řešit svůj život a nevkladala mezi mě a partnera klín...

kackakastanka
14. led 2017

to neni kamaradka, to je milenka, i kdyby spolu jeste nespali, takze znovu rikam bud to utne, nebo konecna...uz tady mas rad vice nez dost, je treba nejake aplikovat, ne to porad opakovat dokola, i kdyz chapu, ze to nam zenskym pomaha, na druhou stranu, my ti uz nic noveho objevneho neporadime, nez jsme poradily...

mku
14. led 2017

@hopehope to je ta nejvetsi hloupost co bys mohla udelat!!!! Cim min do toho budes rejpat tim vetsi sanci mas, ze ho to prestane bavit...

fallingstars
14. led 2017

@hopehope Hlavně neřeš, co si píšou. Kdo chce psa být, hůl si najde. Nechovej se tak, abyses zavděčila jemu, ale sama sobě...on si Tě vodí, jak potřebuje...

majdulena
14. led 2017

Asi mu ve vasem vztahu neco chybi. Nepremysleli jste zkusit navstivit terapeuta? Ja s tim teda nemam zkusenosti, ale bylo by videt, ze chcete vasemu vztahu pomoct oba a ne jen ty

tymothy
14. led 2017

Nevím, jestli to tu bylo zmineno, ale co nejdříve bych navštívila partnerskou poradnu. Znám několik páru, kterým tam doslova zachránili vztah. Manžel by si tam totiž vyslechl ještě jiný názor a pohled na Vaše soužití (pravděpodobně opačný než dostává od své "kamaradky"). Výhodou te poradny je, že člověk vnímá terapeuta jako profesionála a tudíž autoritu, jeho slova a názory pro něj mivaji mnohem větší váhu než názory běžného člověka). Jak s tim pak ve finále naloží už je samozrejme na nem, ale pro začátek bych to viděla jako nejvhodnější cestu.

tymothy
14. led 2017

Ještě malý dodatek. Několik holek tu zminilo, aby ses od něj odtáhla - žádný sex, omezení fyzického kontaktu, prostě mu to dat "sežrat". Osobne jsem jiného názoru- pokud Ti vás vztah stoji za záchranu, tohle bych rozhodne nedělala, bylo by to kontraproduktivní a naopak bys ho téměř jistě vehnala do jejího náručí. Podle me je mnohem lepší cesta zůstat klidna, být na něj co možná nejpříjemnější. Klidne I vymyslet a zaridit den jen pro vás dva. Zkrátka se ukázat v nejlepším moznem světle, aby neměl potřebu hledat pochopeni u někoho dalšího. 🙂

Strana
z5