Partner si píše s jinou a krize v našem vztahu
Ahoj všem, zkusím to napsat co nejstručněji.
S partnerem jsme spolu 10,5 let a máme spolu 3letého synka. Jako v každém jiném vztahu i v tom našem svítilo sluníčko stejně jako bylo zataženo a občas i bouřky....V poslední době jsme měli velkou krizi kdy musím přiznat že jsem partnera svým způsobem do její náruče nahnala....nechovala jsem se hezky a řešila jsem malichernosti...ale ani on není bez vinny,lže mi a vůbec mi nevěnuje žadný svuj čas....ale toto by bylo velmi obsáhle....
Teď k tomu problému.
Partner si píše už dva měsíce denně v noci přes den kdykoliv se mu zlíbí se svou novou kolegyni...na otázku co píšete odpoví vždy suše o praci, o životě...nic víc...
tvrdí a přesvědčuje mě že spolu teda nic nemaj. Že si píšou o práci a že ho vyslechne a že si rozumí....
Když to o Vánoce prasklo bylo deno denně zle když si vzal mobil. Nechtěl mi nikdy říct co si píšou...Nikdy dřív se takhle nechoval,nikdy si nevypínal zvuk, nenosil telefon pořád u sebe, neseděl na wc každý den 4omin a mě pak řekne jdu spát ráno vstávám.
neměli jsme zaheslovaný emaily a telefony.neměli jsme před sebou co skrývat a ted je vše uplně jinak?Partner mi před 14dny vlezl do telefonu,nic nenašel.nejdřív zapíral a pak se přiznal.Vím že se to nedělá ale měla jsem potom všem pochybnosi a bála jsem se že partnera ztrácím tak jsem mu před 5dny na fb vlezla. Rozebirají spolu naš vztah. On ji píše co jsem řekla co jsme řešili a jak jsem zlá apod. ona samozřejmě proti mě zbrojí a partnera štve ve všem proti mě a ona je ta nejlepší. náš vztah je ted ještě horší a horší. Nenapíše, promluvte si, ale napíše napriklad. Proč si nevezmeš malého do péče ty když se rozejdete?nad tím si nepřemýšlel atd. nemůžu ji přijít na jméno. a parter mi na to suše odpoví,,vždyt ti nic neudelala!říkám že udělala rozvrací mi rodinu!!!!Ona je vdaná a dvě děti každé s jiným.
Před 5dny jsme si prmlluvili co a jak dál.co jednomu na druhém vadí atd. 4dny jsme byli štastný vše v pohodě, udělali tlustou čáru za vsím že pujdeme od znovu.ale včera v noci se zase zavřel na záchod mě tvrdil že mu není dobře proto je tam tak dlouho tak jsem mu napsala že dzravím.On že není koho zdravit a že si nepíše. tak už čekám 40min dal už nebudu dobrou,,odpoved jen chjo tak mu píšu klidně si tam sed a piš až do rána je mi to jedno už...mam toho dost..za chvilku jdu do sprchy a přijdu.Finále?seděl tam přes hodinu a pak se divil že jsem mu ve dveřích u wc udělala scénu když mi tvrdí že si nepíše a pak mi řekne že poslední zprava od ní byla před chvilkou...takže jsme doma zase na nože. partnersice uznal že to pohnojil včera ale ,,vzdát se ji nechce,,prej to jen omezí...má otazka na všechny. Přijde Vám toto normální?tolerovali by jste takovou intenzitu psaní kdykoliv s jinou na úkor mě?že mě nechá čekat v ložnici jak šlapku u silnice?
Píšou si na dobré rano,na dobrou noc, kdykoliv.za 2 měsíce pres 3 tisíce zpráv!!
posílá jí fotky našeho malýho prostě jako kdyby žil s ní a ne se mou....podle partnera a té pipiny sem já paranoidní a nedělají přeci nic špatného...já nespím a nemůžu normlaně fungovat. Nevím co dělat...Maminka partnera drží v tomhle rozhodně při mě!!Díky všem za názory
Budu brutálně upřímná, ale takovou ludru bych teda rychle vytáhla za drdol...Paní, která má dvě děti a vlastní rodinu by měla být natolik soudná, aby se nevměšovala do vztahů druhých...Pochybuji, že mu jen tak nezištně přátelsky radí...Také je samozřejmě otázka, co a jak o tobě píše tvůj muž, patrně z tebe dělá pěknou harpyji...Souhlasím s předchozím příspěvkem - pokud s chceš manžela udržet, trucováním, odpíráním sexu a scénami ničeho nedosáhneš...Konkurentku nejlépe zlikvduješ právě tím, že se budeš snažit dělat pro váš vztah maximum, budeš se snažit vrátit do sexu jiskru, budeš k manželovi milá a pozorná. Jasně, absolventky genderových studií by mi za takovou radu nejspíš spílaly, ale obávám se, že toto je staletími prověřená metoda, jak svi*i, která se ti se*e do vztahu eliminovat. 🙂 Držím palce.
uprimne najdi si niekoho s kym si budes pisat ty stareho kamrata niekoho komu sa budes moct vyrozpravat, ale tvoj muz ho ma tak torchu v zuboch aj ked nema dvovod, a povedaz mu to iste co on tebe ze si rozumiete atd a ze sa potrebujes aj ty s niekym porozpravat a inak sa staraj normalne o domacnost,o neho, o rodinu atd uvidis ze hned s tym pisanim prestane mozno je to detinske ale chlap sa vzdy spamata az ked strati istotu
Normální to není a nošení si mobil na záchod nevěstí nikdy nic dobrého. Partner je emočně s ní, s tím nic nenaděláš a výstupy to budeš jen zhoršovat, spolčí se proti tobě, ty budeš ta trapná a iracionální. Takže, přestaň ho(je) řešit, buď milá, usměvavá, v pohodě, zajímej se o své věci, podnikej aktivity a hraní se synem, mysli na vaše fin. zabezpečení, jinými slovy, citově se od něj začni odpoutávat. Pokud není úplně pozdě, partner zbystří a stoupneš pro něj zase na ceně, pokud už má nakročeno k ní, tak aspoň už budeš samostatná.
Resim neco podobneho. Ne ve svem vztahu, ale v rodine. Pritel jedne me pribuzne, uz pan v letech (pres sedesat) se zblaznil do jedne damy podobneho veku, doma ma pritom zenu (mou pribuznou), se kterou je skorem tricet let. Jezdi za ni, prespava u ni, lze, kdyz je doma, porad smskuje, telefon ma v kapse u kosile, zavira se s nim do pracovny a podobne. Pribuzna je z toho na prasky, resi, zda odejit, protoze vi, ze tohle neni tricitka, kterou brzy omrzi starec a bude lovit ve svych vodach. Osobne radim, jit od toho... a to rikam i ji, i kdyz vim, ze je to strasne tezky. Clovek si musi zivot postavit uplne cely znovu. Je ale fakt, ze ty jsi mladsi a mas tak moznost to zvladnout lepe, nez moje pribuzna. Drzim place.
Ta ženská není tvůj problém. Takové prostě jsou a budou. Chápu, že jí nemůžeš přijít na jméno, ale i kdyby ses jí nějak sama zbavila, tvůj chlap si nejspíš dřív nebo později najde náhradu. Ten skutečný problém je to, že váš vztah je evidentně v troskách. Navzájem se nerespektujete, vědomě děláte věci, o kterých víte, že tomu druhému ubližují, nevěříte si, navzájem si lezete do telefonu… Máte se vlastně ještě vůbec rádi? To co se teď děje je jen vyústění předchozích problémů, sama jsi psala, že tam cítíš svůj díl viny. Tvůj chlap se chová jak totální blb, o tom žádná, ale pokud se chceš hnout z místa, neřeš nějakou cizí ženskou, ale chyby ve vašem vztahu. Zajděte do partnerské poradny. Mluvte spolu o svých pocitech, o tom, jaké máte představy o vašem vztahu. A když to nikam nepovede, bude pro oba lepší, když půjdete od sebe.
Něco takového jsem zažila. Skončilo to rozvodem. Radit ti a říkat ti co máš dělat je nesmysl. K
Omylem se to odeslalo. ...
Chlapi jsou jiní. Klidně si nechají zničit rodinu. Držím palce ať se tvému partnerovi rozsvítí. Co víc na to říct.
@tymothy já si třeba nedovedu představit, že bych při takovém zklamání a naštvání byla na něj milá a ještě třeba zpestrovala sex, byt by to byl jen nutný manipulační prostředek. Ale to je asi u každé povahy jinak. Já bych asi jen nutila ať řekne buď a nebo a podle toho se zařídila.
Mela jsem takoveho pritele.bylo to fakt na nervy,ale ze sve vlastni zkusenosti,uz bych nikdy takovy vztah neudrzovala.on si psaval s byvalkama.parkrat jsem mu vlezla do telefonu.s telefonem chodil na zachod,porad ho mel u sebe.kdyz jsme byli nekde mimo domov,telefon pokladal s displayem na stul atd.jednou jsem byla v nemocnici,mel tu bejvalku doma.nasla jsem v jeho vecech fotky porizene z naseho bytu.tvrdil mi,ze to bylo prede mnou.....
nedalo me to,prohlizela jsem ty fotky znovu a nasla jsem na nich rifle,ktere jsme kupovali spolu.az potom se priznal.jinak byl skvekej,ale toto mne vadilo.takhle to trvalo 2,5 roku,rozesli jsme se.ve finale mi po 2 letech zacal psat😀.soucasny manzel s nim vybehl raz dva.
Zazila jsem pred dvema lety neco podobneho co ty. Souhlasim s uzivatelkami tymothy a carmilla. Ukaz mu vase nejlepsi leta a o co by mohl prijit. Zadne odpirani sexu a ultimata, to je voda na jeji mlyn. Ona nema vztah v pohode...kdy by mela, toto by nedelala. Drzim palce aby vse dopadlo podle tvych predstav.
Já jsem zažila podobnou situaci, ale já jsem byla ta, co si psala s kolegou...byla jsem vdaná chvilku, bylo to celé vlastně omyl, byl o skoro dvacet let starší, bohem... všechno nám klapalo skvěle, než jsem si našla práci...skamaradila jsem se s kolegyní, občas jsem o ni doma vyprávěla, a on začal žárlit, ne tedy, že by si myslel, že s ni něco mám, ale zarlil, že mě nemá pro sebe...vadilo mu, že jdu s kolegy po práci na chvilku posedět...zaridila jsem mu v práci brigádu, aby všechny poznal a mohli jsme jit posedět všichni atd...akorát se to snad zhoršilo, na všechny nasazoval, že jsou to idioti...začal mi lézt do mobilu, počítače, postupně mě tlačil do kouta, bud já nebo oni...ale já jsem nic špatného nedělala, zatím...pak řekl, že jede na pár dní k bráchovi, já byla nestastna, nechápala jsem, co se děje...v práci mě utesovali, zvlášť jeden kolega...rozuměli jsme si, začali si psát...pak se manžel vrátil a vše nanovo, dusil mě...měl strach, že me ztrácí a tím víc mě ztrácel...no skončilo to celé asi po měsíci, já se s kolegou vyspala, manžel (aniž by to věděl) se odstěhoval k bratrovi...dnes je ten kolega můj manžel, jsme spolu už 4 roky a rozhodně se vzajemne nedusime 🙂 co jsem tím chtěla říct, že žárlivost prvního muže, jeho podezírani a nátlak mě dohnaly k tomu, že jsem nakonec udělala to, čeho se bál...a nechtěl nic řešit, jen mi dával ultimata...nechci říct, že situace je vina zakladatelky, to bych si nedovolila, ale scénami jen nabijis její zbraně...moji rodiče měli před dvěma lety krizi...táta se začal schazet s nějakou paní, prý strašně spřízněna duše...mamka na to přišla, nejdřív se skoro zhroutila, pak šla k manželskému poradci, snažila se situacu pochopit...nedělala scény, tátu nevyhodila, ale zaměřila se na sebe, jela na pár dní s kamarádkou pryč, zašla si ke kadernikovi, na kosmetiku, dělala věci, které ji uklidňovaly, byly ji příjemné...až i ona začala věci doma vidět jinak...s tátou si promluvili, jednou, dvakrát, třikrát...už jsou to dva roky a celou dobu tokaji jako zamlada, mají nové plány do budoucna...tak i takhle může dopadnout nevěra manžela...držím zakladatelko pěsti a přeji hodně sil...
@hopehope přestaň řešit co si spolu píšou. Teď to bude znít tvrdě, ale nebuď sebestředná, vše se netočí jen kolem tebe. Co ji nenapíše, může jí říct v práci. Přece pořád nebudeš přemýšlet nad tím, že něco uděláš a on ji to hned určitě napíše.
Zaměř se sama na sebe. Neodpírej si ani svému muži vzájemné intimnosti. Vždyť to drží vztah. Né nadarmo se říká, že sex je třešinkou na dortu, ale bez té třešinky těm dort není tak dobrý.
Dle mého se až moc zaobíráš tím co jí o tobě píše, ale to ti může být úplně jedno
Partner mi sdělil že tohle vše je jen můj výplod fantazie,,,co dodat??všem díky za názory..jsem rozhodnuta co dělat,,,snad bude zase dobře
Nečetla jsem celou diskuzi... Ale dle mého,se priliz soustrdis na tu ženskou. Docela mě překvapuje,kolik lidí radi výběhnout s ní,fyzicky napadnout... Tohle totiž není problém mezi tebou a ní. Je to především problém mezi tebou a tvým partnerem. Asi budu krute upřímná,ale buďto tento problém vznikl kvůli nefunkčnosti vašeho vztahu a nebo kvůli tomu,ze tvůj muž je d*vkar. Tak či tak by se dřív nebo později nějaká taková paní objevila. Zaměr se na vás dva. Jsem asi divná,ale já bych rozhodně sex neodpirala,naopak bych se v tomto směru sakra snažila🙂 Plus nějaká ta večeře,kino... Myslím,ze není problém zajistit hlídání pro 3 lete dítě. Hodně upevňuje vztah mít společné koníčky. Já bych naplánovala víkend s lyžemi,výlet na kole atd. Nevim teda,jaké zájmy mate vy... Jedte doplnim,ze ja tohle řešila taky před lety a u nás to byla ta varianta nenapravitelného kur*vnika,naštěstí je to už 12 let,co jsem se ho zbavila,dnes jsem s jednou z těch,co mě podváděl kamaradka😉
V úvodu příspěvku píšeš, že procházíte krizí, ale že se o tom nechceš moc rozepisovat, resp. že by to bylo na dlouho. Komunikace s jinou ženou o důvěrnostech je podle mě jenom důsledek, měli byste řešit to, co k tomu vedlo. Zjevně jsou témata, která z nějakého důvodu nedokáže probrat s tebou a svěřuje se jí...
Ja teda nevim, ale bych rady typu neodpirej sex, starej a a usmivej. Neboli " delej ze sebe kravu, trubku a vlezdoprdelku" nezvladla. Jak muzete neco takoveho napsat zenske v krizi? To ma jako zatnout zuby a vlezt s nim do postele a snazit se? Vztah maji na prd a ona se ma pretvarovat? Bud bych ho poslala do pr....a nebo se snad musi snazit oba ne? Tim ji jako radite, ze jakmile se nejaky muzicek zacne nudit a delat hovadiny tak se maji baby ponizovat a snazit? Takze az to opet a opet nejakeho chlapa bude nudit tak zacne delat kraviny a bude pocitat s tim, ze se opet baba pretrhne? To bych nedala. Problemy jsme uz meli nekolikrat, jsme spolu 12 let a to i problem tohoto razu, bud se vzpamatujou oba a najdou reseni a nebo ne, ale chtit po zenske aby lezla na chlapa kdyz spolu vlastne ani normalne nekomunikujou to bych si pripadala jako ku...
Jedna z možností je pozvat ji k vám na návštěvu, jakožto rodinnou známou, že bys ji ráda poznala blíž, když už tráví tolik času s tvým mužem, "může to být fajn ženská"...samozřejmě ji pozvat i s rodinkou, samozřejmě, a vypozorovat, jak se chová k tvému muži.Být milá hostitelka, přátelská a hlavně příjemná k manželovi i k hostům... Je možné, že v době krize v ní opravdu našel spřízněnou duši - nemusí být do ní zamilovaný, ale prostě nebyl po ruce kámoš, který by mu naslouchal... Je to takový asi ale extrém, stejně pravděpodobně nepřijde 🙂
Druhá možnost - nebýt vlezdoprdelka, to ne, ale opravdu začít na sobě makat. Myslím si, že když má doma chlap pohodovou ženskou a ne hysterku nebo výbušnou semetriku, u které si připadá jak poslední onuca, nemá sklony řešit jejich drobné problémy s někým jiným. Je to o sebezapření, ale snad to není takový problém, pokud ten vztah chceš udržet. Přemýšlej nad tím, PROČ se svěřuje jí a ne tobě. Proč vaše problémy má tendenci řešit s někým třetím, když je neumí vyřešit s tebou... někde bude komunikační problém... možná si málo nasloucháte... Zkuste si i naplánovat společné aktivity, návštěvy (i u vás, vaše společné známé), procházky, něco spolu zase zažít jako rodina, v pohodě, v klidu, srandy kopec.
Pokud ho získáš zpátky na svou stranu, nebude mít tendence psát si s ní. Ale je to hodně i o tobě, snaze, úsilí. Nedělal by to, kdyby byl šťastný a spokojený. Jste spolu 12 let nebo kolik, určitě tě miluje/miloval, jinak by s tebou takhle dlouho nebyl, takže na tomto bych začla stavět odznova. 🙂 Držím pěsti, bude to boj 🙂
Hihi, ještě mě napadá, že kdyby kývla na tu návštěvu (je to extrémní situace, ale třeba by to vyšlo), mohla by ses jí před všemi s úsměvem omluvit, že ji tvůj přítel zatěžuje vašimi rodinnými problémy, že už to dělat nebude, určitě má paní svých starostí dost... 🙂
Koulekulata_ protože to nikdy nezažily, si všimni co píšou holčiny, co měly takového krypla doma a co píšou holky, co radí, jak bejt nad věcí a bůh ví, jak by se zachovaly ony, kdyby jim starej dal parohy a před nima si psal s milenkou :D já se vůbec nedivím, že se chlapi chovaj k některým ženským tak jak se chovaj ...
@tinaprofi Jenže zakladatelka je v situaci, kdy ty parohy ještě nemá, ale blíží se k nimi mílovými kroky. Pokud ji ten vztah za to stoji (jakože asi ano) a chce si muže udržet, nemůže se chovat jako hysterka. To by vedlo opravdu jen k rozpadu vztahu.On je totiž rozdíl, jestli je muž chronický kur..ik (toho je opravdu nejlepší poslat do háje) a nebo jestli "jen "vlivem neshod doma hledá pochopeni u někoho jiného.
aha, nemá parohy...a psaní si před ní s nějakou pindou, co jim rozvrací manželství je zcela standardní situace :D...jasně....máme na to každej svůj názor, já jen řekla, že mě nepřekvapuje, že si chlapi k ženským tak dovolujou, když jim to samy dovolí. Jak říkám..autorka sama ví nejlíp jak se v takové situaci zachovat a stejně se zařídí podle sebe....🙂 nezbývá než ji popřát, aby to nějak ustála...
Nemyslim flirt,jen vim,ze chlap kdyz ma babu jistou-tak to neresi,ake jakmile zjisti,ze zas tak jista i s detmi neni zacne se bat...takze ja bych se oblikla,nalicila,udelala ze sebe sexy zenu.(i kdyby to melo byt jen na prochazku s detmi)vzdyt zena muze byt sexy i doma v teplakach,ale zalezi na tom jake ty teplaky ma ze...kdyz si obkeces nejakou peknou,cistou tepkakovku tak jsi vic sexy nez ve vytahanym tricku a diravyma spinavyma teplakama..no a bud mila,usmevava,flirtuj s manzelem,skus zmenu v posteli...a kdyz toto nezabere,tak je to idiot a nevazi si toho co ma,a nejaka pipina,ktera mu hladi ego ta ti nesaha ani po kotniky!!!
@tymothy no, uplne jista bych si tema parohama nebyla..., ale to nakonec neni podstatne..., souhlasim vlastne s tebou i s tinou, jde o to, ze pokud mu ma zakladatelka delat doma pomysleni a ok, tak vztah vyladit zase zpatky, tak minimalnim pozadavkem by z me strany bylo, aby si s tou damou prestal dopisovat a travit veskery cas....protoze jinak je to mirne receno, fakt postaveny na hlavu, a povidacky o tom, ze je to jen kamaradka, nebo jeste jinak, pokud by to fakt byla jen kamaradka, tak mu poradi, at doma udela pohodu, jedou s zenou na vikend a zkusi zase najit spolecnou rec, urcite by s nim ta kamaradka netravila veskery volny cas, aby mu to doma jeste vice zavarila, to kamaradky, pokud vim, nedelaj
no ono je hezké nadávat na dotyčnou.... ale na nevěru musí být VŽDY DVA..... a asi budu možná trochu zlá ale pokud vztah funguje nemá jeden z partnerů důvod hledat jinde.....pokud jsou oba ve vztahu spokojeni jsou spolu..... a mám názor na to že pokud se jednou stane něco takového stane se to znovu... uvažovala bych nad tím zda má takový vztah cenu a hlavně zda má smysl o něj bojovat když evidentně s autorkou nechce být a vzdát se "kolegyně"... Teď se bude X-let trápit a "utečou" jí nejlepší léta, která by mohla prožít s někým kdo o ní bude opravdu stát...
Myslím že za každou cenu se snažit udržet nefungující vztah není řešení....
Pojem parohy neni jen v souvislosti se sexem. Kazdopadne i kdyby mu "dala" 3x denne tak si klidne odskoci jeste 2x jinam. A jestli to bude delat jen, protoze si mysli ze tim chlapa udrzi tak tezko. Jiskru ani touhu to mit nebude. Ja mam teda sex za neco co beru jako prijemnou cast zivota kdyz je vsechno v pohode a ne to delat s donucenu. Pokud se s chlapem rafnu, chut me minimalne ten den prechazi. Problemy se proste neresi tim, ze budu za uplnou pipku.
@koulekulata přesně tak...v případě že bych byla v pozici dotyčné tak bych se tedy určitě nesnažila ho svádět. Je to dospělý svéprávný člověk a to samé i já. Pokud si chce psát s kolegyní a shazovat mě před ní tak ok ale ať nečeká teplé večere, sex apod.

Na dost lidi působí takové ty nostalgicke vzpomínky. Takže udělat dobrou večeri, pote si spolu sednout, vytáhnou fotoalbum a vzpomínat na to, jak vam bylo fajn a co vse jste spolecne zazili.