Peníze - nedostatek a více dětí. Jak na to stále nemyslet?
zdravím nechci moc dlouze se rozepisovat ale chtěla bych si popovídat s někým nebo
probrat to s někým kdo to má podobně a když musí řešit více peníze
má více dětí a jsem z toho frustrovaná a opravdu hodně
jako vím že dětem nestačí moc že jim stačí když se jdeme projít ven nebo tak ale prostě
stačí i pokud jdeme do obchodu nebo tak nemohu jim něco koupit jen tak
trápí mě to
i když vím že to asi řeším moc jen já
manžel do práce chodí ale i tak mi přijde že ty peníze prostě nestačí jako se 4dětmi
co pak kroužky atd?kdyby prostřední syn neměl 3kroužky v rámci školní družiny kdy to jsou zatím jen stovkové uhrady tak by asi ani nechodil
já bych šla do práce hrozně ráda ale hlídání není a nejmenší (10měsícu) má lepší někdy horší
dny i to spinkání je jednou tak podruhé tak
přála bych si řešit něco jiného chci si užívat i ty děti ale když pominu i to že veškerý program
je na mě a že náš táta je prostě gaučák
trápí mě že občas musím řešit jestli jim vubec koupit kokino nebo zmrzku nebo tak
mám třeba kamarádku ta má děti 3 a zase je s nimi pořád sama ale v tom rozdíl není když chlapa mám třeba doma a stejně se dětem věnujijen já
ale není to o závisti to ne ona třeba zase peníze řešit nemusí ale jen mi to přijde moc líto
zase si říkám že mužeme být rádi že všechny ty 4děti jsou zcela zdravé atd
máte někdo radu jak to vytěsnit více z hlavy abych na to nemusela pořád tak myslet?
@shaun40
lyze a lyzaky se daji pujcit nebo koupit bazarove,neni to zase takova palka 🙂
@martiina_ano jel by.Ale nikdy o to neprojevili zájem.
@ai30
ty bud trpis schizofrenii nebo mas velke problemy s pochopenim psaneho textu.on tady nekdo psal,ze to dite na lyzak posilat nema nebo nesmi?
@zelenaesmolda Teda neměla jsem nervy číst do konce, ale jsi normální, že tady radíš samoživitelce sáhnout do železný rezervy, obzvlášť když je podle tebe ještě nízká, kvůli lyžáku? Sorry, ale když @shaun40 skončí na neschopence, tak zážitkama z lyžáku děti nenakrmí.
@shaun40 Nenech se znervóznit, děláš to dobře.
@zelenaesmolda Btw pravidelně servisovanej kotel nám neopravitelně “bouchnul” vloni v zimě a byli jsme v tom za 60 litrů za novej, jen to fiklo.
@vineta
jenze ona ze zacatku vubec nenapsala,ze ma neschopenku.pokud by normalne pracovala tak nevidim duvod proc do rezervy kvuli lyzaku nesahnout.nebo snizit synovi kapesne aby ho neutracel za sladkosti by taky bylo reseni.
@zelenaesmolda O to přece vůbec nejde, dnes normálně pracuješ, zítra můžeš být na neschopence, je to něco, s čím musíš počítat, i když jsi třeba zdravá jako řípa, pokud na tobě visí živení rodiny.
@zelenaesmolda Muj syn miluje sladkosti a je hubeny tak proč by si nemohl dát po oběde třeba sušenku .Jeho kamarádi si taky něco kupují.Jdou ze školy kolem krámku tak si koupi něco dobre.Nevím co je na tom špatného.
@shaun40
spatne by to nebylo kdyz je penez na zbyt.na druhou stranu proc by si musel denne kupovat sladkosti?k cemu je to dobre?a nejde o to jestli je hubeny nebo tlusty.ja bych ty penize radsi vyuzila jinak nez utracenim za mlsky.
@vineta
ano,musis s tim pocitat ale zase nemuzes zit porad v tom,ze treba zitra prijdes o praci.to bys jenom prezivala protoze by sis nikdy nicim nemohla udelat radost.
@zelenaesmolda Ona sobě a dětem radost dělá, ale v kontextu rezervy, na kterou nechce sáhnout, a taky v kontextu toho, co jim radost fakt udělá. Ty máš představu, že radost= lyžák, ale to má každý jinak. A sahat na rezervu kvůli lyžáku, kor nijak zvlášť vytouženýmu, mi prostě nepřijde rozumný.
@vineta
pokud po nem deti netouzi tak je to v poradku.je to jeich volba.jiny pripad by byl kdyby po nem opravdu syn touzil,byla by skoda mu ho nedoprat.lyzaky jsou vetsinou jenom jednou 🙂
@vineta A to mám hypotéku .Jednoho dne jsem šla na pravidelnou roční prohlídku z fabriky.Nic mi nebylo normalne jsem fungovala.Jenom me trápila únava ale tím že pracují na tři směny tak jsem myslela že je to únavou z nočních. Kvůli riziku hluku musíme byt vyšetřování na ušnim a tam mi paní doktorka zdědila že musím neprodlene na endokrinologii a tam jsem byla odeslána na operaci ŠŽ a po histologii mi řekli že mám rakovinu.Pak jse zjistilo že metastázuje do plic.Tak jsem na devět měsíců skončila na neschopence.A moje spolubydlící z nemocnice nevěděla vůbec nic dostala od mamky poukaz k narozeninám ke kosmetičce a ta ji na krku nahmatala bulku.A v červenci umřela zůstali po ni tři malé dětičky. Mého syna spolužákuv tatínek havaroval byli hodně bohatý. A díky jeho nemoci přišli o všechno exekutoři im zabavili barák auto.Co tim chci říct?že ze dne na den z minuty na minutu se ti muže změnit život a to tak že skončiš třeba na ulici.A zjistíš že nějaký lyžák ti je ukradeny.
@floruska letaky pres postu muzes roznaset i s miminem. Sice jina situace, ale podobny problem. Otec od nas odesel, kdyz mi byl rok. Mamka ac se snazila, nemohla mi dat co by chtela. Uz jako male dite si pamatuji a zustalo to ve mne do dnes jaky to byl pocit, kdyz mi mamka nemohla koupit kinder vajicko, pozdeji, kdyz jsem jedna z mala zustala ve skole a ostatni jeli do Anglie. Zarekla jsem se, ze nikdy nedopustim, aby tento pocit nekdy zazila ma dcera. Delala bych vsechno proto, aby k tomu nedoslo. Ver, ze ti bude samotne lepe s detmi nez s alkoholikem.
@shaun40 já jsem třeba na lyžáku byla a pro mě to bylo třeba utrpení. Lyžovat jsem se stejně nenaučila a od té chvíle jsem pak nikdy na lyžích nestala. Pokud v tom člověk nevyrůstá odmalička, tak ho nějaký lyžák nemůže vůbec trápit.
Tam jde fakt jen o partu kamarádů, že nebude s nimi.. ale sama píšeš, že nikdy nejela celá třída, takže taky o nic nepřijde..
@klea81 vařit umíme všechny a někdo bere si zajít na večeři jako kulturní zážitek.. třeba já.. Asii, Itálie, Mexiko, česká klasika jako kolena, zebra, křidélka,.. vsechno umím udělat, ale venku cca 2x měsíc mi to neskutečne chutna. Navíc se musím hezky namalovat, obléci a chlapa mám takový dvě hodiny naproti sobě a nemůže mi nikam utéct😉)
@loylii
mame to stejne 🙂
Zelenaesmolda radi a vyčíta@konidana hned v úvodu že nemá žádnu rezervu.A @klea81 neodpověděla proč má jenom jeden příjem. Kdyby byla na mateřské tak mají příjmy dva.Tak mi z toho vychází že nepracuje sedí doma na zadnici a radi lidem jak hospodařit s penězi které ona ne vydělává. A nebo živý manžela tímto pádem by se mela zamyslet nad svým životem. Jinak nechápu ten jeden příjem. Tak zelenaesmolda jedné radi mít rezervu a druhé rádi ať sahá do rezervy.Tak to nechápu 😕
klea81píše taky mám dvě deti.dcera má jeden kroužek.Syn kroužek zatím nechtěl. To znamena že na mateřske není. Tak že dětičky jsou velke.A buďto se nechce pracovat ji nebo manželovi a bude tady radit .Jedině co mě dokáže naštvat jsou nemakačenka.
Jinak teda na téma kroužků, že jsou drahé. Ze začátku je nejlepší, jak už autorka sama píše, využít družinu nebo kroužky ve školce, zpravidla se tam platí jen materiál. Pro větší jsou už kroužky dražší, ale dají najít, které nezruinují rozpočet. Třeba badminton u nás stojí 1000,- na rok, z toho 500,- přispěje pojišťovna. Vybavení se dá v Decatlonu koupit zá pár kč. Sportovní kroužky v Sokolu vyšly ještě levněji, taky na ně přispěla pojišťovna. Tanec pro dceru už vychází na víc, tam se musí i zaplatit kostým a předpokládá se, že dítě se bude účastnit tanečních soutěží se svým teamem, tam se platí zápisné, cestovné atd. ZUŠka taky už vychází na víc. Naopak třeba pěvecký sbor v rámci školy nestojí vůbec nic, mají zkoušky, občas soustředění ve škole, mají koncerty, vystoupení, soutěže... Koupila jsem jen sborové oblečení, které může ale nosit i běžně. Cestovné ap. jim hradí škola z darů od různých přispěvovatelů, účast na akcích se bere jako reprezentace školy 🙂

Já teda nechápu, proč jste se tady pustili zrovna do @shaun40... vždyť je dobře, že má nějakou rezervu a když by do ní sahala při každé příležitosti (tu je to lyžák, tu vánoce, tu nějaká super akce dětí se školou, tu tábor apod.) tak za chvíli má po rezervě. Věřím, že pokud by její syn doma škemral a na lyžák moc chtěl, tak že to s ním vymyslí.