Pivo, pivo a zase pivo

jahodi
25. bře 2016

Prosímvás já si tu občas vypustím ventil, možná jste tu někdo zahlídli některé moje předchozí diskuze a možná máte chuť mi jen napsat Proč jsi s ním byla než jste měli dítě? Proč jste se snažili o dítě a proč ho te%ď s takovým máš...? Chci jen napsat že někdy z diskuzí načerpám možnosti jak s tím individuem co mám doma, nějak fungovat po úletech zase dál, on se taky většinou po nějakém podobném excesu (kdy se už vážně musím vypsat) snaží, ví že přestřelil. Někdy si tu prostě jen vypouštím páru. No, beztak to řada z nás zná, že když se ten můj teď chová tak vzorně že napíšu jiné proč s ním je, ale už jí nejdu napsat když ten můj udělal takovej kousek že se s ním okamžitě chci rozvíst a udělala jsem jasnou životní chybu, že 🙂 (A kdo říká že ne, ten to dělá dodnes 😀 )

Takže. Asi před 3 rokama začal víc pít pivo. Třeba dvě lahvinky, a vždy striktně o víkendu (sám to tak komentoval že by si to před prací nelajsnul) a jen v létě. A postupně to máme tak, že léto neléto, zima nezima, a dvě lahvinky znamená dvě pet lahvinky - byly tu i pokusy že si koupil víc třeba ve slevě, ale chlapec nezná míru.... takže zatím to teda drží že si domů víc než dvě petky nekoupí. A jako snaží se aby to nebylo před prací, ale znamená to například že ne před směnou, ale že jel dneska na půl den dělat svůj vedlejšák.. ano jel autem.... no pěnim teda. Takže to jeho pití a ponocování je tak určitě 3x týdně v průměru. Dřív to bylo "na žal" - když se nám nedařilo to dítě (kdo nezná náš příběh, dočkali jsme se po 9 letech - už to bylo opravdu příliš moc, to jako uznávám) teď to je "protože se mu po tom dobře spí". Když se k tomu přidruží ignorace nějakýho normálního zodpovědnýho chování, je z toho situace, že šel spát v půl třetí protože mě probudilo světlo a napsala jsem mu vytočenou SMS. A ráno vstal po 4 hodinách spánku a jel na ty kšefty.
Loni mu zjistili neočekávaný zdravotní problém kvůli kterému musel skončit v těžké práci, rád nezapomene zmínit jak ho to bere ty zdravotní komplikace, no tak tohle je vynikající lék na to zdraví, že. Naštvaná sem až na půdu jako. 😢

yipee
25. bře 2016

Tvůj manžel je alkoholik - posouvání hranic, nezodpovědnost, výmluvy. Takový člověk musí chtít sám se změnit. Do té doby bude mít alkohol vždy přednost, ať se ti to líbí nebo ne

ladie
25. bře 2016

Jako dvě pet lahve, co jsou 2 litry? Jakože 8 piv? No to je mazec! Tohle bych dokázala pochopit jedou za uherský rok s kamarády v hospodě, ale rozhodně NE doma a ještě sám. To má chlapec sakra problém a měl by ho řešit.
Tohle bych doma nestrpěla. Ani omylem!! Tím neříkám, že jsem abstinent. Cca obden si s manželem dáme lahev dobrého vína - ale spolu! Každý má dvě skleničky, popovídáme si u toho...

jahodi
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
jahodi
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
ladie
25. bře 2016

@jahodi právě. Kdybyste si dali večer spolu, tak to beru. Ale tohle "tajné" popíjení, ponocování, chlastání před kšeftem a nedejbože před řízením!!!! Kdyby přes den pil aspoň nealko...
Každopádně to muíte pořádně probrat. Tohle už fakt není v normě.

puresin
25. bře 2016

@jahodi To me fakt mrzi, je to masakr dve petky.. Muj manzel je z pivovarske rodiny, kde se (o vikendu) otvira prvni lahvinka v deset dopoledne

puresin
25. bře 2016

Jsem to omylem ideslala driv. 🙂
A u nas doma si nasi daji puvo napul tak max. ke kachne na splachnuti. Takze me to taky stvali, i kdyz manzel v tom zdaleka tolik nefrcel, co bydlime spolu. A pak si koupil rybarsky kajak, drahy jako blazen, a dohoda znela - ano, kup si ho, ale jinde musis usetrit. 🙂 Od te doby pivo doma nemame VUBEC, jedine tak pro navstevu. Ani se necukal a oba jsme spokojeny.
V Tvem oripade nevim, jestli je neco, o co by tolik stal. Jestli ne, budes mu asi muset dat vedet, ze jestli stoji o TEBE A PRCKA, musi to ho nechat, aspon v takove mire.
Drzim palce!

jahodi
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
ivetka7686
25. bře 2016

@jahodi muj pritel prijizdel kazdy patek z prace opily,tak jsem mu jasne rekla bud ja a miminko a Nebo chlast plus,ze mu rikam,ze se vratim zpet do Cr a mimco nikdy neuvidi(ziju v UK) a funguje to.Hodne stesti,ale s alkoholikem bych nezila,je to tezke,ale mysli na sebe a deti

jahodi
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
ivetka7686
25. bře 2016

@jahodi tak mu to rekni 😁

puresin
25. bře 2016

@jahodi Kdyz mne se trosku zda, ze jak si zvykl na to mnozstvi on, tak sis zvykla i Ty. Ze se po tom nezlije neni vyhra, jen brzy bude potrebovat vic, aby se dostavil stejny efekt jako po tech sesti. Nezvykej si na to @jahodi, to je cesta do pekla. Dej mu nuz na krk, at toho proste necha, jinak vas vymodleny prcek bude mit jen jednoho rodice, na ktereho bude moct byt pysny.

japona
25. bře 2016

@jahodi Ze zkusenosti z okolí doporucuji si pro sebe stanovit hranici, za kterou nepůjdete (např. poveze dítě ozralej autem..), podáte žádost o rozvod a každý půjdete vlastni cestou, jinak vás to zničí. Nejprve ho budete omlouvat (zas tak moc nepije, "jen" par petek, ozralej jezdí jen občas; je nemocnej, ..atd.), pak omlouvat před ostatními, kteří vám budou říkat, že už to přehání, pak budete vše řešit sama (protože on nebude schopen fungovat, bude nespolehlivej, příp. nebezpecnej), a pak budete zobák antidepresiva..
Výčitky či prosby nemají smysl, on problém nevidí, řešit to začne (a to jen mozna!), až ho pošlete do haje

jahodi
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
japona
25. bře 2016

@jahodi Právě proto si (pro sebe) stanovte, co už neprekousnete a odejdete. Je to možná drsne, ale je to jedine řešení. Někdo možná namítne, že "v dobrem i zlem", ale život mate jen jeden a pokud on problém nevidí (davka se zvyšuje, řidi nalitej, debatovat o tom s nim nelze), šla bych si po svých. Je možné, že se pote vzpamatuje a pujde lecit. Je možné, že se uchlasta..

lrg
25. bře 2016

Nemá práci a pije čím dál tím víc a neustále si to omlouvá? Ať si přečte Zabiják od Zoly. Sice je to kniha stará 123 let, ale určitě by se v tom našel a snad i zděsil..... Neznám tvůj příběh, nečetla jsem tvoje diskuze a nevím další okolnosti, jaký je jinak manžel, otec, člověk.... Jediné co ti k tomu můžu říct je, že život je příliš krátký, než aby ho člověk prožil s někým, s kým není šťastný. Lidi se ve své podstatě nikdy nezmění. A s alkoholikem by člověk ani nevěřil, kam až to může vygradovat.

werik153
25. bře 2016

@jahodi Píšeš, že začal pít někde před 3 lety, co tomu tedy předcházelo ?

Kamarádky přítel je dle mého taky alkoholik, každý den si musí dát alespoň 2 piva. Když mu dala na výběr, že buď chlast a nebo ona a dítě, tak nejdřív se odtáhl a pak že teda přestane, vydrželo mu to asi rok, nakonec se na ně vykašlal a odešel. 2 piva to byly v týdnu a přes víkend celá basa.

jahodi
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
majkoz
25. bře 2016

@jahodi Omezuje jeho pití jeho, Tebe, Vaše dítě, v čem a jak? To jsi nenapsala.... Píšeš jen, že tak 3x týdně vypije šest desítek za den. Co u toho dělá? Pracuje(manuálně-něco doma, opravuje...), odpočívá(u PC, TV atd...), nebo jen tak zevluje? Kdy pije? Hned jak přijde z práce hodí kopýtka nahoru a pije pívo? Nebo pije to pívo večer, kdy Ty už jdeš spát?(ten Tvůj zážitek, že Tě v půl třetí probudil,,,) Co dělá ty zbylé 4 dny v týdnu, kdy si pívo nekoupí? Máš s ním nejspíš problém i někde jinde, než v tom, že si koupí třikrát týdně pívo... Nazýváš ho individuem... Je to teď tak diametrálně jiný člověk, než jakého sis brala? Máš ho ráda?

kika_21
25. bře 2016

Argumentuj zdravím.Náš děda na tohle dojel a jinak byl fajn. Babička je teď sama , je jí smutno. Zemřel v 70 ti na tento způsob života. A život rychle ubíhá, nemysli si.Máš ho ráda, tak tu nechceš být jednou sama. Hotovo. 😉

stellamaris
25. bře 2016

@jahodi tak to pomaly zacina, ja pivo nemusim.Byvaly muz ho chlastal na zaciatku nasho vztahu iba po praci a po 8rokoch ku koncu vztahu vychlastal za vecer aj celu basu,cize 20flasi.Alkoholik sa stal podla jeho slov kvoli praci,kolegovia ho osmievali a on to nezvladal.Tym pivom nase manzelstvo skoncilo u rozvodoveho sudu.
Tak skus hodit rec s muzom,preco pije,kde je problem.Argumentuj aj tym,ze si chlastem nici zdravicko.

alboo
26. bře 2016

Je ti ode me nehezke. Ale doma to asi nemate moc v pohode. Mam totiz pocit ze sem nedavno cetla jeste jiny tvůj problem. Mate 5m dite a manzel takhle pije, jezdi napít napítej, nefunguje. Tak ja nevim na co cekas? To ohledne piti, jak to popisujes je opravdu zavislost a timto to neskonci, bude hur. Znici zivot sobe, tobe a diteti taky. Byla by chyba si myslet ze to bude dobry. Dite bylo zrejme planovane, to ale nechapu. .. ja osobne si bych takto nemohla. Drzim palce