icon

Pokoj pro nevlastního syna: Je nutný vlastní prostor?

7. únor 2024

Ahoj,

Mam 2 dcery, každá má svůj pokoj. No a partner má jednoho syna. Kterého má 1x za 14 dní na víkend. V době už není žádný volný pokoj. Jako jo, mám pracovnu, ale vzhledem k tomu že v 99% času pracuji z domu tak te se odmítám vzdát. Mi přijde zbytečné mu zařizovat pokoj a hlavně se mi nelíbí varianta že by 10leta dcera měla pokoj s 4letou. Jako kdyby ho měl v trvale péči nebo ve střídavce, tak by jsme asi nějakou variantu museli najít, ale takhle 🤷‍♀️ abych to uvedla na pravou míru. Partner i já si myslíme, že je to zbytečné, partnerova ex řekla, že pokud nebude mít svůj vlastní pokoj, bude dělat vše proto aby se nevidali. Toto řešíme ještě před společným bydlením. Stěhovat se bude on ke mě. Jak by jste to řešily vy? Žárověn je tu někdo kdo je v postavení té matky a mohl by mi říct názor na to? Moje dcery, taky nemají u otce vlastní pokoj, ale on bydlí sám a v době kdy přijedou k němu spí ony v ložnici a on v obýváku. Nevic je bez partnerky a dalších děti. Takže to z mého pohledu nemám šanci usoudit. Nic méně ony jsou s otcem tak 1x za měsíc (je kamionak a málo kdy je doma)

Strana
z6
kolibricek36
9. únor 2024

Jevanecky, moc jsem to nepochopila- vyhrožuje Rakouskem a pak souhlasí...
Taky moc nechápu co mu jako máš kupovat ty snad jsi jeho matka? Jako dárek k narozkam nebo k vánocům budiž. Ale platit nějaký kroužky. Předpokládám že přítel platí alimenty.
Já mám dojem, že si našla zazobance. Který ji ovšem nedá na syna nic.
Přeji hodně sil, protože asi tohle nebude konečná. 🍀🍀🍀

miryp
9. únor 2024

😂😂😂 To exka trošku ztratila pojem o tom, čí je to dítě, ne? 😂😂😂 Ty opravdu nemáš vůbec žádné povinnosti ve vztahu k jejímu dítěti. Stěhování do Rakouska bych se opravdu nebála, to je jen další hra na city, protože ví, že se kluci mají rádi. By potřebovala proflákat z obou stran, aby se konečně vzpamatovala a přestala poškozovat zájmy vlastního dítěte. Aby se nedivila, až si ji soud předvolá k řízení o střídavou péči...

ai30
9. únor 2024

Naahodou, ex je velmi skromna. Normalni by prece bylo, ze kdyz ty sobe neco koupis, tak abys neco ve srovnatelne hodnote koupila i ji. 🤣🤣

miryp
9. únor 2024

@ai30 a musím se jít převléknout 😂😂 Ta představa mě úplně zbořila 😂😂
Ale autorky je mi fakt líto, protože srážka s takovou slepicí musí být vyčerpávající...

sorboni30
9. únor 2024

Měl si nahrát rozhovor s ní, protože tohle je víceméně vydírání a u soudu by a tímto neustoupila..pokud neuděláš toto tak ho už neuvidíš? Ona si neuvědomuje že za to může mít doooost velké problémy s tím co říká... Příště ať si vše nahrává a archivuje SMS. Je to pak vše snažíš u soudu když ex hrabne

rejalin
9. únor 2024

@sorboni30 přesně tohle jsem chtěla napsat- nahrávat a schovávat sms, maily.. zní to paranoidně, ale u takovéhle **** člověk nikdy neví..

autor
9. únor 2024

@ladyhacek jak je na tom jazykově netuším, vím že je vyučena. Mě spíše zajímá kolik si myslí, že vydělávám já 😅 děkuji, obávám se že to bude ještě horší.

autor
9. únor 2024

@kolibricek36 taky jsem to nechápala, respektive pořád nechápu. Chlap platí alimenty + jdou napůl s většími vydaje (škola v přírodě, lyžák atd... Na podzim mu nakupoval veškeré zimní oblečení a tak, takže bych neřekla, že to musí tahat sama.) + ona platí zoo kroužek a on platí sportovní. Do toho jim nehodlám kecat v tom mají nějakou svoji domluvu a funguje jim.

autor
9. únor 2024

@rejalin je fakt, že nás to nenapadlo nahrát rozhovor, ale když po něm něco chce (třeba peníze) nebo nejede kluk k němu v domluvený termín, tak to po ní chce i písemně (ať už SMS, nebo email) aby bych chráněny.

autor
9. únor 2024

@miryp kdyby jen vyčerpávající. Chlap řekl něco ve smyslu, že by pochopil kdybych ho kopla do prdele a našla si někoho s normální ex nebo bezdetneho 🤷‍♀️ jako naštěstí se nehadame kvůli ní, ale příjemné nám to taky není. 😅 Já budu muset mému ex připomenout, že jsem vlastně výhra pro něj 😅 protože já jsem měla jen jednu podmínku a i ta mu přišla padla na hlavu 😅 (chtěla jsem se aspoň poznat s člověkem, který bude patřit do života mých děti).

martinka_33
9. únor 2024

Tak ta je dobrá.. Do Rakouska se stehovat s klukem nemůže, s tím by otec musel souhlasit. Přeju pevné nervy.

kolibricek36
10. únor 2024

Tak v tom případě nevím co by chtěla. To bude pěkná nána.

miryp
10. únor 2024

Je fajn, že si partner uvědomuje, že to pro tebe musí být krajně nepříjemné a současně je fajn, že si tou její hrou nenecháte zasahovat do vašeho vztahu mezi vámi dvěma, což si myslím, že i sem její snahy sahají. Já bych tu její hru otočila proti ní - jakmile by zase začala vyhukovat o tom, že ty máš dělat to či ono, rázně bych ji utnula, připomněla jí, že vyživovací povinnost vůči klučinovi mají výhradně oni dva a ověřila si, zda těmito kecy chce naznačit partnerovi, že není schopna o syna, jehož má ve výhradní péči, ani přes výživné a další financování ze strany partnera, řádně pečovat. A pokud ano, tak že samozřejmě může výhradní péči převzít on a ona bude platit "jen" výživné a polovinu větších nákladů k jeho rukám... A co se týká toho sebelitování, jak ona chudák malá pracuje ve fabrice, tak k tomu bych jí uvedla pouze tolik, že nikdy není pozdě doplnit si vzdělání tak, aby na pracovním trhu měla lepší uplatnění. Přeji vám, abyste byli dostatečně odolní a zvládli překonat bez újmy období, než se exka popasuje se svými "démony" v hlavě...

kolibricek36
10. únor 2024

Jinak pro jistotu bych si všechny paragony co chlap kupuje synovi zakladala, protože jako nevím asi jsem paranoidní, nikdy nevíš co se jí honí hlavou. Kdyby u soudu vytáhla že je na vše sama, tak ať to má čím chlap doložit.

irmamala
10. únor 2024

Vitej do klubu silenych byvalek😀 Nam udelala ze zivota peklo, ale musim rict, ze nas paradoxne strasne sblizila a diky tomu, co jsme s ni zazily, se vubec nehadame a neresime picoviny. Jsme radi, ze jsme to ustali a jsme spolu. Bohuzel proti nam dokazala tak dokonale naockovat manzelovu dceru, ze se s otcem odmita vidat - ozve se jen kdyz potrebuje neco zaplatit. Takze se da rict, tim, ze neustoupil natlaku a vydirani, prisel “kvuli mne” o jedine dite. Neni na svete nic horsiho nez starnouci, osamela, zapskla zenska…..Ja nemam taky s byvalym ted zrovna idealni vztah s ex, strasne me ojebal pri vyporadani majetku a jeste odmita platit alimenty. A nikdy bych je proti nemu nestvala, protoze to stejne vzdycky nejvic ze vsech odnesou ty deti.

sorboni30
10. únor 2024

Jak už jsem psala..hovory nahrávat. A jinak ti řeknu, že s mým ex mám kluky dvojčata, posílá mi alimenty a dál ho nezajímá. Nějaké kroužky platit? Neexistuje. Řekl mi, že mi posílá dost a nic víc platit nebude. Takže záleží kolik tvůj muž platí alimenty když platí pak i kroužky. Můj ex vydělával hodně, takže alimenty jsou vysoké. Takže po něm fakt už nic nechci a souhlasím s ním. Každopádně každý máte svůj život a ona v něm nemá co dělat. Nesmí vám určovat co budete nebo nebudete dělat. Vy ji taky neleze do soukromí do domu a neurcujete ji co s mi se synem dělat nebo ne. Když si tvůj přítel vezme syna, je jeho věc kam s ním půjde, pojede.. to samé když je syn u ní tak ona si sním může dělat co "chce". Každopádně ty bys měla být úplně mimo vše, jen jako sledující..vše má rešit partner. Pokud tě žádá o radu, ok ale ty se s ní nemusíš vůbec ani bavit. Ne tak aby si ona diktovala podmínky u tebe? By letěla jak eroplán tohle zkusit na mě 🤣
Mám dobrou právničku, takže jsem dobře proškolena o všem tomhle.. jsem rozvedená 4 roky takže to vše máme za sebou

sorboni30
10. únor 2024

@irmamala to je jak u nás. Dcera partnera k nám nechce jezdit, protože ji matka naočkovala. Jen je dobrý když malá chce neco koupit.. nemluve o tom, že má 7 let a spí s matkou stále v posteli, protože prej nechce spát sama v pokojíčku. Spíš to vyhovuje matce, protože ta si chlapa nedokáže najít a stále se nemůže smířit s tím, že partner je s námi. U nás to zkoušela taky, že chce spát s námi v ložnici v posteli. Jsem ji ale hodně rychle vyhranila, že ať se jako nezlobí, ale máme narozené miminko a to bude kde? Na zemi? Takže musela spát v pokoji s klukama a tam nastal problém, že ona k nám jezdit prostě nebude.. a taky nejezdí..Ex jsou šílené.. Jako jo taky jsem ex, ale moji synové nechtějí jezdit k otci, protože tam má přítelkyni se dvěma dětmi a ta jeho přítelkyně dala mému synovi facku..nemají ji rádi. Ale snažím se aby k němu jezdili.

miryp
10. únor 2024

@sorboni30 hele jedna věc je, když se ex chová jako pinda, ale na tom, že 7leté dítě chce spát s rodiči, protože se tak cítí bezpečněji, není nic k démonizování. Pokud to tvoje starší děti nepotřebovaly, nebo jsi tyto jejich potřeby odmítala uspokojovat, neznamená, že to jiné děti nemohou mít jinak a že všichni rodiče přistupují k potřebám svých dětí stejně. Našim dětem je necelých 10,5 a 8,5 a stále mají dny, kdy chtějí spát s námi, protože se tak cítí v bezpečí. A vyhovím jim pokaždé, když to potřebují, protože si živě pamatuji ze svého dětství noci, kdy jsem se v jejich věku budila nočními můrami a pak se bála usnout a klepala se strachy sama v pokojíku...

somalicats
10. únor 2024

@sorboni30 no, takze ses zachovala uplne stejne, jako ex Tveho partnera. Myslim, ze si spolu nemate co vycitat. Sedmilete dite v dobe po rozchodu rodicu ma v zivote takove veletoce a Ty mu seberes tu jednu jistotu, kterou mohlo mit - spani s rodicem. To ses fakt borka.

irmamala
10. únor 2024

@sorboni30 jo, tak to je presny. Moje deti taky moc nechteji k ex, protoze si nerozumi s jeho pritelkyni a hlavne s jejim synem. Ale po tom, co mam za sebou, mu do vztahu opravdu nekecam a deti presvedcuju, ze to bude dobre. Manzelova dcera k nam nejezdi vubec, za ty dva roky jsem se s ni videla jednou na bowlingu. Je to hrozna skoda, protoze spolu meli strasne hezky vztah a byli spolu kazdy vikend, kazde volno. A ted uz je jen kasicka, pritom neudelal nic spatneho, s jeji matkou se rozesli kratce po narozeni. Nechapu takove zenske, ktere si neuvedomi, ze nejvic ze vsech ublizi tomu diteti.

autor
10. únor 2024

@sorboni30 alimenty platí soudem určené (poslední zvyšování u soudu bylo tuším červen / červenec minulý rok). To že platí nad rámec je jeho svobodná volba.

autor
10. únor 2024

@sorboni30 a k tomu společnému spaní, kdyby chtěl spát s otcem tak v tom mu bránit nebudu. Moje 4leta taky spí se mnou když chce (a poslední dobou je to velice časté) a ta starší se jednou za čas taky ozve, že by chtěla spát se mnou.. Nemám problém jim v tom vyhovět... Kde jinde by se měly cítit v bezpečí než u mámy / táty. V době kdy by přijel kluk k nám a chtěl spát s tátou bych spala v obýváku nebo s mladší dcerou.. Zasahovat do jejich vztahu, tím že budu odpirat potřeby dítěte, nemám v plánu.

jancazao
10. únor 2024

Mě taky mrzí, že naše děti neudržují vztah se svým otcem i když s ním v mnoha věcech nesouhlasím. Jezdili k němu rádi, ale potom si našel přítelkyni se 2 dětmi a ještě mají spolu syna. Já ji nikdy neviděla, děti velice málo, protože když tam přijely, byla zavřená v ložnici a v podstatě nevylezla za celý víkend. Ale nejvíc jim vadí ty její děti.

sorboni30
10. únor 2024

@somalicats co to meleš? My jsme měli narozené malé miminko a ona si 6 leta vymyslí, že chce vystipat miminko z ložnice, protože tam chce být ona a my se budem přizpůsobovat ji? Si trošku mimo! Partner ji řekl, že s ní bude spát v pokoji který ještě máme a ona odmítla a řekla že v žádném případě, chce být prostě v ložnici místo miminka! Takže mě tady nepiš, že jsem se zachovala stejně! Partner ji řekl, že v žádném případě miminko nebude spát jinde než v ložnici v postýlce s maminkou. Ona se urazila a od té doby prostě k nám nechce..Když jsme za ní jeli a vzali ji do herny se všemi dětmi.. Tak schválně šla, malá začínala chodit a shodila ji, protože si myslela že ji nevidíme. Synové malou chránili a hlídali a báli se aby ji něco neudělala. My jsme byli hodně tolerantní, vysvětlovali, snažili se..ale její matka ji prostě nakecala hnusy a vím to, protože když v autě jel partner s malou, ona mu řekla :maminka mi řekla, než se narodilo miminko že mě nebudes mít rád a máš ji radši jak mě. " Takové řeči vykládat dítěti? Tohle říkal i ex mým synům. Ale já jsem s nima po celou dobu těhotenství mluvila s zjišťovala je jak mám všechny ráda a budu stejně a díky tomu kluci svoji sestřičku miluji, chrání ji a mají krásný vztah. Tak mi tady nepiš, že jsem stejná jako ex v diskuzi! Udělali jsme maximum proto aby byla malá spokojená u nás. Znám ji od dvou let a vždy mě měla ráda, ale postupně se ke mě začala chovat jinak a od té doby ce se narodila naše malička, úplný konec.

somalicats
10. únor 2024

@sorboni30 Tak je pak ale potřeba to napsat jinak. Ten Tvůj první příspěvek vyzněl tak, že holka chtěla spát s tátou a Tys ji vyštípala, ani slovo o tom, že tam padly jiné varianty řešení. Tak nemel Ty a chovej se slušně.

sorboni30
10. únor 2024

Malou od ex znám od jejích dvou let. Spala mezi námi v posteli. Já jsem s tím neměla problém
Vstávala jsem k ní..Ale jak jsem psala, když jsem byla těhotná, začali jsme aby spala s klukama v pokoji. Vše ok spala tam s nima. Pak jsem porodila, malá se narodila ve 28 týdnu takže jsem byla 2 měsíce s ním nemocnici. Pak si prostě partnerova dcera vymyslela, že už nechce spát s klukama v pokoji l,.ale že chce být v ložnici místo miminka. Tak to řekla doslova.. Takže co myslíš. Ty bys uhnula? A vyhodila miminko z ložnice jen aby tam byla partnerova dcera? Partner ji nabízel, že bude s ní v jiné místnosti a ona prostě nechtěla..naočkována od matky a nepomohlo nic.

sorboni30
10. únor 2024

@somalicats slušně se chovám, ale ty na me začneš útočit, že jsem stejná jako ex z diskuze.. Ještě si přečti co jsem psala autorce.. malou od partnera znám fakt od její dvou let a byla miláček. Spala mezi námi v posteli.. a pak prostě obrat. Synové se mnou v posteli spát nechtěli, chtěli být zvlášť.. byla jsem tehdy ráda, že malá partnera je s námi v ložnici. Omlouvám se jestli jsem na tebe vyjela 🙏

autor
10. únor 2024

@sorboni30 z textu nebylo jasné, že byla navrhnuta i varianta o spaní s otcem jinde... Samozřejmě, že bych nevyhodila miminko za dveře 🙂.... Nejspíš žárlila + do ní matka cpala kecy o tom jak ji tatínek už nemá rád.. Je to hnus co si dospělí dělají mezi sebou, když to ve finále odserou ty děti.

miryp
11. únor 2024

@sorboni30 v prvním komentáři urážíš ex, že dítě nechává spát v posteli, protože nikoho jiného si tam sehnat neumí a dále píšeš, že vám se do postele chtěla malá také nacpat, ale to jsi jí rezolutně zamítla kvůli kojenci a musela spát s kluky v pokoji. Ani náznakem z toho nevyplývá, že v mezičase jsi o ni pečovala od dvou let, že jsi ji ráda měla v posteli, že jsi k ní vstávala a že jsi jí z ložnice vyhodila až poté, co se ti narodilo vlastní dítě, ale byla zde varianta, že bude s tátou spát v jiné místnosti, aby nemusela spát sama. První komentář s těmi dalšími nějak vůbec nejde dohromady, přijde mi to, jako by sis po kritice, kterou jsi sklidila, upravila pravdu, aby byla líbivější. Jak to ve skutečnosti bylo, víš jen ty, každopádně se ti snažím pouze říct, jak tvůj první komentář vyzněl a proč si sklidila tolik kritiky. Možná příště, než něco odešleš, si to xkrát přečti, zda to ve výsledku vyznívá tak, jak má...

sorboni30
11. únor 2024

@miryp je to tak jak jsem napsala..a myslím, že tato diskuze není o mě, ale o autorce která chtěla pomoct.. tak by bylo dobré, se nevracet stále k mým komentářům které jsem napsala na začátku nešťastne ve zkratce a pak dovysvetlila podrobnej jak to bylo od pocatku u nás. To jestli věříš nebo ne je už tvoje věc. Já už se k tomu vracet nebudu. Co jsem chtěla jsem napsala.. Měla by jsi spíš poradit autorce, ne drbat tady mě. A už mi to tu napsala Somali, taky jsem se jí omluvila, že jsem na ni vyjela..nez jsem si to zpětně přečetla jak nešťastne jsem to napsala..není třeba psát dalších deset komentu.. to jen teď abys věděla. Zbytecne. Díky za další upozornění. Hezký večer!

Strana
z6