Poradíte, prosím?

2. zář 2020

Ahojte som tu nová a potrebujem sa vyžalovať :(
Mam priatela a male babatko. Chcem od neho odist ale chcem aby mala dcera komplet rodinu(ktoru som ja nemala). Ide o to ze moj chlap ma vobec nelubi. Citim sa doma ako sluzka,opatrovatelka a nesvojpravna zena.
Zacnem od zaciatku aby ste vedeli o co ide- zacali sme spolu chodit pred dvoma rokmi. Na zaciatku vztahu sme mali ist do kina partia (kazdy v paroch).Nato on ze ci moze vziat aj sestru.Vravim ze ok neni problem. Tak sme sa mali vsetci stretnut pred mojim vchodom a ze ide sa. Sadame do aut a jeho sestra automaticky dopredu vedla neho. To som nejak prezila. Aj to ze celu cestu sa nikto somnou nebavil iba oni spolu ok. Prideme do kina tam ani za ruku ma nechti ani nic. Ideme sa usadit a zase on vedla sestry a ja tam ako piate koleso na voze sama.Ostatne pary si uz robili srandu z toho ze co to ma byt. Naspat domov tak isto ja vzadu. Uz som bola nasrata riadne,ked ma vysadil pred vchodom tak si vsimol ze nieco sa deje. Odisla som domov a pisal mi ze co tak som mu povedala co mi vadilo a ze on nechape ze co je zle ze nic natom zle nevidi... Toto bolo na zaciatku taky konflikt. Ok preglgla som a boli sme spolu. Na to za nejaky cas som mu nasla v telefone (ano pozerala som sa kedze som mala divne tusenie) ako vypisuje nejakej babe ze kedy pride k nemu na vino a podobne (doteraz tvrdi ze vraj sme neboli spolu vtedy a ze nic aj tak nebolo).Vymazal ju a nasluboval ze uz to neurobi.
Zase ja sprosta som naletela a potom otehotnela. Dalsi sok -“mlady”(vtedy) 36 rocny priatel ma s placom posielal na potrat...(ano mala som odist po tomto definitivne) ale zase nejak som podlahla po teda mojom naliehani ze dieta si necham sa s tym nejak zmieril a volal ma k sebe byvat.
Predstava kompletnej rodiny sa mi pacila (hlavne teda ako som spominala ze ja som to nepoznala,tak som to chcela pre moje dieta). Po case som nasla dalsiu kominukaciu ze nejakou inou zenou ze ako si ju predstavuje v sprche a tak. Nato som bola nasrata riadne,hormony robili svoje a ja som s hnevu rozbila co som videla.Posluboval zase hory doly. Nastal den ked som mala rodit(po nejakych komplikaciach a lezaniu v nemocke) som rodila sekciou. V ten den som sa tesila samozrejme (naivne ako ho to zmeni). Po sekci ma prevazali na izbu a na chodbe stal moj chlap s mojou mamou a jeho mamou. Skoro som odpadla ze co tam robili !!! Nikto ich tam nevolal. Volala som iba priatela,ze teda je to nasa spolocna chvila. Jeho mamu som videla dovtedy asi 5x. A zrazu sa tam nasackuje pre mna intimnej chvili. Nehovoriac ze do porodnice si chodili bez ohlasenia,ani ci som unavena nic. Ku nam domov dosli hned ako som prisla z porodnice a tiez ci som unavena nic. (Mam taky pocit ze jeho rodina bola od zaciatku proti mne,ohovarali a podobne.Ja som im nikdy nic neurobila zle.) Skratim to zacala som sa aj ja ku nemu uz spravat zle. Nemam proste uz chut k niekomu sa spravat pekne kto mi za dva roky nevie povedat posrate lubim ta a zrobit nieco pekne. Chcem odist ale nemam kam. Som na rodicaku iba a momentalne splacam este aj dlhy po tatkovi. Byvame u neho (aj ked uz ma xy krat vyhadzoval s malou) Vyhraza sa ze mi ju zoberie a podobne.Vsetko otocili proti mne cela jeho rodina ze ja som ta zla. Zla ? Za co ze som chcela aby ma ich syn lubil a aby si ma vazil ? Uz nevladzem naozaj. Chcem byt strasne lubena milovana. Ale bojim sa ze mala mi bude v buducnosti vycitat ze preco nema kompelt rodinu a nema otca pri sebe.;(
Mali sme ist aj na parovu poradnu. Ale nemam chut vobec sa tvarit ako je nieco super alebo ako chcem zrazu byt super zena pre niekoho kto si to dotetaz nevazil. Nechcem aby jemu niekto hovoril ako sa ma spravat ku mne prkne a co pekne urbit ked doteraz sral na mna.
Je to dlhe ale aspon z casti sm sa vyrozpravala. Viem ze budete pisat aj zle veci. Malu milujem a nelutujem ze ju mam . Poradte co by ste robili vy ?

autor
2. zář 2020

To som este nepisala ze volal na mna par krat policiu (ked som mu povedala ze chcem odist od neho).Aby som mala problemy a nedostala malu. Volal aj socialku na mna. Pani prisla a ze vsetko ok. Ja plac ze ako niekto toto moze urobit. O malu sa staram cele dni sama. On pride vecer okolo 18tej. Vsade mi robi hanbu a kazdemu vyvolava(napr.mojim doktorom,sestram). Vykrikuje aby som sa dala liecit a jeho rodina vsetci na mna utocia aka som strasna. Kazdy den je upratane,varim,periem vsetko co treba porobim. A stale som zla. Predomnou mal vymysleny vztah.To je ze rodicia mu uz pindali ze kedy si niekoho najde,tak sa dohodol s kamoskou ze zahraju take divadlo ze su akoze spolu aby bola rodina ticho.

gracinka7
2. zář 2020

Mě napadají jen dvě otázky. Proč sis s ním pořídila dítě? 🤦 A proč s ním pořád ještě jsi? 🤦

autor
2. zář 2020

@gracinka7 odpoved mas v prispevku. Chcela som aby dcera mala komplet rodinu. A to ze som si s nim spravila dieta. Stalo sa. Mna to nemrzi a malu velmi lubim.

uzivatelkapetra
2. zář 2020

Čím déle tam budeš, tím více z tebe bude vytloukat i ty zbytky sebelásky, co máš. Určitě ve tvém okolí existuje nějaká organizace, která takovým matkám pomáhá i s bydlením.
Tato rodina, ač kompletní, by nikdy vaši dceru neudělala šťastnou.
Sbal se a uteč

gracinka7
2. zář 2020

Hele, lepší máma s tátou zvlášť, než dítě v nefunkčním vztahu. Můžeš si najít někoho jiného, kdo bude milovat tebe i dceru.

autor
2. zář 2020

Dakujem za vase pekne slova a zato ze neodcudzujete hned. Tiez som si nikdy nemyslela ze nieco taketo budem niekedy prezivat a riesit.
Strasne rada citam ze niekto vie este v dnesnej dobe poradit bez urazania a tak dobre mi to padne. 👌🏻 Potrebujem pocut ze sa mam pozbierat a vzchopit lebo momentalne som natom dost zle.

gracinka7
2. zář 2020

Čím dřív odejdeš, tím líp pro tebe i pro malou. Přeju hodně odvahy.

tulikiss
2. zář 2020

Sorry ale co si cekala, z celeho tveho pribehu na me krici to, ze on te nikdy nebral jako zivotni partnerku, jen holku na ted a ty si "bohuzel" otehotnela. No a jako vetsina naivnich holek sis rekla, ze ho dite zmeni. Promin, ale neznam zadneho chlapa, ktery by se najednou ze dne na den diky decku, ktery ani nechtel, zmenil a najednou zacal matku decka milovat a sekat dobrotu.

autor
2. zář 2020

@tulikiss mas pravdu. Ja to viem ze tam neni laska s jeho strany od zaciatku. Bola som naivna. Preto zacinam rozmyslat nad moznostami ktore mam. Tazko sa vyskakuje ked som na rodicaku. Ale od buduceho roku chcem dat malu do jasli a ist do prace. Zarobit a najst si byvanie pre mna a malu a odist od neho. Viem ze to nebude lahke a bude mozno robit problemy. Ale uz som viac menej rozhodnuta pre tuto moznost. Cakala som uz dva roky ze sa zmeni a ani naznak. Bohuzial mala nebude mat komplet rodinu co ma mrzi najviac,ale uz dalej neviem takto zit.

meronym
2. zář 2020

Zakladatelko, nemuzu si pomoct, ale pripadas mi jako nezrala osoba, ktera se z nedostatku sebalasky upla na prvniho troubu, co sel kolem a zavadil o ni pohledem. Takhle vztah vypadat nema a pokud v nem zustanes, budes davat dcerce do zivota spatny vzorec (ktery si zjevne i sama neses). Doporucuji terapii, ani ne parovou, spis pro Tebe samotnou, aby sis zacala same seba vazit a neskocila po rozchodu do vztahu se stejnym koncem.

autor
2. zář 2020

@meronym ak sa nahodou budeme sudit o malu. Nemoze to pouzit proti mne ze chodim k psychologicke ??

meronym
2. zář 2020

Ne. A hlavne o tom nemusi vedet.

autor
2. zář 2020

@meronym jasne ze mu to nebudem vesat na nos. Ale keby nahodou by sa to nejako dozvedel preto sa pytam. Nech na sude nepridem ako labilna zena kvoli tomu:(

cherie24
2. zář 2020

Je mnohem důležitější, aby tvé dítě vyrůstalo s matkou, která si sama sebe váží než ve vztahu, kde se rodiče nemají rádi. Já jsem z rozvedené rodiny a bohužel mojí dcerce jsem to udělala taky. Byla to šílená náhoda přes ochranu i prášek po, já jsem od začátku tušila, že to není ON a že to není chlap pro život, nic méně měl své kouzlo a stalo se. On mě taky přemlouval ať jdu na potrat, já mu řekla, že o dítě se budu starat sama, ať si táhne, dokonce jsme se rozešli (měla jsem ale velkou podporu mojí rodiny, která stála za mnou a věděla jsem, že to zvládnu i bez něho). Nic méně on pak teda chtěl ať jsme rodina, hnulo se v něm svědomí a nějaký záchvěv zodpovědnosti a já jsem si řekla, že pro to malé to teda zkusime. Byla to ale katastrofa, já už jsem mu nedokázala věřit, měla jsem stále pocit, že je se mnou jen proto, že mě zbouchnul, on pak spal s jinou po porodu, byl pořád v trapu a po mě chtěl ať s ním jsem, ať pečuju o domácnost a že budeme před ostatními dělat, že jsme normální rodina. Představa, že malá bude vyrůstat v rodině bez lásky, kde se ani rodiče neobejmou a hrají takovéhle komedie, to si myslim, že by bylo to nejhorší co bych svému dítěti mohla udělat. Nemrzelo mě, že jsem odešla kvůli sobě, ale kvůli malé, že jsem jí nedokazála udržet rodinu. Opravdu nemáš kam jít? Ani k mamce? Obejdi úřady, oni ti řeknou na co budeš mít nárok (příspěvek na bydlení, na dítě, hmotná nouze) řeknou ti co a jak.. Dá se to zvládnout. Odejdi !!! Tvé dítě bude mít mnohem větší problémy v životě i ve vztazích pokud bude vyrůstat v takovém hrozném prostředí než samo s matkou. Pokud se budeš mít i sama ráda, přitáhneš si pak do života pořádného chlapa. Mě se to povedlo, mám teď užásného chlapa, má rád mě i malou, pomáhá mi, dělá mi oporu. Pokud chceš můžeš i napsat do zprávy 😉

malytlustyhroch
2. zář 2020

Pises, ze jste meli jit do parove poradny, ale uz se ti ani nechce - co vim teoreticky, tak vam nemusi vykladat, jak se k sobe chovat slusne a mit se kdovijak radi. muzou vam pomoc i se slusne rozejit, i to maji v popisu prace.

lv
3. zář 2020

Do poradny chodi lidi, co to nemaji super, takze bys ze sebe nedelala nekoho jineho, pretvarka tam neni cikem. Cilem je, udelat dceri zazemi, bezpecne prostředí k vychove. Takze bez, muzes i sama, at zvladne rozchod co nejlip.

jansovad
3. zář 2020

z toho, co píšeš, nevidím ve vašem vztahu žádnou dobrou budoucnost. On se nezmění a chová se k tobě ošklivě. Vůbec ale nepíšeš, jak se chová k dítěti, možná hezky a z toho důvodu ještě váháš?