,,Posílení vztahu" po nevěře. Zažila jste některá?

13. pro 2023

Ahoj holky/dámy,
chtěla jsem se zeptat jestli některá z Vás z vlastní zkušenosti zažila, že Váš vztah po nevěře protějšku se tak nějak zlepšil. ?????
Od komunikace po sexuální část.
Utužení vztahu, prozření, uvědomění si, že si nejsme samozřejmostí - vážení si jeden druhého o to více.
Samozřejmě člověk má v sobe pocit ukrivdenosti a řadu jiných pocitu (ty tady nechci rozebírat).
Každopádně jsme se rozhodli jit cestou dal, společně to překonat a mám dojem, ze tohle byla facka jako z čistého nebe, která otevřela oči oboum dvoum.

Děkuji za Vaše poznatky a zkušenosti🙂

irmamala
13. pro 2023

U nas to nejaky cas fungovalo, i jsem opravdu mela pocit, ze nam ta nevera vlastne pomohla. Ale tak po roce to zase sklouzlo do starych koleji a slo to do kytek.

autor
13. pro 2023

@irmamala rozvod nebo opět úlet ?

lula86
14. pro 2023

Ja tedy souhlasim s @irmamala ze casem to slo do starych koleji... ted momentálně trochu byla ve vztahu krize (hlavne u mne), ale drzime a snazime se komunikovat a zlepsovat vse co je treba.

autor
14. pro 2023

@lula86 mohu se zeptat jak dlouho jste po tom došla do stavu důvěry a nepochybnosti?

irmamala
15. pro 2023

Ulet, ne jeden a nakonec rozvod.

lula86
15. pro 2023

Asi po roce a pul do stavu duvery.

bartunci2012
17. pro 2023

Ano, jde to, ale musí chtít oba a musí tam být velká tolerance a láska. U nás taky nefungovala komunikace a tím pádem ani sex, tak si manžel našel záskok jinde. Přišla jsem na to náhodou. Prožívala jsem strašnou až fyzickou bolest (jsme spolu 11 let a máme 3 děti). Ale pomohlo mi o tom otevřeně mluvit. A cítím, že to tak prostě být mělo, protože se náš vztah ocitl v jakémsi vákuu, a nebyt toho, asi bychom si neuvědomili, co jeden k druhému stále cítíme a co je důležité. I teď víc trávíme čas jen spolu bez dětí, a zjišťujeme, že jsme to opravdu potřebovali. Držím moc pěsti.

autor
19. pro 2023

@bartunci2012 absolutně mi mluvíte z duše. Přesně tak, malo komunikace, která se odrážela na sexuální stránce, přecházení problémů…
Snažím se dostat do fáze, kdy si budu jistá, ze toto je zkušenost, která není pro vztah jednoduchá a ze to druhou stranu dostatečně přesvědčilo, ze tudy cesta nevede 🤮🤔

autor
19. pro 2023

@bartunci2012 stav, kdy lidé začínají bydlet vedle sebe a ne spolu 😬 jsme spolu 14 let.

restartzivota
16. led 2024

Dobrý den, třeba Vám pomůže tohle moje starší vlákno https://www.modrykonik.cz/forum/rodinne-problem....
U nás už je to téměř 5 let po. Jsme spolu a je nám hezky. Hodně se toho zlepšilo, zkvalitnilo. Něco se vrací do starých kolejí (manželova bordelařina, moje lpění na pořádku a z toho vznikající nepohody, ale oba už víme, že to není to podstatné). Zase na druhou stranu, když se jednomu nebo druhému něco nelíbí, tak už ví, jak komunikovat, jak to řešit.
Takže částečně už opadl ten pocit té znovuzamilovanosti, jsme už spíš zase v té všednodenní rutině, ale je to tak asi normální. Zvládli jsme se přes to přenést, hodně nám to dalo a posílilo nás to každého samostatně i dohromady.
Jde to, jen musí opravdu chtít oba, vzít to jako zkušenost a příležitost.