icon

Prarodiče chtěli jen jedno dítko na dovolenou

lucinda259
21. bře 2017

Ahoj maminky, nedavno přišla tchyně s tím,že by jeli do aquaparku a zarověn nějakého penzionu na pár dní a zda bychom ji dali starší dítko, že syn "přes 3 ročky" by tam být nemohl,že je tam aquapark a že starší dítko má rádo vodu atak. Tak říkám a to budete nonstop u vody? Nebo nemůžete někam jinak, kde můžou oba? Nene mi právě kvůli tomu bazenu by jsme tam jeli. Tak říkám nezlob se na mě máme dvě děti, třetí na cestě a pokud by jste někam jeli tak oba. Nevím zda to bylo odemně nefér, ale prostě se mi to nelíbí.Syn akorát řekl, tak pojedeme někam kam může i brácha.A babička, že oni teda pojedou sami a k moři!
Co na to říkáte, 🙄

Strana
z4
cizinkaa
21. bře 2017

Záleží, jak se to vezme... my máme s bráchou 2,5 roku rozdíl. Když jsme byli malí (mně bylo 6) vzala mně a staršího bratrance babička s dědou na dovču tři roky po sobě... a když pak dorostl do věku i brácha s mladší sestřenicí, tak jezdili s babi a dědou zas oni dva. Takhle mi to přijde naprosto v pořádku. 🙂

medakote
21. bře 2017

Já se přidal k te skupině, co chápe prarodiče- věkový rozdíl mi přijde na aquapark docela velký a většina důvodů tu už zazněla. Mí rodiče si občas berou jen staršího syna na víkend , a já jsem ráda- starší se nemusí omezovat miminkem, vyřádí se s dědou a já se mužů plně věnovat menšímu a od staršího si oddychnu. A nevěru to tak, ze by jednoho chtěli ochudit, miluji je oba

terry1512
21. bře 2017

Tak já bych asi reagovala stejně.Zatím se to u nás řešit nemusí mladšímu je 5 měsíců.ale až na to přijde byla bych ráda aby když už tak vzaly obě děti.

A jen k zamyšlený.Sestra má trojčata toho času 2r7měsíců a jejich děda ( 60 let) který je sám bez babičky si je bere i se starším 5 let klidně na celí týden k vodě,pod stan,je rybář.Nebo do lesa na ohně.
Takže o tom věku a zabavení to asi až tak nebude.

cizinkaa
21. bře 2017

@terry1512 každý se cítí jinak... lepší je se nepřecenovat než jo a zažít nějakou tragédii...

somalicats
21. bře 2017

@terry1512 Srovnavat pobyt pod stanem nebo v lese, kde je minimum cizich lidi okolo a deti se daji snaz uhlidat, s akvaparkem, kde byva hlava na hlave a atrakce, ktere nejsou vzdy vhodne pro kazdou vekovou kategorii, je celkem nevhodne...

terry1512
21. bře 2017

@cizinkaa To určitě.ale troška iniciativy s vymyšlením programu pro obě děti by taky neškodilo.Myslím že aquapark to být nutně nemusel.

terry1512
21. bře 2017

@somalicats psala jsem i u vody,ale každý si v tom najde co se hodí.

hermelinah
21. bře 2017

Těžko posuzovat, ale u nás kdyby naši přišli, že vezmou na víkend jen staršího, tak s tím nemam problém, protože tráví víkendy mezi motorkama a tam proste dítě musí poslouchat a ne běhat kde se mu zachce, a on ten aquapark je podobný - chvilka nepozornosti a neštěstí je na světe, a když se každé dítě rozuteče jinam... Možná bych Vašim navrhla, že pojedu s mladším taky, obě děti budou s prarodiči a když bude třeba zasáhne máma 🙂

somalicats
21. bře 2017

@terry1512 Je voda a voda. U rybnika nemam problem s tim uhlidat decka i sama, do akvaparku nechodime, protoze nejstarsi by musela mit jednu z mladsich na starost, aby tam byl prostor na to venovat se obema mladsim. To je proste nesrovnatelne. To do akvaparku radsi pustim nejstarsi samotnou nebo s kamoskama.

killi
21. bře 2017

@ai30 ten vtip je v tom, že ten člověk tak reaguje proto, že ta rodina jé zvyklá fungovat společně. Proto pak nechápe jak můžou tchanovci vzít jedno dítě a druhé nechat doma. Já nechápu, proč by měl starší trpět na písku. Ja jezdím na písek tam kde kde vím, že se vyřádí i ta starší. Proč by měl starší trpět v aquaparku? Tchýně může být se 4 letým v menším brouzdališti a tchán se starším ve velkém bazeně nebo naopak. Když jsme jezdili do sportovních center nebo naopak do hracího centra tak jsme vybrali velké centrum, které je jak pro větší tak pro menší. Pokud se chce, tak zkloubit se to dá. 8 a 4 není až tak propastný rozdíl. Ja mám o 7 a světe div se, dá se 90 % činností dělat společně.

magdasan
21. bře 2017

👏👏👏

kvakuska
21. bře 2017

@killi prarodiče nabídli svoji variantu, nebyla přijata, tak proč z toho dělat problém? ... jestli jim je padesát, tak to nejsou důchodci, jsou to pracující lidé, kteří si o své dovolené také chtějí odpočinout, zaplavat, relaxovat, a to se vážně s tříleťákem moc neslučuje ... nabídli možnost vzít ssebou staršího chlapce, aby si také užil aktivitu úměrně svému věku a aby třeba chvíli nemusel brát ohledy na mladšího brášku, nebylo přijato, tak smůla, pojedou sami k moři ...

magdasan
21. bře 2017

@ai30 ty smajlíky byly Vám, naprosto famózní příspěvek v 17:44 👏

somalicats
21. bře 2017

@killi Za 3-4 roky si povime 😉 . Az Ti starsi pujde do puberty, tak ji program pro mladsi segru uz rozhodne tak bajecnej pripadat nebude. A budes resit to, ze postupne rodinny spolecny program uz nebude beznou zalezitosti.

kvakuska
21. bře 2017

@lucinda259 no já bych vážně chtěla vidět osmiletýho kluka, který má možnost vyřádit se v aquaparku bez dohledu rodičů a bez mladšího bráchy za patama, který řekne ne, já chci na nějaké pěkné místo, kam můžeme jet oba 😎

ai30
21. bře 2017

@magdasan
🙂😉

ai30
21. bře 2017

@killi Ale ono je super, kdyz je rodina pohromade, o tom zadna. My jsme byli hodne pospolita rodina, kdyz jsme byli deti, jezdilo se na letni dovolenou s veskerym pribuzenstvem v pwti autech :D Ale tady jde o to, ze neni nic hrozneho na tom, aby obcas neco podnikl sam starsi sourozenec s prarodici a potom zase ten mladsi. Ono je podle me i fajn, mit trochu casu na toho prostredniho, ktery nikdy nezazil, aby mel mamu delsi dobu jen pro sebe. A jak se narodi mimino, tak to zase dlouho nezazije. Zakladatelka proste reagovala hystericky jenom proto, ze je na tchyni nastvana a navlikla to na nerovne zachazeni s vnoucaty. To je vsechno.
Me jenom prijde lito, kdyz nekdo zamerne kazi vztah vnoucete s prarodici kvuli takovym blbostem. Starsi by se mel v akvaparku super, prarodice by si ho uzili, maly by mohl na vylet s mamou, at se na to divam z jakehokoliv uhlu, ja tam proste to strasne drama nevidím.

sweet81
21. bře 2017

Za dobrotu na žebrotu.
Tak se pak děvčata nedivte, že moc nevycházíte s tchýňkama. Já moc doufám, že můj syn si jednou vybere ženu, které bude furt něco vadit.

sweet81
21. bře 2017

*nebude 😊

balet
21. bře 2017

Udělala jste dobře. Bratranek byl jako dite velmi zivy, proto si ho jeho prarodice od tatinka nikam nechteli brat. Vsude vozili, porad k nim zvali a na vikend si bravali pouze sestrenici (jeho mladsi sestru). A on byl vzdy moc smutny, pac to bylo jednou, dvakrat a pak se to stalo pravidlem. Bratranek je ted dospělý muz a dodneska jim to nezapomněl!!!😢

ilonne
22. bře 2017

@killi Jenže ty popisujete běžný chod rodiny. Co je běžné u všech rodin s dětmi a je to to co píšu - z 90% pr izpusobujete program mladšímu. Myslíš, ze by starší nedělal občas raději aktivity, které jsou určené pro starší? Neznám takové dítě. Ano, ze takto funguje rodina je v pořádku, ale stejně v pořádku je přístup prarodičů, kdy našli dovolenou a aquaparkem a chtějí vzít toho staršího. A ultimáta buď oba nebo žádný nejsou fér. Ani vůči prarodičů ani vůči staršímu.
My jako rodina fungujeme báječné, ale i díky tomu, e i s manželem máme občas každý jen "svůj " čas . Ja občasný vkend s kamaradkama a manžel s kamarády. Každý potřebuje "svuj" vlastní čas pouze na své aktivity.

linee
22. bře 2017

@lucinda259 no,podle toho co popisujes,tak bych uz nejakou pomoc nebo podobny navrh od tchyne necekala. Chteli ti vzit aspon 1 dite,abys mela cas na sebe a toho druheho.Nechtela jsi a jeste jim rikas,ze chces aby vzali i druheho.Kdyby to chteli udelat,tak s tim navrhem prijdou sami. A myslim,ze i osmiletemu vysvetlis,proc by jel sam. Pokud by opravdu nechtel jit bez brasky,tak by to bylo na nem.Ted to spise vyzniva,ze sis nadiktovala podminky ty sama.A pokud nechteli jit se 2,tak se 3 nepujdou uz ani nahodou. A kdy se dostanete do aquaparku s detma vy?Ted urcite ne,s dalsim malym nejblizsi rok urcite take ne.
Ja mam spise pocit,ze te vice stve ne to,ze nevzali i mladsiho,ale ze jeli k mori a ty jsi misto toho doma s obema detma. A nebo je tam s tchyni neco dalsiho,o cen nepises...

karlajasmine
22. bře 2017

Hlavně podle této logiky až se narodí miminko, tak se musí 8lety ve všem přizpůsobit miminku, takže 8lety nepojede pěkně dlouho nikam..

radulik13
22. bře 2017

My jsme řešili úplně stejný problém, když byla dcera malá, tak ji tchýně brávala na dovolenou od 1,5 roku, teď má 6 roků a mladší syn 2 roky a tchýně řekla, že na dovolenou vezme jen dceru. Nechci kazit dceři výlety s babičkou, jen chci, aby měli stejné podmínky obě děti. S tchýni bydlíme v jednom domě, takže si dcera babičky užije až až. Dcera má hodně kroužků přes školní rok, takže doma moc není a sourozenci spolu moc nejsou, proto jsem řekla, že o prázdninách budou spolu a tudíž buď pojedou oba, nebo žádný. Možná, že jsem hysterka,ale já si dodnes pamatuji, jak dělala moje babička rozdíly mezi mnou a sourozenci a nechci aby to takto měly i moje děti. A co si budeme nalhávat, když jsou doma oba, tak se snáze zabaví, než když je syn sám a chci si s někým hrát.

killi
22. bře 2017

@ilonne Každý vychází ze svých zkušeností z dětství a podle dětí. Každé rodině zřejmě vyhovuje něco jiného a je fajn, když jedna podle svých zásad a svědomí. Hlavně, že to funguje. 🙂 Já, ale nepsala, že to přizpůsobujeme mladší. Naopak vybírají se aktivity, aby je částečně zvládla i malá. Byli jsme zvyklí aktivně fungovat a já nemám důvod se omezovat. Skoro všecky aktivity se dají uzpůsobit tak , aby z toho něco měla i ta malá. Starší ma mnoho kroužků a je často pryč tak, když je volno tak holky chtějí být spolu. Mě je proto srsti, aby babička vzala jedno dítě a na druhé se vykašlali. Zvlášť, když já jako malá byla zvyklá, že babička brávala vnoučata všechny bez rozdílu. 🙂

ninive211
22. bře 2017

Holky, zakladatelka už nemá aktivní profil na Koníkovi, zrušila si ho. Vzhledem k tomu, že diskuze byla založena teprve včera ráno a neobjevil se zde žádný vyloženě útočný ani vulgární příspěvek, tak nechápu a přijde mi to dost podivné. Nějaký troll?

killi
22. bře 2017

@ai30 těžko říct co mezi sebou s tchyni mají. Ideální to asi není nikde. U nás to taky bylo tak, že tchýně prosazovala jen jedno vnouče. Ja pak s tchýni sedla, vysvětlila ji že holky jsou zvyklé být spolu a lepší je výlet kde můžou být obě. A tím trochu naznačila, že máme tu děti dvě, ne jen jedno. Od té doby je klid. 🙂

ilonne
22. bře 2017

@ninive211 Takže tu mlatime prazdnou slámu, vid 😀

somalicats
22. bře 2017

@killi Já se obávám, že jako vždy to tu sklouzává do extrému. Preference jednoho a zasklívání druhého dítěte v pořádku není, na tom se tu asi shodnem všechny. Ale jakmile máš děti s větším věkovým rozdílem, tak prostě 100% aktivit tak, aby si je opravdu užily všechny děti, prostě nedáš, nejde to. Výlety nebývají problém, já letos v létě hodlám se všemi třemi do kempu na týden, je to u řeky, lesa - pojedu bez muže jen s dětmi - nevidíme v tom problém nikdo. Ale: jak už jsem psala - akvapark - bez šance. Kino - bez šance. Divadlo - bez šance. Tohle nejsou věci, kam chodíš co týden, s nejstarší si tak 4x do roka vyrazíme do kina samy ve dvou, na loutkovém divadle jsem byla jen s prostřední - jo, za rok a něco aspoň na to loutkové divadlo vezmu už obě mladší holky. Současná tchyně si občas - ne vždy, zatím to udělala 2x - vzala jen prostřední, naplánovala si pro ni program - a já za to byla neskutečně vděčná, protože s nejmladší tu zvládnu aspoň jakžtakž v klidu uklidit, navařit, s oběma holkama bez nejstarší navařím, ale neuklidím. Tchyně jinak když hlídá, tak hlídá všechny, moje mamka taky - a přesto mi tuhle říkala, že by byla ráda, kdyby za ní moje nejstarší přijela na víkend sama - moje nejstarší byla prvním vnoučetem, ostatní děti jsou v rozmezí 1-6 let, takže chápu babičku, že si chce občas v klidu popovídat se svou nejstarší už pubertální vnučkou bez toho, aby tam u toho musela hlídat další malá děcka.
Není to prostě o tom, že by někdo byl preferován víc a někdo míň. Já si taky tu a tam ráda od rodiny odfrknu jen sama, bez nikoho - to bez mučení přiznám a i můj muž pochopil, že je to ku prospěchu věci - vyčistím si hlavu a funguju jako normální spokojená máma.

karlajasmine
22. bře 2017

@somalicats presne tak.. deti stejne nebudou cely zivot delat vse spolu - ve tride jezdi taky kazdy na jiny skolni vylety, tak proc je problem, jednou za cas deti rozdelit i doma. Nas taky se segrou vzala babicka do Narodniho Divadla na balet, kdyz mi bylo 8 a sestre 6, byl to pro nas naprosto uzasny zazitek, a mely jsme o nej prijit jen proto, ze jsme taky mely dva mladsi bratry veku 3 a 1 rok, kteri by to tam nevydrzeli? Cim vic nad tim premyslim, tim vic zakladatelku nechapu.

Strana
z4