Příbuzní zapomněli na moje narozeniny. Přály byste naopak dále jim?
Chtěla bych slyšet pár názoru, protože nevím jak se zachovat. V úterý jsem měla narozeniny a stejně jako loni, mi manželovi rodiče a ani jeho dcery nepopřáli. Teď jsem si na to vzpomněla až v sobotu, že se na mě zas vyprdli, a i když je mi to líto, tak už se nad to umím povznést. Ale nevím jak se mám zachovat až oni budou mít narozeniny. Loni jsem si říkala, že se nebudu snižovat na jejich úroveň a popřála jim, osobně. K manzelovým rodičům totiž vždy na narozky jezdíme, tak se tomu ani nedá vyhnout, a jeho dcery k nám jezdí a když mají narozky tak se jim u nás dělá menší oslava. Ale nechci být stále za tu hodnou a blbou, že já jim přát vždy budu a oni mně ne, to mi přijde dost blbý.
Loni manžel svým dceram říkal, že jsem měla na narozeniny, ale jen řekly, že to věděly. A nevím jestli by měl svým rodičům něco naznačit.
Každopádně by mě zajímalo jestli byste jim dál přáli, nebo ne.
to by me nemrzelo, mrzelo by me to tehdy kdyby se jednalo o osoby na kterych mi ipravdu zalezi. A co se tyce dcer, nevim kolik jim je, ale ja preju vsem a vyem davam darky to je moje vizitka, vzdy se snazim opravdu i co by tu osobu potesilo a z toho mam nejvesi radost. Nemuzw mi ji zkazit nic, ze me ten dotycny nema rad, nebo tak ... proste patri k lidem ktere obdarovavam ... a ani bych se nejak neupominala ono se to k nim stejne nejak dostane a oni se maji citit blbe trapne, je to jejich vizitka , jejich osobnosti. Nejde o dary ale vzpomwnnout si, serou na to , tak prave je clovek vytoci jeste vic kdyz je nad veci !
@janapetrvalska taky si to tak říkám, že budu lepší než oni, ale nebudu se nad nimy povyšovat, a vyčítat jim to. To ani nemám v povaze. Taky ráda dělám radost. Od loňska jsem se právě zařekla, že už pro ně nebudu nic vymyslet a nechám to na manželovi, ať si to vymýšlí sám. No a co myslíš, zas to stejně vymýšlím já co jim dáme k narozkám nebo k svátku. Protože manžel to vymyslet neumí a je rád, když mu s tím pomůžu. A jsem pak ráda, že se jim líbí co dostali.
Mám dva nevlastní a popřejí mi, protože můj koupí čokoládu i pro ně,aby mi ji dali. Letos mi vlastani ani nepopřáli, když o tom tak přemýšlím.Muj mi gratuloval v týdnu.A nevadí mi to.Co mi ale docela vadí, že nepopřejí tátovi.Stačila by sms, určitě by ho to potěšilo.Ale je to jejich věc a já se jim do toho nepletu😃
@kridav Ja uz tomu nerozumim, tak slavite vlastne vubec ty narozeniny? Prijde mi trochu zvlastni si vynucovat prani k narozeninam, kdyz je vlastne neslavim, navic od pubertaku, kterym jsem nevlastni matkou.
Ja jsem v jejich veku asi taky sama takhle neprala. Vzdycky jsem vybirala darek s druhym rodicem a pak jsme spolecne prali. Svoji iniciativu jsem vyvijela az kdyz jsem byla samostatnejsi a nebo mela vlastni prijem. Myslim, je to taky o zvyku a nastaveni rodiny. Vidim to na moji rodine a rodine manzela, oslavy a prani tam probihaji uplne jinak. Vubec bych zatim nic nehledala.
@blanche12 manžel měl loni 40 a dcery mu popřály jen smskou, což mi přijde hodně smutný. A daly mu jen svoji fotku, a ani ne v rámečku, kterou daly i babi a dědovi. Takže vlastně i na svyho tátu se vyprdly. Ale on na ně nekašle, když ta starší měla loni 15,tak.za ní jel aby ji popřál a dal jí dárek. Asi to tak mají nastavený, že je pro ně důležitá máma a její manžel než vlastní táta.
@kridav u nás vždy čekají,že někdo něco koupí,aby mohli popřát.Jeden rok jsem na to zapomněla,tak jim dala tchýně čokoládu a šampus,aby taťkovi popřáli.Přitom peníze mají,kdyby koupili čokoládu za 30kč,nic by se jim nestalo.Nebo aspoň tu blbou smsku můžou poslat, určitě by to přítele potěšilo.Ale oni nic.Ani ostatním členům rodiny nepopřejí, když je k tomu nikdo nedokope.Takže to, že mi letos nepopřáli si neberu nijak osobně 😂😂
@kridav Všechno co si sem napsala je jen o tom, že se tě manžel pořádně nikdy nezastal ani před rodičema a ani před dětma. To on měl tvým rodičům dost rázně říct, že ty a tvý děti patří ted do jeho života se vším všudy! Až budeš mít příště narozky tak si někde zaplat třeba welnes nebo něco pro sebe a své děti s tím že manžel může ject s vámi, ale nikoho komu nestojíš ani za to aby otevřel hubu na svých narozeninách nechceš.... Až to bude muset manžel zacálovat, tak si příště už ohlídá, aby se ti narozeniny doma líbili 🙂
@kridav jestli tchánojc neberou tebe je blbí, že dělají takový rozdíly u dětí by mě teda vzalo dost - asi už bych viděla rudě, ty si ty jeho vzala a oni tvé ne.To to tvým dětem není líto? já bych si už ohlídala, aby někdo takovým způsobem neubližoval mím dětem, prostě bychom tam přestali jezdit a to CELÁ RODINA (i manžel se svými dětmi) - dokud by se nevzpamatovali...
Ale na to by si musela mít zastání hlavně u drahýho chotě, ale jemu je asi dost jedno, jak se k vám zbytek jeho rodiny chová.
@kmarie81 manželovi to jedno neni, ale neví co stim, a taky si to nechce připustit. Je ale zvláštní že pár let to bylo dobrý, ale jednou prohlásil, když jsme měli jet k jeho ségře na narozky jejího syna, a ona chtěla aby přijely jen jeho dcery, že buď pojedeme všichni a nebo nikdo. A podle mě to jeho ségra hrozně řešila s mámou, a ještě se do toho pripletla jeho ex, protože ta ségra to asi řešila i s ní, že babi a děda jsou jen holek. A od ty doby hlavně babi je nepříjemná na moje děti. Dcera už tam raději nejezdí, ale už ji je 18, a syn 16 to mu vždy řeknu ať to neřeší, že babi je taková jaká je.
Je mi to líto, že nás neberou.
@kmarie81 tak se to snažím mým dětem vynahradit. Odemne už babičku nemají, ta je milovala, a byla by na ně pyšná. Druhá babicka od jejich táty, na ně nikdy neměla moc čas, vychovavala své dva vnuky, tak je znát, že ten vztah k nim moc nemá, ale na je moc ráda. A s mým tátou, jsme málo v kontaktu, tak se o vnoučata nezajímá, a to jsem se snažila a ním vztah navázat, ale jak má svoji rodinu tak o nás už zájem nemá, a nechce se mi pořád mu vnucovat.
Ale vlastně i ten táta, si vzpomene na moje narozky a to je semnou slavil jen 7 let od mého narození.
No nic, chtěla jsem vědět názory a jsem ráda, ta všechny, určitě si z nich něco vezmu. Děkuju 😊
Nevím, ale mně by hanba fackovala, kdybych někoho z rodiny takhle opomíjela. A fakt bych k tomu nepotřebovala pozvání na oslavu. Je to prostě elementární slušnost. Manžel by měl minimálně svým dcerám tyto věci vštěpovat. Poslat sms nebo podat ruku nikoho nezabije. Ani tam, kde nejsou vztahy ideální...
@kridav teď dočítám celou diskuzi a řeknu ti, že máš teda trpělivost. Dělání rozdílů mezi dětmi bych nesnesla, jak se znám. Určitě bych měla potřebu to řešit, já vnitřně nesnáším pocit, když jsou věci nejasné. Riskla bych to i kdyby to znamenalo, že se tyto vztahy definitivně zazdí. Jenže pokud bych byla pro ně "ta druhá" a jaksi méněcenná, nebo jak to napsat, tak by mě to ani nemrzelo... Ale to jsem já no. Chápu, že každý to má jinak.
@tinaprofi tyjo, kdyby teď zakladatelka napsala, že mají vřelé vztahy, tak by to bylo na nějakou vědeckou studii😅si nedovedu si představit, že mám s někým hezký vztah a vědomě odignoruji jeho narozeniny a ohrnuji nos nad děckem...😵
@zuzineckah divila by ses v kolika rodinach se odehravaj tyhle absurdni divadylka... na prvni dojem panuje pohoda, zadny drama a za dverma je vsechno jinak. Proto se ptam 🙂)) kdybych chtela jako spravna peacha tchyne dat sve snase najevo, ze ji mam u zadku, zachovala bych se stejne 🙂))))
@tinaprofi taky pravda... divnolidí běhá po světe asi víc než si připouštím 😀
@tinaprofi právě že docela dobrý, sice si nevolame, to jen manžel, ale když třeba skypujeme, tak spolu mluvíme. Bydlí od nás skoro hodinu cesty, a vídáme se tak 2x do měsíce. A když tam jsme tak je vše v pohodě, s tchýní si povídáme o všem možném. Ale ona je hrozně vztahovačná a samonasírací. Proto tam nejezdíme častěji, protože druhý den už dělá dusno, asi ji už hrabe z toho jak je pořád doma, a my ji vlastně narušujeme její klid. Ale tchán ten je úplně v pohodě, a myslím si že mě má hodně rád. Proto mě to překvapuje a mrzí, že si na mě nevzpomenou.
@zuzineckah když to já neumím, jít do konfliktu jsem v tomhle hrozná posera.
Mělo tám být 2x za měsíc
@kridav jasne, ten model znam, tchyne despoticka manipulatorka, ktera vypada jako bezva maminka ke kafi, ale to je to divadlo navenek, pro lidi... vetsinou se prave nevydrzi pretvarovat moc dlouho a tak max do druhyho dne uz vystrikne, hleda bitevni pole a z hodny maminky tu najednou stoji ta zenska bez masky, v cely svy krase 🙂) a do toho submisivni tatulda, kterej nezasahne z jedinyho duvodu, vi, jaka je stara peacha a jakou tihle despoti umi ztropit nadhernou scenu, pravdepodobne by ho potrestala dlouhym dusivym mlcenim...to miluji. Ser na ni, jsou to nemocni lide. Na takovou gratulaci se muzes z vysoka vys.... 🙂))))
Mě je z toho Teda taky smutně, že ani po 9ti letech s mym mužem si jeho sestry nevzpomenou na mě.. Ale mužovo rodice nám to připomínají pořád, ať ostatním nezapomeneme popřát. Což je dost trapné. Každému to je myslím líto. Aspoň ta SMSka nikoho nezabije. A v dnešní době si napsat upomínku do telefonu?. Letos se tedy stalo, že jedna jeho sestra zapomněla i na něj. A to se nic neděje. Běda my jak by jsme zapomněli.
@tinaprofi tak to si vystihla přesně, takhle bych to asi nikdy nedovedla pojmenovat. I když děda je asi někdy moc rád když ona ho trestá tím, že mlčí aspoň má klid.
Vždy mi to přišlo divný že když přijedeme tak je v pohodě a druhý den už do každého rejpe a čeká kdo se chytne. Proto tam vydržíme max 2 noci.
Jsou urcita pravidla slusneho chovani.A jednim z jich je i poprat k narozeninam.//svatku apod./ Pokud je tedy clovek s nimi v kontaktu.Takze je to nevychovanost.!!! A absolutne to nesouvisi s tim,zda neco dostanu,zda delam oslavu....
@not_blond možná vás právě babička nutila už jen kvůli té slušnosti. Už když jste jednou v rodině.. Já mám s manželem narozky 2 dny od sebe, tak to by si zapamatovat mohly ne.. A ne jako jednou," Joo, ty si prej taky měla narozky, tak vše nej ", tak to si s prominutim mohla odpustit.. Trapný..
@kridav já to chápu... Ono někdy je to i lepší, protože jasné vztahy si občas opravdu vyžadují jednak konfrontaci (a tu málokdo ustojí) a také uvědomění si důsledků. Já ovšem nesnáším faleš, naštěstí v rodině jsem to nikdy řešit nemusela a moc doufám, že to tak zůstane 🙂
Jinak tedy do bodky souhlasím s @tinaprofi... V tomhle případě je snad lepší neřešit a nechat být. Evidentně není o co stát. I když ty děti....to by mě sralo neskutečně😖 To nevím zda bych prošla taktním mlčením v duchu hesla moudřejší ustoupí

@billythekid ne vůbec nic. A věřím že na fb, který mají, si určitě museli všimnout, že mi tam pár lidí popřálo, i když tam nemám nastavený narozeniny.