icon

Příbuzní zapomněli na moje narozeniny. Přály byste naopak dále jim?

kridav
13. led 2020

Chtěla bych slyšet pár názoru, protože nevím jak se zachovat. V úterý jsem měla narozeniny a stejně jako loni, mi manželovi rodiče a ani jeho dcery nepopřáli. Teď jsem si na to vzpomněla až v sobotu, že se na mě zas vyprdli, a i když je mi to líto, tak už se nad to umím povznést. Ale nevím jak se mám zachovat až oni budou mít narozeniny. Loni jsem si říkala, že se nebudu snižovat na jejich úroveň a popřála jim, osobně. K manzelovým rodičům totiž vždy na narozky jezdíme, tak se tomu ani nedá vyhnout, a jeho dcery k nám jezdí a když mají narozky tak se jim u nás dělá menší oslava. Ale nechci být stále za tu hodnou a blbou, že já jim přát vždy budu a oni mně ne, to mi přijde dost blbý.
Loni manžel svým dceram říkal, že jsem měla na narozeniny, ale jen řekly, že to věděly. A nevím jestli by měl svým rodičům něco naznačit.
Každopádně by mě zajímalo jestli byste jim dál přáli, nebo ne.

Strana
z5
tinaprofi
Odpověď byla odstraněná
zuzineckah
13. led 2020

@tinaprofi já bych se na to vyprdla, velebnosti....

kachnifu
13. led 2020

@volfici tohle se opravdu může stát. Ale dělat to ten druhý naschvál.. To je právě furt dokola. A je to ošklivé.

tinaprofi
13. led 2020

@zuzineckah no ona se na to taky vyprdne 🙂) sama rika, ze do konfliktu neumi jit

zuzineckah
13. led 2020

@tinaprofi věřím, že někdy je to rozumnější cesta...

tinaprofi
13. led 2020

@zuzineckah urcite, obzvlast pokud je protivnik naprosto socialne debilni bez sebereflexe je to uz bez jakyhokoliv smyslu. Jsou nemocni a nechapou

kridav
autor
13. led 2020

@tinaprofi to se zrovna stalo v listopadu, ale měla konflikt se svým manželem a za rukojmiho si vzala mýho manžela, teda syna. Děda ji přestěhoval trochu kuchyň, a je pravda že se jí nezeptal a hned to šel dělat, a my jsme tam zrovna přijeli na víkend. No co myslíš celý víkend nadávala na dědu a synovi pořád říkala, že to přestěhuje jak to bylo. Ale on ji pořád opakoval, že to je jejich věc a že se do toho plést nebude. No v podstatě byla nasraná na nás na všechny protože jsme se jí nezastali.
A přesně jít s ní do konfliktu, tak udělá ze mě tu špatnou. Stačilo když se občas můj manžel proti něčemu ohradil a hned na něj vyjela. Sebereflexi nemá žádnou. Příště ten kontakt eliminujeme na minimum a jsme všichni spokojený. Oni si nás na pár dní vždy užijí my je, a jedeme rádi domu do klidu.

kridav
autor
13. led 2020

Prostě ten kontakt....

aselluska
13. led 2020

@kridav hele někteří lidé takový jsou, je jim to prostě jedno. Nebrala bych to tak, že na mě hází bobek. Já osobně bych přála dál. Jsem slušně vychovaná, tohle slušnost je. Jestli se baví normálně... ale prostě jen některé věci vypustí, neřešila bych to.

codal
13. led 2020

@kridav za mě, než dostat pouze formální smsku k narozeninám žmze slušnosti, tak raději žádnou.. já chápu, že to mrzí, zvlášť pokud se snažíš s nimi udržet hezký vztah, ale asi je lepší se nad tohle povznést a nic neocekavat. Holky jsou v pubertě a tchanovce stejně nepředěláš a akorát si tím kazis náladu.

klllarinka01
13. led 2020

Me manzelova maminka taky nepoprala k narozkam ani k svatku. Driv ano, ale od te doby, co odesla od sveho.manzela (meho tchana) nic. Me by nevadilo, ze nedostanu darek, ale kdyby aspon poprala k svatku, ktery je v kalendari. Proste jen mila zprava, vse nejlepsi a je to. Navic ma fb a ten ji me narozeniny ukazuje. No, neresim to. 🙄My ji normalne prejeme a dame nejakou malickost, jak k svatku i narozeninam. Letos ale zapomnela (pry se nepodivala do kalendare) i na svatek nasich deti. Coz mi prislo lito. Ani mnam nepogratulovala k narozeni druheho ditete, coz me taky zamrzelo. Jsem zvykla, ze z moji strany vsichni blahopreji-nasi, babicky, tety. Jen zpravou, ale me to staci. Takze te chapu, ale neres to. Nema to cenu..

marketanova
13. led 2020

U nás se hodně zapomíná na narozeniny známých, nedávno jsem koupila krásné dárkové balení velkých svíček. Myslím, že vždy udělají radost.

fandysek_1
13. led 2020

@kridav jsem s manželem 8 let a tchanovci mi popřáli jen jednou a to díky tomu, že mi manžel u nich dal před lety dort. Od té doby se nikdo nezeptal kdy ty narozeniny mám. Neřeším je a s nima svoje narozeniny neslavím. Jim přeju a nosím dárky. Občas mě to zamrzí, ale spíš to přecházím.

linee
13. led 2020

@kridav ja nevim...uprimne...rozhadat si rodinu, protoze mi nekdo nepopreje, mi prijde zbytecne. Jsou dulezitejsi temata v rodine, ktere rodinu rozhazou, to by se v rodine hadalo uz temer kvuli vsemu. Chapu, narozeniny jsou jenom jednou v roce a navic, ty jim prejes a davas darky a oni ti ani nepopreji, ale nejde se nad to povznest? Nebo pokud chces, zpozvi je pristi rok na oslavu - chlebicky, dort, vinko, nic velkeho, ale budou vedet, ze jsou zvani na tvou oslavu a tvoje narozeniny. Pokud i toto odignoruji, tak si o tom muzes pomyslet sve a bude jasno.

levandule_k
14. led 2020

Já bych třeba měla problém dát dárek tchyni, když jí nestojím ani za smsku, nechtělo by se mi ze sebe dělat hadr na podlahu, kdy já si budu lámat hlavu, co jí udělá radost, věnuji čas a finance nákupu a ona mě totálně ignoruje a ukazuje mi, že mě má u zadku. Já bych na její narozeniny a svátek jednoduše zapomněla, to se občas stává, když člověk musí řešit důležitější věci 🙂

Matku manžel nezmění a nemá cenu, aby s ní on chodil do konfliktu. S dcerami by si mohl otec promluvit, že by tě měli respektovat jako jeho partnerku a pokud ony dostávají dárek, že je to od vás obou, tedy by bylo slušné, kdyby ti popřály k narozeninám a něco malého ti koupily, čokoládu, krém na ruce.

brunetka11
14. led 2020

@kridav Původně jsem ti tu psala delší a vše vysvětlující příspěvek, ale smázla jsem ho. Je dost osobní.
Každopádně mám podobnou zkušenost.
Vyřešeno - oznámila jsem muži, že dárky k narozeninám bude dotyčným kupovat on. Klidně na oslavu zajdu, rozhodně popřeji, ale další aktivity jsou na tom spojovacím článku.
Nepůjdu do konfliktu ,-) A zároveň tu věc odkládám s čistým svědomím.

kridav
autor
14. led 2020

@levandule_k
@brunetka11
Už loni jsem se rozhodla, že to bude řešit manžel, jak pro dcery a rodiče. Max mu pomůžu něco vybrat. Jenže jsem hrozná, loni jsem holkám koupila aspoň bonbóny, bylo mi blbý nedám jim nic, ale když se na mě opět vykašlaly tak už ani ty bonbóny.
A to jsem tchýní jednou uháčkovala šátek a orchidej.

levandule_k
15. led 2020

Hlavně ty s tím řešením musíš být v pohodě. Myslím, že jsi psala, že rádi berou, tak bych si pohlídala, aby manžel nekoupil něco extra drahého...

kaja2016
16. led 2020

@kridav No ja narozeniny nejak neprozivam, ani svoje, ani ty druhych. Mozna to maj podobne? Kdyz si vzpomenu, tak popreju, ale tchyne me taky nezavola napr. Ani me nenapadlo, ze by mela.-)

shakira007
18. led 2020

@kridav no a tak ty nepopřali bez urážky ale samá píšeš že nemáte dobrý vztah mě prostě přijde že tě tchýně nemusí ja když někoho nemusím taky mu nepřeju.

linee
18. led 2020

@kridav ale pokud jim davas darky, dej jim darky, protoze to udelat chces, ne proto, ze budes mit pocit, ze jsi nedostala darek stejne hodnoty.

linee
18. led 2020

@kridav mozna si to spatne vykladam,ale jak tu diskuzi ctu,tak mi porad prijde,ze je ti lito,ze jsi dala vice,nez si dostala. Ten nepomer.

kaja2016
18. led 2020

@linee No na me to tez pusobi tak, ze autorka to bere tqk, ze prani a davani stejne drahych darku jako dala ona k narozeninam je povinnost a slusnost. Ale to tak neni. Nekomu jsou narozeniny putna, nekdo darky nedava, nekdo nepreje. A vztahy muzou bejt pritom uplne v pohode, pokud lidi nejsou malicherny a neresej kraviny. Kdyz me neco vadi, tak si s dotycnym promluvim, zeptam se na duvod. Neni nic horsiho nez prat hodne lasky, stesti a zdravi z povinnosti a jeste nastvana, ze na me se urcite nevzpomene. Take nevim, jak jsou stare manzelovi dcery, my to teda v rodine tak nemame, ze by deti davaly dospelym darky. Deti proste zapominaj, to musi zaridit manzel, aby autorce neco daly. A pokud jsou dospele a pecou na to, tak si promluvit a domluvit se. Treba nikdo o ty darky od autorky nestoji. Je to cele takove zkostnatele....

caverina
18. led 2020

@kaja2016 tak mě na tom, že si nejbližší příbuzní ... a to tchanovci jsou... popreji k narozeninám nic zkostnateleho nepřijde... Fakt stačí jen blbá SMS bez ohledu na to jestli bude nebo nebude oslava... Jednou to jsou rodiče mého partnera a já partnerka jejich syna.... Ale jak tak koukám asi žiju v jiném svete😁

kridav
autor
18. led 2020

@caverina asi taky žiju v jiném světě 😊. Nechci od nikoho drahé dary. To že jsem, jak tchanovcum tak holkám od manžela, dárky dávala, tak jsem to dělala ráda, protože si na mě taky vzpomněli, aspoň tím že mi popřáli. Já na tom nevidím nic špatného, když přeji já aby ze slušnosti popřáli i oni. Jsme rodina tak by to tak mělo být. Proč si teda na mě vždy vzpomene bývalá tchýně, se kterou už rodina nejsem. Nebo táta, se kterým jsem taky málo v kontaktu? Proč by si nemohli vzpomenout manželovi rodiče, se kterými v kontaktu jsem a vídáme se.
Ale upřímně, už je mi to jedno. Bylo mi to líto pár dní po narozkách. A už to nebudu řešit. Raději si budu užívat života i bez toho aby mi přáli.

caverina
18. led 2020

@kridav casto tady i v realu slysim jak jsou tchyne priserne....tak ale pokud nekomu prijde normalni a zkostnatele si mezi blizkymi pribuznymi,ktere vidavam poprat k narozeninam,tak si tu prisernou tchyni udelaly samy a ja se tem tchynim vubec nedivim...doufam,ze az syn doroste do veku,ze ze me tu tchyni udela tak se zase vrati mezi lidi zakladni pravidla slusnosti...

kridav
autor
18. led 2020

@caverina moje tchýně je příšerná, ale je to máma mého manžela a respektuji jí, a to že je jaká je tak s tím nic neudělám. Ale snažím se na ni vidět to dobrý a vycházet s ní dobře. Ale to se snažím u všech lidí v mém okolí 😊

caverina
18. led 2020

@kridav ja to tak mela s ex tchanem...vsude byl,vse znal...hruza🙂 ale byla to ma rodina...

kristyn.g
18. led 2020

Mě taky nepřeji všichni a neřeším

kaja2016
18. led 2020

@caverina Tak to me tez neprijde zkostnatele. To je normalni, ze jo. Ale vyzadovat to, davat dary a ocekavat stejne a zkratka cele to nejak resit, to uz me zkostnatele prijde. My si treba malokdy poprejeme, pac skoro kazdy clen rodiny zije dlouhodobe mimo CR a nikdo snad krome me mamky si na tyhle veci nepotrpi. Ja klasicky u lekare nevim, kolik mi je let a odpicitavam si to podle data narozeni. Nejaka smska od cloveka, ktereho cely rok nevidim a najednou na nej vykoukne v kalendari, ze mam svatek, to me spis prijde uplne hloupe. Stejne tak ty nic nerikajici vanocni. Nastesti uz mi nekolik let nic takoveho neprislo a k narozeninam mi preji jen lide, kteri me maji uprimne radi. Ale chapu, ze kazdy to ma jinak. Muj dedecek pedant tez desne lpel na narozeninach, svatcich mdz a podobne. Mel predstavu, ze takto se projevuje laska respekt a desne se rozcilil, kdyz nekdo na neco zapomnel. Me zase vadilo, ze babicce nadaval. Pro me laska a respekt nestoji na tom, jestli nekomu jednou az rok popreju, ale jake vztahy mame celorocne. To je pro me dulezitejsi.

Strana
z5