Přijdu si nedoceněná
Ahoj holky, vlastně ani nevím čím začít...už mě štve úplně všechno. Jsem s přítelem 8 let a poslední 4 roky je všechno na houby. Příjde mi, že někteří chlapi si vůbec neváží svých protějšků a kord teda ten můj....no vážně..vemte si co my ženské pro ně vše děláme...staráme se o domácnost...vaříme, chodíme do krámu, posluhujem jim, nosíme jejich děti a v bolestech je přivádíme na svět, vychováváme je a co vše za to máme? Samozřejmě je spousta rodin kde to takhle nechodí..určitě je plno skvělých chlapů, tohle je spíš diskuse pro ty co mě chápou a mají doma to samé...ten můj přijde z práce..je na mobilu (internet, fcb) nebo si zapne x-boxy...kluka si nevšímá...semnou skoro nemluví...má svůj svět. Když po něm něco chci nebo malej, je oheň na střeše...o nějakém mazlení, povídání si atd. nemůže být řeč. nejvíc mě štve když se někdo baví o porodech a on vypráví jakej já měla perfektní 4hod. (mimochodem můj porod bych tu vůbec nerozebírala, byl šíleně komplikovanej - ale pro přítele rychlej 😠 bere to vše jako samozřejmost. Třeba nepřijde...jak jsme se celý den měli, zda nepojedem někam na výlet...když chci po něm společnou fotku..tváří se jak kakabus..jak když nás nesnáší..noo je toho mraky a spousty ale byla bych tu do večera...je tu některá co to má doma podobné? Bez lásky, pochopení a tolerance?
@zuzineckah taky pravda...ale my jsme založili rodinu po 3 letech..to už se dva lidi trochu znají ne...
@lucie2512 ano, já vím, jak jsem psala, je mi jasné, že ne vždycky to tak funguje. I jste spolu bydleli nějakou dobu? Nebyl i předtím takový, že by se nechal poměrně lehce ovlivnit? Ono někdy ty signály jsou, ale člověk je nevidí, nebo nechce vidět, což se dá taky pochopit, pokud je ten člověk jinak skvělý... Protože u toho tvého muže nastala změna opravdu nějak podivně :(
Těžko hodnotit něčí vztahy, když vidíme jen jednu stranu. Ale chci říct tohle: píšeš, že si přijdeš nedoceněné, že chlap málo oceňuje, co pro něj a pro rodinu děláš. Z tvého psaní mi ale nepřipadá, že by od doceněný byl. Opravdu si uvědomuješ, co dělá on, a oceňuješ ho za to? Uvědomuješ si, jak obrovský stres a zodpovědnost je finančně zabezpečit rodinu? Mít zodpovědnost za to, že bude na nájem a splátku všech půjček? Vědět, že v příštích dvaceti letech nemůžeš přijít o práci, protože na tobě závisí žena a děti? Každý den vstávat s tím, že do práce prostě musíš, aby bylo co jíst? Chápu, že tě mrzí, co všechno doma nedělá a mohl by. Ale stejně, dokážeš ho ocenit za to, co dělá? Říkáš mu, že si vážíš té tvrdé dřiny, kterou dělá na šachtě, a díky které máte na ty splátky? Zkusila jsi mu někdy říct Zajdi s chlapama na pivo a odpočiň si, zasloužíš si to po té dřině?
Mně se v manželství hodně osvědčuje dávat to, co potřebuju. Když mám chuť na masáž nohou, namasíruju muži záda. Když potřebuju obejmout, jdu a pohladím ho. Když mám pocit, že si zasloužím omluvu, omluvím se za to, co jsem pokazila já. A když mám pocit, že mi chybí ocenění, zamyslím se nad tím, za co vděčím já jemu. Zkus to. Možná to nepomůže, ale možná jo 🙂
@rebe moc krásný rady..děkuji ale jistě že to dělám...proto jsem taky psala, že i když jsem na pokraji sil tak i přesto jdu a chovám se k němu vlídně, s láskou. Ptám se ho na práci, co jo trápí, objímám ho..podporuji...chválím ho...starám se když mu není dobře..to vše co jsi psala JÁ dělám....ale ON ne....chápeš? Když jsou nějaké problémy ať finanční, či jiné řeším to já...nespím...chci o tom s ním mluvit a rozebrat to...on vždy jen řekne mě je to jedno..to nějak dopadne...takže jdu já a já vše obstarávám, zařizuji..na něm nevisí žádná tíha ;) ale chápu, že tě to napadlo a že jsi chtěla poradit..děkuji
@rebe jeho nezajímá téměř nic..když mi bylo nejhůř a válela se po čtyřech na zemi bolestí, tak on mě překročil a šel si udělat pití...a to pťísahám!!! Když vidí, že skuhrám třeba u nádobí a po celém dni jsem vyřízená, bolavá ( mám velké břicho) myslíš že přijde a řekne třeba lásko odpočiň si? Nebo že to dodělá? Nikdy!!! On na šachtě sedí v buldozeru a když přijde tak řekne..tvl dneska jsem se vůbec nevyspal!!!; v práci!!!! Doma už má připravené kafe, večeři a i přesto jdu obletuji ho aby si teda z té ,,těžké" práce odpočinul....když byl syn ještě menší...chodila jsem už v té době na brigády...uklízela jsem celý den paneláky...a to jsem mu ještě uvařila...vše připravila, chodila jsem malýho vždy jen nakojit a pokračovala jsem. Jediný co by mohl udělat je umýt po sobě nádobí a třeba skočit do krámu co máme za barákem...myslíš že to udělal? Já přišla utahaná, běžela do krámu a ještě po něm myla to nádobí..koupala a uspávala malého....když jsem měla angínu, neudělal mi ani blbej čaj...nikdy se mě nezeptal jak mi je, jak se cítim...no já nevím mám pokračovat? Přijde ti to málo? Přijde ti že ho utiskuji?
Teda, nějak nechápu, jak jsi mohla vydržet 8let s někým, na kom nevidíš NIC pozitvního.
@lucie2512 by letěl jak namydlenej blesk. A to ho mají mít tvoji synové jako vzor jak se chovat k ženě, manželce? A ty to chceš dál snášet a tolerovat? Tohle teda není že si nedoceněná,tafy už jsi jen jako kuchařka, uklízečka, matka a v neposlední řadě s prominutím holka na sex když má chuť. Opravdu mě nepřestává udivovat co si ty ženské nechají líbit. Jsi mladá to si uvědom. Spoustu času máš před sebou, chceš ho opravdu trávit s chlapem co si tě ani za mák neváží.?
Proč s ním jsi?
Mas kam jit, aspon na chvili? mozna by neskodilo mu rict na rovinu, ze uz toho mas dost a jestli on nezmeni pristup, tak prijde o zenu. Aodejit treba k rodicum. Protoze k cemu je Ti takovy chlap? Partnersky vztah by takhle vypadat nemel.
@zuzineckah Já bych řekla, že hodně věcí vyplave až s dítětem...mám třeba kamarádku, která měla před těhotenstvím pětiletý vztah, nikdy o něm nepochybovala, ale během mateřství to v ní začlo holdat...najednou toho člověka - svého muže, viděla jinýma očima (podobné problémy jako řeší tazatelka). U nás se to taky dost změnilo - manžel je jako otec skvělý i se mi snaží hodně pomáhat,ale ta dlouhodobá únava dělá svoje - výsledkem je, že jsme oba často podráždění, vrčíme na sebe kvůli pitomostem, což se nám nikdy dřív nestávalo...rodina je docela velká zkouška.
Mela jsem partnera sobce, bez empatie, predstavoval si, ze se ve vsem prizpusobim. Rok jsem s nim zila, zkousela a davala mu sance. Neveril mi, ze odejdu. Nechtel komunikovat, nic resit. Az jsem odesla, to se pak divil...
Si dobra, ze toto vsetko zvladas. Jak uz tu niekto pisal, zalozenie rodiny zamava s kazdym vztahom. Nam sa napriklad prva dcera narodila po 6 rokoch vztahu, takze by sa dalo povedat, ze prisl
@lucie2512 Rozhodně jsem nechtěla říct, že ho utiskuješ! Jen to, že my ženy jsme někdy tak unavené, že nevnímáme únavu svých partnerů, tak spoutané zodpovědností, že si neuvědomujeme tu jejich, a tak ohnuté pod tíhou problémů, že nevidíme ty jejich. A že když se na chvíli dokážeme od toho všeho oprostit a koukat na věci pohledem svého partnera, může to pomoct víc než "musíme si popovídat". Jestli jsi to všechno zkusila, je skvělé, že další situaci můžeš řešit s vědomím, že jsi takříkajíc udělala vše, co bylo možné. Protože se dají zachránit partnerství i v hodně velké krizi, když obě strany chtějí. Pokud jedna nechce, nezměníš to ty sama, ani kdyby ses rozkrájela. Pak už ti můžu jen poradit, abys neřešila, jestli to má některá doma podobně jako ty, ale soustředila se na to, jestli to tak doma chceš i nadále. Je mi to líto ☹
@onelove Nedovedu si představit dospělého chlapa, který by si pořídil dítě s tím, že bude mít finanční zodpovědnost jen pár let, než žena nastoupí do práce. To je prostě závazek na celý život. Jistě, že mu s tím časem žena bude pomáhat, ale žádný normální chlap si podle mě neřekne Když přijdu o práci, pohoda, bude nás živit rodina, když se dítě dostane na drahou školu, nevadí, žena si přidá další směny. Podle mě každý chlap při pořízená rodiny vnímá tuhle zodpovědnost jako svou. Neříkám, že mu to vadí, ale říkám, že bychom si měli uvědomovat, jak velký závazek to je a jak psychicky náročné to pro muže musí být. A občas to ocenit, stejně jako my potřebujeme ocenění za čistý byt a spokojené děti 🙂
Tak stoprocentne kdyz prijde dite je to pro ty dva dost silena zmena.....ale neprijde mi normalni aby se tak chlap choval....ze chlapi doma nepomaha je celkem normalni,ale aby se takhle choval ke sve manzelce?????ona se sviji bolesti a on ji prekroci a jde si udelat piti?????kde to zijeme??
@lucie2512 proč by se měl aspoň krapet krapinek snažit...když všechno má pod nosem? Nezlobte se, ale chlap si " služky" nemůže vážit... měla byste otočit,a být sama sebou... né se pořád přetvařovat... ještě teď před porodem sbalit dítě a jít jinam...tedy pokud máte kam...rodiče,kamaradka,aspon na pár dní...?
Váš vztah bohužel vidím tragicky,ale sama sobě byste měla ukázat, že nejste žádná posluhovacka a Chudáček, který si nechá všechno líbit...a to si teda necháte líbit dost!!! Vazite si sama sebe! ? Máte se vůbec ráda??? Co sebedůvěra,mate nejakou...?Protože od toho všeho se to vše odvíjí...
@caverina
Ved on normalne neposkytol pomoc cloveku v bolestiach, to uz je iny level. To sa zle cita, je mi luto zien, co maju doma ko....tov podobneho druhu. Krasna zdrava baba a take veci necha bez povsimnutia. Ved iny by ju na rukach nosil a nie ze prekroci, bo zavadzia na ceste do kuchyne.
@rebe taky nevidim důvod za co by ho měla chválit? pokud chtěl dítě, tak se musí nějak chovat a ne aby ho ještě plácala po zádech jak je skvělej, že zabezpečí rodinu, to by mělo být automatický.. ...a až budu na mateřské, tak se holt musí postarat, protože s dítětem souhlasil a věděl, že na něm budu finančně závislá....já chválím chlapa, pokud něco zařídí, doma opraví, ale nechválím ho, že chodí do práce, to já chodim taky...řekla bych že ji má moc jistou a ono všeho moc škodí, takže bych se na něj vyprdla s nějakou chválou a teplou večeří..
@markiiska Ani o chvále jsem nic nepsala... Ale v úvodním příspěvku se píše o tom, jak si chlapi neváží svých protějšků, přitom ony se starají o domácnost, vaří, nakupují, Jsou těhotné, rodí a vychovávají děti... Dalo by se říct, že to by taky mělo být automatický, když jsme s dětmi souhlasily. A přesto to ocenění potřebujeme, že? Oni by na něj za ten svůj podíl neměli mít nárok?
@rebe jen výňatek...
Z tvého psaní mi ale nepřipadá, že by od doceněný byl. Opravdu si uvědomuješ, co dělá on, a oceňuješ ho za to? Uvědomuješ si, jak obrovský stres a zodpovědnost je finančně zabezpečit rodinu? Mít zodpovědnost za to, že bude na nájem a splátku všech půjček? Vědět, že v příštích dvaceti letech nemůžeš přijít o práci, protože na tobě závisí žena a děti? Každý den vstávat s tím, že do práce prostě musíš, aby bylo co jíst? Chápu, že tě mrzí, co všechno doma ...
... zdá se Vám že autorka dělá málo...podle toho co píše??? Proč dalších 20 let??? Co to je za blbost...?
Kdyby normální chlap měl doma takovou zenu co ho obskakuje zleva zprava...tak by si toho vážil,aspon trochu!!!! A z druhé strany ...víte jaká je to zodpovědnost donosit a porodit zdravé dítě, starat se o.domacnost , děti,chlapa...ve dne v noci
..chlap aspoň v noci spí...dávat permanentně pozor aby se dítěti nic nestalo, připravovat ho do školky, školy, učít ho...ano měla byste to vědět...máte pocit že by autorka byla aspoň z % dobře "ohodnocena"??
Můj manžel má na starosti 2 firmy ,starost o.barak, za chvíli 5 děti...a myslíte že by si dovolil se ke mě takto chovat???
@rebe viz výňatek autorky...
když on si mě nevšímá, absolutně neprojevuje jakýkoliv zájem, s ničím nepomůže..tak i přesto budu milá, budu mu dobrou milenkou a matkou jeho syna, dobrou hospodyňkou..všude ho budu chválit...ale akorát se obracelo proti mě...když byl nějaký konflikt a já blbka se svěřila tchýni nebo někomu blízkému, tak jsem to odnesla s tím, že jsem ho musela vyprovokovat vždyť ho přece furt chválím, tak musí být v pohodě...  já už nevím...strašně jsem slevila ze svých nároků, koníčků..vše podřizuji jemu, jsem tolerantní a stejně to ovoce ....
... pořad je Vám to málo?
@lajla Nezlob se, ale to ty pořádně nečteš. Já nenapsala ani ťuk o tom, že toho dělá málo, že toho má dělat víc, že je v pořádku, kolik toho dělá nebo že to snad má dělat dalších 20 let. Napsala jsem jen to, že pokud chce tuto situaci vyřešit a vztah zachránit, možná (a možná ne) by pomohlo podívat se na to i z druhé strany s zkusit se vžít do toho, jak se cítí její partner. Poté, co o jejich situaci napsala víc, jsem zase napsala, že by možná měla pouvažovat o tom, jestli ten vztah zachraňovat chce.
A ano, o tom, jaká zodpovědnost je donosit a porodit dítě a starat se o něj jakožto máma dvou dětí nějaké lehké povědomí mám 😀
@lajla I v tom druhém výňatku pořád píše jen o sobě a o tom, jak to vnímá ona, ani trochu snahy zjistit, proč se její partner chová tak, jak se chová, nebo jak to vidí on. Kdyby psala, že ho chce opustit, bylo by to jasné, je to debil, ať jde, ale z úvodního příspěvku to tak nevyznělo, možná chtěla situaci řešit. A tyhle situace ve vztazích pomocí "Musíme si promluvit, vadí mi na tobě to a to" prostě a jednoduše vyřešit nejsou. Nikdy. Tečka. Když to chceš řešit, nikdy to nejde bez snahy zjistit, co dělám špatně já. A nakrásně to může být i to, že toho dělám moc a jsem na něj až moc hodná...

Ono je to dáno, i z psychologie...že muži jsou za námi cca 5 let... dohadovat se lze donekonečna, jasný výjimky existují...