icon

Přijdu si nedoceněná

lucie2512
4. zář 2016

Ahoj holky, vlastně ani nevím čím začít...už mě štve úplně všechno. Jsem s přítelem 8 let a poslední 4 roky je všechno na houby. Příjde mi, že někteří chlapi si vůbec neváží svých protějšků a kord teda ten můj....no vážně..vemte si co my ženské pro ně vše děláme...staráme se o domácnost...vaříme, chodíme do krámu, posluhujem jim, nosíme jejich děti a v bolestech je přivádíme na svět, vychováváme je a co vše za to máme? Samozřejmě je spousta rodin kde to takhle nechodí..určitě je plno skvělých chlapů, tohle je spíš diskuse pro ty co mě chápou a mají doma to samé...ten můj přijde z práce..je na mobilu (internet, fcb) nebo si zapne x-boxy...kluka si nevšímá...semnou skoro nemluví...má svůj svět. Když po něm něco chci nebo malej, je oheň na střeše...o nějakém mazlení, povídání si atd. nemůže být řeč. nejvíc mě štve když se někdo baví o porodech a on vypráví jakej já měla perfektní 4hod. (mimochodem můj porod bych tu vůbec nerozebírala, byl šíleně komplikovanej - ale pro přítele rychlej 😠 bere to vše jako samozřejmost. Třeba nepřijde...jak jsme se celý den měli, zda nepojedem někam na výlet...když chci po něm společnou fotku..tváří se jak kakabus..jak když nás nesnáší..noo je toho mraky a spousty ale byla bych tu do večera...je tu některá co to má doma podobné? Bez lásky, pochopení a tolerance?

Strana
z4
lajla
5. zář 2016

@rebe no já jsem vyčetla že se pokoušela...ale protějšek nejeví zájem a komunikace ho fakt nebaví😉

hejsa
5. zář 2016

@zuzineckahno,vidíš,já si ho vzala po 4 letech na VŠ - po škole,první dítě v 27 letech..pořád dobrý,druhé dítě,dobrý všechno...Po dalších 2 letech rutina...Přitom máme vztah dobrý,pěkný.Ale nevěřím,že některý chlap po 5 letém manželství je romantik,nosí kytky jen tak,povídá láskyplná slova jen tak/aniž by myslel na postel/,snaží se tak,jako za doby ,chození,..to snad ani není možné.Nevěřím. Přitom máme vztah dobrý,běžný...já ani neočekávám,že bude ,usilování a romantika, - proč? Protože ta patří k době ,chození,.Nevěřím tomu,kdo tvrdí opak. 😵

rebe
5. zář 2016

@markiiska @lajla Ten rozdíl je obrovský! Chvála je Ty jsi ale hodný, že jsi umyl nádobí (a v duchu si myslím, no konečně to pro jednou nebylo všechno jenom na mně). Ocenění je Moc si vážím toho, jak se o nás staráš a že se díky tobě a tvé podpoře cítíme v bezpečí.
Asi to nemá smysl opakovat, ale z toho, co jsme se dočetly, víme, jak to vidí jedna naštvaná, frustrovaná žena. A ty nejhorší věci naspala až poté... Vy jste si nikdy nestěžovaly na muže, jak je hroznej, i když jste vlastně pořád věděly, že máte prima chlapa, na kterého je spoleh? Děláte si o úplně neznámých lidech úsudek na základě pár vět někoho jiného běžně? A přijde vám úplně v pořádku někomu, kdo dost možná hledá radu a podporu, jak zachránit svůj vztah, napsat, že je to ubožák a ať ho opustí? Mně ne...

rebe
5. zář 2016

@lajla No, když ona je komunikace a komunikace. Pro hodně žen je komunikací i vyčítání, co všechno partner nedělá anebo dělá špatně. A to chlapy vážně nebaví a nedivím se jim...

lajla
5. zář 2016

@rebe ...Mně se v manželství hodně osvědčuje dávat to, co potřebuju. Když mám chuť na masáž nohou, namasíruju muži záda. Když potřebuju obejmout, jdu a pohladím ho. Když mám pocit, že si zasloužím omluvu, omluvím se za to, co jsem pokazila já. A když mám pocit, že mi chybí ocenění, zamyslím se nad tím, za co vděčím já jemu. Zkus to. Možná to nepomůže, ale možná jo 
... Váš výňatek...pokud se k Vám i takto stejně chová partner, ok...ale pokud...přijde mi.to jako velmi nezdravý náhled...ale ok, každá jsme jiná...a jsme svému.muzi jinak "podřízena"
Ano.troufam si říct že tento jejich vztah nemá absolutně šanci již jen z důvodů dlouhodobe paměti, kterou máme😉

caverina
5. zář 2016

@rebe fajn to je vsechno mozny....ale prekracet vlastni zenu kdyz ji neni dobre a vubec si ji nevsimat uz je prece silny kafe....to se pomalu vracime do stredoveku....

evulina77
5. zář 2016

@lucie2512 pokud je to tak, tak bych přestala s péčí o něho. Jsi těhotná a to už hodně, máš nárok na to být unavená a odpočívat. Takže bych přestala vařit kafíčko. Jidlo musíš udělat i pro malýho, takže jídlo bude mít. Nádobí bych přestala mýt s tím, že to už nedáš, že tě bolí záda. Až příjde z práce, předala bych malýho a šla bych si lehnout apod. Prostě bych se začala víc šetřit a co nejvíce předat na tatínka. Pokud to nepůjde a on se nepostará, tak bych začala uvažovat o odchodu, alespoň než se prcek narodí a pak by se vidělo, podle toho, jak by se snažil. Ale už bych ho nikdy a před nikým nechválila, když to není pravda. Myslí víc na sebe a na mimniko. Držím pěsti...

dokument
5. zář 2016

@rebe a myslis, ze takovy muz (obecne, ne tento konkretni, ale chlap, ktery ma na roli muze a zeny tradicni pohled) se zmeni az pujde zena po rodicovske do zamestnani?

trdelnik234
5. zář 2016

@caverina

No, raz som citala knizku poviedok od indickej autorky kde sa zena zvijala v porodnych bolestiach, ale bala sa v noci zobudit muza ( lebo v tejto kaste sa to nepatri), tak cakala do rana. Manzela nakoniec zobudila rano susedka. Netreba to nechat zajst az tak daleko.

rebe
5. zář 2016

@lajla Asi to máš ve vztahu jinak, tak jsi to pořád nepochopila. Tak naposledy: Mám po nějaké neshodě pocit, že si zasloužím omluvu, tak se zamyslím nad tím, co jsem udělala špatně. Omluvím se za tu svou chybu a můj manžel se mi omluví za to vše, co udělal špatně on. Potřebuji obejmout, tak ho pohladím po rameni, políbím za krkem, on z toho pochopí mou potřebu kontaktu a obejme mě a... do toho už vám nic není. Nepřipadá mi to jako podřízenost ani omylem, naopak, nedovedu si moc představit větší rovnocennost.
Když se vrátím ke vztahu tazatelky také tomu vztahu moc nadějí nedávám, ale to je naprosto lhostejné, co si myslím já, protože v téhle situaci jde jen o ni.
@caverina Už mě to vážně nebaví opakovat: tenhle masakr popsala až poté...
@dokument Nemám tušení, jak probíhá manželství s tradičním pohledem na rozdělení rolí. Já jsem feministka a můj manžel to ví a respektuje. A mně můj feminismus nijak nebrání oceňovat ho za to, co ve vztahu dělá on. Že třeba vaří a nakupuje skoro výhradně on a ráno vstává s dětmi, abych se mohla vyspat, mi v situaci téhle diskuse připadá zbytečné psát, protože o můj vztah tady nejde. Obecně se ale domnívám, že když si můj muž zvykne, že potřebuji slyšet slova ocenění za péči o domácnost a starost o děti v době, kdy je to má hlavní náplň (byť při rodičovské i pracuju), a nebude mít problém to ocenění vyjádřit, protože ví a cítí, že stejně tak já oceňuji, co pro mě a pro nás dělá on, tak že nám to pomůže i v době, kdy se nastavení změní a já začnu chodit do práce.

lucie2512
autor
5. zář 2016

Holky to nemá cenu...je vidět že některé mě chápete...ale někdo si tu potřebuje obhájit mužské pohlaví...dobrý..tak to může i na jiné stránce ne? Třeba ,,můj skvělý muž" nebo tak něco..já si tu chtěla promluvit o tom, zda to některá má doma podobné a vyměnit si třeba zkušenosti, rady...ale už nemám chuť...některé ženské a obzvláště jedna tu si asi potřebuje něco dokázat..na to s ptominutím se*u..stres mám i doma, nepotřebuji se nervovat ještě tady...jinak Vám co jste mě podpořily děkuji...a na konec bych chtěla říct, že opravdu to tak bylo...s tím překročením..nepotřebuji si dělat s huby s***

trdelnik234
5. zář 2016

@lucie2512

Vyber si z toho, co potrebujes a zvysok si nevsimaj. Urcite su tu baby, co by ti vedeli poradit, tak im napis IP. Nenechaj si pokazit den a uzivaj tehu, hned by som s tebou menila (to tehu myslim)

caverina
5. zář 2016

@lucie2512 drz se.....a rozhodne bych k vuli nekomu diskuzi neopoustela....ale kazdopadne se drz....neco podobneho jsem zazila....vim o cem mluvis

dokument
5. zář 2016

@rebe ja si myslim, ze u nas (v CR dejme tomu...) to funguje tak, ze role jsou porad tradicne rozdeleny a jak zena pujde do prace, povazuje se za normalni, ze neprestane byt matkou a strazkyni ohne... Ze se proste musi dal o tu rodinu starat stejne, jako kdyz byla vyhradne doma na rodicovske (a mnoho muzu rika, vsak ty jsi doma, to k tomu patri, nebo ale ty jsi cely den doma, ja musim byt v praci). Takze ona bude vydelavat stejne jako muz (odvede stejnou praci, vydela mene) a tudiz by mela podle logiky mnohych muzu mit doma servis. A kdo ji ho udela? Kdyz muz pracuje a zivi rodinu a chce za to pochvalit.

Kolik je zenskych casopisu, kde jsou clanky typu "pochopte ho", "rady jak byt krasna", "svadejte ho", "pochvalte ho". No miliarda. A kolik je takovych casopisu pro pany? Ani jeden. Nebo mozna nejaka odnoz alternativni, kde jsou celkove psychologicke clanky, ale pro vetsinove ctenare muze se takove cteni nevydava (nebo jo? ty jsi myslim z oboru, ne?). Neprodalo by se to. Tim chci rict, ze muzi, tradicne smyslejici, se naprosto nezajimaji o to, jak by meli zeny ocenovat, maximalne ji pochvali jidlo.

somalicats
5. zář 2016

@rebe To, cos popsala, může fungovat jen tehdy, pokud je Tvůj manžel naladěn na stejnou vlnu. Předpokládám, že když jsi Ty byla těhotná, snažil se Ti manžel pomáhat, co to šlo, předpokládám, že se stejně jako Ty věnuje dětem. Zakladatelky manžel funguje dle popisu úplně jinak, evidentně asi vidí vzor v těch chlapech v práci. Prostě ženská má stát u plotny a nemá právo padat na hubu a pán tvorstva doma nehne ani prstem. Nelíbí se Ti, že tu některé psaly, ať ho opustí. Ty máš opačný názor, ale kde Ty bereš tu jistotu, že zakladatelka ještě nevyzkoušela všechno možné i nemožné? Taky nejsem pro to dělat unáhlené závěry a hned ho opouštět, ale na druhou stranu - Ty se po hádce omluvíš za svou případnou chybu a čekáš, že Tvůj manžel udělá totéž. Víš, co dělá celá řada chlapů, když se žena po hádce omluví za své chyby? Berou to tak, že za to opravdu mohla ona, sami se neomluví a ještě si přisadí ve stylu "byla to tvoje vina".

Zakladatelce bych poradila skončit s tím full-servisem, který svému muži dělá, zapojit ho víc do chodu domácnosti (koneckonců za chvíli bude rodit a ať se tak o domácnost taky chvíli stará někdo jinej). Pokud to nepůjde, klidně na čas odejít třeba ke svým rodičům i s dětmi a uvidí se.

lajla
5. zář 2016

@rebe ...no u nás nakupuje pouze muž😉 ráno taky vstává a vozí děti do školy a školky😂 to mi připadá automatické...přece se nebudu se 4 má hnát na nakupy... Netuším jak bych to odnesla😉 a nastesti jeho práce není na směny a tudíž děti odvazi on...jsou snad společné😂 ale opravdu nikdy by mě nenapadlo říct.. tak muži můj...oceňuji té za...😉 jinak jestli jste si všimla...vždy jste ta první co udělá první krok...hm..kdo ví jak by to bylo..kdybyste se neomlouvala,atd atd... jasný nic nám do toho není.a je nám to fuk😉
A
@lucie2512
Držím moc moc pěstí ať se z toho co nejdříve vyhrabete a hlavně myslete i na mimi,tomu stress vubec neprospívá..

jahodi
Autor odpověď smazal
rebe
5. zář 2016

@lucie2512 Je mi líto, že to vnímáš takhle. Asi jsem to špatně pochopila, prostě jsem z tvého úvodního příspěvku měla pocit, že tu situaci chceš řešit a vztah napravit. Tak jsem se ti snažila poradit, co podle mých zkušeností v komunikaci s muži funguje. Ano, mám skvělého muže, který mi hodně pomáhá, ale to jsem napsala až když na mě bylo útočeno ve stylu, že mi podřízené postavení ženy připadá v pořádku. Nepřipadá, ale naopak mi připadá v pořádku chápající a vyrovnaná komunikace, proto jsem ji chtěla poradit i tobě. Mám dokonalého muže i dokonalé manželství, a to právě díky způsobu, jakým spolu komunikujeme. Domnívám se, že muži chtějí spíš partnerku než pečovatelku, spíš princeznu než služku.
Chápu, že v situaci, v které jsi, ti pomůže vědět, že jsou i jiné ženy, které to doma mají stejně. Ale nemyslím si, že ti to pomůže, aby tvůj vztah fungoval lépe. Je mi líto, ale ty máš opravdu jen dvě možnosti, buď něco zásadním způsobem změnit doma, ale by se změnil i tvůj partner, nebo rovnou vyměnit partnera. Možná to není dostatečně chápající, možná by ses cítila lépe, kdybych stejně jako ostatní nadávala na to, jaké jsou chlapi příšerné plemeno a jak to s nimi nejde, ale tak to prostě není.
Nemáš zapotřebí se stresovat, podle fotky jsi moc krásná ženská a máš přenádherné dítě. Zasloužíš si být šťastná, oceňovaná, milovaná a opečovávaná. Je jedno, kolik žen na světě je ve s vztahu ve stejné situaci, v jaké jsi ty. Není to tak správně a máš možnost to změnit. Na světě jsou tisíce, statisíce, možná miliony chlapů, kteří žádné obhajování nepotřebují, protože jsou prostě prima. Držím palce, ať i ty máš takového doma, zasloužíš si ho, jako každá.

@somalicats Napsala jsem "Protože se dají zachránit partnerství i v hodně velké krizi, když obě strany chtějí. Pokud jedna nechce, nezměníš to ty sama, ani kdyby ses rozkrájela. Pak už ti můžu jen poradit, abys neřešila, jestli to má některá doma podobně jako ty, ale soustředila se na to, jestli to tak doma chceš i nadále. Je mi to líto ☹" Nejspíš jsem to nevyjádřila dostatečně explicitně, měla jsem tím na mysli, že se má tazatelka soustředit na to, jestli by v její situaci nebyl lepší rozchod. Jinými slovy, opuštění daného muže rozhodně schvaluji. Jen jsem z úvodního příspěvku měla pocit, že ho opustit nechce, proto jsem se jí snažila poradit, co by mohlo pomoci. Uznávám, špatně jsem to pochopila, kdyby se úvodní příspěvek jmenoval Pojďme nadávat na mého nemožného partnera, zbytečně jsem se nenamáhala.

rebe
5. zář 2016

@dokument Netuším, mám jinou zkušenost a i ve svém okolí vidím jiné modely. Ale nezlob se, nebudu to tu dále rozebírat, už chápu, že tady by to působilo jako provokace. Tady se teď nadává na chlapy a celé to jejich nemožné pohlaví a toho se účastnit nechci.

rebe
5. zář 2016

@lajla A co myslíš, že udělá můj muž, když má pocit, že si zaslouží omluvu nebo že by si dal masáž? Heh? Bingo, udělá první krok on. Občas jsem protivná a nejsem k němu spravedlivá, občas se mi nic nechce, tak se jenom flinkám a nechám všechno na něm. Ale hodně by se mi nelíbilo, kdyby řekl Musíme si promluvit, ty vždycky děláš to a to a nikdy neuděláš to a ono a já chci, abys dělala tohle a nelíbí se mi, že děláš tamto. Neposlouchala bych ho, jo, neměla bych zájem o komunikaci. Protože to není komunikace, ale vyčítání. Neznám nikoho, kdo vy si vyposlechl výčitky a řekl Jasně, lásko, já se celý změním...
Mně zase připadá automatické, že peru a uklízím já, když na to mám přes den čas, nebo že když večer přijde z práce, kde byl celý den na nohou, tak se k žehlení postavím já, protože mě nohy nebolí. A totálně automatické mi připadá, že děti vychovávám hlavně já, když jsem s nimi na rodičovské doma. A přesto jsem moc ráda, když mi večer položí ruku kolem ramen a řekne Jsi skvělá, jak se staráš o děti, vážím si toho, jak skvěle je vychováváš nebo díky za to, jak to doma děláš krásné. Tak mu občas řeknu, jak si vážím a cením toho, co dělá on. Kašlu na to, jestli je to automatické a normální. Jemu to dělá radost a těší ho to, a to je tak nějak to, na čem mi záleží.

hejsa
5. zář 2016

@rebe Nechtěla jsem,aby můj příspěvek vyzněl jako nadávání..jen prostě po letech přijde rutina-nemusí to být jen ve zlém-prostě se manželství zaběhne.Očekávat dobývání,takové chování jako při usilování o získání holky =to je jako z červené knihovny a každá holka musí být nešťastná... 😕

caverina
5. zář 2016

@hejsa je jasne,ze drive nebo pozdeji kazdy vztah upadne do rutiny a jakehosi stereotypu.....ale kdyz z toho stane lhostejnost,nezajem a zlost tak je neco hodne spatne....

ttm
Autor odpověď smazal
dokument
5. zář 2016

@rebe Tak ta diskuse byla minena. Jen sdilet svoje trapeni, najit nekoho, kdo to ma podobne a ulevit si.

To je takova zvlastnost tady. Jednou jsem tu napsala kz, kdo neporidil plastove odrazedlo a ozvaly se pouze ty, ktere je poridily a stvalo je, ze ja je poridit nechci a coze jsem to za matku jak svoje dite tyram, kdyz ten plastovy kram nechci koupit.

dokument
5. zář 2016

@hejsa ono na tom neco je. Kdyz se lidi seznamuji delaji se lepsimi. Upravi se, navoni, snazi se potesit toho druheho, nekteri delaji veci, ktere nikdy nedelali - a delat nebudou 😅 . Stoji na spickach, ukazuji ze sebe to nejlepsi. Ale nikdo nedokaze stat na spickach dlouho.

trdelnik234
5. zář 2016

@dokument
trefne, bohuzial velmi trefne. Stanie na spickach vydrzi prvych pat rokov a potom "zpatky na zem".

letalnica
5. zář 2016

@dokument Amen 🙂

caverina
5. zář 2016

@trdelnik234 ale nemyslim si ze by se clovek pretvaroval....proste to tak ze zacatku je vzdycky...a podle me je docela logicke ze takova ta prvni zamilovanost drive pozdeji tak trochu zmeni....jedbou jsem cetla pekny clanek....co je lepsi...byt do nekoho zamilovany nebo nekoho milovat ? Kdyz jste do nekoho zamilovana tak se vam na partnerovi libi jen to hezke...vlasy,usmev....kdyz nekoho milujete tak se vam na nem libi i to mene hezke....nejake to kilco navic,vrasky....

zuzineckah
5. zář 2016

@hejsa nemusíš věřit, to ale nic nemeni na tom,že existuji 😉já třeba takového muze mam 😉 není to samozrejme tak intenzivní jako na začátku,ale i po 11 letech prihrmi často s kytkou "jen tak", vymysli dárky, které vi, ze mě potěši... ja ale dělám totéž... vztah padne do rutiny jen kdyz mu to dovolis. Vychováváme 3 deti, ale i tak se snažíme najít si chvilku pro sebe, i když teď je to zahul, to uznávám 🤘A to jsme oba k tomu hodně pracovně vytížení, ale rodina a my dva navzájem jsme prostě prioritou a podle toho se k sobě chovame.

Zakladatelky je mi upřímně líto, nepřijde mi jako utapla koza, co se nechá vláčet bahnem a docela chápu její frustraci. Já bych nejspíš takové ovlivňování zatrhla hned v zárodku, ale každá jsme jiná. Nicméně jediné co může přinést konstruktivní výsledek je komunikace - třeba se mlady pan kousne a půjde do sebe,když si uvědomí,že svým postojem ubližuje, nebo z něj vypadne, že ho rodina značně nudí, nenašel se v takovém životě a chce pryč... když člověk začne "resit",musí počítat i s tím, že se dozví, co vědět nechtěl...

hejsa
5. zář 2016

@zuzineckah ale o tom, ,že to není tak intenzivní jako na začátku, já píšu.Která holka čeká,že kluk bude stejný i další roky, spláče....Můj muž taky vymýšlí a je hodný,starostlivý,pozorný - ale není takový,jako ,když ,dobýval,.Priority se prostě mění. 😵

Strana
z4