icon

Přijdu si nedoceněná

lucie2512
4. zář 2016

Ahoj holky, vlastně ani nevím čím začít...už mě štve úplně všechno. Jsem s přítelem 8 let a poslední 4 roky je všechno na houby. Příjde mi, že někteří chlapi si vůbec neváží svých protějšků a kord teda ten můj....no vážně..vemte si co my ženské pro ně vše děláme...staráme se o domácnost...vaříme, chodíme do krámu, posluhujem jim, nosíme jejich děti a v bolestech je přivádíme na svět, vychováváme je a co vše za to máme? Samozřejmě je spousta rodin kde to takhle nechodí..určitě je plno skvělých chlapů, tohle je spíš diskuse pro ty co mě chápou a mají doma to samé...ten můj přijde z práce..je na mobilu (internet, fcb) nebo si zapne x-boxy...kluka si nevšímá...semnou skoro nemluví...má svůj svět. Když po něm něco chci nebo malej, je oheň na střeše...o nějakém mazlení, povídání si atd. nemůže být řeč. nejvíc mě štve když se někdo baví o porodech a on vypráví jakej já měla perfektní 4hod. (mimochodem můj porod bych tu vůbec nerozebírala, byl šíleně komplikovanej - ale pro přítele rychlej 😠 bere to vše jako samozřejmost. Třeba nepřijde...jak jsme se celý den měli, zda nepojedem někam na výlet...když chci po něm společnou fotku..tváří se jak kakabus..jak když nás nesnáší..noo je toho mraky a spousty ale byla bych tu do večera...je tu některá co to má doma podobné? Bez lásky, pochopení a tolerance?

Strana
z4
hejsa
5. zář 2016

@zuzineckah Jestli máte 3 děti a není u vás žádná rutina - to si neumím vůbec představit.Každá rodina se ráno vypravuje - do školy,práce,po návratu domů starost o domácnost,děti,večer příprava do práce,školy,ukládání ke spánku - to je u mě rutina.Slovo rutina není jen negativní,je to opakující se chod něčeho. Já tomu tedy zabránit nedokážu a vlastně ani nechci - domácnost by měla mít svůj řád,jinak je to chaos.Jak ses téhle rutině navíc u 3 dětí ubránila?

lajla
5. zář 2016

...ono se rutina často definuje jako bezduchá činnost😂 a te u třech děti nelze dosáhnout😂😂😂

hejsa
5. zář 2016

@lajla Nějak to ukončím - dobře,pokud jsou zde mámy,které např.u 3 dětí prožívají romantické bezrutinní manželství - blahopřeji!Toť vše. 😀

hejsa
5. zář 2016

@lajlajen- bezduchá opakující se činnost je dril.Rutina je něco,co děláme často,činnost opakujeme - pro mě např.je rutina ukládat věci do myčky,dávat prádlo do pračky... 😵 já přitom žádnou romantiku necítím - asi nejsem dosti citlivá! Opravdu vše.

rebe
5. zář 2016

@dokument Nepřijde mi spravedlivé srovnávat mě s maminkami, které tě kritizovaly za to, že máš jiný názor, ale jinak máš pravdu. Měla jsem pochopit, že jde jen o svorné nadávání na chlapy a že o radu nebo snahu pomoci zakladatelka nemá zájem. Mea culpa 🙂

@hejsa Naštěstí ta rutina může znamenat i to, že je vztah stále lepší a lepší, že místo obecných romantických gest typu růží a večeře při svíčkách se muži snaží své ženy potěšit gesty, která jsou osobní, určená konkrétní ženě a vymyšlená tak, aby potěšila právě jeho ženu. Nebo že žena nemusí nosit škrabavé krajkové prádélko, protože už ví, že jejího muže víc vzrušuje nevinná bílá bavlna 🙂

rebe
5. zář 2016

@hejsa Možná je taky rutina vyprovázet každé ráno muže až ke schodům, kde postupně olíbá svou ženu i děti... 🙂

dokument
5. zář 2016

@rebe uplne primo k tobe jsem nechtela byt tak drsna, promin 🙂 no proste ozvay se uplne opacne, ja to pak radsi smazala, pac me to jen nervovalo

rebe
5. zář 2016

@dokument Já to chápu! Ale já @lucie2512 opravdu nechtěla nervovat! Prošla jsem si ve vztazích hodně těžkými chvílemi, než jsem se naučila komunikovat tak, abych si vybudovala perfektní manželství. A i když Lucku osobně neznám, dotýká se mě, že má takhle krásná ženská takové trápení! Teda, i kdyby třeba byla ošklivá, tohle by prostě holky prožívat neměly, kór když čekají miminko ☹

zuzineckah
5. zář 2016

@hejsa ale to, že manžel po x letech zůstane pozorný a nezapomene jak jsi pro něj důležitá, jen se přizpůsobí momentálnímu chodu života, to není ta změna, o které je tady řeč. Tady se přeci chlap změnil z pozorného a bajecneho (tak nějak ho zakladatelka popsala) na chlapa bez zajmu a jakékoliv ohleduplnosti. To je rozdíl,který nemá moc co s rutinou společného.

Máme báječný život, možná proto tu rutinu zas tak rutinne nevnímám. Jistěže jsou věci,které se do blba opakuji (jako ta myčka treba😂), ale to jsou takové ty co nezaberou moc času, tak nás nijak neomezují. Máme oba poměrně pestrou práci, postrehy z ní nám dávají hodně témat k debatam, takže nemeleme furt jen o dětech a domácnosti, a taky hodně cestujeme,což jsou další zážitky, které tu "nudu" všedných dní rozptyluji 🙂 akorát teď jsme trošku víc domasedi, protože naše nejmladší má 7 týdnů 😉

lajla
5. zář 2016

@hejsa já to opsala přímo se slovníku😉 je jedno co je to pro vás😉 a není to fuk?😂

dokument
5. zář 2016

@rebe no je to blby, to ja ti verim, ze jsi nepsala nic ze zlyho umyslu

nutricnihodnota
5. zář 2016

Můj manžel je soukromý zemědělec, máme velký statek, pole, dobytek, koně, psy, prasata, atd atd. Rutiny je kolem toho spousta, to mi věřte. Vlastně převážná část dne, 365 dní v roce je rutina (část denní, část sezonní), ale ani jeden z nás by neměnil. Rutinní život nemusí znamenat špatný život. I náš volný čas se nijak zvlášť nemění. V létě (mimo žně) v pátek do hospody, návštěvy rodičů v pravidelných intervalech, drobné domáci zvyky, třeba při večeři atd... Já si to všechno užívám a naplňuje mě to. Máme krásný vztah a děláme to, co je důležité. Rutina prostě nemusí být nutně zlo.

trdelnik234
5. zář 2016

@nutricnihodnota

Horsie ako rutina byva nekompatibilnost povah a diametralna odlisnost v nazoroch v dolezitych veciach ( bohuzial niekedy uz aj v nedolezitych). Nemam akosi odvahu o tom pisat verejne, ale je to niekedy sakra tazke. Gordicky uzol by sa asi pretal lahsie.

Verim, ze to mate s manzelom pekne a prajem vam to.

nutricnihodnota
5. zář 2016

@trdelnik234 Jasný, to je vždycky p*ůser. Ale takoví lidé by se vůbec neměli párovat, to nikdy nemůže dopadnout dobře

trdelnik234
6. zář 2016

@nutricnihodnota
tak tak. Parovat by nas mali biologovia, aspon by sme mali istotu, ze sme nasli ten spravny zivocisny druh. Ale nie, srandu si robim.

nutricnihodnota
6. zář 2016

@trdelnik234 Zas tak úplně ne. U některých jedinců bývám na pochybách, ke kterému živočišnému druhu vlastně patří.

petulemona
10. zář 2016
Strana
z4