Přítel a jeho nenormální chování
Ahoj maminky, holky, rádkyně. Omlouvám se, že to sem píšu anonymně, ale nechci, aby si to přečetl někdo, kdo nechci aby měl o mě takové soukromé informace.
Chodím sem už pěknou řádku let, chodím se sem radit, pobavit, poradit jiným maminkám. Teď potřebuji radu sama.
Byla jsem sama docela dlouho, mám dítě, které má 6 let.
Zjara jsem se seznámila na seznamce s mužem, se kterým jsme si padli do oka. Týden po seznámení mě pozval k němu (bydlí 120 km ode mě) a seznámil s jeho dětmi (8 a 10).
Už při prvním víkendu u něj se projevil. Jeho menší dítě tenkrát k němu nechtělo, přijelo až v sobotu a on se po telefonu pohádal s bývalou ženou a docela sprostě.
Velmi záhy jsem pochopila, že on je velký neurotik a koler. Naštve se kvůli každé blbině a stejně tak rychle vychladne. Několikrát se na mě utrhl, důvod vlastně ani pořádný nebyl (jednou kufr na sedačce auta, svítící mobil v autě). Několikrát mě poslal do pi*i (omlouvám se za výraz). Několikrát byl hrubší na mé dítě.
Neuměl mi dávat najevo city, neuměl obejmout. Já jsem to začala řešit, proč. On to prý neumí, dávat city najevo. Ale své děti objímá a líbá pořád - ty se od něj odvrací. Já jsem ho prý vydeptala tím, že jsem řešila co a jak bude, co ke mně cítí (ale choval se fakt hnusně, takže otázky byly na místě) Kolikrát na mě křičel, i na své děti - ty až někdy brečely. Menší dítě k němu nechce jezdit, protože prý pořád řve. Prý řval i na bývalou přítelkyni a na kamarádku - obě s ním skončily.
Teď přišel s tím, že chce být s dětmi sám, že je klid. Já ale vím, že není, že řve bez ohledu na to, zda tam jsme nebo ne. Když se ho zeptám, zda se rozcházíme, tak mi odpoví smajlíkem 😲 anebo mně je to jedno, jsem teď rád za chvilku klidu.
Utrhuje se i na mamku, na taťku, nemá dobré vztahy s bratrem, se svým dispečerem - je to kamioňák. Mluví hnusně o emigrantech, Asiatech, Černoších, Romech - a to i před dětmi.
Je strašně sprostý, ale opravdu nechutně.
O všech svých bývalých říká, že ho nechaly a on byl ten hodný, co by se rozdal. Možná jo, možná ne. Ke mně se rozhodně hezky nechová.
Vím, poradíte ať ho nechám. Jednak mám u něj ale nějaké své věci a jednak nechci, aby to zase bylo tak, že on chudáček bude ten opuštěný.
A také myslím, že má psychickou poruchu. Nevyznáte se v tom některá?
Umí být i hodný, milý a něžný, ale vše jen když má náladu a sám chce.
Také dělá rozdíly mezi dětmi. Jeho děti neumí poděkovat, poprosit, hnusně se chovají k babičce - jeho matce. Jsou enormě vybíravé v jídle. Víkendy u něj vypadají tak, že děti ráno vstanou v 8, on v 10. Ty dvě hodiny jsou na mobilech. Potom až vstane, zapnou si počítače a hrají hry až do večera - kolikrát ani nejdou na procházku, nikam a jen hrají hry. To menší dítě dokonce hry určené pro děti od 12 let. On jim vše podstrčí až pod nos, oni nemusí nic, ani si uklidit nádobí, ještě ve 3 odpoledne jsou v pyžamech. Na počítači jsou klidně do půl 1. On je krmí hranolky, chipsy, colou.
Vše jim povoluje, moje dítě si nesmí půjčit jeho hračky, ale svoje musí. Děti jsou jinak fajn, ale on to kazí.
Omlouvám se za delší text, asi jsem se potřebovala svěřit
@vutajeni hele a ty jako fakt realne uvazujes ze s nim stravis zbytek zivota? Ze on bude vychovavat tve dite? Co z tveho syna vyroste? Aby ti to jednou syn nevycital...
@adelinkkaa nechci...však jsem psala o pár příspěvků výše, že jsem díky této diskuzi prozřela
@vutajeni Já se taky zeptala-ale bylo mi řečeno, že není třeba nic dávat najevo, že to je jasný... Pěkná blbost... Jemu nezáleželo na mě ale jen na sobě. To jsem pochopila až pak. A ty nadávky? Normální to není, ale z vlastní zkušenosti vím, že jsem pak vypnula a už to ani nevnímala.
Najdeš si někoho lepšího s kým budeš šťastná. Tohle je patologickej vztah, který pro tebe nemá žádný přínos.
Uz jsem ti sice napsala svoje, ale nejde mi z hlavy, ze to nechapes od samého začátku. Je to přímo absurdní. Pripadas mi jako sebevrah..
@8slunicko6 normální přece je, dávat city najevo když mám někoho rád. Tak jako on objímá své děti...
On to prý neumí, nevěřím tomu. Když má člověk rád, tak dělá některé věci samovolně...a když je nedělá a chová se ale laskavě, tak není důvod nic řešit
Nejhorší je, když je najevo nedává a ještě se chová jak k onuci a je hrubý - to už se pak snad i ty otázky proč se mnou si samy nebízejí
@vutajeni Není vase chyba, že se chova jako neurvaly idiot, je to v nem, on se nezmění. Za chvili se budete bat cokoliv udelat, abyste ho nenastvala. Rozhodne si nezaslouzite, aby se k vám či diteti někdo takhle ošklivého choval! Takze poslat smsku jako minula přítelkyně a vymazat ho ze života..
@vutajeni Jednoduše: neustále vám snižuje sebevědomí ("budeš kynout", "ses hnusna", "nic neumis/ delas to blbe") a obviňuje ze všeho, co se mu děje. Váš si vybral jakozto slabší článek, na který je mozne tyto praktiky zkoušet ("kdybych se s nim rozešla, byl by opuštěny"). Neustále ve vás pěstuje pocit viny, tak si myslíte, že chyba je u vás. Chcete mu pomoci - viz. jakou má poruchu/nemoc..
A vse porad dokola, jen se to více stupňuje a stupňuje..
@vutajeni Jedina vase "chyba" je, že mu pořád ustupujete a doufáte, že bude konecne spokojeny. A to funguje přesně opačně - bude si k vám dovolovat stále víc. Časem to dojde k fyzickému násilí (misto "neser" vám rovnou jednu vrazí).
Nevěřím, že by se dal změnit. Možná s jinou ("drsnejsi") partnerkou, ktera by s nim vyběhla při jakémkoliv náznaku sprostého chování? Ale má to smysl s někým takovym byt a neustále hrát nějake hry?
Kolikrat jste se za ten pulrok videli, kdyz ma takovou praci? Pises, ze k tvemu diteti se nechova hnusne - rvat na nej, at da talir do drezu, je ok? Je to tak, jak tu nekdo psal, kdyz ctes kritiku, tak reknes - ale ono to neni tak spatny. Je. A je to jeste horsi.
Je to tak půl roku, co jsem četla článek, který se na mne hluboce podepsal. Je to o jakémsi syndromu výjimečnosti, kterým trpí zhruba 90% populace. Lidé si myslí že jsou neco víc. Chytřejší, šikovnější - prostě lepší než všichni kolem. U těchto lidí se to projevuje ještě výrazněji. Nemají žádnou sebereflexi. On si opravdu myslí, že je nadčlověk, nejlepší ridic, nejlepší otec, nejlepší chlap. Nikdo mu to nevymluvi a ty už vůbec ne. Znám takové typy lidí, vyhit s nima je strašný. Obi sami před sebou jsou ale ti nejlepší a nepřipustí jiný názor. Pokud potkají stejné, jako jsou oni, pomluví je až za roh, ale svoje chyby nevidí... neřekla bych že jde o výraznější poruchu než nacismus (u tohoto chlapa). Je to prostě primitiv a hulvát. Ruce od něj pryč a vzhůru k lepším zítřkům😃 držím palce
četla jsem to všechno. bude se to jen zhoršovat a stejně bys došla sama i bez teto diskuze k rozchodu... dej pak vědět jak dopadla předavka tvych věcí a rozchod. ja si totiz myslim, že to bude ještě zajímavy a bude se ti mstit. akovy lidi se nudí a vymyšlí blbosti. třeba tě bude i vydírat .. snad nemáte nějaké intimní video a nebo fotky když jste oba tak opojení hormonama???!!! aby nevydíral zrovna timto, nebyla by jsi první ani poslední. a na ten xbox řekni, že by ho dítě chtělo mít doma, když se teď tak často nevidíte. 😉
@anetka1701 90% populace? No ty bláho... 😒
@uzivatelkalucie hele fakt že jo. Mně to donutilo se sama nad sebou taky zamyslet. Došlo mi, že to je pravda. Opravdu jsem byla (v některých věcech) přesvědčená o tom, jak jsem ta nejlepší a ostatní mi prostě nesahají ani po kotníky. Že jen můj názor je správný a ostatní jsou úplně blbý, že to nevidí... Hodně jsem začala sama se sebou pracovat, hlavně na sebereflexi, na tom vidět se jinýma očima a žít s trochu větší pokorou... Ale taky jsem ještě před rokem k těm 90% populace patřila....
@anetka1701 ano to myslí. Za volantem jezdi jsko hovada, všichni řidiči jsou kokoti, předjíždí zprava, vyblikává, vytrubuje.. všichni lidi jdou dementi, tlustosi... kamarádi blbečci
On když obejme své dítě,je to ok, když já,rozmazluju ho.
Když já řídím, neumím to, nadává když jedu rychle, ale on 130 na 70 jet může

@8slunicko6 už jsem rozhodnutá odejít. Když chce být s dětmi sám, když říká že mají rádi svůj klid a tátu, že jsou rádi spolu - vím že to tak není. Tak to tak bude...
Teď se už dva dny neozval, asi je v té cizině a mně je lépe. Jen si odvezu věci a utnu to.
Nejraději bych mu to vše vmetla do ksichtu, ale on by to jen otočil, protože on je dokonalý
On by řekl, choval jsem se tak, protože jsi stále něco hrotila a řešila a já chci nechat věci plynout...
Holky je ale normální, že když si ve vztahu nejste jisté, jestli ten druhý to bere jako vy - protože vám nedává nic najevo - je normální se zeptat? Po půl roce vztahu, nebo není a fakt jsem řešila kraviny?
Jenže on se občas výbušně choval už v létě, kdy jsem se na nic neptala...třeba mě zprdl slovy kur.va pi.ca, když jsem zmáčkla špatný knoflík na jeho mobilu