Přítel a kolega. Jak se vyrovnat s pocity?
Zdravím ženy, potřebovala bych poradit od někoho zkušenějšího a moudrého..
Mám přítele 2 roky, žijeme spolu spokojeně, rekonstruujeme spolu dům a jsme spolu šťastní, hodně se spolu smějeme a musím říct, že ho opravdu miluju.
Příteli jsem asi 3x přišla na to že si platí OF..jsem docela chápavá, ale tohle mě vytočilo . Vždycky slíbil, jak je to naposled a naposledy jsem u něj našla v galerii schované fotky z ig svých bývalých spolužaček ze střední nebo žen z okolí..scéna klasika..pak jsem to zase přešla.
No a teď mám docela problém..miluju ho ale je tu jeden kolega z práce..má ženu, děti, ale doma jim to úplně nefunguje..hodně tu v práci byl z toho špatný a svěřoval se i mužským kolegům, jak mu žena řekla, že kdyby nebylo dětí, tak už spolu nejsou…s kolegou bych řekla, že si rozumíme, smějeme se, občas si i pošleme vtipná videa na ig atd…
Hodněkrát se i stalo, že mi do telefonu řekl nějak hezky nebo i na firemní akci byl takový rozverný..hodně se tomu bráním mám své morální zásady, ale občas se přistihnu, jak na něj myslím a přemýšlím jaké by to asi bylo..docela mě přitahuje lidsky, po vzhledové stránce úplně neee
Nevím jak si s celou situací mám poradit…
No vy jste jeden lepší jak druhej 🤷♀️.
Co ti říká žaludek, je pro tebe tvůj přítel ten pravý? Dá se mu věřit a věříš mu? Je na něj spoleh?
A tvůj kolega v práci... Líbí se ti na něm jeho charakter, sedl ti lidsky... možná se s ním cítíš víc v bezpečí než se svým přítelem?
Celkově z toho cítím že se se svým přítelem necítíš už bezpečně, věčně na tajňačku na of, lže ti, tají ti...Tvůj kolega na tebe působí asi solidněji, bezpečněji...Nemusíš být právě s ním..Ale možná si díky setkání s ním uvědomuješ, v čem ti není dobře a v čem ti naopak dobře je. Jak by ses ve vztahu chtěla cítit (bezpečněji) a že přítele sice miluješ a máte spolu legraci, ale chybí ti tam to bezpečí.
@tereza0111 podle tve uvahy by melo cele nádraží shořet v pekle i s vlakama 😀 Tam se porád točí hovory na lechtivá témata a pracovní hantýrka tomu odpovídá 😅 Zrovna minulý týden jsme s jednim srojvedoucim zasouvali... (vlak na odstavnou kolej 😅). A uplne normální slovní obrat "uz mi to stoji, můžem jezdit." 🤣
@suzanna123 myslela jsem si to 🤣
Z vlastní zkušenosti - pokud ti doma něco chybí, podvědomě to hledáš jinde. Je blbost rozbít si vztah kvůli někomu, kdo s tebou trochu koketuje a je milý v době, kdy je to doma na houby.
Píšeš, že tě ani nepřitahuje, navíc má rodinu a fakt nevíš jak to u nich doma funguje. Možná se k ženě chová stejně jako tvůj přítel k tobě. 🤷
Doma si sedněte, proberte to, řekni co očekáváš a začněte na tom pracovat.
Já kdysi musela přetrhat kontakt s dobrým kamarádem, protože jinak bych kvůli neshodám v manželství byla dneska rozvedená a dost možná sama. Protože u něj jsme našla všechno co u manžela v té době chybělo. Jenže s odstupem vím, že bych s ním šťastná nebyla. Jak už někdo psal - nezahodíš 90% kvůli 10%, které zrovna teď nemáš.
Mimochodem, tvůj postoj ke kolegovi je za mě o dost horší než čučet na fotky z OF. U něj není tak velká pravděpodobnost nevěry, zato tobě stačí jednou se víc napít na vánočním firemním večírku a jsi v....

@ele_nka
Za mojich mladych cias sa na konovi a vsade inde pisalo o 80% a 20%...
Ale 90 je 90 o tom ziadna...
P.S. niekedy tych pomyselnych 10 alebo 20 % ma v tej chvili u toho cloveka rovnaku hodnotu ako zvysnych 80%...Az ked si nabije pusu a vytriezve z toho,zisti ze jak to vlastne v skutocnosti bolo.
Tato skusenost je totiz neprenosna a pomerne bolestiva