Přítel má problém s pitím alkoholu a kouřením mariuhany. Co dělat?

sara_420
8. zář 2023

Ahoj všem,
Je mi 21 let a mému příteli je 23 let máme spolu tříletou dceru, přítel normálně chodí do práce ,ale vždy po práci i o víkendech prostě vždy když má volno jde pít a hulit s kamarády, několikrát jsem mu říkala, že mi to vadí vždy se se mnou o tom nechtěl bavit s malou skoro vůbec není, většinou se vrací pozdě v noci když už malá spí a já nevím co už s ním mám dělat jestli se s ním rozejít nebo s ním pořád být kvůli malé

bara88
9. zář 2023

K vůli malé?aby ji jako šel příkladem?

michaela666
9. zář 2023

Je lepší dívat se na otce, který hulí, chlastá a nevěnuje se jí nebo být bez něj? Podle toho co píšeš je to jen oplodnitel, zatím toho jako otec asi moc nepředvedl. Evidentně ještě nedospěl k tomu, převzít zodpovědnost, starat se a věnovat rodině.
S tím bohužel moc nezmůžeš, ale já bych to asi nesnesla.

emillyhk
9. zář 2023

@sara_420 Zůstávat ve vztahu jen kvůli dětem nikdy nepřinese nic dobrého. Dítě vidí, jak spolu rodiče fungují nebo nefungují a bere si z toho příklad do svých budoucích vztahů. I když jsou oba rodiče funkční ve vztahu k dítěti, tak je to dlouhodobě neudržitelné. Tady partner jako otec moc nefunguje, nemá zájem. Co to tedy dceři dává?
Začala bych se osamostatňovat - najít si práci, naplánovat z čeho budete s dcerou žít (na alimenty bude mít dcera nárok, ale kdoví jak bude otec platit), vytvořit si nejakou rezervu, pořešit bydlení. Pomůžou ti nějak rodiče? Ať už jeho nebo tvoji? Vyzvednou třeba ze školky? Pohlídají občas? Klidně si to všechno sepiš, počítej s mimořádnými výdaji jako boty, oblečení, oprava auta, atd. Pokud dojdeš k tomu, že tohle všechno finančně zvládneš, není důvod zůstávat. Pokud ne, je potřeba s tou situací něco udělat, stanovit si nějaký reálný cíl, začít šetřit a odejít později.

nat
9. zář 2023

@sara_420 No ja myslim,ze jste si negativa sama sepsala a s takovym cloveke chcete byt a vychovaat Vasi dceru? No tak pokud mate selsky rozum tak se sbalite a pujdete, a pokud by VAm to tak opravdu vadilo,uz kvuli diteti jste se mela sbalit davno a odejit....

knuffel
9. zář 2023

Titulek je zavádějící, problém nemá přítel, protože on žádný nevidí, problém máš Ty.
Sbal se a jdi.

sara_420
autor
9. zář 2023

@nat no jakoby kdyby se změnil tak bych s ním být chtěla

sara_420
autor
9. zář 2023

@bara88 ne nechci aby z něj měla příklad

lachipie
9. zář 2023

@sara_420 Nezmění se. Pokud jeho samotného nenapadne, že má prostě problém a že takhle žít nechce a chce se místo toho věnovat dceři a tobě... Takže jak už tu holky psaly, zkusila bych si najít nějakou brigádu, azylový dům, odejít zpátky k rodičům a odejít od něj.

sara_420
autor
9. zář 2023

@lachipie třeba si to za nějaký čas uvědomí

bara88
10. zář 2023

@sara_420 tak si ho nech a čekej no🙂

bara88
10. zář 2023

A přijde mi úplně neskutečně že ženská neuvažuje a udělá si z někým takovým dítě

lachipie
10. zář 2023

@sara_420 Tak přeji příjemné čekání... Ale nemyslim si že se dočkáš

miryp
Autor odpověď smazal
Zobraz
zelenaesmolda
10. zář 2023

@sara_420
Ne,neuvedomi protoze on v tom problem nevidi.

miryp
10. zář 2023

Předpokládám, že víkendy trávil s kamarády i před narozením dcery, tudíž jsi věděla, do čeho jdeš, když sis s ním pořizovala dítě. Bylo dost naivní si myslet, že se kvůli rodičovství změní, pokud mu do té doby na tomto druhu zábavy nepřišlo nic divného.
Zůstávat kvůli dítěti v pro dítě toxickém prostředí je ta největší kravina, pro kterou se rodič může rozhodnout, protože je to většinou právě to dítě, které to nejvíce poškodí.
V rodině máme také pár, kde chlap neviděl v hulení žádný problém. Přesto si s ním příbuzná pořídila dvě děti a pak se divila, když začal mít problémy s pracovní morálkou a následně s domácím násilím vůči ní...

hanka_12345
10. zář 2023

@bara88 spíš...dyt s nou stejne není

sara_420
autor
10. zář 2023

@miryp no jo věděla jsem do čeho jdu

bara88
10. zář 2023

@sara_420 a co třeba vedlo si pořídit dítě s takovým člověkem? Mě to přijde i od tebe strašně nezodpovědné

gruyerre
10. zář 2023

Prosimtě nevymlouvej se na chudinku dceru, že s ním zůstáváš kvůli ní, to si přece protiřečíš: hulí, chlastá, "s malou skoro vůbec není, většinou se vrací pozdě v noci když už malá spí"... to má být nějaký obohacení, mít takovýho fotra? Fakt není.

sara_420
autor
10. zář 2023

@bara88 jakoby neplánovala jsem s ním dítě

sara_420
autor
10. zář 2023

@gruyerre občas se vrací domů když je malá ještě nespí

bara88
10. zář 2023

@sara_420 ale jakoby souložila co?některé ženské jsou fakt hloupé

sara_420
autor
10. zář 2023

@bara88 jo to jo,ale dítě jsem s ním neplánovala

blackblue
10. zář 2023

To není táta ani partner... Jenom člověk, co daroval sperma a máš teď díky němu (ale bohužel taky s ním) malou dcerku. O kterou nejeví zájem, nestará a nezajímá se. On si žije tak, jako by byl single a bez závazků... Zeptal se tě alespoň jednou, zda s něčím nechceš pomoct? Nebyla bych s ním... K čemu vám je? Už začni plánovat budoucnost bez něj, a podnikat k tomu nutné kroky, pokud můžeš... ale malá do školky ještě asi nechodí, viď.

1pomnenka
10. zář 2023

Tady se neptej, nikdo by s ním nebyl. Není důvod, protože není k ničemu.

sara_420
autor
10. zář 2023

@blackblue ne nezeptal a nechodí ještě do školky

blackblue
10. zář 2023

@sara_420 Takze se*e z vysoka na tebe i na vlastni dcerku. Do toho vecne pryc, dela si jen to co chce, a na nic a nikoho jineho nebere ohledy... No, zacinala bych koukat na nabidky prace, oprasila znalosti nebo zvedla svou atraktivitu pro budouci zamestnavatele napr nejakym online kurzem aspon. A nejpozdeji pristi rok, az ditko pujde do skolky a ty budes zase vydelavat, tak ho kopni do zadele.

sara_420
autor
10. zář 2023

@blackblue jakože když mu něco řeknu tak mi pomůže nebo tak no

dashyyy
11. zář 2023

@bara88 tak píše, že má 21 roků a tříletý dítě, neplánovaný ... tys asi v 18 byla samá zodpovědnost co.. to jí fakt pomůže, když jí budeš psát, že je blbá 🙈🙈🙄

blackblue
11. zář 2023

@sara_420 ale on ti nema prece jenom "obcas pomahat, kdyz si reknes". On se ma automaticky sam podilet jak na urcitych vecech v domacnosti, tak hlavne v peci o dceru... Ted je navic uz velka, ne jenom mimino, co potrebuje krmit a menit pliny (tehdy je pochopitelnejsi, ze takto mala fotka chlapy az tak moc neberou).. ale uz se s ni da spousta veci podnikat, blbnout, hrat si, chodit s ni ven na delsi dobu.. ale on proste totalni nezajem. Hodila bych s nim vaznou rec, ze takto to fungovat nemuze, a ze dcera je taky jeho. Ty nejsi matka, chuva, kucharka, uklizecka a pripadne matrace (nevim, jaky je vas milostny zivot teda, to jsi neupresnila) v jednom.. abys mu delala full servis a on si zil jako predtim, a nijak se nestaral