Přítel mi ve čtvrtém měsíci řekl, že naše miminko nechce, že se necítí
Cítím se úplně na dne, nic mě nebaví, jsem mladá, je mi 22 a přítelovi 21.. jsme spolu krátkou chvíli a otěhotněla jsem a on mě proste nechal na vše samotnou, ze začátku par měsíců byl na mě strašně hodný a všechno, myslela jsem si, ze po tom všem co jsem si v životě zažila, už neprijde do mého života nikdo, kdo mě takhle položí, ale přišlo to, začal se chovat jako totální zbabělec, neciti se na miminko a to mi celou dobu říkal, jak to zvládneme a všechno, až teď mi řekne tohle, jsem na dne, nedokážu být v pohodě, už driv jsem hodně trpela na deprese a úzkost a bojim se už i o malé, nezvladam normalne fungovat, mám rodiče co mi pomůžou, ale nedokážu si proste představit, ze tu nebude s nama, ze se k tomu takhle postavil.. řekl mi, ze chce být sám, ze si vše musí promyslet a já jsem doma a proste hroutim se.. přece si tohle nemůže rozmyslet.. to nejde, nevím co mám dělat :(
To teď nemůžu říct zda můj příběh dopadl dobře, lidé se až s časem ukazují, jaké jsou povahy a i s mým ex jsem si kdysi myslela, že jsme spřízněné duše, ale nebyli jsme ani trošku. Ty první chvíle byly opravdu náročné. Cítila jsem příšerný vztek, že mě v tom nechal samotnou, zatímco on si dál užívá, protože se rozhodl, že má radši sebe než rodinu a že teď má prostě ještě jiné plány než se stát otcem od rodiny. I smutek z toho, že jsem skončila jako samoživotelka, že mě nemá kdo obejmout, zatímco on se peleší s jinou a ještě o mě společně mluví hnusně, ale musíš se dívat na to pozitivní co máš a můžeš mít. Ne se užírat depresivníma věcma. Budeš mít miminko, to se taky každému nepoštěstí. Budeš ho mít mladá, takže máš dost sil a až bude dítko velké, budeš mít toho ještě spoustu před sebou, máš oporu rodiny a skvělou maminku, která ti vždy pomůže a bude na tebe hrdá, že jsi se tak poprala se životem. Může ti to otevřít dveře a třeba potkáš mnohem lepšího chlapa, který tě přijme i s dítkem. A ta malá ti tu lásku vrátí mnohem víc než by ti jí vrátil jakýkoli chlap. Uvidíš až se s ní budeš mazlit a ona se na tebe bude dívat, s tím pohledem, že jsi pro ni ta nejdůležitější a nejmilovanější osoba, tak zapomeneš na všechny chlapy světa. A nebo se třeba vzpamatuje z toho šoku a budete rodina. Tak i tak, mysli pozitivně, těš se na malou, na ty chvíle s ní, buď ráda za to co máš a neponižuj se před chlapem co za to ani nestojí... Můžeš mít krásný život i bez něho a je na něm jestli se rozhodne to s tebou sdílet. Když se dívám na malou jak je šikovná a učenlivá a směje se na mě, dělá opičky a lumpárny, tak si říkám skoro každý den, jak je blbej, že se o tohle krásné připravil. To on přišel o mnohem víc než já.
Teda já zírám na některé komentáře tady, které to hovado hájí. Cože? Že je mladý a že změnit názor může? Do háje, když byl dost starý na sex a ještě k tomu dítě chtěl, tak neexistuje žádný rozmyslet si to. On si to jako rozmyslet může? A co ona?
Zakladatelko, přeji hodně síly, ještě že máš rodinu, která tě podpoří. Je to hovado. Určitě bych na něj po tomto nespolehala, ani kdyby ještě přilezl. Ať ale platí alimenty. Máš nárok do dvou let věku dítěte na výživné i pro tebe, využij toho. Dítě jste si udělali spolu, tak ať se chlapec činí.
Určitě to bude fajn, na miminko se těšíš, nejsi nijak extrémně mladá na dítě, rodina říkáš, že pomůže.
Dítě si nech a hlavně si zařiď nějakou tu psychoterapii - jakmile se malé narodí, tak bude méně času řešit sebe a z vlastní zkušenosti můžu doporučit mít maximum vyřešené před porodem. A chlap? No, to už ti třeba poradí psycholog, zda mu chceš dát ještě nějakou šanci.
Hele jen možnost, třeba si to prostě jen neumí představit, ste oba dva mladí a vlastně vystrašení, jen ty máš oproti němu prostě tu výhodu, že víš že v tobě je, chodíš na všechna vyšetření a miminko už ted je součástí tebe. Třebas až se to malý narodí nebo se v tobě vážně začne hýbat - tak že to ucítí i okolí - a začne na něho reagovat třebas krásným kopancem proti přítelovi ruce, tak se to v něm prostě probudí. Prostě si vlastě třebas jen neumí představit ten příval pozitivních citů, kterej po narození - prvním přičichnutí ke svýmu miminku, prvnímu chycení jeho prstu - snad příjde. Ted vnímá jen to že začína peklo v podobě nevyspání, tvých změn a hlavně jen samá práce, povinnosti, hromada starostí a samá zodpovědnost. Stejně starý kamarádi bez dětí tomu taky nepomůžou - v lepším případě se mu smějí, v horším ho straší a od všech jen slyší Game over... Nechci se ho zastávat, jasně teď tě dost necitlivě podrazil, ale sama píšeš, že rozhodně chce být dál součástí tvého života do kterýho za chvíli přibude miminko, který bude vaše a jestli s tebou zůstane v kontaktu, uplnš nevěřím, že se ke svý krvi bude chovat jako by tam nebyl. Ale zároven ti nechci dávat falešný naděje - ty bys ho měla znát nejlépe.
Nevýhoda mít dítě v mladém věku je, ze člověk proste pochybuje... zda je ta správná doba, dostatek financí, zda jsme si už něco užili, nacestovali atd...Ale jsi ve 4.m a už není čas na pochyby.. postav se k tomu čelem a idiota pošli do haje a třeba poznáš muže svého života. Casem..
No budeš to mít těžké, ale jsou i horší věci, které se vyřešit nedají. Vykašli se na nespolehlivého chlapa - kluka, je to prostě ještě dítě a spoléhej se na rodiče. Až přijde ten správný čas najdeš si fajn chlapa i s dítětem.
@irmamala to co radíš mi vlastně taky příjde dost dětinsky - vykasli se na toho co to s tebou upek, hod to na rodiče a čekej na prince na na bílým koni 🙂 - Žádná z nás je neznáme - nevíme co se mezi nimi stalo, ani v jakých podmínkách bydlí - Je ve 4 měsíci a dítě budou mít spolu ti dva, tak at to ti dva spolu taky řeší. Je fain že jí rodiče nabídli pomoc, ale měla by to být jen pomoc, ne že to radši hodí na ně, protože jednání s tatínkem je nepříjemné a zklamal jí a tak ho prostě odřízne. Proto je tu taky tolik svobodných matek, co hned hodili ve vztahu flintu do žita a spolehají na to že někdo jiný (rodiče, prarodiče, stát) pomůžou...
@kmarie81 Tak svoji dceři bych rozhodně nabídla svůj byt a svou pomoc, než aby musela žít s idiotem, protože nemá jiné východisko. A když chlap odejde od těhotné holky, která k tomu trpí psychickými problémy, tak tomu neříkám nepříjemné zklamání, ale konečná.... Až uzraje čas, třeba to mohou dát znovu dohromady, ale rozhodně bych jí neradila, ať se ona upne na to, že si to on rozmyslí, vrátí se a bude nejlepší tatínek a manžel všech dob.
@irmamala nikde sem nepsala, že až a jestli si to on rozmyslí tak z něj bude otec roku, ale neznám ho, natož abych věděla, co ho k tomu vede, takže ho nebudu nazývat idiotem, to se na mě nezlob. Nezastávám se ani jednoho z tich dvou - zastávám se hlavně toho dítka, který má právo na oba rodiče. A z toho co sama pisatelka píše, cítím, že má tatínka vlastně ráda, tak sem jí jen chtěla povzbudit, že žádná kaše se nejí tak horka, jak se uvaří a unáhlená rozhodnutí (dělaná zvlášt ted v těhotenství - všechny sme rozhodně víc labilnější) nebudou mít dopat jen na ní - co by maminku, ale taky na všechny ostatní, tj. na tatínka, dítě a její rodiče a možná další spoustu lidí. M
Zažila jsem to samé v 5.mesici...akorat tedy jemu bylo už 31 a mě 28, takže jak vidíš, někdy je jedno kdo je jak starý a "vyspělý"... Hlavní je, že máš podporu v rodině.. Vše zvládneš, držím palečky, aby se tatínek umoudril, ale kdyby náhodou... Neboj se, jsi mladá a i s miminkem si brzy najdeš někoho, kdo Vás oba dva bude milovat 🍀❤️ drž se
@gruyerre jo muze změnit nazor, to i ženská a ja teda nevim kde to čteš, že to dítě chtěl?
@lachtanice86 ne, ve 4.mesici si to rozmyslet nemůže ani matka ani otec.To dítě už prostě je a musí se narodit. Jestli někomu přijde normální rozmyslet si dítě ve 4.mesici, tak to by mohl považovat za normální rozmyslet si to, když je dítěti měsíc, rok, deset let a prostě se ho zbavit.
A to, že dítě chtěl, píše sama zakladatelka diskuze, stačí číst.
@gruyerre no ted sem si to přečetla pořádně, partner začal couvat poté, co se mamince začali vracet úzkosti (začala se ponižovat - kdoví jak to vypadalo). Možná se tatínek nebojí jen o to jestli to dítko zvládne a chce on, ale hlavně jestli to zvládne maminka. Mamince přeju a radím at se dá pokud možno co nejvíc do kupy ještě před porodem, protože pak to teprve začne být mazec a dítku přeju hodně sil, chut do života a aspoň tu babičku, o kterou se bude moct opřít.
Mladý kluk který neví co chce. Kašli na něj. Máš podporu od rodičů a ty to zvládneš a určitě přijde někdo kdo bude milovat miminko a tebe. Já jsem ráda že mám manžela který je starší o 12 let mě je 25 😊 mladšího partnera jsem nikdy neměla a ani bych nechtěla. 😊 protože dělají kraviny a neví co chtějí můj názor. Tak se drž
@kmarie81 ale já tomu miminku dam vše, to, ze trpim uzkostmi, neznamená, ze budu špatná matka, pritel moc dobre ví, ze já to zvladnu, protože jsem v životě zvládla spousty věci, ale má proste ještě v jeho veku jiné přednosti.. uvidím, jak vše dopadne, ale nemusíte mít strach, oporu bude mít miminko i v mamince;)
to sem ráda, to jsou slova, která sem od tebe chtěla číst !!! Až tě přepadne jakákoliv melancholie, tak si tuhle svojí odpověd vždycky přečti, určitě te nakopne. Buďte obě sťastný, že se máte, at už s tatínkem nebo bez něj 🙂
Je super vidět, že 2 dny od napsání "zoufalého" příspěvku jsi se propracovala ke tvé poslední odpovědi. Mladá, ale silná máma pro miminko. Přeji ti, aby tahle síla vydržela i ve špatných dnech. Všechno zvládneš. 🙂
Buď v klidu. Já mám úzkostnou poruchu, konkrétně OCD a pro syna bych se rozkrájela a nikdy jsem neměla potíže s péčí. Manžela miluju, ale malej to je smysl života. Chápu že jsi zklamaná, ale až budeš držet miminko v náručí, svět bude zase nádhernej. On ať pěkně cáluje alimenty a výživné na tebe a budete se mít hezky. Jeho chyba ,že se připraví o štěstí 🙂
Zakladatelko,jak se vám daří s miminkem?
@maci299 Už jsem na tom lépe, jsem teda bez přítele, ale mala zachvilku přijde na svět a já už se těším, jen mám obavy, jak vše zvladnu, ale psychika už je na tom o něco lépe 🙂
Určitě vše zvládneš na výbornou 🙂 myslím, že je skvělé, že jsi se tomu postavila čelem a zbavila se přebytečné zátěže. Teď máš možnost na sobě pracovat, užívat si miminka a máš i otevřené dveře tomu, že časem třeba přijde chlap, který tě přijme i s děťátkem a budete se mít lépe než s bio tatínkem 😉
Zvladnete to. A až se malá narodi, nebude nic důležitějšího a krásnějšího, věřte mi. A už nikdy nebudete sama. Vše dobře dopadne.
Dekuji moc za pozitivní komentáře, občas je to těžký, ale snažím se to nějak zvladnout, mala se má narodit v dubnu, mám obavy, jak vše zvladnu, ale věřím, ze se vše konečně zlepší🙂
Zlepší,najdete totiž konečně smysl života!🙂
Zadavatel jo, věřím že vše se tak nějak utrepalo a už je fajn, i bez přítele. Určitě jednou přijde jiný a hlavně lepší co si tě bude vážit i s miminkem 🥰
Vybodni se na něj, jestli ti rodiče pomůžou buď ráda, jsou ženský, který rodiče už nemají a nebo jim nepomůžou. S Ex jsem otěhotněla, během 4 měsíců vztahu, byla jsem po rozchodu s jiným špatná a tak jsem si s tím dalším nedávala pozor, ukázaly se 2 čárky a začal se chovat jako že už mě má jistou, no docela děs, už jsme byli jeho majetek, do toho mi umřel ve 4. Měsíci otec a bydlela jsem s našima, takže jsem mamce pomáhala a to jsem byla od 3m na neschopence. Celý těhu psychická šikana od EX. Nakonec se 3 roky o syna vůbec nestará, vykašlal se na to a to nám bylo skoro 30 když se syn narodil. Máti mi hodně pomohla i přesto, co se dělo, a já jí
zase pomáhala s tatou , domácností i barákem v těhu i potom. Nakonec mám jiného partnera a to jsem o chlapec nechtěla ani slyšet, máme spolu chlapečka, tak mám dva zdravé syny 😊 když si to rozmyslel, nech ho jít , nenut ho, bylo by to horší. Nechej si pomoct od rodičů, jo bude to těžké být skoro sama na miminko, ale zvládneš to, je normální být ve stresu, ale nenechej se tím strachem pohltit, vše se dá zvládnout a vyřešit. Hlavní je teď zajistit aby bylo miminko v pořádku a ať mas pro to male vše zařízené. Držím palce 😊💗🍀
Neni to rada, jen neco na zlepseni nalady. Zkus si precist Okamziky stesti od Patrika Hartla, pribeh Veroniky je taky pribeh mlade holky, co zustala v tehotenstvi sama a je to moc hezke vypraveni o tom, jaky byl jeji zivot. Tvoji situaci to nijak neresi, ale kdybys potrebovala prijit na jine myslenky, je to takove mile lehke cteni.

@sudylichozrout jen co jsem za sebou zabouchla dveře, tak už se k němu nastěhovala ta jeho a řekla bych, že mu to tak náramně vyhovuje. Jezdí jednou za 2 nebo za 3 týdny (podle jeho plánů na víkend) za malou a jinak si užívá, věnuje se svým zájmům, jezdí s přítelkyní na výlety a společně si užívají svobodný bezdětný život a sdílejí spolu názor jaká jsem semetrika a jak jsem ho o všechno oškubala a teď ho škubu dál přepálenými alimenty a slečna žárlí na to, že ke mě jezdí za malou. Z toho co mi vyprávěl, si myslim, že mu to slečna ještě všechno vrátí ve velkém stylu 😁