Přítel se mi mění. Co dělat?

31. bře 2024

Dobrý den, nevím komu se mám svěřit tak jsem tu. S přítelem letos spolu budeme 13let děti nemáme ale snažíme se o ně, poslední rok se přítel chová divně všechno mu vadí furt si něco najde na mě co mu vadí vše co udělám je špatně začnu mluvit tak mi řekne ať sem ticho ať nemluvím příjdu domu z práce uvařím uklidím pak si sednu a on na mě hned co sedíš di něco dělat ale přitom on sám přide z práce a sedí celou dobu na prdeli než do té doby než nejde spát😕. před týdnem mi řek že že jsem moc tlustá že bych s tím měla začít něco dělat že nemá rád tlustý lidi 😑ale já už jsem byla silnější už od začátku našeho vztahu celích 12let mu to nevadilo až teď. Už si nevím radi co mám dělat už jsem s toho unavená 😔nevím jestli ve vztahu dal pokračovat nebo ne bojím se že když budu sama že to nezvládnu prosím poraďte co mám dělat a omlouvám se za chyby 😔 děkuji

zanett
31. bře 2024

Jak chlap zacne hledat chyby na sve zenske, je to jasna znamka toho, ze ma v merku jinou. Treba s ni jeste nic nemel, ale smeruje to k tomu.

Jinak, ja bych sebou nenechala zametat - pokud si doma sednes a on te hned zene do prace, tak bych mladymu panovi rychle a velmi jasne vysvetlila, ze jsi pracovala, zatimco on sedi na zadku. Je treba si vymezit hranice a nenechat sebou zametat..

Ale - ac to nerada rikam - mam dojem, ze ten vas vztah je prechozeny a speje ke konci. Ale je to k tvemu dobru. Zaslouzis si lepsiho, hlavne nekoho, kdo te oceni.

zanett
31. bře 2024

...a hlavne si s nim nedelej dite! Takze to tvoje 'snazime se o deti' rychle vymaz ze svyho slovniku. Nebud zoufala, nepropadej panice, nemysli si, ze tento je jedinej na svete.

martt
31. bře 2024

Pokud se chová takhle negativně jen k tobě tak to bohužel vypadá, že vás vztah spěje ke konci. Podle toho co ty píšeš mi přijde, že tvůj přítel by rád ten vztah ukončil, ale nemá na to koule a nebo v tom je jiná. Děti nemate ,takže řeči typu sama bych to asi nezvládla bych úplně vypustila. Určitě to zvládneš a ze vztahu kde nejsou děti se odchází daleko lépe než když v tom jsou děti. Pokud jsi psychicky na dně zkus vyhledat psychologa nebo si popovídat s nějakou kamarádkou uleví se ti. Určitě v tuhle chvíli máš na víc a to tě s tímhle přítelem bohužel nečeká . Naopak by tě mohl stáhnout k psychickému dnů ještě víc.

zmrzlinka
31. bře 2024

Kopni ho do zadku a najdi si někoho kdo Tě bude milovat.Čim dříve odejdeš, tím líp pro Tebe.

lenkajan
31. bře 2024

Souhlasím s @martt. Často se takto bohužel projevuje přechozený vztah. Zkoušeli jste s přítelem mluvit o tom, co se děje a zda je ve vašem vztahu spokojený?

cilkat
31. bře 2024

"Poslední cca rok" - hele, něco je špatně. Velmi špatně. Zkus ho donutit mluvit. Zkus ho donutit jít k doktorovi. A pokud obojí odmítne, odejdi. Protože takováhle "remcavost" a neúcta k druhému je omluvitelná, pokud by dotyčný byl vážně nemocný a snažil se to nějak řešit. ALe důležité je, že se se to snaží řešit. POkud ne, jen tě stáhne dolů. Protože "jdi něco dělat" ti partner fakt neřekne. Možná řekne "prosím, mohla bys uklidit kuchyň? Já na to fakt nemám", ale to je hodně jiný přístup, že.
Protože špatně může být zdravotní důvod, nebo může být špatně fakt "ponorka". A ponorku nejlíp "vyléčíš" odchodem. no.

luciesofiealex
31. bře 2024

Utíkej a hodně rychle a hlavně jak už píšou holky nedělej si s ním děti, bo bez dětí se opravdu z toho vztahu odchází lépe a vážně nechceš aby děti viděli jak se jejich otec chová k matce. A ty si to taky nezasloužíš aby se takhle k tobě choval... A zvládneš to,rozhodně ti bude lépe bez něj než s ním..

adelisss
31. bře 2024

Vypadá to na krizi ve vztahu. S přítelem bych si promluvila o jeho chování, že mi vadí. Možná si sám ani neuvědomuje, jak se změnil. Vypadá to, že tě začal brát jako samozřejmost. Zeptej se přítele, co děje, co ho žere. Možná si váš společný život představoval jinak, třeba ho taky štve, že vám nejde otěhotnět... Kdoví... Možná by to chtělo navštívit poradnu. Nebo si minimálně hodně otevřeně promluvit - je možné, že se tě přítel snaží tak znechutit, abys odešla sama, protože on sám nechce být ten špatný, který to ukončil.

gruyerre
31. bře 2024

Jejda, to je strašný. Ať už má jinou, nebo má "jen" na tebe hroznou averzi, je to kokot a chová se jak největší kretén. To, že se vám zatím nepodařilo dítě, je v tomto případě obrovské požehnání, ZDRHEJ HNED.

adelisss
31. bře 2024

Jinak rozejít se můžete vždycky. Můžete ještě předtím zkusit test vzdáleností jako ve Výměně manželek :D během odloučení si člověk může spoustu věcí uvědomit - buď mu ten druhý chybí anebo nechybí. A možná by přítelovi i prospělo, aby si nějaký ten čas vařil a uklízel sám... Že domácí práce stojí čas a úsilí a měly by být i oceněny minimálně poděkováním.

rnika
31. bře 2024

Kolik ti je? Chápu strach z toho co bude do budoucna. Nástinim ti jak jsem to měla já. S bývalým přítelem jsme se rozešli po 10 letech vztahu, bez dětí. Mě bylo v té době 28 a také jsem si říkala co bude. Nejvíc mě mrzel vztah s jeho rodinou než s ním samotným. Poslední rok jsme na sebe oba byli nepříjemní a ani jednomu se to nechtělo rozetnout. Byli jsme spolu dlouho a neumeli jsme žít samotní. U nás to byl nakonec on, kdo to řekl nahlas a mě se tehdy hrozně ulevilo. Byli jsme jen v nájmu. Takže jsme si našli každý svůj a bylo. Jinak ve chvíli kdy padlo rozchod se vzduch pročistil a bylo nám spolu zas dobře. Já pote byla sama přes půl roku a pak jsem potkala současného manžela. U něj jsem hned věděla, že bych s ním ty děti ráda měla. Už máme 4 a jsme spolu přes 10let. Takže za mě, pořádně si promluvte s pokud spolu nejste šťastní, brzdě od sebe. Pokud budete mít pocit, že vše stojí za záchranu, tak tomu dejte šanci.

klokanka31
31. bře 2024

Zdrhej dokud nemáte dítě.

lenickakl
31. bře 2024

Co mas delat? Precti si to po sobe a zamysli se.