Přítel pije. Nevím, co dělat

jana4321
29. lis 2014

Ahoj maminky, je mi trapne o tom mluvit, ale už nevím komu to říct. S přítelem jsme otehotneli hrozne brzy a to přes ochranu. Jsme spolu pul roku a už v květnu čekáme miminko. Ze začátku bylo všechno v pořádku pritel to vzal dobře dokonce se těšil. Ale pak přišla první rána. Je o 12let starší než Já a už má dvě deti ale nevida je. Jednou se opil a choval se hrozne. Urážel me a křičel. Druhy den mu to bylo lito a slíbil ze se alkoholu už nedotkne. Jenže přišli problémy s penězma. A on sáhl po lahví znovu. A zase ,začal se balit ze je to se mnou k nevydržení a pak zase sliboval. Vydrželo mu to dlouho ale najednou mi začal lhat o výplatě a když jsem šla uklízet našla prazdne láhve od piva a dokonce i slivovici kterou si u me schovala mamka ze je od dědy tak tu taky vypil a prazdne láhve schoval. Kdybych to rekla mame tak si myslim ze by ho vyhodila.Nevím co mám dělat je mi 20 let. Cekam první dite a nevím jestli mám radši zůstat sama. Prosím budu ráda za každou radu. Nemám si ani s kym o tom promluvit. Už jsem zoufale chtěla jsem si tehu uzit ale takhle to moc nejde ☹.

zyoma
29. lis 2014

Tak to je opravdu neprijemne... Obavam se, jen tak neprestane kdyz ho o to poprosis... Nejhorsi je jeho reakce,kdyz se napije. Muze tobe i miminku velmi ublizit!
Bud dat nuz na krk, pripadne nabidnout moznost lecby, nebo radeji pryc od nej.

nonacek
29. lis 2014

@jana4321 hmmm...... tak pokud tvůj přitel ŘEŠÍ problémy alkoholem,tak Vem nohy na ramena,protože život je o problémech a v tom případe co se tyče jeho o flašce ... jiný to asi nebude. Běž od něj čim dřív tim líp,stejně to tak dopadne uvidíš.
To ti píšu , protože jsem měla to samé doma a to se k tomu pití připojila i agresivita facky........
Držím ti moooc palce,ať to zvladnes✌

wallyna
29. lis 2014

Ahoj,
pokud máš fajn rodinu, která tě podrží a pomůže ti, určitě bych odešla. Žít s alkoholikem není žádný med a je to stále dokola - opít se - být agresivní - a pak se omlouvat, že už to víckrát neudělá. Určitě na světě běhá spousta lepších chlapů než je ten tvůj 🙂.

lrg
29. lis 2014

Co na to říct, není to moc pěkný začátek rodinného života ☹ Po půl roce vztahu byste měli být do sebe maximálně zamilovaní a ne řešit takové problémy. Co bude za rok, za dva? Alkohol, gamblerství a násilí jsou věci, které by ženská neměla přehlížet a které se bohužel většinou moc nezlepší. Být na tvém místě, zůstala bych prozatím sama s mamkou, přítele vídala a za čas by se vidělo, jestli je to vhodný muž pro život. Držím palce! Jsi mladá, můžeš zažít ještě spoustu skvělých věcí, než si ničit život s problémovým chlapem.

funnysunny
29. lis 2014

Ahoj,alkoholizmus je choroba, ktoru nenici len samotneho alkoholika, ale aj jeho rodinu atd..Ak on sam nechce, Ty nezmozes nic. Ako casto pije? Ak casto, tak prizna si to vobec, ze je alkoholik alebo nie? Co mozes robit je dohovorit mu, dat podmienky, odporucit odbornu pomoc a ak nebude suhlasit, je potrebne, aby padol na dno.(bud odides od neho alebo odide on) Hlavne bud pokojna a chran seba aj miminko. Mas kam odist v pripade potreby? Sustred sa na dietatko 😉

curdibilka
29. lis 2014

@jana4321 V prvé řadě promluv s ním, jestli si tenhle problém přizná a bude se léčit. Pokud ne, nezůstávej s ním, řekni o tom mamce nebo komu věříš a zbav se ho. Jestli pije takhle tajně, bude to horší a horší a zbydou ti akorát oči pro pláč. Věř mi, že s alkoholikem tě nečeká dobrý život. :(

nonacek
29. lis 2014

@jana4321 chtěla sem ti jen říct,ze te plně chápu ❤ odejdi,nebud hloupý. Jednou Budez šťastná,z někým jiný a sama pochopíš jak jsi dřív byla "blba" žes tak zila........✌

jana4321
autor
29. lis 2014

Moc děkuji za Vaše rady. Dam na ne a opustím ho. Pokud se dokáže změnit muže nás občas vydat ,ale asi pochybuji.
@funnysunny Jak často pije? To ani nevím. Na tohle jsem mu přišla náhodou. On nikdy nepřizná ze pil vždycky dela ze sem blba když se ho zaptam. Odejit nemůžu to musi on bydlíme u mych rodičů nahoře v patře , ale máma s tátou me podrží to vím. Jen je to hrozne tezke. Ale asi všechno lepší než tohle.

ladyhacek
29. lis 2014

Když mi bylo deset (a sestře 7) mamka se rozvedla. Táta pil, křičel.......... Bylo to to nejlepší rozhodnutí jaké mohla udělat!!!! Tátu jsem od té doby neviděla a nevadí mi to nechtěla jsem k němu, protože jsem viděla jak nám i mamince ublížil. Téměř každou noc jsem se budila a poslouchala hádky a to i ve všední dny kdy se šlo do školy. Měla jsem i nějaké problémy, který tady nechci řešit. Bez něj nám bylo lépe.

Chápu, že je to těžké, ale já bych od něj odešla!!! To dítě tím také bude trpět vím to z vlastní zkušenosti.

Drž se.

ladyhacek
29. lis 2014

@jana4321 to je dobře, myslím, že každá máma podrží své dítě 🙂. A když máš kde bydlet není co řešit.

kathy_smilca
29. lis 2014

Ahojky. V první řadě moc gratuluji k miminku. Lehce se mi to píše a z vlastní zkušenosti vím, že se to hůře dělá. V první řadě si myslím, že by bylo nejlepší si s přítelem bez odkladu promluvit a celou tuto situaci probrat. Přeci jen je to budoucí otec a měl by fungovat a mělo by na něj být kdykoliv spolehnutí. Alkohol ve vztahu je zničující a těžce se nad ním vítězí. Záleží na tom, co ho k pití vede - jestli utíká od života či problémů nebo je zvyklý, že alkohol prostě k životu patří? Hodně bude záležet na příteli, jak se k tomu postaví - podle toho bych se zařídila - buď něco budovala a nebo odešla. Řekni mu, co Ti vadí, promluvte si. Samozřejmě za předpokladu, že na Tebe doposud nevztáhl ruku - to bych šla hned.

tarra27
29. lis 2014

@jana4321 pkud je podpora v rodičích, neváhat, vyhodit ho a ani ho nezapisuj do RL až se mimi narodí....akorát by vám delal problemy...drž se.

zuzik24
29. lis 2014

Také bych řekla, že bez něj Ti bude líp. Pokud je schopen na Tebe v opilosti křičet, věř, že jednou přijde den, kdy Tě také v opilosti poprvé uhodí, pak se bude omlouvat, dávat dárky, ale příště to udělá znovu a opět to bude horší. Nemyslím si, že by je schopen nějaké domluvy, to obvykle vůbec nefunguje. Pokud bydlíte u Tvých rodičů, řekla bych jim, jaká je situace a uvidíš, že Tě podrží, rodiče dokáží příjemně překvapit 😉 Držím palce a přeji pohodové těhulkování 😵

funnysunny
29. lis 2014

@jana4321 Hm,takze on tak potajomky sam popija, alebo v krcme niekde po praci? Musis sa vzchopit (viem,ze to mas tazke..) a dohovarat mu a dolezita je odborna pomoc ako som spomenula. Lenze ak si to sam nevie priznat (ako vela alkoholikov, ale predstav si, poznam jedneho,co si to prizna..), tak to je tazke a k odbornej pomoci ho asi nedotiahnes. Rozpravaj s nim, co ho trapi a ci mieni prestat. Ak sa bude len vyhovarat alebo slubovat a porusovat, zvol radikalnejsi krok. Ty ho poznas, vies, co na neho zaberie asi.

dasara
29. lis 2014

@jana4321 hlavně Ty musíš být v klidu, Ty tu budeš pro miminko a to potřebuje maminku, která je v pohodě. A to si myslím, že s otcem Tvého nenarozeného děťátka asi moc nepůjde ☹ . Miminko potřebuje cítit jistotu, pohodu, lásku - věřím, že Ty mu to dáš, ale bude to mít, když budeš žít s jeho otcem? Není to jednoduché. Držím pěsti, aby vše bylo v pořádku a Ty jsi se rozhodla dle toho nejlepšího svědomí a vědomí! Teď už nejsi sama, už máš v sobě miminko a je důležité myslet i za něj 😉

pavlapl
30. lis 2014

Z vlastní zkušenosti ti můžu říct že pokud se on sám nerozhodne že pít nepřestane tak ty ho nijak nepřesvědčíš. Začne tě psychicky týrat a to mi věř je to peklo. Vožere se začne ti nadávat řvát vyčítat a ráno až se probudí tak se bude strašně omlouvat že už to nikdy neudělá a ty se budeš bát pokaždé když půjde do hospody s čím zase přijde. Žiju s alkoholikem už 13 let a mám s ním 3 děti. Sám se rozhodl že pít nebude a když jde do hospody tak je to tak jednou za měsíc, ale když člověk jednou alkoholik je tak jím zůstává už napořád. Jdi od něj pryč ušetříš si spoustu nervů. Já už to nedokážu.

78marcela
30. lis 2014

Taky bych odešla. Určitě to nebude snadné když budeš s dítětem sama, hlavně po finanční stránce, ale pokud tě rodiče podrží, není co řešit. Časem by to stejně dopadlo tak, že bys živila i toho chlapa, protože vše co vydělá, půjde do chlastu. Pak ho vyhodí z práce, alkoholika nikdo nezaměstná. Budeš živit dítě i jeho. A čím bude starší, tím to bude horší. Skončila bys utrapena, nešťastná, zklamaná životem...
Od takového člověka zavčas co nejdál. Věř mi že vím o čem mluvim.

emil777
30. lis 2014

Ak priateľ pije, odišla by som. Nemá cenu sa zbytočne stresovať.. Inak, odporúčam Vám prečítať tento web - http://albafos.blog.cz 🙂

jana4321
autor
30. lis 2014

Moc děkuji za rady. Poslala jsem ho pryc aby jsme žili každý sám. A akorat jsem mu slíbila že se můžeme scházet. A dál se uvidí. Moc děkuji hodně jste mi pomohli.

opifka
30. lis 2014

Udělala jsi dobře, že jsi ho poslala pryč. Alkoholici jsou hrozně nevyzpytatelní a hlavně se nikdy neponaučí. To, co popisuješ, dělal přes můj otec. Byl notor celý život, máma s ním zůstávala jen kvůli nám, ale v důsledku si jen zničila život. On nás naštěstí nebil, ale vracel se domů ožralý několikrát do měsíce. Byl agresivní, hádal se s mámou, vyčítal jí kde co, urážel jí a z pohledu mě, jako dítěte, to nebylo hezký. Říkám si, že kdyby od něj odešla už dřív, vůbec nic by se nestalo. Pěkné vzpomínky na něj beztak nemám, nejsme ve styku už léta a ani mě jako člověk nezajímá.

nonacek
30. lis 2014

@jana4321 gratuluji ti ,udělala jsi my radost🍀

mandala
30. lis 2014

Tvoje situace je nelehká, ale horší by byla žít s alkoholikem a dítě by trpělo taky. Je dobře, že jsi ho poslala pryč. Moc vám držím pěsti.

bmichelle
30. lis 2014

Moc doporučuji smluvit si termín na Bílém kruhu bezpečí - myslím, že min. první schůzka je zdarma. Kdybys potřebovala, můžeš se tam vyzpovídat a oni si to nechají pro sebe, ale co je důležitější: PŘIPRAVÍ TĚ NA TO, CO SE může STÁT.

Teď Tě třeba nenapadají situace, které možná budeš řešit a oni Ti je dokážou nastínit a když Ti přímo neporadí, co dělat, budeš mít šanci si doma v klidu rozmyslet, co budeš dělat. Myslím, že doporučují i psychology a právníky.

Nejsem psycholog, ale třeba Ti řeknou: "Připravte se na to, že se s Vámi bude chtít otec dětí o ně soudit, z toho pro Vás vyplývá to, to a to. Jste ochotná podstoupit to a to? Máte důkazy (pro případný soud o dítě), že pil a choval se hrubě? Dosvědčí Vám to někdo? Máte fotodokumentaci pro případný soud, abyste dokázala to a to? Co uděláte, když Vás navštíví v porodnici a bude se kát a bude se k Vám chtít vrátit? Za jakých podmínek byste ho vzala zpět? Co uděláte, když k Vám po porodu vtrhne domů nebo bude v noci budit celý dům? Co uděláte, když si na Vás počká před Vaším domem, bude se s Vámi prát o kočárek a bude Vás mezi lidmi urážet nebo např. pomlouvat v práci, kam se chcete vrátit, bude Vám chtít dítě vzít..."

Doufám, že to nezní moc drsně, ale pro Tvůj klid je dobré být připravená, že vztah s ním budeš třeba ještě muset řešit.

Moc držím palce, ať jsi Ty i miminko v pořádku.

jana4321
autor
30. lis 2014

Jen doufám , že to s prckem zvládnu sama. Bude to těžký ale chci aby jsme byly v pohodě oba ☺. Dekuji

jana4321
autor
1. pro 2014

Tak holky vyhodila jsem ho včas. Dneska mi řekl, že prý Dítě určíte není jeho a ze nám zadne peníze nedá dokud nebude moc bydlet s námi znovu. Mimochodem peníze nám snad ani zadne nikdy nepřispěl. Možná něco málo. Jen dekuji za to že sem mela odvahu napsat Vam sem a poslechnout Vaše rady. Moc děkuji

hany_bany
3. pro 2014

@jana4321 Super rozhodnutí! Určitě všechno zvládneš a hlavně máš zázemí, rodiče, kteří tě podrží... Hlavně ať je miminko v pořádku, bude radost nejen pro tebe, ale i celou tvoji rodinu 😉
Mám kamarádku, která taky takhle zůstala sama s dítětem u rodičů a ani její rodiče ani bráchové už si to tam bez té malé cácorky nedovedou představit 😉

tarra27
3. pro 2014

@jana4321 udelala jsi dobře!

mandala
3. pro 2014

@jana4321 Jsi statečná, je vidět, že to není žádný charakter, s ním bys nebyla štastná. ☹

dominickap
4. pro 2014

jsi úžasná! inspirace pro tisíce dalších žen, které jsou s mužem, který je jen využívá, ale jsou s ním, protože se bojí změny ... moc si tě za to vážím a přeju v životě všechno nejlepší!!! 🙂 🙂

barbarkaaa
4. pro 2014

@jana4321 Správná volba. Až bude rozumnější hodina a budu mít stažený největší resty ohledně fotek a kalendářů aby každý stihl tisknout do Vánoc vypíšu víc. Jen zkráceně..prošla jsem si tím, akorát u nás se to stupňovalo. Spustil to příchod exekuce byla jsem asi v 7mesíci, pak už neměl co tajit a jelo to, odcházeli jsme , když nebyly Marušce ani dva roky. Říkala "domů neci, bojim táty" hledala jsme bydlení které utáhnu z rodičáku asi rok a půl a pak šla...má následky doteď, ač ji bylo tak málo.Jestli máš zazemí u rodiču, využij ho. Jednou se najde báječnej chlap co si vás doopravdy zaslouží.