icon

Příteli vadí, že za mnou moji rodiče nejezdí. Máte názor?

15. pro 2019

Ahoj,omlouvám se za anonymní dotaz,ale asi nechci aby si potom někdo říkal,aha,to je ta co má problém.... Moc problémy neřeším s nikým,zajímá mě názor,náhled na věc. Mám rodiče,jsou v důchodu,takoví ti tipicti vesničané. Králíci,slepice atd. Takže uvazani na barák. Otec si neustále hledá nějakou zábavu. Nejsou to vyloženě návštěvní tipy. A z toho pramení ten problém,který má můj přítel. Vadí mu,že k nám nejezdí,o to víc,když teď máme mimino. Já jsem na to zvyklá,nevadí mít to ani,prostě jsem v tom vyrostla. Ale on pořád hledá důvod je nesnaset. Jsou kvůli tomu dost hádky,už o nich ani nemluvím. S malou tam jezdím za nimi každý týden a nevadí mi to,aspoň vypadnu z baráku. Jen už nevím co dál. Je tu neustále dusno 🙁 co si myslíte? Rodiče nepredelam a nesnazim se o to a chlap je jen jájinek,myslí si,že co chce on,to musí druzí dělat. Už jsem docela v koncích 🙁

Strana
z2
autor
16. pro 2019

@zizibou ano,dá se říct,že od začátku. Jen ne v takové míře jak teď,když máme dítě. To si asi myslí,že má konečně pádný důvod. Já jsem hodně po otci,dal mi určité zásady,Tedy vstepil a přítel to nedokáže nějak vstřebat. Že nesnesu lež,podvadeni atd. No a jelikož se mu to nelíbí,otcova povaha,tak to dává sežrat mě. Nějak nedokáže pochopit,že s kým dítě vyrůstá,podle toho se chová. On taky vyrůstal s dedem diktatorem a je teď z něj to samé.

brigule
16. pro 2019

@kaja2016 tohle si uvědomuju už léta, a nejen mluvení špatně o mámě druhé osoby, ale o jakémkoli příbuzenstvu. Každý na svoje příbuzný sám nadává, ale když cizí osoba řekne půl slova, je oheň na střeše. A pozoruju, že to tak opravdu funguje.

avadake
16. pro 2019

Ježdění rodičů bude zástěrka. To jak to má partner s tchány dost určuje i chování partnera. To může být i v pořádku, pak tam mohla proběhnout nějaký konfilkt i nevyřčený a dítětem se to jen umocnilo ten postoj.Také mi vadí tcháni jsou dost podobní tvým rodičům ve stylu života, ale dělají to, že pomlouvají, není to osobní, zdrbnou každého a diskrétnost neznají. S klidem se dozvíš, kdy sestra se svěří sestře, že její muž byl v bordelu...ta to s klidem roznese po celé rodině... jak se pak na takového člověka dívat, hlavně když nám po tom nic není a jako partnera si ho sestra nechává dál. Také mi na nich vadilo vše a hledala jsem chyby, takže jsem se sama konkrétně zamyslela, co mám za problém, je to povaha tchýně. Takže na tom vědomě pracuji a klidním se. U nás ale třeba si hrají na rodinu až po narození dítěte, což taky hodně ovlivnilo, vnimam je spíš jako cizí element. Je to na zamyšlení, co stojí za tím u vás, přece kdyby byl parner tak špatný, rodinu si s ním neděláš.

autor
16. pro 2019

@avadake jenže on takhle intenzivně začal až po narození malé. Do té doby měl občas kecy,ale ne tolik. A když se zeptám co mu vadí,tak pořád mele to samé o tom že dítě potřebuje prarodiče.

avadake
16. pro 2019

To je ten rozpor právě kdy je tam averze ale zároveň si uvědomuješ, že je i ve hře i to dítě. Co mu vadilo, když malá nebyla na světě ještě?

autor
16. pro 2019

@avadake že jsem celá po otcovi. On je zasadovy,skromný,žádný karierista,vede si svůj život. Neříkám,že má super povahu,ale není zlý. A když mě ten člověk vychoval,tak jak mi pak může přítel vyčítat,že jsem celá on... A na bráchy taky nasazuje,prostě má problém jen s mou rodinou.

eleanora84
16. pro 2019

Já jezdím výhradně jen já na návštěvy... k nám se chodí jen, když malá slaví narozeniny... já to beru tak, ze vypnu u nich, naši si užijí malou a já si odpočinu, mám psa i kocoura tak nám tu opravdu moc lidi neleze a spíše jezdíme po návštěva více my... z jeho strany my spíše prijde, ze zarli, ze mas za kým jezdit a on už rodiče nemá, jinak to moc nechápu, většinou je problém opačný tedy

fyii
16. pro 2019

tvuj pritel ma hlavne problem sam se sebou, proto kolem sebe tak kope. Chapu, ze te to mrzi, ale nema cenu se tim zabyvat a bojovat s nim. Brachove mu vadi 🙂 to je jak u nas teda, chtel by nas rozestvat, ale ja se nedam a ty očividně taky ne. Vzdyt, co je vic nez super fungujici rodinne zazemi, pokud ho clovek ma, mel by si ho vazit a tuzit ho a ne ho borit, kvuli hloupostem. Chce ti ublizit a nevi jak, tak utoci na rodinu, na ktere ti zalezi. Jed si podle svych moznosti, pokud chce, aby mala rodice videla i s tatinkem, tak si muzete delat vikendove vylety, to neni takove drama.😉

Strana
z2