Přítelova kamarádka
Ahoj. S přítelem jsme spolu něco přes rok. Před nějakou dobou se znovu začal vídat s kamarádkou, která byla předtím v zahraničí (dověděla jsem se o ní, až když se vrátila). Postupně se začali vídat častěji a já jsem začala hodně žárlit. Ráda bych věřila, že je to neopodstatněné, ale přítel mi při jednom rozhovoru řekl, že stejně jak rád tráví čas se mnou, rád tráví čas i s ní. Vždycky tvrdil, že pro něj existuje jen jeden druh lásky, že jsme všichni na stejné úrovni (rodina, já, kamarádi). Tvrdí, že ve svém životě potřebuje mít různé lidi, a že s nimi chce být, když je mu s nimi dobře. Když pominu fakt, že mi už dlouho vysvětluje svůj mužský názor na sex (vrozený pud zachování rodu - přirozenost touhy po více ženách), naposled mi řekl, že představa sexu s někým, koho má rád, je pro něj naprosto normální, a že nevěří v sociální konstrukty typu: když máš přítelkyni, nesmíš být s nikým jiným. Zatím se nic nestalo, protože ví, že by mi to ublížilo, ale bojím se, že to jednou přirozeně vyplyne ze situace a on se tomu poddá. Nevím co mám dělat. Mluvili jsme o tom spolu už tolikrát.. on ví, že mě to štve, vždycky se mě snaží přesvědčit, že se nemám čeho bát, že mě bude mít pořád stejně rád a že se mnou bude chtít být i nadále, že mě za nikoho vyměnit nechce. Potřebuju znát názor někoho dalšího, už mi z toho začíná hrabat. Díky.
@sheila_morgan a teď ruku na srdce: vážně chceš být s někým kdo se "musí rozhodovat", jestli s Tebou má být nebo ne? Nezasloužíš si někoho kdo to bude vědět? Jinak dle mého názoru, pokud Ti opravdu řekl, že s tebou chce být, protože je to tak správné a s ní, protože cítí, že s ní bude šťastný, tak pryč od něj... v sobě to má v podstatě už rozhodnutý, ale je to slaboch, který se bojí něco změnit... u Tebe má to zázemí a jistotu, což všichni chlapi milujou a u ní má to ostatní... a on chce oboje... buď bude přemýšlet opravdu hoooodně dlouho nebo řekne, že chce zůstat s tebou, protože se bude bát změny, ale stejně bude toužit po ní a jednou té touze podlehne... teta takhle žila taky asi 3 roky, kdy se rozhodoval mezi ní a tou druhou (teta s ním dvě děti, to druhé mělo asi měsíc, když začala ta rozhodovací fáze)... spal s té době s oběma a oběma říkal, že jsou tak úžasné a silné a on že neví a ony ho drží nad vodou a blablabla... teta to pak rozsekla a dobře udělala... samozřejmě že ještě ten den kdy řekla že končí začal oficiálně chodit s tou druhou.... kdyby to teta neskončila, tak žije na střídačku s oběma do teď...
@sheila_morgan ahoj , je pravda ze vzhladom na dlzku vztahu by partnery mali vediet co si mozu a co si nemozu dovolit .... nechcem vyzerat ako hajzlik ale ako muz by som Ti mozno poradil uber trocha... viem ze Ti asi zalezi na vasom vztahu ale skus a mozna to pomoze ak si najdes aj ty nejakeho kamarata s ktorym si budes rozumiet a bude vediet co mas rada a tak teocha prejavy zaujem myslim ze by ti mohlo pomoc taketo nieco prebudit v nom aj to ze tiez Ti neroby problem najst si kamarata s kym zajdes na kavicku na nakupi a podobne ... PS myslim ze ak sa prejavy ze mu na tebe zalezi zacne ziarlit aj on a dostanete sa k tomu ze zisti ako bolo Tebe ked sa tak spraval on .... a ak to nepomoze no tak sy myslim ze by nebolo od veci ujasnit si co vam dava a co vam berie Vaz vztah a ako posledne riesenie mozno aj koniec koncov rozchod
čistě upřímně - připadá mi, jako by se tady ptalo dítě na to, zda je pravda, co mu řeklo druhý dítě. jste mladý, tak si užívejte, trvalost vztahu v tom ale asi nehledejte - kdyby v tomto okamžiku nedejbože přišly děti, tak je to průser jak vrata....
@sheila_morgan tak určitě není jeden druh lásky... třeba láska sexuální a rodičovská je opravdu jiná 😉
upřímně: zkrátím to - pokud má takové názory, tak si myslím, že po čase zjistíš, že má kromě tebe někoho dalšího.... a bude mu to připadat normální a bude mu to vyhovovat...
nikoho nemůžeme vlastnit... a každý má právo udělat si to v životě jaké chce...
on to chce takhle, nezdá se, že by to tobě (jako valné většině žen) vyhovovalo...
takže za mě v tom vztahu nevidím perspektivu... pokud chceš rodinu, dítě, tak tohle není chlap pro tebe
hlavně pozor, abys neotěhotněla...co potom chudák to dítě v tomhle chaosu?? 😨 🤐
držím palce a otevřeně říkám, že rozchod bez dětí je 100 x jednodušší než pak s dětmi...
@sheila_morgan jinak bych se asi pokusila s dotyčnou skamarádit.... zkus navrhnout příteli ať ji pozve k vám na večeři, to on bude určitě rád... bu´d milá, hledej společné zájmy... neříkám, že to něco stoprocentně změní, ale budeš víc vědět a třeba (pokud má ona zájem o víc) si to pak rozmyslí...
pak je samozřejmě varianta udělat něco obdobného, tzn. s kámošem na kafe apod... ale to nevím, to si oba zahráváte s tím, že se vztah rozpadne...
pokud on měl před tebou sex jen jedenkrát, tak ho určitě žene touha něco si vyzkoušet.... je to do určité míry asi přirozená potřeba, možná by pomohla dočasná pauza a pak uvidíte co dál.... možná byste se vyblbli oba (jste dost mladí) a pak byste viděli jestli to má cenu dál...
@sheila_morgan nechce ani jednu z vás, nejraději by něco mezi 😀 pokud tebe respektuje a přijde mu správné být s tebou? a ona ho inspiruje....tak by to dopadlo tak že tu mu budeš vařit uklízet dělat uklízečku a kámošku, s tou druhou bude spát......takový by si chtěla vztah? to si sebe vůbec nevážíš? toto kdyby mě chlap řekl, tak už ho nemám ráda a rozešla bych se s ním. Možná to zní namyšleně a moc hrdě ale já bych s ním opravdu nebyla, bez skutečné intimity vztah nefunguje.
tyhle řeči o volnosti jsem taky měla, pokud jsme doopravdy nemilovala, pak člověk vnímá a cítí druhého úplně jinak, city se nedají naporcovat a dopřávat s klidným srdcem milenky a sexuální vztahy, pak to končí jako u sheila_morgan
No tak na takovyho chlapa bych nemela zaludek. Je tam dost varovnych signalu ktery by mi rekli ze je na case se sbalit a prenechat takovyho volnomyslenkare nekomu, kdo taky neuznava tradicni moralni hodnoty 😠
Tak to bych asi psychicky nedala ☹

Je přirozené mít ve svém životě místo i pro ostatní lidi. A je dobré se nevzdávat svých přátel pro partnera, zachovat si základ svého původního života - samozřejmě s ohledem na to, zda se dotyční nesnaží daný vztah rozbít a ublížit jednomu z partnerů.
Promiň mi tu upřímnost, ale buď jsi to napsala trochu zmatečně nebo z tvého příspěvku vyznívá jedno - že jste oba nevyzrálí a prostě se hledáte. Ty si nevěříš a on má praštěné řeči o "lásce jednoho druhu". Láska má spoustu podob, ale jsou prostě odlišné - jinak miluješ partnera, jinak své rodiče, jinak své děti, své přátele...
Asi bych se prostě zachovala stejně jako on - udržovala si své známé, nebyla dostupná na písknutí, věnovala se svým koníčkům. A buď to ten vztah ustojí, nebo ne. Třeba si časem najdete společné priority...