Problém s tchýní
Ahoj,mám takový problém s tchýní.Nedávno,když si vzala malého na procházku,nacpala ho Kinder Pingui,přitom těsně před tím se mě ptala,jestli může perník,řekla jsem,že ne,a vzápětí toto,Tak mě to zaskočilo,že jsem se nezmohla na slovo.Jak jsem tak nad tím potom přemýšlela,usoudila jsem,že ho nikdy prostě hlídat nebude,ani brát na procházky.Ale nevím,jestli to mám udělat,nebo ne,až ho zase bude chtít.Navíc neřekla ani přímo mě,že mu to dala,ale své 14leté dceři,přede mnou takovým rýpavým způsobem:kolik že toho snědl,toho Kinder Pingui?Skoro celé že?Prostě provokace.Jak byste se zachovaly vy?
Dcera má 10 měsíců a taky si hodně dávám pozor, co sní, co jí kdo nabídne. Takové Kinder Pingui by mě taky rozhodilo. Naštěstí babičky máme rozumné (zato se ale najdou jiní, co by malou naprali vším možným a já musím říkat - ne, to malá zatím nejí). Asi bych se prostě snažila tchyni v klidu říct, že si fakt nepřeješ, aby malému tohle dávala (a vlastně cokoli čokoládového jiného atd.), chystej mu svačinky s sebou, když ho bude hlídat ona. S tím jídlem jsou to věčné boje. Často okolí řekne - ale podívej, vždyť se po tom natahuje, chtěla by - ano, chtěla by naprosto všechno, co se strká do pusy 🙂
@lu777 Učitě máš pravdu v tom, co popisuješ, proto často koupené věci zabavuji a dávám na příděl 🙂 Jen to kindervajíčko je boj. Nechci, aby jí ho dávala před obědem. Přede mnou si dává pozor a dá jí ho až po o, ale když jdou děcka k nim,tak nee :((
Jezdíváme s ní na týden na dovolenou do jižních čech, tam se teda často neudžím. Jak smyslů zbavená nakupuje vnoučatům bonbony, zmrzliny, nanuky, tatarku apod. Bereme s sebou i děti od sestry, takže tam mamka rozhazuje za tyhle nesmysly, kterým jim akorát kazí žaludek. Ale říkám jí to pořád dokola a nakonec se dočkám odpovědi, že jsem celá táta, že o tohle do ní vandruje taky 😀
Toto znám také, bojuji s tím už 4 a půl roku. Došlo to tak daleko, že se vídáme málo, a vždy stačí abych se otočila a babička, za mými zády nacpe dcerku sladkostmi. Nejlépe před jídlem ... tak jsem omezila společné oběd a večeře ... jenže ted když jsme byli na pohřbu tak stejně zase jako vždy měla plnou kabelku sladkostí a opět před jídlem nakrmila .... pak dcerka logicky jídlo nesnědla.
Když měla 2roky tak jí nacpali třema uvařenýma vajíčkama, a smáli se že se málem udusila jak si to do pusy nacpala celé- to ji hlídali 1.hodinu.
Takže za mě některým lidem se to nedá vysvětlit. Hold se musí návštěvy omezit a vždy musíš být u toho a až dítě bude větší a nebude mít problémy ( moje dcerka má z čokolády ekzémy, čokoládu jíst nesmí- tchýně nerespektuje) tak radši hlídání zaplatit a oželit babičku ... pořád doufám, že tchýně dostane rozum, ale vždy vymyslí něco čím mě dostane už jí neříkám co dcerka nesmí pak to dělá asi schválně a co nesmí ona povoluje ...
@elllenka Tak až tak hrozné to u nás není.Je mi líto,že máš takové problémy ☹ Jinak s 5 letou dcerou problém není,to je normální,občas sladkost.Ale babička si poněkud neuvědomuje,že malému bude teprve 9m ☹
No kdyby jsem mela problém s tchýni jenom kvuli tomu že dala díteti kinder pngui, tak jsem fakt ráda. Já jsem se naposedi chytila s tchýni tak, že se mnou nemluví celá manželova rodina, včetne manžela. ☹
@lenjii holky to myslely asi tak, že i tatínek má práva ke svému dítěti, zrovna tak "povinnosti" (rodičovskou zodpovědnost), takže o něm by být řeč měla. A zakazovat tatínkovi, aby vaše společné dítě bral ke svým vlastním rodičům, se kterými (pravděpodobně?) vychází, mi taky nepřijde jako dobrý nápad a mohlo by se Ti to ne v dobrém vrátit. Tyhle zbytečné rozmíšky opravdu nemají cenu, vše je o domluvě s prarodičema.
@andrrriiik Hele, taky nesnáším, když malá jí sladkosti, a to jí jsou dva roky pryč, má trochu ekzém, tak o to víc si to nepřeju, tchyně taky kolikrát kouká, že by se z toho rozplakala, jak malé ubližuju, že jí to odpírám, ale jak psaly holky, neudělala Ti to schválně, prostě nad tím bohužel nepřemýšlí. Vysvětlila bych, že si minimálně do (roka, roka a půl, třech let....) nepřeješ, aby jedl sladkosti. Jednoduše, výstižně, pokud možno v klidu... a připrav zdravou svačinku, přesnídávku... A jak se chovají ke starší dceři? Té taky dávají sladkosti proti Tvé vůli?
@daasenka85 no bohužel, jeho rodiče nemám ráda, dělali nám z života peklo a nějaký extra vřelý vztah k nim opravdu nemá. Jezdíme tam hlavně za jeho prarodiči. Na ty je Natálka zvyklá a už ji i hlídali a u nich nemám strach. Tchýně s tchánem co akorát nasávají a kouří... prostě k nim mám odpor a bohužel mi to nikdo nevymluví. S manželem jsme na tom tak domluvení. 🙂
@lenjii úplně vás chápu..já s tchýní ukončila veškerý kontakt..dělali nám taky hrozné naschvály..hlavně teda ona. Manžela naváděli proti mě, pořád bylo všechno špatně ať jsem udělala cokoliv. Jen já jsem ta nejhorší a to jsem se mohla snažit sebevíc. I když jsem jim malou nechala, ať si s ní pohrají tak jsem stejně byla já ta hloupá..trvalo to 3 roky a teď už hrnec přetekl. Už jsem na to neměla nervy a hlavně ani náladu..já si kvůli jeho matce nenechám rozbít rodinu. Ona je hrozný sobec..nejradši by měla svého synáčka a mou dceru jen u sebe..taky mě chtěla poslat do práce že ona půjde místo mě na mateřskou.. :D a to neříkám ten zbytek..ale oni už se nevzpamatují..a neuvědomí si to..takže jsem to všechno utla a pak časem se možná budeme vídat jednou za čtvrt roku třeba..chci je vidět co nejmíň aby se nám zase necpali do vztahu a do rodiny
@vendi78 jééé, to mi připomíná mé tchánovce. oni berou takto každé léto na prázdniny na týden všechna vnoučata a sebou teda auto plné nesmyslů, pamlsků, džusíků, kofol a jiných sajrajtů. naštěstí berou až vnoučata nad tři roky. je mi jasné, že moje řeči před odjezdem, že toto ne a tamtoho málo...budou díky velké vzdálenosti řešeny stylem: co oči nevidí...bohužel se s tím holt musím smířit a nemyslet na to. myslet na to lepší, co ten týden synovi dá. je to přeci jen týden za rok, tak to tak beru. dostávat ale teda 2 kindervajíčka týdně, to by bylo zle a rázně bych vysvětlila, že jedno měsíčně a jinak jednou banán, příště jablíčko...to syn taky miluje, taky jsou v tom cukry a je to tedy rozhodně lepší volba 😅
@martinahost a kvůli čemu jste se chytli tak moc, že s tebou nemluví nikdo včetně manžela? 😨
@lenjii tak to je jiná situace, přeji hodně trpělivosti.. Ale je super, že jste s manželem za jedno 😉
Neřeknu, kdyby mu dala ochutnat, ale v 8 měsících je to zbytečný, aby ho tím ladovala. Priste ji asi poprosit ať mu to nedává a dat ji sebou susenky, které muze. Víc neporadim.
za mě, kdyby tchýně dala v osmi měsících mému synovi Kinder-jakýkoliv nebo jakoukoli umělou sladkost, tak by viděla ten výstup! myslím si, že to není dobré ani pro 5ti leté, natož pro 8mi měsíční děti.... takže za mě by ta reakce byla dost ostrá, rozhodně by podkopala svoji důveryhodnost a měla bych problém jí ho svěřovat, protože bych se bála, co zase udělá "na truc"...
@elekthra já nesnáším ty sladkosti pro děti plné glukózo-fruktózového sirupu, guaranové gumy, karmínu, ztužených tuků atd. Sama to nejím, akorát je mi pak zle, děcku bych to nedala. Už se bojím teď. Mamka je v pohodě, tam se jí tak zdravě, že by Havlíček s Cajthamlovou čučeli... Horší tchýňka. Manžela vykrmila až do ozdravovny pro obézní děti. Takže jsem v klidu, jak můj muž zjistí, že malého vykrmuje, tak ji nejspíš zabije... Zatím má naše dítko jenom mlíko, ale za chvilku to bude aktuální... Žijem v době jedové a musíme se podle toho chovat a dávat si pozor.

@lu777 Tak o zuby až tak strach nemám,buď je malý bude mít dobré,zdravé,i když bude jíst plno sladkostí-po mě,nebo bude mít ve 30 nové,i když nebude sladké jíst skoro vůbec-po tatínkovi.Dcera má taky naštěstí dobré zuby,a sladkost si sem tam dá 🙂 Ale je taky fakt,že to bylo poprvé,co mu tchýně dala něco takového 😉