icon

Problémy s tchyní: Když slibovaná pomoc selže při porodu

16. črc 2022

Třeba si někdo pamatuje starší vlákno kde jsem si postěžovala na tchýni a na to, jak nám “zrušila” hlídání na poslední chvíli (kvůli porodu). Hlídání co jsme si zajistili sami bohužel padlo. Paní, které jsme měli platit, chudák utrpěla zranění v rozsahu, že nebude půl roku chodit. Manželova kolegyně je C+ a motá se v tom celá rodina. PA je nám ochotna pomoci, manžel ale u porodu bohužel nebude. Tchýně tady před pár dny byla a s tím se vám prostě musím svěřit. Prý, že tady ten týden před termínem bude jako pohotovost. Nezapomněla dodat, že jsem slaboch, když lpím na přítomnosti chlapa u porodu, že ten u toho fakt být nemusí, protože má z toho stejně trauma a je to chudák. I když s kecma, držela jsem se, protože vidina partnerovy podpory se mi hrozně líbila a začala jsem se těšit. Tak jsem ji začala vysvětlovat, co budeme potřebovat až začnu rodit v noci. Uprostřed věty mi do toho skočila. “Počkej, jak v noci? Já jsem si na ten týden domluvila večeři, víno s kamarádkou a každý večer mám něco. Nebo jste si mysleli, že budu doma a čekat u telefonu?” Manžel říká: “No, ano…” “To ne, co bych tady tu dobu dělala”. Přes den mi volejte, když budu poblíž tak dojedu. Ale večer nebudu koukat na nějaký seriály jak stará babka!”. “A co když budu rodit v noci? To s tebou nemůžeme počítat?” “Jestli chcete abych tady byla pod vlivem…” řekla a hrozně se u toho smála. Brečela jsem když odešla. Já jenom pro ty, co se jí zastávali, že nikoho nemůžeme do ničeho nutit, chápu. My nikoho nemůžeme nutit být babičkou. Jen jsme potřebovali pomoc. Když nás takhle podrazila i když nám celé těhotenství tvrdila, že pomůže, zařídili jsme se po svém. Když to padlo, ani jsme jí nevolali a neobtěžovali ji, že máme problém. Prostě jsme si to připustili. A ona si přijde takhle kopnout. Já už teď ani nevím, jestli chci vůbec rodit přes den…
PS: před 14dny jsem měla ošklivou virózu. Nemohla jsem ani chodit, kýbl u postele, znáte to. Manžel jí volal, jestli by dopoledne přišla na dvě hodiny, že musí urgentně do práce. Tak prý že dorazí už ráno a bude u nás celé dopoledne. Manžel odjel a my doma sami. Neukázala se, nebrala mi telefon. Když chlap přišel, řekla jsem mu co se stalo. Volal jí. Prý práce a zapomněla na nás. V ten den se dozvěděl, že se den před tím opila s kamarádkou (od té to měl) a v ten den, co měla být u nás, strávila s tou kamarádkou na nákupech ve městě, kde všichni společně bydlíme. I když né babička, stojím si za tím, že je to hrozny člověk a bude lepší když s dětmi nebude trávit čas. Nicméně mě to pořád žere a mrzí. Tak si važte své blízké, kteří vás mají rádi a pomůžou vám bez toho aby jste jim to říkali ❤️

Strana
z2
aarriel
17. črc 2022

Predem ti napisu, ze chapu tve rozpolozeni. A taky ti napisu, vyprdni se na ni. My mame neco podobneho, tchyne absolutne nespolehliva, pije i kdyz by nemela, protoze cukrovka. Takze treba nasi 7letou nikdy nehlidala. Ale je fakt, ze muj manzel, jeji syn, sam rekl, ze ji nikdy svoje dite nesveri, dokud bude pit, at si vybere. Tak si vybrala alkohol 🤷 takze vztah mame takovy, ze prijedeme jednou za 14 dni na navstevu na hodinku. A vubec v nicem na ni nespolehame. Zvykli jsme si, ze hlidani od ni nikdy nebude a neresime.

westie
17. črc 2022

Tchyne je teda material…
Proste se na ni vykaslete, nespolehejte se na ni a deti ji nesverujte.
A doplnim, aby ses nesnazila to nejak pochopit, nebo si rikala, ze az bude sama neco potrebovat, tak pochopi. To nema vubec smysl - ty na to koukas svou optikou a snazis se to pochopit, ale ona je sobec a ty ne. A budes se zbytecne trapit a premyslet nad tim.

tyname
17. črc 2022

A neuvažovali jste o placeném hlídání? Není to ideální, ale jako nouzovka...

guliii
17. črc 2022

Z některých příběhů jsem opravdu ráda, že jsem svoji tchýni nepoznala. Manžel ani jeho sourozenci se s ní nestýkají. Je to alkoholička, která se o ně nestarala. Ani neví, že má od manžela vnoučata. Ale je to smutné, když babičky nemají o svá vnoučata zájem. Držím palce ať ti vše dobře dopadne.

klokanka31
17. črc 2022

@guliii Někdy je to ale lepší když nejsou kontakty...třeba zrovna u vás, kdo by chtěl pro své děti babku alkoholičku...

guliii
17. črc 2022

@klokanka31 to samozřejmě je lepší, vídat bych jí nechtěla. Stačilo mi, když manžel vyprávěl jak je večer vyhodila jako děti z bytu a oni spali v metru. Jeho táta byl na služební cestě a ona si přivedla milence. Nakonec čtyři děti měl v péči táta a manžel jako nejstarší obětoval školu, aby mu pomohl. Od mámy nikdy neviděli ani korunu alimentů. Takže jí bych děti ani ukázat nešla. Jen ty ženský nechápu, já měla skvělé babičky, také měli své mouchy, ale nás milovaly a my je taky.

klokanka31
17. črc 2022

@guliii To je hrůza. Mého manžela taky kolikrát máma nechala spát venku kvůli svýmu chlapovi. A nechala ho týrat, mlátit. Jsem sama máma a je tohle pro mě nepochopitelný.

guliii
17. črc 2022

@klokanka31 to je strašný, proč si takové ženské pořizují děti, když se k nim takhle chovají. Věřím, že se jim to jednou vrátí. Úplně mi krvácí srdce, když slyším, že někdo ubližuje dítěti. 😥

klokanka31
17. črc 2022

@guliii Já jsem se jí jednou v hádce zeptala proč nechala mého manžela týrat, že to není normální pokud by ho měla ráda, a ona s klidem odpověděla že přece nechtěla zůstat sama. Tak proto to tolerovala.

guliii
17. črc 2022

@klokanka31 uf tak to je silné kafe. Mě kdyby chtěl někdo jen sáhnout na syna tak se ze mě stane taková fúrie, bych dokázala hodně ublížit, abych ho ochránila. Úplně je mi z toho zle, že chudák dítě nemá nikoho kdo by ho chránil. Můj muž měl alespoň normálního tátu. Kvůli chlapovi nechat ublížit dítěti 😭 snad se jí to vrátí i s úroky. Pro tohle pochopení nemám.

klokanka31
17. črc 2022

@guliii Můj manžel ani toho tátu neměl, i když žije. Mně jednou někdo sáhnout na dceru tak by měl hoooodně velký problém. Ale ona tchýně není normální celkově. Skoro nám zničila manželství, mému manželovi chtěla udělat mega průšvih který by ho mohl dostat do šílených dluhů, její partner mi vyhrožoval smrtí a že přijdu o dceru, a ona prostě nic,nevidí v tom problém.

e_v_k_a83
17. črc 2022

Babu nezměnís.Udelali jste to správně, máte krásny plan🙂👍My měli podobný. Manžel se mě ptal ráno, zda nevadí, že nebude u porodu (taky měl hlídat). No a v poledne u něho stejně byl😁-nestihli jsme porodnici a porod byl doma😁
Jinak na to ale už nemysli. Buď v klidu a raduj se, že má tvůj muž rozum. Našlo by se spousta chlapů, co by matiku bránili za každou cenu

autor
18. črc 2022

@guliii moc děkuji. Mrzí mně, ze hodně z nás mělo úplně na houby rodiče a teď nám to všem chybí. Musíme se s tím prostě nějak poprat ❤️

autor
18. črc 2022

@klokanka31 to je taky příběh ❤️ O tom by jsme si mohly psát knížky viď? ❤️

autor
18. črc 2022

@e_v_k_a83 to jste měli moc fajn ❤️ A děkuji ❤️

klokanka31
18. črc 2022

To jo 🙂

veronikav31
18. črc 2022

Můžu se zeptat odkud jsi? Já z Vysočiny

guliii
18. črc 2022

@klokanka31 a vy se s nimi stýkáte? To je hrozné chování. To je lepší se od nich úplně odstřihnout.

lussi33
18. črc 2022

Máš štěstí alespoň na manžela. Mě se nastěhovala tchýně vedle v řadovém domku. Manžel je u ní pečený vařený, kolikrát ani doma nejí a co řekne maminka je svatý. Ona je proti mě, vymýšlí si, on ji vše věří... Máme doma problémy a díky ní ještě o dost větší. Je to můj dům kam jsem dala všechny své peníze, takže když se nejspíš rozvedené tak ji budu mít stále vedle ☹️

klokanka31
18. črc 2022

@guliii No od loňského léta co začalo peklo jsme tam víceméně nebyli, jen jednou na podzim protože jsem chtěla vědět proč jsou takový a o co jde, ale akorát jsme se poštěkali a dozvěděla jsem se že to všechno pochází od tchýně, ne od jejího partnera jak myslel manžel. Manžel tam pak jel na chvilku na Vánoce, ale něco se stalo mezi nima velkého, protože o svátcích se psychicky sesypal. A máma se mu neozvala půl roku, zazdila i narozeniny naší dcery. A po půl roce začali výhružný SMS,tak jsme s tím šli na policii, a čekáme na přestupkovou komisy. A manžel říká že po komisy to s nima utne definitivně, že by nás opravdu zničili. Ale obavám se co ještě bude...

guliii
18. črc 2022

Ano popereme my i vy, jen chápu, že to mrzí a štve. 😥

guliii
18. črc 2022

@klokanka31 to je hrozné. Tak to moc držím palce ať to máte co nejrychleji za sebou a můžete v klidu žít bez nich. Musí to být hrozně vyčerpávající. 😥

klko
18. črc 2022

Nezvladla bych byt zticha. Hodne by se to ve me pralo az by prisel cas deti ji pujcit.
Ja mam tchyni milionovou. A vsem bych prala, aby ji kus mel. Kdykoli si vzpomenu pohlida, navari, upece.
Odkud jsi? Rada bych pomohla, pokud bys mela zajem napis IP. JIZNI CECHY

klokanka31
18. črc 2022

@guliii Moc děkuju. Je to záhul na nervy, protože nevím jestli od nich bude klid. Vyhrožovali že přijdu o dceru (takže bych čekala asi udání na sociálku), pak taky že jsem povinná jim dceru vozit (přitom tchýně na ní z vysoka se*e) takže čekám jestli je nenapadne nás dát k soudu že malou nevídají...🙄

guliii
18. črc 2022

@klokanka31 sociálky bych se tolik nebála, můžou udělat šetření a uzavřít to. Nebo je možná lepší je kontaktovat první a situaci jim vysvětlit a poradit se. Kontakt s malou by asi mohli chtít, ale pokud by to dali k soudu tak by musel být soudce úplný pitomec, aby jim to umožnil, když týrali manžela. Hlavně si schovavej všechny SMS a nahravej hovory ať máš důkazy proti nim. Ale je to strašný, přeju ať máte od nich brzo klid. To je jako z nějakého blbého filmu. 😥

klokanka31
18. črc 2022

@guliii Škoda že nejsou jako manželův pravý otec. Nikdy mi ani slovem neublížil, kolikrát mi zavolá jak se malá má, a je šťastný když mu pošlu její fotku. Osobní kontakt nepožaduje, nevydírá, nevyhrožuje.

veronicka89
18. črc 2022

Ja ne halu proc se s ni vubec porad bavis a neco ji rikas ...

Proste ber ze ti nechce pomoct a hotovo .

Nekdo tchyni nema ...nekdo ji ma daleko ...a nekdo ji ma na houby jako ty .... Vsichni se pri porodu musi zaridit jinak ...takze se musis zaridit jinak i ty...

Vubec tomu nerozumim proc se porad tak na ni soustredis nebo ji porad resis .

kkryplikk
18. črc 2022

Takhle.... evidentne nema zajem se nejak starat... to uz jste asi pochopili, takze se na ni vykaslete a nechte ji byt... prestala bych se ji ozyvat a pozdeji pokud bude neco chtit tak bych se na ni vykaslala taky... u druheho porodu jsem byla taky sama bez chlapa a zvladla jsem to. Takze si myslim, ze se zadna extra tragedie nestane🙂

monika2465
21. črc 2022

Ahoj. Kdyby bylo nejhůř, tak se nabízím jako hlídací babička. Nemám problém prcka pohlídat.

Strana
z2