icon

Problémy s tchyní: Když slibovaná pomoc selže při porodu

16. črc 2022

Třeba si někdo pamatuje starší vlákno kde jsem si postěžovala na tchýni a na to, jak nám “zrušila” hlídání na poslední chvíli (kvůli porodu). Hlídání co jsme si zajistili sami bohužel padlo. Paní, které jsme měli platit, chudák utrpěla zranění v rozsahu, že nebude půl roku chodit. Manželova kolegyně je C+ a motá se v tom celá rodina. PA je nám ochotna pomoci, manžel ale u porodu bohužel nebude. Tchýně tady před pár dny byla a s tím se vám prostě musím svěřit. Prý, že tady ten týden před termínem bude jako pohotovost. Nezapomněla dodat, že jsem slaboch, když lpím na přítomnosti chlapa u porodu, že ten u toho fakt být nemusí, protože má z toho stejně trauma a je to chudák. I když s kecma, držela jsem se, protože vidina partnerovy podpory se mi hrozně líbila a začala jsem se těšit. Tak jsem ji začala vysvětlovat, co budeme potřebovat až začnu rodit v noci. Uprostřed věty mi do toho skočila. “Počkej, jak v noci? Já jsem si na ten týden domluvila večeři, víno s kamarádkou a každý večer mám něco. Nebo jste si mysleli, že budu doma a čekat u telefonu?” Manžel říká: “No, ano…” “To ne, co bych tady tu dobu dělala”. Přes den mi volejte, když budu poblíž tak dojedu. Ale večer nebudu koukat na nějaký seriály jak stará babka!”. “A co když budu rodit v noci? To s tebou nemůžeme počítat?” “Jestli chcete abych tady byla pod vlivem…” řekla a hrozně se u toho smála. Brečela jsem když odešla. Já jenom pro ty, co se jí zastávali, že nikoho nemůžeme do ničeho nutit, chápu. My nikoho nemůžeme nutit být babičkou. Jen jsme potřebovali pomoc. Když nás takhle podrazila i když nám celé těhotenství tvrdila, že pomůže, zařídili jsme se po svém. Když to padlo, ani jsme jí nevolali a neobtěžovali ji, že máme problém. Prostě jsme si to připustili. A ona si přijde takhle kopnout. Já už teď ani nevím, jestli chci vůbec rodit přes den…
PS: před 14dny jsem měla ošklivou virózu. Nemohla jsem ani chodit, kýbl u postele, znáte to. Manžel jí volal, jestli by dopoledne přišla na dvě hodiny, že musí urgentně do práce. Tak prý že dorazí už ráno a bude u nás celé dopoledne. Manžel odjel a my doma sami. Neukázala se, nebrala mi telefon. Když chlap přišel, řekla jsem mu co se stalo. Volal jí. Prý práce a zapomněla na nás. V ten den se dozvěděl, že se den před tím opila s kamarádkou (od té to měl) a v ten den, co měla být u nás, strávila s tou kamarádkou na nákupech ve městě, kde všichni společně bydlíme. I když né babička, stojím si za tím, že je to hrozny člověk a bude lepší když s dětmi nebude trávit čas. Nicméně mě to pořád žere a mrzí. Tak si važte své blízké, kteří vás mají rádi a pomůžou vám bez toho aby jste jim to říkali ❤️

Strana
z2
klokanka31
16. črc 2022

To je neskutečný. Takové bych radši děti na hlídání nedávala. Co na to tvůj manžel?

bbarshaa
16. črc 2022

To je kráva… chudák tvůj muž, ze má takovou matku…

slecnami
16. črc 2022

Ahojky, vlákno si pamatuji...a tentokrát Ti napíšu komentář 😃...vyprdni se na tu bl*ou 🐮, i když chápu, že to mrzí... Mám doma malé miminko, takže v noci nepomůžu, ale jinak bych Ti ráda nabídla pomoc, jsem z Prahy a kdybys někdy potřebovala urgentně třeba pohlídat toho prcka, co už doma máš, tak se nabízím a samozřejmě zadara... 😉

barumrallyebum
16. črc 2022

Az bude babka neco potrebovat tak si ji vychutnejte

daisymaminka
16. črc 2022

Vlákno si nepamatuji. Co ale vím, že nemám ráda sobecký lidi. Toto je fakt síla. S takovou bych asi ani nechtěla, aby se mé děti nějak blíže znaly. Horší je, že až ona bude potřebovat, vy tu pro ni budete.

zmrzlinka
16. črc 2022

Napíšu Ti to co minule.Nepočitej s ní.Ta Vám nikdy nepomůže.Porod budeš muset hold zvládnout sama a manžel bude hlídat syna.Nepočitej si ani teď ,ani do budoucna a ani nikdy jindy.Přijmi to jako fakt a uleví se Ti.Je to těžké ,ale zvládnete to.Nejste ani první ani poslední co nemají hlídání.

veruuu_kubesovic
16. črc 2022

příběh si nepamatuju, ale k čemu jí potřebuješ? ta babičkou nikdy nebude a k tomu jí nedonutíš a je jen její věc jak tráví čas...to je bohužel fakt...
nebylo by lepší se s tím smířit zavčas?

darinka84
16. črc 2022

Nastav si v hlavě že manžel u porodu bude...ani tak neřeš kde budete mít dítko.. prostě jen věř že to nějak dopadne ...a ta ženská má problém s alkoholem ne? Posílám na dálku podporu, děj určitě vědět Jak to dopadlo

ee.liska
16. črc 2022

Vlákno si pamatuji a nechápu, proč s ní pořád počítáte. Vezmi jako fakt, že je k ničemu a neupínej se na její pomoc. Buď si někoho zaplatíte na hlídání i v noci nebo to prostě zvládneš sama

autor
16. črc 2022

@klokanka31 má toho dost, hrozně ho zklamala

autor
16. črc 2022

@bbarshaa naštěstí není po ní

autor
16. črc 2022

@slecnami moc děkuji ❤️ Praha daleko ale hrozně si toho cením ❤️

autor
16. črc 2022

@barumrallyebum až bude stará a sama tak ji to dojde…

autor
16. črc 2022

@daisymaminka naneštěstí sem takoví blbečci, že pomůžeme

autor
16. črc 2022

@veruuu_kubesovic
@darinka84
@ee.liska holky jak jsem psala. Nikdo s ní už nepočítal, zařídili jsme si to po svém, sama zavolala, nabídla se. Tak čekáte co bude a ona toto 🤷🏻‍♀️ Ale když už řešíme ten porod tak s ni opravdu nepočítáme. Nejspíš už ani s ničím jiným

levandule_k
16. črc 2022

Prosím tě hlavně si nenech namluvit, že jsi slaboch, protože chceš muže u porodu a muž u porodu je chudák. Tvoje tchýně mele kraviny. Hele ono bude nejlepší ji vymazat ze života, prostě se zapřít, že nejste doma.

elvira
16. črc 2022

Mě by nejvíc mrzelo, že slíbí a nedá se na ni spolehnout. Kdyby řekla narovinu, že hlídat nebude, že na to kašle, OK. Sice to není úplně "rodinné" chování, ale nutit jí, jak píšeš, nemůžete. Ale sliby se mají dodržovat.
Blbé je, že jednoho dne se to otočí. Bude potřebovat pomoc bába...ovšem člověk nemá ty koule jí říct:" jak ty, tak já..." Takže nakonec stejně půjdeš a pomůžeš jí.

galatea_a
16. črc 2022

Vlákno si pamatuju. Opravdu se na ni nespoléhejte, v ničem. I kdyby nakonec stokrát slíbila, že přijede, tak se na to znova vykašle.

autor
16. črc 2022

@levandule_k tak to si vůbec nenechám. Ona má hrozné názory na všechno

autor
16. črc 2022

@elvira přesně tak to s mužem máme. Nejsme na nikom závislí, ale spoléhali jsme na ní, tak nás to hrozně štve, protože my v její situaci uděláme první a poslední.

autor
16. črc 2022

@galatea_a taky si myslím. Už vidím jak jí voláme přes den a ona bude někde na terásce s vínem a nebude schopná řídit…

makovice88
16. črc 2022

Vlakno si pamatuji. Odkud jsi a jak stare je starsi dite? Kdybys byla nekde pobliz Liberce, klidne bych pohlidala. ♥️ Na babu kasli.

autor
16. črc 2022

@makovice88 moc děkuji za podporu, Liberec máme hrozně daleko ❤️ O to víc mně mrzí, když “cizí” mají víc soucitu a pochopení než vlastní rodina ❤️

hanka_333
16. črc 2022

Dítě na hlídání bych ji raději nesverovala. Budeš s manželem na porodním sále x hodin a ona vám ještě bude schopna volat ať přidáš, že jde pít s kámoškou a syna tam nechá. Co zkusit na rychlo sehnat dulu, ta s tebou odrodi . A manžel se postará o syna. Není nic horšího než mít u porodu nervy, co se děje se starším.

makovice88
16. črc 2022

Skoda..ale kdyz napises odkud aspon priblizne jsi, verim, ze se tu nejaka dobra duse najde. 🍀

autor
16. črc 2022

@hanka_333 už to máme s dulou domluvené. Přes den pojedeme všichni spolu s kluci počkají co bude, nebo pojedou domů, dula zůstává jako podpora. V noci mě do nemocnice poveze právě dula, manžel zůstane se synem spát a přijedou až na návštěvu. Už se nestresujeme. Není to jak by sem chtěli ale zvládneme to tak jak to je

autor
16. črc 2022

@makovice88 dobrý, máme ještě nějaký čas a budeme to řešit s tím co máme ❤️

llenka1
16. črc 2022

To je material. Nie je malinko alkoholicka? Odkial si, ak by som mohla pomohla by som ;)

kitycat
16. črc 2022

Pani svokra bude asi stupnujuca sa alkoholicka?

zmrzlinka
17. črc 2022

To je dobře ,že máš dulu.Držim palce ♥️Tchýni bych poslala SMS ,že se dítě narodilo a víc bych ji nekontaktovala a omezila bych kontakt na narozeniny,Vánoce .....my to tak máme a mne i manželovi to max vyhovuje.

Strana
z2