Proč exmanžel žárlí na mé těhotenství s novým partnerem?
Ahoj maminky,
Chci se zeptat . Nejeden člověk mi už řekl, že si myslí, že můj exmanzel žárlí, že jsem těhotná. Začal mi dělat strašný problémy. Jsem rozvedená cca pul roku. A když říkám problémy, tak porafny. Začíná se z ničeho nic soudit o dítě, kde chce stridavkz dvě školy. Vyměnil zámky v baráku který prodáváme, nastěhoval tam cizího chlapa , budoucího kupujiciho, i přesto, že tam mám věci. Ví, že mám bolesti a deka mi zle cestování, i přesto trvá abych dojela 2 hod vzdálenou cestu a ne se sejít napůl. Strašně si přál druhé dítě, já mu ho dát nechtěla a když jsem a ním tehdy spala, udělal podraz a já pak nahanela potratovou pilulku a on mě obvinoval z toho, že jsem vrah (za každou cenu chtěl mimojine zachránit manželství).
Ja si kladu otazku, proč to dělá? Co myslíte? Má partnerku, které je už 44 nebo 45 a dítě nemá.
@ai30 Navíc s manželem (kterému vysvětlila, že fakt druhé dítě nechce) jde na potrat a následně má dítě s přítelem málem v ochranné lhůtě (resp. v případě předčasného porodu možná může být ještě manžel papírově otcem dítěte a bude se muset běhat po soudech - ještě běží cca 120 dní ochranné lhůty, kdy je ze zákona automaticky otcem dítěte bývalý manžel - tzn. 17 týdnů, pokud je ve více jak sedmém týdnu, tak to pořád reálně hrozí).
No a pokud má manžel partnerku, které je 44 nebo 45 let a jiné dítě nemá, tak je mi i docela jasné, že prostě si našla chlapa s dítětem a chce se podílet na výchově a péči o dítě. Tzn. tady je střídavka dost automatická (a soud se max bude ptát, proč ji manžel nechtěl rovnou, ale až po půl roce, nicméně pokud tam není nějaký vážný důvod, proč ne, tak střídavku schválí, dítě je dítětem obou).
A pak je tedy otázkou, kdo se odstěhoval ty 2 hodiny daleko. Ten by měl cestovat a vozit děti.
Budoucí kupující mohl mít podmínku, že v domě chce rovnou i bydlet, než se vše dořeší - on ten trh s nemovitostmi není zase tak "živý", aby se dal odmítnout kupující, pokud k tomu není vážný důvod. Pokud se nemovitost prodává, je potřeba si ty věci co nejrychleji odstěhovat.
Já ti to trochu ukážu z druhé strany. Můj exmuž mě opustil kvůli milence a ona měsíc po našem rozchodu otěhotněla. Byli jsme spolu deset let a já jsem dítě už taky chtěla. Byla to pro mě velká ráno, nedal mi vůbec čas vzpamatovat se z rozpadu manželství a ještě mi dal takovou kudlu do zad. U vás to není o moc jiné. Zřejmě si odešla kvůli milenci, šla jsi na potrat s jeho dítětem, vzhledem k tomu, že bydlíte tak daleko, má i omezený styk se svým jediným dítětem (nevím, kdo se odstěhoval). Nepíšeš žádné podrobnosti, možná to je debil, možná ti ubližoval atd. ale z toho, co píšeš, mi ho je hodně líto, protože přijít o rodinu a dostat facku v podobě dítěte, které jsem chtěl a moje teď už bývalá šla radši na potrat a teď ho má s jiným, to je hodně silná káva.
@kitalpha V té minulé diskusi mi přišlo, že se tvůj muž snaží dělat dusno, protože je to prostě blbec. Ale upřímně - vzhledem k okolnostem ho i chápu... Neomlouvám, ale chápu 😟
@merope
@misa_pise Oba se odstěhovali z původního místa bydliště, bohužel každý jiným směrem. Proto ta vzdálenost. https://www.modrykonik.cz/forum/rozvod-a-soudy/muze-soud-schvalit-stridavou-peci-pri-spatne-komunikaci/
Ano, žárlí, a zcela pochopitelně. Snaž se dát si do pořádku svoje věci a jemu dej čas a trochu pochopení. Holky ti to tu píší hezky. On je taky jen člověk a má svoje emoce, tys mu dost zamíchala se životem.
Proč to dělá? Neříkej, že kdyby byla situace opačná, tak bys to přešla bez jakýchkoliv emocí. Jeho reakce se dala očekávat. Sním jsi běžela pro pilulku, přestože jste byli manželé a s novým chlapem jsi těhotná během par měsíců vztahu. Předpokládám, že až se dítě narodí ještě přitvrdí a bude valit klíny do hlavy prvnímu nebo vymyslí něco jako návrh na výhradní péči aby ti ublížil stejně jako jsi v jeho očích ublížila ty jemu.
Maminky, trochu to přiblížíme ještě na vysvětlení. Jednalo se o manželství které nefungovalo několik let, já jsem setrvala kvůli dítěti (ano, tohle je to nejhorší co jsem udelala) . Oba jsme si pak našli partnery , oba jsme se odstěhovali, ač ex tedy nakonec nechtěl zůstat v místě bydliště a dodržet 20km okruh, aby syn mohl navštěvovat jednu školu a mít stridavou péči . Takže pak jsem šla i já. Péče zůstala společná. Po půl roce se u mě zadarilo a jsem těhotná. Nyní koně čtvrtého měsíce. Ja mu syna neberu, ale je tam silná nenávist k me osobě. Tudíž žádné skryté city , proto mi to nějak,hlava nebere. Vždyť má pritelkyni. Chápu, ona mít děti asi uz jen tak,mít nebude , ale přeci já za,to nemůžu. A co se týče baráku co se prodává. V kupní smlouvě je předání nemovitosti až po připsání na katastru nemovitosti. Tam řeším to, že nemám možnost se dostat ani do svého baráku kde mám věci. Tím poukazuji , že se snaží dělat naschvaly. Kdyby on oznámil těhotenství u partnerky, já bych mu i poprala naopak, proto nechápu co sexu v té hlavě honí, co ho žere, když mezi námi žádná citová.vazba není a každý má svého partnera
On odešel proste svou partnerkou. Manzelstvi nefungovalo ani po sexuální stránce poslední skoro 2 roky. Tedy opravdu dlouho doba. I přesto jsme se snažili syna vychovat společnými silami.
Ja nevim co nechapes… lidi zarli na sve ex i po letech. Nemiluje te, treba te i nenavidi a o to vic ho to stve. Do domu se dostan pomoci zamecnika nebo policie, kupujiciho vystehuj. Vse si osetri soudne, kdo jezdi kam. A neres, je nasranej, no tak je, vzdyt je to jeho problem.
@emillyhk ja se to ru snažím dovysvetlit právě. Pilulka byla před sakra dlouho dobu . V manželství se setrvávalo kvůli synovi . Nyní bývalý používá terminy jako je "když neřekne, že chceš být se mnou, budu si myslet, že mě nemáš rád " s timhle mi kluk prisel. Jako já dělala maximum pro to, aby syn byl s tátou co nejvíce . Nechala jsem se terorizovat a vydírat na úkor toho , aby malej netrpělivě, než jsem konečně poslechla okolí a řekla jsem dost. Trvalo mi to celkem 5 let než jsem odešla, nepřeji nikomu to co jsem zazila. Ale prostě život jde dál. Syna.mi neberu a brát nebudu, ale přeci se nebudu mstit .
@kitalpha Zranila si jeho ego a on to neumí přijmout jako chlap a přestat se rýpat v h....
Ja bych prostě byla ve finále ráda za to, že kdyby byly tehotny oni , ze bude mít kluk sourozence. Nevím, prostě jsem asi jiná no
@kitalpha My ale vubec nerozporujem, jestli jste meli nebo nemeli duvod se rozvest, asi evidentne meli, je to vase vec. Akorat ti vysvetlujem, ze jestli on chtel v tom (jakkoli nefungujicim) manzelstvi dite, ty ne a po dvou mesicich (jestli spravne pocitam) jsi tehotna s novym pritelem, tak clovek nepotrebuje extra detektivni nadani, aby rozlustil, z ceho ma ted ex urazene ego. Nerikam, ze na to ma pravo, ale nechapu, proc dumas nad tim, co mu asi tak vadi. 😀
@merope Od roku 2024 nastala v této oblasti změna:
"Od příštího roku by mělo být také jednodušší určení otcovství v případě, že je manželský pár v rozvodovém řízení a žena čeká dítě se svým novým partnerem. Pokud se manželé rozvádějí a podají žádost o rozvod, bude možné i před matričním úřadem prohlásit určením otcovství otce dítěte, což doposud také nebylo. Nově by stačilo souhlasné prohlášení matky, jejího manžela, který není otcem dítěte, a biologického tatínka a to i u ještě nenarozených dětí. Nyní je za otce dítěte automaticky považován dosavadní manžel a otcovství musí řešit soud."
@kitalpha zeptam se majitelem domu jste oba kdyz ho prodavate?
Na vymenu zamku nema pravo( bratr resil to same), nastehoval do domu ciziho cloveka? Ma smlouvu? ten clovek plati najem? Pulka pripadne nálezi tobe.
Pokud tam mas veci, jed s partnerem do domu s PCR a odvez si v klidu svoje veci,
Ex kope kolem sebe, nenech se vyprovokovat a snaz se byt v klidu.
Pardon, já se špatně tady vyjádřila. Rozvod se tahl , ani nevíme proč. Rozvedená jsem byla v červenci. Zjištění těhotenství (první měsíc) byl konec října🙂 . S ex manželem jsem dítě.nechtela pro nefungující vztah. To co se.stalo z jeho strany bylo z důvodu toho, že vztah chtěl ještě zachránit. Ja ho tu nechci spinit, jen on ke mě cítí nenávist. Oba máme vztah. Oba vztahy které začaly víceméně stejně. Ja jsem člověk, který by mi tohle třeba i pral , jsem Jona. Mě by to i radost udělalo prostě. Určitě bych se nemstila a určitě bych nezačala manipulovat s dítětem a dělat tyhle všechny naschvály. Ja tomu prostě věřit nechtěla, jen mi okolí říkalo, že je to kvůli tomu. Ano, začal poté co se dozvěděl o těhotenství no.
Jinak...co se týče problémů a mediaci, to je vše v návrhu podané k soudu. Není s ním bohužel rozumná řeč. Me to mrzí, mrzí mě to vůči synovi . A co se týče baráku, já to resit nebudu, nebudu protože jsem těhotná s vychazkami a období je ted silene. Ale mnohokrát vám všem děkuji za názory i podporu. Šlo mi jen o to , co se může takovému mužským prostě honit hlavou, když mezi námi není žádná citová vazba, uběhl od té doby přeci jen dost času a Oba máme šťastný vztah.
@kitalpha Jdeš se tu svěřit, ale přitom je tu chudák tvůj ex… on si přál dítě s tebou S TEBOU!! A ty sis sla po par “dnech” udělat decko s jiným, sorry ale jsi nechutná.
@lucinka0000 nejak nechapu, co je nechutnyho na tom neudelat si dite do nefunkcniho vztahu. To, ze to delaji stovky podle mne dost nezodpovednych zenskych bez sebevedomi neznamena, ze ona bude jednou z nich 🤷♀️
Sice mam taky trochu jiny nazor na dite s parmesicnim vztahem, ale to prece jeste neznamena, ze ex je chudacek a ona je nechutna...
@lucinka0000 Kolik je případů, že mimino zachránilo mrtvý vztah? Já jich teda moc neznám. Děti by se měli rodit z lásky a ne z nátlaku jednoho z partnerů. Tady byla
@kitalpha alespoň zodpovědná, protože jinak by teď mohla řešit úplně jiné starosti.
@lucinka0000 prosím? Cože? Po pár dnech ? Po dvou letech ! Co si to dovolujete? Manželství nefungovalo dlouho a spali jsme odděleně. Po roce a půl jsme se rozvedli a po půl roce dalšího otěhotněla. Myslím, zexbyste se mela omluvit. Je to od Vas sprosté.
A pokud máte názor na to takový, že žena odmítne z více důvodu další dítě a přesto partner udělá toto a vy si řeknete , že chudák partner ? Tak pak se nezlobte, ale to není normální. U mě se dítě narodilo z lásky a protože jsem chtěla nikoliv že jsem nechtěla nebo musela.

@kitalpha Pockej, tvuj manzel chtel dite, tys ho nechtela, do tri mesicu od rozvodu jsi tehotna s pritelem a nedokazes rozklicovat, proc je manzel nastvany? 😅