Rodina nesouhlasí s těhotenstvím. Jak se rozhodnout?
Ahoj, jdu si k vám pro radu. Je mi 33 bydlím s našima v dvougeneračním domě. Mám celé patro sama pro sebe. Před půl rokem jsem se dala dohromady s přítelem (35 let) se kterým se už znám od svých 18ti, no a tady nastává ten problém... on chce rodinu. Já bych jí už konečně take chtěla ale rodiče jsou zásadně proti. Vnoučata už mají od sestry a to jim stačí. Neustále slýchám řeči jak jsou rádi že mi nevyšel předchozí vztah (8 let) a že už jsem na děti stará a pokud bych otěhotněla tak bych udělala nejlépe kdyby jsem šlana potrat. Už jsem rodiči tak nahlodaná že přemýšlím že se s přítelem rozejdu aby si mohl najít nějakou se kterou bude moc založit rodinu. Vůbec nevím co mám dělat...
@dashyyy Taky jsme společně rekonstruovali. ☺️Manžel tehdy chtěl, abych se tu dobře cítila. Takže defakto kuchyň je můj počin, kachle do koupelny jsme sháněli docela dlouho, jelikož se nám nic nelíbilo. My jsme ty typy, že nechceme něco, co se nám nelíbí. Sedačku jsme taky objezdili všude možně. Pokud jsou oba naladění na stejnou vlnu, proč do toho nepraštit.
@kulicka324 Já se ti moc omlouvám, …. Většina lidí ti tu píšou jak jsou rodiče špatní, a ty jsi chudinka…. Ale zkusila si pochopit i jejich stranu? Je ti 33 let, a bydlíš celou tu dobu u rodičů, zřejmě ani nepracuješ (jinak bys u nich nebyla) k tomu mas pritele půl roku, a stále u nich žiješ, tak se nediv že nechtějí abys měla dite, nejsi vůbec samostatná, si vem ze je ti tolik let a jsi ve špatné situaci když žiješ s nlma, a teď kdyby si měla dítě tak ještě horší, si uvědom ze jsou evidentně taky už stary a chtějí klid
@lucinka0000 Přečti diskusi - žije s rodiči v dvougeneračním domě, jeden byt mají rodiče, jeden má ona. A zřejmě pracuje, protože zrekonstruovala celý ten dům a to na hypotéku, která je na ni - kdyby nepracovala, tak by jí tu hypotéku banka zřejmě nedala. Jinak lítá a stará se o vše kolem domu a ještě pravidelně hlídá děti sestře (která přijede, předá děti a zmizí). To není nesamostatná osoba. To je osoba, která s sebou nechá mávat a dělá všem služku.
No tak to bych just otěhotněla ještě dnes! Takhle, chces děti? Opravdu jo? Chceš s tímhle chlapem? A upřímně si odpověz. A pokud jo, tak na řeči kohokoliv, i vlastních rodičů se....dosad si. To je snad tvoje věc, tedy věc tebe a tvého partnera. Oni sice vnoučata mají, ale ty nemáš děti. Jednou se rodiče pominou, a pak ti to bude lito, děti sestry ti nikdy nenahradí vlastní. Pokud dítě chceš, stará nejsi já porodila ve 33, ale už bych to neodkládala. Neposlouchej v tomto rodiče. Muzou maximálně poradit, to ať si radi i sebevětší blbost, ale rozhodnutí je vždy na tobě.
@kulicka324 asi takhle:
Stará určitě nejsi a to že má sestra děti neznamená, že TY nemůžeš mít vlastní....
To je krásné, že sis půjčila na opravu domu,ale teď mi řekni,je tvůj??? Nebo platíš za něco,co se pak rozdělí mezi tebe a sestru? Takhle třeba dopadl manžel s první ženou..... V době manželství opravili barák babičky,kde žili,po rozvodu ho dostala druhá vnučka, manžel ale hypo zaplatit musel, i když z toho domů nic nedostal
Aha, to mi uniklo 🙂