Ségra se pořád vrtá do mého vztahu. Co s tím?

13. únor 2023

Mam pritele, jsme spolu 5 let. Bydlime spolu rok, mame spolecnou hypoteku, byt je jenom jeho. Kdyz se tohle dozvedela moje sestra, byla uplne mimo jak mu muzu tolik duverovat. To je prvni vec. Druha je ta, ze jsme pred pul rokem s pritelem prekonali krizi ve vztahu, byla tam nevera z jeho strany, odpustila jsem. Segra me s tim do dnesniho dne otravuje, paneboze jak muzu byt tak sprota a myslet si ze to uz nezopakuje. Znam svyho pritele dlouhe roky, milujeme se, vyresili jsme si to to bylo treba a klape to. Nevzdam se ho kvuli jedne chybe kdyz jsem s nim roky stestna a udelal milion veci dobre az na jednu. Nonstop s nim ma problem, se vsim, prijde ji “podezrele” i to ze ja s nim fotky postuju a on semnou vubec. A jako co? Uz mi to obcas prijde jakoby mi ho zavidela, i kdyz ona je zadana taky. Co s tim mam delat? Ano, prestat se s ni bavit ale nechci svou vlatni sestru vykopnout z meho zivota, v rodine mame dedecka ktery se tak prestal bavit se svou sestrou, dlouhe roky spolu nebyly v kontaktu az kdyz jeho sestra lezela na smrtelne posteli. Neprijde mi to hezke byt v takovem vztahu s kymkoliv v rodine a nechci to takhle. Co mam tedy delat? Uz me to nebavi.

jjasmina
13. únor 2023

říct jí , co ti vadí..

zmrzlinka
13. únor 2023

Sestra má pravdu.Mate společnou hypotéku na jeho byt???Nechápu....A s tou nevěrou.No nevím.... Když to udělal jednou ...

zara11
13. únor 2023

Uprimne, mit spolecnou hypo a byt pouze na nej by mi vadilo dost… kolik se doctes pribehu jen tady byt na chlapa, zeny plati energie, jidlo a nakonec odejdou s holym zadkem… nevera si myslim, jak je 1,muze uz byt kdykoli… ja se pres to prenest osobne nedokazala a vztah ukoncila…

klokanka31
13. únor 2023

Tvé sestře je do tvého vztahu kulový. Ale druhá věc je že jsi fakt docela naivní. Je hezký že se milujete, ale proč tě teda podváděl, a proč je byt jen jeho?

bara88
13. únor 2023

Hmm,znáš ho spoustu let(5let🙂 )za tu dobu už tě stihl povést a vzala sis s ním společnou hypotéku na jeho byt🙂 sestře se nedivím ,má o tebe asi strach.fakt nevím co by ti na tomto mohla závidět

martt
13. únor 2023

Tak s ní upřímně promluv , že tě to od ní zraňuje a že si se rozhodla prostě s nim být. Ale nechceš se nejdříve trochu zamyslet nad tím co ti vlastně říká? Že to třeba neříká kvůli tomu aby ti nějak ublížila, ale naopak aby ti otevřela oči, aby sis třeba nenabehla. A upřímně kdo jiný by ti měl říct svůj názor na věc než tvoje sestra? Pokud se ti to nelíbí a máš růžove brýle tak ji to řekni na rovinu ať tě nechá žít. Ale upřímně znám poměrně dost příběhu jako je tvůj : byt na přítele ,hypotéka spolecna, " napravená nevěra" a vždy to skončilo tak ze holka odcházela s holým zadkem ještě "ponizena" , protože tam znovu byla nevěra a třeba ani ne jedna.

martinka_33
13. únor 2023

Ségra má o tebe strach. Ale zkus jí říct, že to chápes, ze se o tebe bojí, ale ze ses rozhodla takhle a ti to je nepřijemné, kdyz se k tomu vrací. Popros ji aby mluvila o jinych vecech.

alubif
13. únor 2023

Není to ti co závidět, chlap, který podvede podvede většinou znovu. Další věc je společná hypotéka. Nechápu proč nejsi spoluvlastnik. Sestra má rozum a strach o tebe. Ty jsi bohužel pěkná naivka. Ale hlavně, že se milujete. Sundej klapky a začni fungovat v realitě. Nech se zapsat jako spoluvlastník.

ivivi
13. únor 2023

Promin, ale jsi hloupa husa. Ty platis hypoteku, byt je pritele (kdyby aspon manzela), on te podvede a s tebou to nehne. Segra ma o tebe strach, abys neskoncila s holou zadnici. Protoze obavam se, ze tak driv nebo pozdeji skoncis. Vzpamatuj se dokud muzes.

A fakt ti nezavidi. Neni totiz co.

michaela666
13. únor 2023

Nevěra, no dobře stalo se a vyřešili jste to spolu. Ikdyž už nikdy mu nebudeš úplně věřit. Tobě přijde v pořádku, že platíš hypotéku na něco, co není tvoje? Když tě za rok podvede znovu a řekne si, že chce být s tou druhou tak co? Tobě sbalí igelitky, postaví je před dveře, vymění zámek a nazdar. Odejdeš s holou řítí a on bude vysmátý jak jsi mu pomáhala platit jeho byt.
Sestře řekni, že ti vadí jak se k tomu vrací a modli se, aby neměla pravdu.

kosopemi
13. únor 2023

Nechci byt zla, ale sestra ti nema co zavidet. Jen ti preji, aby nemela pravdu. Ze vseho, co jsi napsala vyplyva, ze ty do vaseho vztahu vkladas mnohem vic, nez pritel, at uz jde o city nebo finance.

zelenaesmolda
13. únor 2023

Vzdyt segra ma pravdu.Platis hypoteku a byt je jenom jeho?Milujete se,ale byl ti neverny?

verusak87
13. únor 2023

Manželova sestra se taky manželovi snažila před půl rokem otevřít oči, aby zjistil s kým žije 😀 taky řešila, že dům je psaný na mě a spousty dalších věcí, třeba to, že jsem doma s dětmi a on nakupuje. Ani netuším, jak to ví, protože se skoro nevídáme, nejspíš od tchyně, která má se mnou zjevně taky problém. V životě by mě nenapadlo dospělému člověku říkat, jak má žít, kecat mu do vztahu. Bratrovi řeknu názor jen ,když se zeptá. Snažím se jeho přítelkyně a vztahy negativně nehodnotit, spíš nabídnu pohled z jiné strany. Ségra ti nemá co udělovat rady, nabít pusu si musíš ty sama a správná sestra ti pak nabídne rameno na vyplakání bez moralistických keců "já ti to říkala, měla jsem pravdu".

ai30
13. únor 2023

Co mas delat? Vyridit si spoluvlastnictvi bytu, ktery splacis a poslat dekovny dopis sestre, ze do tebe vydrzela ryt tak dlouho, nez jsi to dala do poradku. Klidne priteli ver, ze te uz nepodvede. Ale veris i jeho rodine, ze kdyby se mu neco stalo, tak ti jeho byt daruji nebo te budou vyplacet z bytu, i kdyz na to nebudes mit zadny narok?

hanafaustyna
13. únor 2023

@michaela666 bojím se,že se jen nebude smát,jak mu pomáhala,ale že mu bude muset pomáhat platit i po rozchodu...

marselina
13. únor 2023

Pokud mate společnou hypoteku a být je jeho pak jste buď moc důvěřiva nebo s prominutím hloupa.
Můj bratr koupil dům před svatbou, do katastru napsal sebe i přítelkyni( prý bude mi pomáhat splácet hypoteku) vzali se uběhlo 16 let, nedala mu ani korunu za cele roky. Našla si chlapa, rozvedli se a ejhle, hypotéku bracha platí dal, madam chce z domu vyplatit. Tot naše rodinná zkušenost

bara88
13. únor 2023

@marselina počkej ale ?platí hypotéku?takže ji do teď platil s manželkou ne?tak jak nedala mu ani korunu?

emillyhk
13. únor 2023

Chápu, že se ti názor sestry nelíbí a že máš pocit, že by se k vašemu vztahu a financím neměla vyjadřovat, protože to je mezi tebou a tvým partnerem. Na druhou stranu chápu i tvoji sestru. Vidí, že vkládáš bezmeznou důvěru v člověka, který tě podvedl, sdílí s tebou hypotéku, ale už ne byt, atd. Myslím, že se o tebe bojí, že za pár let skončíš se zlomeným srdcem, bez domova, bez peněz a na krku budeš mít hypotéku, kterou budeš muset splácet, i když se rozejdete. Jsem v podobné situaci jako tvoje sestra - vidím, že ta moje se řítí do maléru. A nemůžu k tomu nic říct, protože je to její život, její volba. Jo, jednou jsem se jí pokusila poradit, najít cestu že složité situace, do které se dostala. Tři roky jsem se snažila do toho neplést, ale když o tom sama začala, nabídla jsem radu. Nemá zájem. Tak se do toho nepletu, ale moc mě to mrzí 😟

pavlinar
13. únor 2023

Rázně bych ji řekla, že její názor znám, vyjádřila se jasně. A že mě to už nebaví poslouchat a nemám pak chuť se s ní vůbec bavit. Jak by začla to svoje, utnout komunikaci.
Ale nepřijde mi jako závistivá zla mrcha, ba právě naopak. Prosím tě v čem je výhoda platit hypo na cizí nemovitost? Fakt mě to zajímá. Též jsme si brali hypo za svobodna, vše 50:50, nenapadlo by mě to udělat jinak, nebyla to nějaká extra komplikace zadat do katastru 2vlatniky... A nevěra a krásný láskyplný vztah jde taky mimo mě.. ale dekou se i divnější věci v zivote

marcicek84
13. únor 2023

Mozna bys z toho ruzoveho oblacku mela spadnout ns zem a podivat se realite do oci,sestra se o tebe boji a mysli to s tebou dobre...no po te nevere bych chtela napsat pulku bytu,ktery platim,uz by mi svitila cervena kontrolka.I kdyz ja bych nikomu jeho byt nesplacela a po nevere uz po 5 letech bych tak velkorysa nebyla,obzvlast pokud nemste deti tohle prece nemas zapotrebi...
Hele,jestli te tak miluje,tak udej test,rekni mu,ze hces byt vvkatastru nebo uz nebudes platit a uvidis sama,jak se k tomu postavi...

levandule_k
13. únor 2023

Nechceš jít do hypotéky se mnou?
Značka jsem věrná a nepodvádím.

marselina
13. únor 2023

@bara88 každý ma svůj účet, ona si celou vyplatu nechala pro sebe, nekoupila nic ani dětem. Vše tahnul sám, ale bohužel pro nej. Bratr byl zamilovaný a teď bohužel pro nej, hypo platí dal i když ona odešla z domu k jinému, trvale bydliště tam ma ona porad a on nesel ani na obec aby nahlásil ze tam nebydli.
Joooo kdo chce kam…..

zelenaesmolda
13. únor 2023

@levandule_k
ja se kdyztak hlasim :D

marselina
13. únor 2023

@bara88 hele přišla s igelitkou a kdo pomáhal s financemi a zařízením domu byla rodina od nás, strecha půjčka od babi kterou doteď nesplatíi, z jednoho se blbě táhne všechno.
Nechci říct ze se nad tím bavím, ale bracha je proste blbec.
I já mam svůj dům za svobodna koupeny, opraveny a fakt nejsem tak naivní abych napsala manžela do katastru jen proto ze je to můj muž.
Každý svého štěstí strůjce 🤷🏼‍♀️

kelerub
13. únor 2023

Alespoň jedna z vás dvou má rozum. A ty to bohužel nejsi. Může jí po tom být ho*no, ale není a ty buď ráda. Má o tebe starost. A docela oprávněně. Jsi naivní trumpeta.

treasurka
13. únor 2023

Chápu ségřiny obavy, taky bych je měla. Ale je to tvůj život, a máš svatý právo si sama natlouct pusu. Tak jí poděkuj za starost a řekni jí, že nechceš aby tě s tím otravovala...

veruuu_kubesovic
13. únor 2023

Dlouhé roky. .5let???
Když mě moje tehdejsi první láska podvedl poprvé, naivně jsem věřila, že to bude jednou a dost, bohužel nebylo, bylo to několikrát, ale tvůj milacek bude zajisté jen ten, co jednou čistě náhodně se zapomněl u cizí slečny vid 🤔?
A platit hypotéku na cizí byt je naivita největší 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

michaela666
13. únor 2023

Nechápu jak jste došli k tomu, že byt je jenom na něj, ale hypotéka společná? Čím to oddůvodnil?? Už tímto krokem se k tobě zachoval dost hnusně. Platíte oba věc na kterou nikdy nebudeš mít nárok. Z toho bych já na tvém místě vyvodila to, že je pěkný vyčůránek, nevěří našemu vztahu dost na to, abychom spolu vlastnili nemovitost a ještě mi byl nevěrný. Tady nevidím šťastně a navždy, kdZ už po 5 letech má zadní vrátka a nevěru za sebou 🤷

bara88
13. únor 2023

@marselina tak je spíš blbec že si vezme hypo a pak si ještě půjčuje od rodiny když ví že to nezvládne splatit.

marselina
13. únor 2023

@bara88 za mě blbec už jen v tom ze hypo a uver napíše na sebe, ručí mu otec a jako majitele napsal i tu pizdu😂
Teď si prodá střechu nad hlavou, nastěhuje se k rodičům i s deckama (stridavka) vyplati madam a ma ve svých letech zase 💩💩