icon

Sem úplně bezradná a potřebuju odbornou pomoc

izabelkasamuel
15. dub 2016

Dobry den, nikdy jsem nepocitala s tim, ze budu nekde prosit o radu a pomoc, vzdy jsem si poradila se vsim sama. Mela jsem hodne tezky 9lety vztah, ale to, co prislo ted, opravdu nikomu nepreju. Potkala jsem pana uzasnyho, hned jsme se strasne zamilovali a opustila jsem byvaleho, toho nelituji, podvadel me... S novym pritelem jsme spolu 3 mesice a ja necekane otehotnela, laska az za hrob, siboval mi hory doly a ja zacla znovu verit, nahle odesel za praci 230 km daleko, s tim, ze to ma na chvili a vrati se, cim dal vic se mi vzdaloval a ja v tom nic hroznyho nehledala....az najednou.....facebook ukazal jeho minulost! Ani me nenapadlo resit jeho minulost, tolik sem mu verila. Zjistila jsem ze, tam kde ted maka ma "byvalou" pritelkyni. Od zacatku mi tvrdil ze on nema facebook, ale ma (bloknul me) a nikdy mi o tej byvalce nerek, jen o jinych, ale vsechno jednou vyjde najevo, tak jako vyslo i ted, bohuzel, nebo bohudik? Zjistila jsem ze se bud stale schazej, nebo mozna ona uz o nej nestoji, ale on ji pise na jeji zed ze ji miluje a bdue milovat navzdy, dokonce z jejiho profilu vyplyva ze je nejspis taky tehotna, ale to nevim jiste. Kdyby to bylo aspopn vsechno, ale do toho se stehuju, zila jsem u mamy, ted mam v ruce podepsanou najemni smlouvu na byt 2+1, ve kterym jsme meli spolecne vychovavat to maly. Kazdym dnem se mame stehovat.... je to vsechno cerstvy, on o tom jeste nevi, ze jsem vsechno zjistila.... Prosim poradte co mam ted delat a jak mu o tom rict? Na sebe kaslu, jsem zvykla ze narazim vzdy na zradce, ale aby to maly se melo co nejlip a at minimalne plati, za to, co nam zpusobil! Tohle mu prece nemuze projit, mel vsechno naplanovany a myslel si ze to nepraskne. Lhal mi, zklamal a za to zaplati. Dekuji predem za odpoved...

lv
15. dub 2016

facebook..když říká, že ho nemá, tak je opravdu jeho?

japona
15. dub 2016

Máte dvě možnosti:
1) dítě si necháte a budete ho vychovávat sama
2) dítě si nenecháte a budete si dávat pozor, ať priste neotehotnite s člověkem, o kterém nevíte vůbec nic

Ani jedna možnost není nic moc, ale holt chybami se člověk učí..

arakad21
15. dub 2016

nechápu - tvrdí, že nemá fb, ale bloknul tě? A je to určitě jeho fb?

veritanas
15. dub 2016

Holka, já nevím.. Chceš stavět vztah na tom, že jsi to nevydržela a prohrabala se mu ve věcech? No, ale k tématu, já myslím, že rozhodně stojí za úvahu mu o tom říct, zeptat se, jak se věci mají. A uvidíš, ale řeknu ti, že po třech měsících známosti se dostat do téhle situace je dost nevýhodné postavení. Z tveho příspěvku mám spíš dojem, že o něho už nestojís a jde ti o to, aby se hlásil k miminku. Na snad ještě existují zákony, takže by MĚL minimálně zaplatit finančně, ale to je asi tak vsechno, na co se da spolehnout, a to neni tak jiste. Možná by ses měla zamyslet především nad svým těhotenstvím a miminkem, prostě nad tím, co všechno bude to maličké potřebovat a zda mu to můžeš a především chceš dát.

anelamates
15. dub 2016

Jednoduše bych mu řekla, co jsi objevila na FB, a jak to tedy s Tebou vidí. Aby ses mohla zařídit podle situace. Pokud chce být s Tebou, musí ti to říci a musíte se sejít a probrat budoucnost. A totéž i v případě, že s tebou být nechce - musíš prostě vědět, co a jak bude.

stekkna
15. dub 2016

Nevím co nechápete, nikde není psáno že mu hrabala ve věcech, třeba na něj kápla kamarádka a ukázala jí ho. Nejspíš to tak i bylo. Já osobně bych napsala té druhé ať ví, co je ten hajzlík zač a at on neublíží další. Pak bych to probrala s mámou. Já bych teda s ním dál nebyla. Ty se bud můžeš nastěhovat do nájemního bytu a vychovávat dítě sama a zvládnout platit nájem což asi není, vzhledem k výši mateřské, asi to nejlepší. Ale třeba máš rezervu a nebo jiné finanční možnosti, to nevím. Já osobně bych zůstala i s dítětem u mámy, pokud by to bylo možné

leniczka23
15. dub 2016

Tak za prvé, kdyby tě bloknul tak ze svého profilu neuvidš jeho příspěvky nikde, je to jako kdyby pro tebe neexistoval, takže seš si opravdu jistá, že to je on? Nebo si to viděla od někoho jinýho z profilu? Neplaš ještě, z vlastní zkušenosti vím, že i když si teď myslíš že to je naprosto jednoznačný, tak to tak být nemusí. Takže až přijede promluvte si o tom, ale hlavně v klidu, hysterčit můžeš až si budeš jistá, že lže.. Já držím palce ať je vše o.k. a je to jen jedno velké nedorozumění..

puresin
15. dub 2016

@izabelkasamuel Je mi to líto, fakt, zvlášť ve Tvojí situaci potřebuješ spíš chytit za ruku než "kopanec do zadku". Co s tím.. Zeptat se ho, promluvit si, v klidu. Jestli jsi si opravdu jistá, že sama bys ledacos zkousla a jde ti hlavně o mimčo a rodinu, dej mu vybrat - vy a práce v místě bydliště, nebo "ti druzí". Ale to bys musela být vážně hodně silná, protože zpětné výčitky jsou cesta do pekla. Ale i kdybys zůstala s malým sama, budu držet pěsti - to zvládneš, a nebyla bys jediná.

elvira
15. dub 2016

No, když už čekáte dítě, tak bych chtěla, aby pan úžasný přijel, sedl a promluvila bych s ním z očí do očí.
A že chci na férovku vědět, jestli se mnou do budoucna počítá - i s našim dítětem, nebo ne, jestli někoho má, něco o minulosti...
Musíš se ale připravit i na variantu a, ale i na tu druhou...
To, žes pátrala, znamená, že se ti něco nezdálo. Tím, že ten profil na fb je jeho jsi si jistá?
Kdybys zůstala sama s dítětem - utáhneš ten byt, na který máš nájemní smlouvu?
Mj. vy nemáte společné kamarády? Od těch se dozvíš taky leccos... Ale v první řadě jsem pro rozmluvu.

andrejinda
15. dub 2016

Ahoj, tak to není opravdu záviděníhodná situace. Když už jsi s ním těhotná a máte podepsanou nájemní smlouvu na byt, tak bych si s ním, vzhledem k tomu, co jsi právě zjistila, určitě chtěla pokud možno v klidu z očí do očí promluvit. To už není opravdu věc, kterou by s tebou mohl řešit třeba po telefonu nebo tak. Každopádně bych mu naprosto na rovinu řekla, že jsem zjistila to a to a chtěla bych vysvětlení. Pokud je to opravdu tak, že má někde rád někoho jiného a není k tobě upřímný, tak takový vztah je samozřejmě o ničem a bude jen na tobě, jak se rozhodnout dál....nechat si dítě a vychovávat ho sama nebo si ho nenechat (já osobně bych určitě zvolila verzi A, béčko bych nedala)....pokusit se ještě zrušit tu novou nájemní smlouvu i za cenu nějaké finanční sankce a zůstat u mámy, abys měla nějakou oporu jak finanční tak psychickou a nebyla na vše "sama"....neznám samozřejmě blíže tvou situaci, zda už máš nějaké děti nebo ne, jaké máš zázemí a tak, takže dál se těžko radí. Nezávidím ti, ale neznamená to určitě konec světa...přeji ti, aby to dopadlo dobře🙂

izabelkasamuel
autor
16. dub 2016

@arakad21 Je to jeho fb, ma tam svoje jmeno a fotky s bejvalkou

izabelkasamuel
autor
16. dub 2016

Ano kamaradka narazila na jeho fb, ja si msuela zalozit novej profil, aybch se mohla na nej dostat, vyznava ji tam lasku, nechapu, jak se dokaze tak pretvarovat. Miluju ho a zaroven je mi z toho zle! Ta holka o mne urcite taky nic netusi, samozrejme jestli prijede, promluvim si s nim, on zatim o nciem nevi, teda doufam.... a ji to samozrejme moc rada dam vedet, snad neni taky tehotna, i kdyz ona by to mela jednodussi, protoze podle tech laskyplnych prispevku da nejspis prednost ji ☹ a najem asi opravdu sama nezvladnu, musela bych si tam vzit treba nejakou kamosku nebo tak....Nevim jestli to mel tak naplanovany nebo to zaclo az ted....On tady nezil, praveze pochazi tam odsud, prijel sem za praci a seznamili sme se, po mesici se vratil tam, udajne na 2 tydny, prijizdel na vikendy a ted tohle. Asi se budu muset smirit s tim, ze si miminko vychovam sama, bude moje prvni a vzhledem k tomu ze mi bude 30, tak bych ho pryc nedala.

izabelkasamuel
autor
16. dub 2016

Prisahal mi, ze s byvalou neni, ze jim to neklapalo, pry ho podvadela.... Ja mu zacla verit, protoze sem se az moc zamilovala....

karlajasmine
16. dub 2016

@izabelkasamuel lepsi miminko vychovat sama, nez s takovymhle clovekem... verim, ze casem najdes nekoho lepsiho, kdo te bude milovat i s malym/malou.

stekkna
16. dub 2016

S co zůstat u maminky i s miminkem?

izabelkasamuel
autor
19. dub 2016

Od smlouvy na byt uz nejde odstoupit a kdyz tak premyslim, meli by mi jako samozivitelce prispet saocialni davky na bydleni atd... aspon neco ☹