icon

Snaží se mě přesvědčit, že moje dítě není zdravé.

7. pro 2019

Omlouvám se za anonymní příspěvek, ale je to pro mně moc bolavá a citlivá záležitost. Mám dvouletého chlapečka, kterého moc miluju. Přítel mojí mámy mi ale vytrvale ničí radost z mateřství. Tvrdí, že je mentálně retardovaný. Já jsem dlouho to jeho popichavani nabrala v potaz, protože vím, že mně nesnáší a už se mi vícekrát snažil srazit sebevědomí. Spíše jsem omezovala setkávání s ním na minimum. Jenomže moje máma za mnou bez přítele nepřijde. Asi to má zakázané. Takže se stejně občas vidíme, nechci dítě obrat o babičku.Stokrát opakovaná lež se stává pravdou a já začínám studovat po nocích projevy autismu a podobne. Jestliže vás napadne, co na to tatínek malého, tak ten už bohužel není. Mám jen tu mamku.

Strana
z5
suromana
8. pro 2019

Ve dvou letech úplně normálka. Na vyšetření se vykašli a matčina přítele odstřihnout, je to magor. Já bych si hlavně dala pozor na to, že za chvíli ty poznámky začne vnímat i syn, a když mu bude někdo opakovaně vytloukat do hlavy, že je špatný, zaostalý, že nic neumí, že je k ničemu, že nic nezvládne a pod., tak to v té hlavičce bude taky hlodat. Nenech synovi zničit sebevědomí.

zelenaesmolda
8. pro 2019

@prejeta_zaba
ja bych na nej nervala,ja bych ho slusne upozornila,ze tohle nehodlam poslouchat a jestli s tim neprestane tak dvere jsou tam.priste pokud matka prijede s nim je oba poslat do haje.

eleanora84
8. pro 2019

nezlob se, ale on tě samotnou vyrazil jako studentku z baráku, ze tvého vlastního baráku, matka se tě nezastala a ty si toto zveš k sobě domů, kde ti slovně przdní syna? když už ty nemáš rozum, tak aspoň mysli na toho kluka, jsou mu 2, ještě neví význam slova retard, ale pomysli ten dopad na něj, když toto bude od toho hajzla poslouchat v 5, v 10ti letech apod... jako sorry, ale toto by mi práh nepřekročilo, sama jsi z toho zhroucená a myslíš na kraviny, které nejsou... má dcera začala mluvit až ve 3 letech, ale ve výsledku je prý nejšikovnější z celé školky... přeci nechceš, aby ti v čerstvých dvou řešil aritmetiku.... co z nich máš, když příjdou na návštěvu? jak píšeš, zhroutíš se a pak se hroutíš dál, protože v tobě hlodá červík, co s malým je... takže buď s nima jednou provždy vyrazíš dveře, tvá matka se vzpamatuje a pokud vnoučka vídat chce, tak se staví sama, pokud je pro ní to hovado víc než ty a malej, tak proč ona by pro tebe měla být něco víc??? sama jsem takhle odstřihla část rodiny a ani netušíš jak úžasně nám od té doby je.... anebo druhá verze, najdi si psychologa, začni zobat antidepresiva, časem tam přiber i malého a budete jedna "šťastná" velká rodinka, protože toto ani nikam jinam snad nevede... jsi samostatná jak píšeš.. pokud má maminka rozum, tak začne chodit sama, ale musíš si sakra dupnout a ho nenechat vlézt přes práh... už kvůli malého, jinak ti z něho toho retarda fakt udělá, když toto bude poslouchat od malička

jipe
8. pro 2019

To by tě upozornila mudra nebo vychovatelka v jesličkách, že se jim něco nezdá, neboj,... Můj syn ve dvou letech jen babababa a pak se najednou měsíc po rozjel a ve třech měl krásnou slovní zásobu, mluvil ve větách, sice neuměl některé hlásky, tak logopedie, ale domluvil se krásně. To samé ve dvou letech vyžadoval krmit a lpěl na učícím hrnku se savičkou a z čehokoliv jiného odmítal pít (musela jsem ten dudlák rozstřihnout, aby vzal na milost něco jiného), oblékání taky trága, komunikace s lidmi mimo nejbližší rodina bída... ted má 4,5 a retardovaný není, v některých oblastech je svůj, ale na diagnozu to není (určité drobné autistické rysy tam vidím). Pokud tvoje dítě udrží oční kontakt, reaguje na jméno a jinak je v pohodě, tak se nestresuj

autor
8. pro 2019

@somalicats to muselo být moc těžké období, starat se o dítě, domacnost, chlapa a poslouchat kritiku každý den od nejbližší osoby

autor
8. pro 2019

@zelenaesmolda většinou to probíhá tak, že máma napíše sms s textem jako: "Tomášek mi moc chybí, pořád si pouštím jeho videa, dej mu za mně pusinky, co děláte v sobotu, stavila bych se. " a já jsem se třeba už týden zpátky na něco vymluvila, tak rezignovaně odepíšu, že plány nemáme a ať přijede. (Ne přijedte). Ona je ráno napíše, že JE na cestě. (Ne jsme na cestě). A když já otevřu a zjistím, že jsou tam opět oba, můžu teoreticky jeho nepustit dál, ale mají to ke mně cca 100km, auto řídí máma, on neumí řídit, a venku teď už celkem mrzne, že jo..

andys
8. pro 2019

Rada bych polozila Tobe otazky, nemusis odpovidat me, staci kdyz si odpovis sama:
=> zalezi TOBE na tom, co si tenhle clovek mysli?
=> mas take podezreni, ze Tvuj syn je retardovany? ( a tim nemyslim to, ze ho treba zajimaji jine veci nez ostatni deti v jeho veku, nebo uz vubec ne to, ze neni odplenkovany)

Podle Toho co pises, je to clovek tyran, ktery stahuje lidi kolem sebe, aby se citil lepe. MYslim, ze je vic nez na miste se na jeho nazor vyprdnout (a to bohuzel i nazor Tve mamky, kdyz vis, ze je to vlastne jeho nazor). Proc bys nemohla jemu zakazat styk s Tvym synem?
Je mi to lito, ale z toho co pises, ma spise on poradny problem, a to manipulator tyran.

Dej na svou intuici a vyhybej se mu. Bran sve - ocividne uplne normalni a zdrave dite - pied takovym clovekem

Hodne sily!

lennus
8. pro 2019

Nastavila bych pravidla, jinak se z toho zblázníš, chování matky partnera je neakceptovatelné, takže bych mu řekla jasně a rázně, že s těmi kecy přestane, jinak přestanu jezdit a s ním komunikovat. A mamce dala najevo, že ji uvidíš ráda, ale bez něj, takže pokud by přijeli oba, ať jde dál jen ona, vyhrožovat bych si nenechala a lítost není na místě, že je to daleko.

krutak1fle
8. pro 2019

Ahoj,
precetla jsem celou diskuzi.
Mam s takovym clovekem bohate zkusenosti a donutilo me to precist stovky odbornych clanku.
Je to typicky manipulator. At delas co delas ( po dobrem i po zlem) jeho nezmenis. A VZDYCKY bude mit pravdu on a jen jeho nazory jsou ty spravny. NIKDY neprijme jinou pravdu.
Takovy lidi se musi ze zivota odriznout. Nic jinyho se delat neda. Bude vas jinak nicit porad. Mamu uz si pekne zpracoval. Ale ty se nenech. A nenech si nakecat, ze vas ma rad. Takovej clovek bude manipulovat pres city. A hlavne bude mit v zivote rad jen a jen sebe a z toho se odviji veskery jeho chovani. Je to narusenej clovek.

marcicek84
8. pro 2019

Prosim te,tak se narovinu mamky zeptej,jestli chce prijet sama,ze muze,ale jestli prijede ve dvou tak neexistuje,ze nebude jeji partner urazet tebe a tveho syna a kdyz ho tam uvidis,je ti srdecne jedno,ze je venku a mraz,klidne muze cekat v aute,at si to uvedomi,ze opravdu bud se uklidni nebo prestane jezdit...a jeste bych mamce napsala,ze pokud ona ho tma.bude tahat,ze se taky muze stat,ze jim ty dvere neotevres obema,takze by si to mohla uvedomit...

krutak1fle
8. pro 2019

Tohle je super stranka, kde prikladne popisuji chovani takovych lidi. Po shlednuti a precteni mnohe pochopis.
https://www.bezpecnavina.cz/?gclid=EAIaIQobChMI...

andys
8. pro 2019

Klo vi, kdyz se mu postavis a nastavis sobe i Tvemu synovi jasne hranice (ze jeho videt nechces), mozna tim dlouhodobe zachranis i mamku, ktera asi nema silu se od nej odpoutat.

Urcite bych se nebala i vyhledat odbornou pomoc, oni Ti urcite pomuzou!

Tady totiz plati: zachran se kdo muzes (pred otcimem)

andys
8. pro 2019

@andys klo vi = kdo vi

autor
8. pro 2019

@mimco když ještě manžel žil, frekvence setkávání byla tak jednou za půlrok, ten měl jasno po prvním setkání s mamkou a jejím přítelem..
Když jsem pak zůstala sama, přišlo mi, že jsou hodní a pomáhají.. mamka se ke mně na čtvrt roku nastěhovala, on moc nechodil. Pak jednou došel s nápadem, že si malého vezmou do svojí péče! A já mám chodit do práce a vydělávat, syna vidět o víkendech. Zbystrila jsem, vztah k mamce ochladl, pak se odstěhovala. A od té doby jsou jako siamská dvojčata.

travnulee
8. pro 2019

Doporučila bych prokonzultovat to s učitelkou z jeslí, prece jen ho už znají a mají srovnání.Ty budeš klidná, že je chlapeček ok a pro příště tě rypance od mamineho přítele můžou nechat v klidu.

autor
8. pro 2019

Jinak všem DĚKUJI za možnost vypovídat se. Teď už vím, že jsem měla vzít nějaký levný podnájem místo velkého bytu, ve kterém jsme bydleli s manželem (nájemné bylo vysoké), z mateřské šetřit na období, kdy by chodil jen rodicak a prispevky jako sirotske a pod., a nemusela jsem na obcasnem kontaktu 2x za rok nic měnit.

autor
8. pro 2019

A pokud by i měl být malý pomalejší, vždyť to není konec světa

travnulee
8. pro 2019

To už bych neresila, co jsi měla nebo neměla.Nakonec možná lepší naučit se povznést nad urypaneho člověka, než kontakt s mámou jednou za pul roku.Fakt byc syna s někým probrala, ať si klidná, jelikož tě fakt nahlodal.

somalicats
8. pro 2019

No podle toho, co pises, tak stat se to mne, tak s nim zametu uz ve chvili, kdy by chtel moje dite do pece. Je to cizi clovek, Ty vuci nemu nemas zadne povinnosti, a jako dobra mama.bys mela predevsim chranit sveho syna - to znamena odstrihnout ho od tohoto toxickeho cloveka. Uz to tu psaly jine - ted z toho nema.rozum, za par.let uz bude a neni nutne ho nechat deptat stejne. Na rovinu - mama, ktera by jen prihlizela tomu, jak me jeji partner vyhazuje z domu, by pro me prestala byt mamou uz v tu chvili a nemela bych potrebu se vidat ani s ni.

mourovatakocka
8. pro 2019

Panebože... Klidně bych o babičku připravila, protože s takovým debilnim ocáskem s blbyma kecama nemá babička smysl.
Tvoje dítě je nejspíš v pořádku. Pro klid duše, nejspíš si vyplňovala v roce a půl či kdy to bylo, dotazník ohledně podchycení autismu. Najdi si ho a vyplň znovu. Objednej se ke své lékařce, ať si prcka pořádně prohlédne.
Lehko se řekne, řeči si nevšímej, to nejde ani u dospělých, natožpak když jde o zdraví dítěte. Omezovat styky jednoznačně, s babičkou si vážně promluvit mezi čtyřma očima, ale než babička, co hrozí, že se nechá kecama naočkovat, je lepší nějaká hodná hlídací babička, aby mělo dítě vzor staršího člověka bez keců.

europa00
8. pro 2019

ahoj je mil ito co se ti děje..nevlastní otec je ocividne despotický zakomplexovaný kretém a tvoje matka slaba osobnost zavisla na jeho usudku..mozna se boji aby nebyla sama v jejim věku a on dle meho tohle děla i jí..to ponizovaní atd...to ten člověk má opravdu v sobe neděla to jen tvému dítěti...jen ja bych ho za to zašlapla do země...bohužel ani mamce nepomuzes je obet a pokuds nebude chtit sama taqk je to k ničemu..normalne ho pošli do prdele s tím, že jestli on řešil u psychologa svou despotickou zakomplexovanou stranku... co se tyče tvého maleho je brzo neco rozklícovat, silný autismus bys už asi poznala a lehky asi těžko pač v tomto období jsou děti opravdu různé...muj syn ve dvou letech skoro nemluvil vlastne si vystačil s Ham Mnam není 🙂 zajímalo ho jen jídlo...no ale ve třech letech říkal R,Ř prostě všechno, předběhl děcka o 2 roky starsí než on...ted patří k nejšikovnějším, velmi talentovany, sam se naučil číst i počítat, zna slova anglicky atd...proste v podstate ho moc nemaji co učit v první tříde....takže vše se může zmenit lusknutím prstu. jestli je u tveho syna nějaké ADHD nebo autismus musis pořesit z odborníkem, spíše proto že kdyby opravdu ano, tak existují určitě speciální cvičení, jak řeči tak motoriky...NIC to ale nemení na faktu, že je to tvé dítě, že ho milujes a i kdyby tak ten chcipáček co si řika děda by se měl hodit do zdi...musi byt extreme ubohy pokud ma zapotrebi ponizovat 2lete dite...nebud jako tva matka a postav se mu!!! je zvkly ze mu neodporujete, a jest te depta tak, že to tady pak musis psat a byt s toho zničená..nastav mu hrnice, ž takto se s tvým dítětem respektive o nem bavit nebude...nedelej stejnou chybu co tva mamka, tyran nemuze vyhrat

brunetka11
8. pro 2019

Přes kopírák má ex skorotchýně. Oznámila mi, že se po své padesátce cítí na to být babičkou, takže chce, abychom jí pořídili vnouče. Že já půjdu při mateřské pracovat a ona se nám bude starat o dítě.
Podobných záseků bylo víc.
A ano, asi ten okamžik znáš - stojíš, lapeš po dechu, pak to yx týdnů rozdýcháváš, jak vůbec něco podobného mohlo z někoho vypadnout. A nevíš, jak se bránit.
Já to vyřešila total odříznutím. Přesto vyvolávala mým kolegům, kteří mne roztřeseně žádali, zda s tím mohu něco udělat, že jim o mně vyprávěla strašné věci. Omluvila jsem se jim, ale současně jsem jim řekla, že nejsem odpovědná za její psychiku a manipulátorské tendence. Takže ať příště (a ona to zkoušela opravdu opakovaně) utnou hovor hned na začátku.
Ona se tímto snažila mne vyprovokovat k reakci, k nějakému mému kontaktu s ní. Nepodařilo se jí to, i když se to z její strany stupňovalo. Pak to bylo ve vlnách. Mne však už nikdy osobně neviděla a já jí típala mobil, na sms nereagovala.
Měla velkou zásluhu na našem rozchodu - podobný cvok / manipulátor se opravdu snaží být v kontaktu jakýmkoliv způsobem.
Máš ještě jednu možnost - mamce odepsat: "Přijeď, ale sama, ty jsi jeho babička a ráda tě uvidím." To pro jistotu, pokud on začne mámu provokovat k soudní výzvě a nucenému kontaktu s vnoučkem. Nebránit styku, ale jakkoliv zamezit kontaktu s tím cvokem.
A pro jistotu ze začátku si k podobným návštěvám přizvat kamarádku, která si nebude brát servítky a jeho hned utne.
Popř. si on třeba dá před cizími lidmi větší pozor a budeš ušetřena těch nesmyslných řečí.

marcicek84
8. pro 2019

aha, už jsem to pochopila, tak oni tě chtěli oloupit o vlastní dítě a ty ses nenechala, tak to zkoušejí přes tvou psychiku, aby ses zhroutila a měli ho oni, nebo ještě líp, aby mu našli diagnozu a tys ho nechtěla...no holka, myslím, že kontakt bys měla utnout úplně s oběma...a nebo nebýt s nimi sama a vždy mít po ruce kamarádku a co takhle si zkusit najít přítele, nebo alespoń kamaráda, co se jako přítel tváří, aby dali pokoj? Víš ono totiž tvoje mamka nezakročí proto, že to dítě chce do vlastní péče a nemůže si pomoct a přijde mi to chorobné...

lora1987
8. pro 2019

Mam skoro stejne stareho syna. Nemluvi. Chodit zacal mnohem pozdeji, nez ten tvuj. Samostatne jidlo dopada tak, ze muzu uklizet celou kuchyn. Odplenkovany neni ani nahodou. Na cviceni kdyz k nemu prijde cizi dite a neco po nem chce, tak utika za mnou (ted uz aspon nezacne plakat 🙂 ). Je to palicak a dela jen to, co chce (mluveni a chozeni na nocnik to fakt neni) a troufnu si rict, ze mam zdrave dite. Kazdy ma ten vyvoj trochu jiny, nekdo dela driv to, jiny zase neco jineho. Neres to, bud v klidu a uzivej si sve zdrave a uzasne dite 😉

hejnecko
8. pro 2019

@marcicek84 já bych to zas tak černě neviděla,minimálně co se mámy týče. Jedna věc je kritizovat a druhá chtít dítě uloupit. Každopádně ta věta,že si malého chtěli vzít po smrti manžela k sobě a že by ho vídala o vikendech,to už bych sakra zbystřila.

Moje neteř je o půl roku starší a vídáme se malinko,ale taky se ke mně první den nijak nehrne,spíš se stydí a nemluví. Každopádně nechápu,kde ten debil bere tu drzost ti něco takového vykládat!! Proto že se k němu malej nemá? Třeba ho prostě nemá rád a cítí to dusno,když tam je. Fakt miluju tyhle lidi s patentem na rozum.

rebe
9. pro 2019

Těžká situace. Věřím, že není snadné poslat mámina partnera na ulici. Ale prosím tě o jedno: nikdy nedopusť, aby tyhle kydy říkal v přítomnosti tvého dítěte. Možná ještě neumí říkat složit slova, ale jsem přesvědčená, že rozumí, co se o něm říká...

hanka_333
9. pro 2019

A uz si rekla jemu do oci, nejlepe i pred mamou, ze si neprejes, aby takto o synovi mluvil? Ze mamu vidis rada, ale jeho navstevy bys kvuli jeho recem rada ozelela? Verim, ze je to tezke, zvlast kdyz te nenavidi a od mladi depta. Ale mohlo by to pomoct - treba se nastve a priste neprijede. PS: Dite bych s nim ani za doprovodu mamy nenechavala o samote.

ariadna12
9. pro 2019

Prosim, klid, mas podle vseho trochu sve, ale uplne normalni dite. Jak to popisujes, nas prcek by si s tvym mohl podat ruce. Pritel tve matky o tom vi houby. Ve dvou letech se autismus pozna teda dost obtizne.

makronka222
10. pro 2019

A i kdyby byl nemocnej, tak co? Bych mu to pro jeho klid odkejvala a srala na nej

luciebx
10. pro 2019

@makronka222 pro JEHO klid? A přesně na tomhle ten debil jede. Ze se mu vše odkejve. Sjela bych ho na 3 doby a poslala do prdele. Moje dítě. On do toho nemá co mluvit

Strana
z5