Snoubenec chce, abych šla na potrat. Odmítám
mám dvě děti z předchozího stahu ze kterého sem odešla protože me partner i tehotnou mlátil , za tech 14měsícu co jsme spolu se o miminku bavíme dlouho byl i u porodu mé dcerky měli jsme 3 biochemické ted sem cca v 6tt vše více men probýha dobře i přes počateční špinení a to že byly klasicka ms ale na testu byla včera dalnice jak do německa , napsala sem mu dopis jakože od miminka a přiložila testík to vše dala pod talířek na tálíři dobre jidlo dolela si ho chvalil vychlazené pivo i půllitr . no když sem odnesla talíř a on si to přečetl zeptal sem ne jak dlouho to vím když sem řekla od ran tak řelk že mi nevěří že se příliž hlídam a že sem to musela vedět dýl a že malé nechce že až budem finančne stabilní a bude po koupi domečku atd ale já přeci nemužu za to že první domeček se posral že finanční poradce nebýl finanční poradce ale podvodník , on tvrdíl jací nejsou kamarádi a není ma vyna že nás to stalo 90tisíc a asi ješte neco stát bude ani to že ho prace začala štvat , nepůjdu na potrat jen proto že se mu mimi nehodí do planu a odpověd že až budem v jiné fin situaci tak klidne dve těhotná sem ted ne potom až se mu to bude hodit a vůbec po nekolika samovolných potratech a předčasném porodu a pak po tom co se vše podělalo mam jako jit na potrat už tak mám rizikové utroš a askorutin , nechápe jak hrozně i tým ubližuje a když mu řeknu že prostě na potrat nejdu tak mi řekne že jemi jeho názor ukradenej a že on se muže pretrhnout ale já si udělam po svém , a vubec raději sedí v hospodě než aby byl snámi doma nebo mi z nečím pomohl jo jednou za týden umije nádoby a proto sem já neschopná paráda
@anelamates no a kdyz by sla na potrat,tak se muze stat,ze bez otce budou vyrustat i ty jiz existujici deti,bo ja osobne bych takoveho chlapa kopla do riti. A nechapu,kdyz da zenska prednost chlapovi pred deckem. Jak, podle tebe bude vztah,kdyz se zena podvoli prani chlapa a absolvuje ze sve strany nechteny potrat?
@anelamates ale souhlasim,ze ve vztahovxch potizich je souloz bez ochrany cesta do pekel.
A ty máš z toho , co zakladatelka napsala, pocit, že ten vztah s jedním dítětem navíc bude mít budoucnost? Já tedy ne.
@panickatlamicka Bez otce s velkou pravděpodobností budou ty děti vyrůstat tak jako tak, pokud ten jejich vztah odpovídá popisu.
@demetritis tohle tady nevyresis, ro musis vyresit doma s drahou polovickou. Jinak souhlasim s nazorem od kaci vse v nem uz padlo 🙂 a myslim ze je to ten z nejrozumejsich nazoru tady
@anelamates ne,ten vztah nema budoucnost ani s jednim ditetem,ani s deseti. Takze duvod zabit to nenarozene dite neni. 🙂
Osobně bych na potrat nešla.Jestli zůstane sama s dvěma nebo třema dětma,je jedno.Pro mě finanční stránka není důvod k potratu.Určitě zakladatelka někoho,kdo ji pomůže má.
@andryyysssek No napíšu Ti to takhle,zůstala jsem sama se třemi maličkými dětmi a kdybych neměla finanční rezervu,tak umřeme hlady,nebo bych je musela dát do kojeňáku.Žádný úřad nic nezajímalo,prvně jsem si měla vyřizovat výživné.....,což je u otce,který je cizinec na dlouhé roky
A člověk musí být hodně psychicky a fyzicky odolný,aby zvládl sám tři děti,domácnost a vše okolo.Nedej bože ,když pak přijdou nemoci
A pak následuje problém s prací .......
Já v podstatě nikoho neměla,akorát sestru která za mnou jezdila 1krát za 14dní.A rodiče ,kteří pohlídali jen když jsem musela s některou z nich do nemocnice.
Nevím,z jakých poměrů zakladatelka diskuze pochází,kolik jí je let,jestli jí někdo finančně pomůže atd.
Kdo tu situaci nezažil,tak těžko může radit.Asi těžko si někdo umí představit,že třeba se 40tkama běžíš se všemi dětmi nakupovat,vaříš,kojíš,krmíš,venuješ se alespoň trošku dětem a nemáš šanci si jít lehnout.Je to boj o přežití
Rozhodnutí je jen na ní a ona musí nejlépe vědět na co má......
@anelamates pardon ale spojení "potrat" a rozumné řešení " je pro mě oxymoron. Chápu že se tak někdo může rozhodnout pod tíhou okolností, a neodvazila bych se ho soudit, ale potrat za rozumné řešení nemůžu považovat nikdy.
@soyevita Přesto všechno nevěřím, že bys litovala toho, že ty děti máš, ale skláním se nad tebou, musíš to mít těžký 😉
@anelamates Je mě smutno z toho, když tady někdo radí na dálku nechat si vzít dítě, jen tak z pár řádků usoudíš, že je nevyzrálá, že jí bude bez něho lépe, jsi snad vědma ? 😕
@mandala Ne ne,určitě jsem nikdy nelitovala,jsem šťastná ,že holky mám.Postavila jsem se k tomu čelem.Ale jak říkám ,bez financí by to fakt nešlo a skončily by v ústavu.
A dvě děti jsou jen dvě děti,při třech už jsou jiné náklady a jiné starosti.
Já taky nejsem pro potrat,ale někdy je to to lepší východisko.
Jak bude pak paní bez hlídání pracovat,je záhadou.Tři děti si mezi sebou předávají nemoci a je to věčně dokola,než z toho vyrostou.
To si musí uvědomit.A náklady s věkem rostou.Kdybych nepotkala skvělého partnera a nechodila x let jen na noční směny,tak nevím nevím.........
@soyevita vis,kdyz si predstavim dva blbe scenare: kojenecky ustav vs. potrat , tak podle me je vzdy lepsi ta prvni varianta. 🙂 samozrejme nevime,zda se clovicek dostane do rodiny,kde bude milovan,nevime,,zda bude vyvrhel ci prospesny pro spolecnost. To jde zcela mimo nas. Tu sanci na zivot- i kdyz treba posranej,ma dostat kazdy.
🙂
@panickatlamicka Možná máš pravdu,těžko říct.........Posraný život má někdy i ta máma,co by se svými dětmi chtěla být a nemůže.Já bych umřela,kdybych je bývala musela někam odložit.Brala bych to jako selhání.A sejmulo by mě to.
Někomu je to fuk,dítě šoupne do děcáku a neřeší to.Ale to jsou jiné povahy.
Já teda nevím,ale když jsem si pročítala blog zakladatelky diskuze,tak jsem z toho docela rozpačitá.
Uvádí ,že nemá hlídání ,ani když by chtěla do autoškoly.Každá si to přečtěte....
Někdy by k tomu byl potřeba překladatel.Buď není mladá paní Češka,nebo si to neumím vysvětlit.
@ttm potrat není zodpovědné řešení ,zodpovědné je chránit se.Muž po mrtvici asi těžko chodí do práce a bývalý partner,když byl násilník,tak určitě platí pravidelně alimenty.Nemají vlastní bydlení.A do toho přivést další dítě je výhra?
@kaja2016 Výhra to je,ale jen pro někoho.Já od státu neviděla nikdy ani korunu.Ano mám úlevu na daních,protože pracuju.Ale nedostávám ani přídavky,protože mi bylo vyměřeno výživné.Každý rok podávám k soudu,že výživné nedostávám.A člověka přestane bavit cítit se jako žebrák.A raději pracuje a nenatahuje nikde ruku.
Ale to je každého věc,jestli raději spoléhá na stát ,nebo sám na sebe.Jednoho dne se může stát,že už peníze tímhle způsobem nebudou a co pak??
Nějak jsem nepochopila tu problematickou finanční situaci, když říkáš, že za 4 měsíce to bude možná v pořádku. Mimi se má narodit na jaře - to je dost času. A to že si partner zrovna chce koupit domeček? Tak pošle partnerku na potrat? Nechce jít na potrat sám?
@lajla otazka docela k věci. Nepochybuju o tom, že všechny svoje děti miluješ. A to včetně toho třetího. I když to je někdy kurna těžký. A paní čeká třetí, které tady některé diskutující označují jako "rozumné potratit", protože ona nebo to dítě to bude mít těžké.... 😲 je strašně lehký radit jit na potrat, ale kdo si skutečně uvědomuje konsekvence? Vždyť jde o rozhodování o diteti, a rozhoduje se o nem takhle snadno jenom proto, ze se mu ještě nemůže nikdo podívat do očí (a říct - bez tebe to bude lepší). Proto ta blbá otázka. Ty bys svoje decko nedala. Tak jak může být kdy potrat "rozumným řešením"?? Navic radit takovou závažnou vec v anonymní diskusi??? (nemyslím tebe).

@odula Řekla bych, že v situaci, v níž zakladatelka je, je potrat skutečně rozumné řešení. Protože se mi zdá nevyzrálá jak ona, i přesto, že má dvě děti, tak její přítel. Jednoduše - oba vědí, v jaké jsou situaci, oba vidí, že mají vztahové potíže, a přesto se vůbec nechrání. To je nezodpovědnost. A myslím si, že než přivést na svět dítě, které bude bud vyrůstat bez otce, a matka bude celá divoká, aby tři děcka uživila, anebo bude vyrůstat v takovém vztahu, je solidnější na ten potrat přistoupit. I když je mi jasné, že se to tu stejně zase zvrhne v bitvu o to, kdy je plod dítě a kdo má pravdu.